Se hoteller (3)

Rejser til Canico

Canico er en charmerede by knap ti kilometer fra Funchal; tæt på både afslapning og oplevelser.

Canico er nærmest to rejsemål i ét: Det oprindelige Canico ligger et par kilometer inde i landet, og er en fredfyldt lille by med et hyggeligt torv, en labyrint af smalle gader og en charmerende lille kirke. Byen er omgivet af små marker, som adskiller den fra bjergene længere inde i landet. Den nyere del af Canico kaldes Canico de Baixo og ligger ved havet. Det er her, de fleste af hotellerne ligger; langs den klipperige kyst og strandpromenaden.

Prisvenlige hoteller i Canico

Et af Spies' hoteller ligger i byen Garajau oven for havet mellem Funchal og Canico. Garajaus hovedgade er kantet af restauranter, men det er nemt at tage lokalbussen ind til Funchal, hvis du kunne tænke dig mere at vælge imellem. I byen Canico de Baixo ligger der flere hoteller lige ved vandet, og her har du også masser af restauranter og barer inden for rækkevidde.

Afslapning i Canico

En ferie i Canico eller Garajau handler meget om at opleve Maderia og havet, der omgiver øen. Begiv dig f.eks. på vandretur langs Madeiras berømte levadaer, eller tag på endagstur til naboøen Porto Santo, som til forskel fra Madeira byder på brede sandstrande. Dykning er også en populær aktivitet i havet ud for Canico. Hvis du vil blive i nærområdet, kommer du nemt ind til hovedbyen Funchal, hvor du kan opleve markedet, indsnuse folkelivet eller måske besøge tage på vinsmagning i Blandy's Wine Lodge. Uanset hvad du vælger at give dig til, anbefaler vi, at du lejer en bil, så du kan komme rundt på øen i dit eget tempo. Spies tilbyder billeje fra tre dage og opefter.

Tips og nyttig info
 • Prisvenlige hoteller
 • Mad og drikke til gode priser
 • Kort transfer
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Canico

Endnu ingen bedømmelser af rejsemålet

Vejr og klima
 • januar
19°13°
5
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • februar
19°13°
5
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
17
Regnfri dage
 • marts
19°14°
6
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
20
Regnfri dage
 • april
20°14°
7
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
21
Regnfri dage
 • maj
20°15°
6
Solskinstimer pr. dag
19°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • juni
22°18°
6
Solskinstimer pr. dag
20°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • juli
24°19°
7
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
29
Regnfri dage
 • august
25°20°
8
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • september
25°19°
7
Solskinstimer pr. dag
23°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • oktober
24°18°
6
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
21
Regnfri dage
 • november
22°16°
5
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • december
20°14°
5
Solskinstimer pr. dag
19°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
Strand
Når man bor på hotel i Canico do Baixo, bader man fra klipperne. Hotellerne er byggede lige ved klippekanten, og solstolene er placerede på flere terasser, som ligger på afsatserne i god afstand til kanten. Der findes trapper ned til vandet.
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 5 timer.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til Canico hele året.

Flyet lander i Funchal Lufthavn.
Med Spies' transfer kommer du nemt og sikkert til dit hotel i Canico. Transfer mellem lufthavn og hotel indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen. Køretiden fra Funchal Lufthavn til dit hotel er cirka 15 minutter (ca. 10 km).
Læs mere om transfer.
Mad, drikke og natteliv
I Canicos gamle bydel ligger der en håndfuld restauranter og barer - alle af forskellige art så der findes noget for alle. Desuden er der også et godt udvalg af restauranter på byen hoteller.
Nattelivet i Canico er fredeligt. På nær en lille håndfuld barer findes der kun den aftenunderholdning, som hotellerne tilbyder.
Shopping
Shoppingmulighederne I Canico er begrænsede men til gengæld væsentligt bedre i Funchal. I Funchal er der flere shoppingcentre med et stort udvalg - Madeira Shopping i São Martinho og Forum Shopping i Lido-området for bare at nævne et par stykker.

I Funchal er der skobutikker overalt, og der findes endda en berømt "skogade", Rua dos Tanoeiros, hvor skobutikkerne ligger som perler på en snor. Priserne er ca. samme som hjemme, men dog kan varer som sko, modetøj, og kurvevarer være gode køb. Og så må du endelig ikke glemme at købe et par flasker af den velkendte vin fra Madeira med hjem.
Aktiviteter og seværdigheder
En ferie i Canico eller Garajau handler om at opleve Madeira, og havet som omgiver øen.
Hvorfor ikke tage en vandring på en af Madeiras mange, kendte levador (vandrestier)? Eller måske tage en tur til Porto Santo som i modsætning til Madeira kan lokker med flotte, brede sandstrande. Dykning er også meget populært i Canico-området.

Vil du hellere have noget, der er inden for rækkevidde, er det let at komme ind til øens hovedstad Funchal for at gå på opdagelse op det lokale marked, mærke folkelivet eller måske tage på besøg på Old Blandy Wine Lodge. Du kan også prøve nogle af alle de mange aktiviteter, som findes på rejsemålet. Du kan f.eks. prøve tennis, ridning, golf, vandre på en af mere end 200 km vandrestier, dykning, sportsfiskeri, delfinsafari og wingsurfing. Hvad du end vælger, er det let som en leg, hvis du vælger at leje en bil. Så kommer du let rundt i eget tempo, og du vælger selv, hvor længe du vil blive på hvert stop. Hvis du lejer en bil igennem Spies, har du mulighed for at leje bilen fra tre dage og op.

Hvalsafari

Forskellige hval- og delfinarter ses ofte ud for Madeiras kyster, da vandet hurtigt bliver dybt, og det er derfor nemt for dyrene at finde deres favoritføde tæt ved kysterne. Som regel foregår det ved, at man tager med på en arrangeret tur i en stor gummibåd med påhængsmotorer, og hvis man har lyst, kan man hoppe i vandet med dykkermaske og opleve dyrene i øjenhøjde.

Dykning

Der er flere udmærkede steder, hvor man kan dykke og snorkle. Du kan opleve en del fisk ved at snorkle ved havbassinerne. Hvis du ikke allerede har dykkercertifikat, men gerne vil tage det, så er der en dykkerklub ved hotel Pestana Palms, som arrangerer dykkerkurser.

Ridning

I Santo da Serra på Quinta do Riacho har du mulighed for at ride på hest. Her arrangeres der både undervisning og mulighed for at komme ud på kortere ture i naturen og langs levadaerne.

Fodbold

Madeira har flere gode fodboldhold, bl.a. Maritimo, Clube Nacional og Uniao, som alle spiller i første division. Kampene spilles på stadionet i Funchal eller oppe i Choupana, hvor Nacionals hjemmebane ligger. Der spilles som regel kamp hver anden søndag. Billetter kan købes ved stadion eller hos de forskellige klubber i centrum af Funchal. En del hoteller sælger også billetter i receptionen.

Cykling

Øens terræn indbyder ikke specielt til kilometer efter kilometer med landevejscykling, men Madeira er som skabt for mountainbiking, og der findes både firmaer, som arrangerer ture, og cykeludlejere for dig, der ikke selv medbringer egen mountainbike.
Sådan kommer du omkring
Vil du selv være herre over tempoet på din ferie og opleve Madeira på egen hånd? Så anbefaler vi dig at leje en bil. Gennem vores samarbejde med Avis kan vi tilbyde en fordelagtig pris på lejebil, som både inkluderer moms (IVA), frie kilometer, vejskatter og ekstra skadesforsikring (SCDW) (denne kan du vælge at afbestille, hvis du har selvrisikoen dækket igennem din egen forsikring hjemmefra). Det eneste du skal betale, hvis der skulle ske et uheld, er selvrisikoen, som varierer i pris, alt efter hvilken kategori bil du vælger.

Vi anbefaler at du bestiller bilen i god tid og senest dagen før. Dette kan du gøre på vores kontor eller på træffetiden på hotellet. Du betaler direkte til Avis, som udskriver en kontrakt til dig. Hvis der er mere end én person, som skal være chauffør af bilen, vil der tilkomme en ekstra afgift pr. dag. Én dags leje svarer til 24 timer. Når lejen udløber, skal du afslutte kontrakten sammen med repræsentanten fra Avis på samme sted, som du hentede den. Afstem gerne med repræsentanten hvordan det praktiske kommer til at foregå.

Bor du på et hotel i nærheden af Avis' kontor, vil du skulle hente bilen der. Hvis ikke, leveres den på dit hotel. Husk pas, kreditkort og kørekort.

Bilen vil blive leveret med fuld tank, og du vil skulle betale et depositum på 120 euro for benzinen, hvis du betaler kontant. Vi anbefaler, at du afleverer bilen med fuld tank, for da vil du få tilbagebetalt hele dit depositum. Hvis tanken ikke er fuld ved tilbagelevering, vil Avis vurdere, hvor meget benzin du har brugt, og trækker derefter dette beløb fra dit depositum.

Du skal være 18 år, og have haft kørekort i mindst et år, for at kunne leje bil. Avis vil tage et ekstra gebyr pr. dag for chauffører under 24 år. Præcis som hjemme er det lovpligtigt at bruge sikkerhedssele, og det er forbudt at tale i mobil, imens du kører. Fartgrænserne er 40 km/t i centrum, 60 km/t i bebygget område, 60 km/t på landeveje og 100 km/t på motorveje. På motorveje og i tunneller skal kørelyset været tændt.

Vi kommer hellere end gerne med yderligere informationer, samt hjælper med tips og ruter til din køretur.

Avis' kontor:

Funchal: Largo Antonio Nobre 164, 9000 Funchal
Telefon: 291 763 495 och 291 764 546

Lido: Estrada Monumental 284, 9000-100 Funchal
Telefon: +351 291 776 360
Telefon kontoret på flygplatsen: 291 524 392

Nogle praktiske udtryk at kunne:

Benzin = Gasolina
Ensrettet vej = Direcao unica
Parkering forbudt = Probicao de estacionar
Overhaling forbudt = Não passar
Omkørsel = Desvio

At rejse med bus - en oplevelse i sig selv

Det er en oplevelse at køre i bus på landet og se, hvordan øens lokalbefolkning lever. Busserne, som kører på den vestlige del af Madeira, er røde og beige (Rodoeste). De standser ved den store busholdeplads uden for hotel Monumental Lido ved Lido-rundkørslen, ved et af stoppestederne uden for Alto Lido samt ved Forum Madeira. Busser til den østlige del af øen udgår fra marinaen. De er grønne og beige (SAM). Busser til nordkysten udgår fra havnepromenaden nær den gamle bydel bag tovbanestationen (gule, grå og hvide busser - São Gonçales). Vær opmærksom på at busserne, som kører uden for Funchal, er ejet af forskellige busselskaber.

Taxi

Det er billigt at køre i taxi på Madeira. Du kan let kende taxierne, da de er gule med blå fartstriber. Mange taxichauffører vil gerne køre ture rundt på øen. Du vil derfor få mange tilbud, og flere chauffører påstår, at de taler skandinavisk. Vær meget kritisk og kontrollér, at chaufføren virkelig forstår sproget. Prisen skal være aftalt, inden turen starter, ellers kan der let tilkomme diverse ekstraomkostninger. Hvis prisen ikke aftales i forvejen, er det obligatorisk for taxichaufføren at køre efter taxameter. Dette gælder på hele Madeira. Sig til hvis chaufføren glemmer det.
Fakta

Vores service

I din ferie kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på sms og mail, hvis du vil bestille udflugter, leje bil eller måske bare have tip og gode råd. Kan vi ikke hjælpe dig på telefon eller mail, kommer vi ud til dit eller et nærliggende hotel. Du er også velkommen i vores servicecenter i Funchal. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.

Bæredygtig ferie

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Du kan læse mere om vores arbejde med klimakompensation her. Spies arbejder desuden aktivt imod børnesexhandel gennem vores mangeårige samarbejde med organisationen ECPAT.

Pas, visum og dansk fremmedpas

For danske statsborgere skal passet være gyldigt under opholdets varighed. Der kræves ikke visum. Ophold ud over 90 dage kræver registrering i landet. For nærmere information henviser vi til Portugals ambassade på telefon 33 13 13 01.

Personer med dansk flygtninge- eller fremmedpas skal kontakte den portugisiske ambassade for at få oplyst, hvilke regler der gælder for deres indrejse.

Spies bærer ikke ansvar for fejlagtige dokumenter, der kan føre til nægtet indrejse i Portugal.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Højtider

19/1 2020: Funchal Marathon

19/2-1/3 2020: Madeiras berømte karneval. Det store optog, hvor øens sambagrupper optræder, foregår den 22/2.

30/4-24/5 2020: Blomsterfestivalen. Den 2/5 bygger børnene "Håbets mur" af blomster, og den 3/5 går det store blomsteroptog gennem Funchals gader. 14-17/5 arrangeres koncerten "The Sound of Flowers".

30/5 2020: Madeira Auto Parade - Historical Classic Car Parade.

Hver lørdag aften i juni 2020 fejres Atlantic Festival med festligheder og aktiviteter.

30/8-13/9 2020: Vinfestivalen i Estreito de Câmara de Lobos.

1/12 2020: Man begynder at tænde julelysene i Funchal centrum.

1/12-6/1: Juleudsmykning og forskellige aktiviteter i Funchal.

23/12: Den store julemarkedsaften.

31/12: Nytårsfyrværkeri.

Miljøskat

Santa Cruz kommune har indført en miljøskat på samtlige hoteller og lejlighedshoteller, som udregnes pr. overnatning. Skatten er på 1 euro/person pr. overnatning, dog maksimalt 5 euro pr. person for gæster over 18 år. Skatten betales direkte til hotellet ved enten ankomst eller afrejse.

Valuta og kreditkort

Euro (EUR). Hæveautomater findes.

Tidsforskel

Dansk -1 time.

El

220 V.

Sprog

Portugisisk.

Øvrigt

Vi tager forbehold for ændringer i program, udflugter, priser m.m.
Der er store niveauforskelle i Funchal.
Vær opmærksom på, at det kan blive koldt om aftenen i Santo da Serra, da det ligger relativt højt. Det er derfor en god idé at medbringe en varm trøje eller jakke.
Vi tager forbehold for ændringer i program, udflugter, priser m.m.
Rejs med børn

Rejs med børn til Madeira

Madeira er generelt et børnevenligt rejsemål og passer godt til en familieferie. Portugiserne er meget glade for børn, og det er aldrig et problem at have børn med.

Maden

Internationale retter fås på de fleste restauranter. Derimod er det ikke særlig almindeligt med specielle børnemenuer. Det er heller ikke sikkert, at alle restauranter har barnestole.

Babymad og bleer

Kan købes i de fleste fødevarebutikker samt på apoteket. Sammenlignet med Danmark er udvalget af babymad mindre. Grødpulver samt de fleste glas med frugtmos indeholder ofte sukker. Bleer kan du købe overalt, og prisen varierer på samme måde som for babymad. Dodot er portugisernes svar på Pampers.

Aktiviteter for børn

Ved Santa Catarina-parken er der en stor legeplads, hvor børnene kan brænde noget energi af. I Santa Cruz finder du desuden det store vandland Aqua Parque, som har åbent i sommermånederne. Her finder du rutsjebaner for alle størrelser og aldre.
Find din rejse til Canico
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.