Se hoteller (3)

Rejser til Illetas

Illetas ligger vest for Palma og er perfekt, hvis du ønsker at bo godt uden at være alt for langt fra Palmas mange fristelser.
Illetas er et af de smukkeste rejsemål i området, og er du på udkig efter noget specielt og lidt anderledes, er du kommet til det helt rigtige sted. Her kan du få en rolig og fredfyldt ferie i nærheden af Palma. Rejsemålet er egentlig et ældre, eksklusivt beboelsesområde, hvor huse og hoteller ligger smukt op ad en lille bjergside ved havet. Her ligger der blot nogle få eksklusive hoteller. Resten af bebyggelsen består af private lejligheder og villaer. Her finder du også eksklusive barer og restauranter. Ønsker du et større udvalg af shoppingmuligheder og restauranter, skal du køre de 6 km ind til Palma. Busforbindelserne er rigtig gode, og turen i taxi tager ca. 15 minutter.

Strandene i Illetas

Illetas har to små, fine sandstrande, Platja d'Illetas og den lille Platja Cala Comtessa. De ligger i læ for det store, åbne hav, hvilket gør dem til perfekte strande selv i starten og slutningen af sæsonen. Ved hovedstranden Playa Illetas ligger der en række enkle snackbarer, og her er mulighed for at leje liggestole, parasoller og vandcykler. Vil du undgå sand mellem tæerne, er her også en lille klippeafsats. Den anden strand, Cala Comtessa, er et meget populært tilholdssted for Palmas indbyggere. En søndag i august er her hverken parkering til bil eller håndklæder, men stemningen er dejlig løssluppen og familievenlig.

Lej en bil i ferien

Vidste du, at du kan bestille en udlejningsbil samtidig med, at du bestiller fly og hotel med Spies? Hvis du vil kombinere daseferien med et par afstikkere rundt på øen, er det måske nok at leje bil i et par dage. Vi foreslår, at du starter med at hente inspiration til udflugter i vores bilguide til Mallorca.

Luksus i Illetas

Hotellerne i eksklusive Illetas er selvfølgelig også noget ud over det sædvandlige. Her kan du vælge et hotel ved stranden, hvor både komfort og serviceniveau er helt i top. På hotellet Gran Meliá de Mar, som foruden sin fantastiske placering på stranden også lokker med en veludstyret spa, smukke haver og intet mindre end tre forskellige restauranter. Her er virkelig alt, du har brug for på ferien.
Tips og nyttig info
 • Tæt på Palma
 • Luksushoteller
 • Fine sandstrande
 • Lokale restauranter
 • Hoteller med gratis wi-fi
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Illetas

Endnu ingen bedømmelser af rejsemålet

Strand
Illetas har to små, fine sandstrande, Platja d'Illetas og den lille Platja Cala Comtessa. De ligger i læ for det store, åbne hav, hvilket gør dem til perfekte strande selv i starten og slutningen af sæsonen. Ved hovedstranden Playa Illetas ligger der en række enkle snackbarer, og her er mulighed for at leje liggestole, parasoller og vandcykler. Den anden strand, Cala Comtessa, er et meget populært tilholdssted for Palmas indbyggere.

Playa Illetas

Playa Illetas er hovedstranden på rejsemålet. Stranden består hovedsageligt af fint hvidkornet sand, men her er også en større sandfri klippeafsats. Længst ude i badebugtens munding er der anlagt terrasser med plads til liggestole. Langs stranden finder du desuden strandrestauranter, brusebade og toiletter i tilslutning til strandbarerne. Det er muligt at leje vandcykler, liggestole og parasoller.

Cala Comtessa

Cala Comtessa er den mindste strand i Illetas. I weekenderne og august måned er stranden velbesøgt af mallorcinere, som kommer hertil med picnickurve. Stranden består af fint, hvidt sand, og vandet er som regel klart og roligt. Cala Comtessa har en lille strandkiosk, men her er ingen udlejning af liggestole, parasoller etc.
Læs mere om strande på Mallorca.
Mad, drikke og natteliv
Illetas har en del restauranter med forskellig slags mad. Visse velbesøgte restauranter tager ikke imod reservationer, men ellers er det en god idé at bestille bord. Et større udvalg af restauranter, barer og caféer finder du i Palma, som ligger cirka 6 km fra Illetas.
Illetas har et lille udbud af barer, men ellers udgøres forlystelseslivet primært af underholdningen på de større hoteller. Har du lyst til at slentre en tur og nyde atmosfæren eller en drink, kan den nærliggende luksuslystbådehavn Puerto Portals anbefales. Ellers kan du tage til Palma, som har et stort udvalg af både dansebarer og natklubber.
Shopping
Shoppingmulighederne i Illetas består mest af turistbutikker med souvenirs, tøj og strandartikler. Denne type af butikker har åbent dagligt. I området ligger også et par supermarkeder og enklere butikker. Det største udvalg af butikker finder du dog i Palma samt i indkøbscentret Porto Pi ved indkørslen til Palma. Fra Illetas kommer du nemt til Palma med bus eller taxi.
Læs mere om shopping på Mallorca.
Sport og træning
Illetas er et godt rejsemål, hvis du vil kombinere afslappede dage i liggestolen med en runde på golfbanen. I Illetas tilbydes desuden vandsport som windsurfing, vandski og jetski.

Golf

Der findes flere golfbaner i relativ kort afstand fra Illetas. Du kan læse mere om Mallorcas golfbaner og bestilling af starttider her.
Aktiviteter og seværdigheder
Illetas byder primært på et afslappet ferieliv med solbadning og svømmeture.

Yachtleje og bådudflugter

I Puerto Portals kan du tage med på luksuriøse sejlture eller leje din egen båd.

Gå- eller cykelture

En gang- og cykelsti forbinder Illetas med Portals Nous og Palma Nova i vestlig retning samt Palma og Paseo Maritimo mod øst. Det er meningen, at stien med tiden skal udvides og forbinde kystbyerne i Calvia kommune fra C'as Catalá til el Toro, hvilket svarer til en strækning på over 30 km. Spørg på dit hotel eller på turistkontoret om nærmeste cykeludlejning - de kan som regel også være behjælpelige med kort og gode tips til cykelruter.
Du kommer nemt ind til Palma, som ligger cirka 10 kilometer væk og byder på hyggelige gader, interessante museer og et livligt forlystelsesliv.
Udflugter
Grottetur med besøg i Puerto Cristo
Grottetur med besøg i Puerto Cristo
En hel dag med underjordisk mystik og besøg i den charmerende by Puerto Cristo. Vi skal også prøvesmage nogle af øens klassiske likører.
Læs mere om udflugten
Marked, vin og tapas - fra syd
Marked, vin og tapas - fra syd
Oplev mere af smukke Mallorca! Tag med på en heldagsudflugt til den nordlige del af øen og Puerto de Pollensa, hvor vi besøger det lokale marked og indsnuser byens atmosfære, før vi begiver os til en hyggelig vinbodega med vinsmagning og tapas. Mad og drikkevarer indgår.
Læs mere om udflugten
Valldemossa og Sóller
Valldemossa og Sóller
Tag med til to af Mallorcas måske mest stemningsfulde byer: Valldemossa og Sóller. En heldagsudflugt med natur, kultur og historie. Mad og drikke indgår ikke. Udflugten kører i perioden april-september.
Læs mere om udflugten
Katamaranen Life & Sea - eftermiddagstur
Katamaranen Life & Sea - eftermiddagstur
Nyd et par skønne timer på havet ombord på katamaranen Life & Sea, når vi sejler uden for Palmabugten.
Læs mere om udflugten
Katamaranen Life & Sea - formiddagstur
Katamaranen Life & Sea - formiddagstur
Nyd en skøn dag på havet ombord på katamaranen Life & Sea, når vi sejler uden for Palmabugten.
Læs mere om udflugten
Katamaranen Life & Sea i solnedgangens skær
Katamaranen Life & Sea i solnedgangens skær
Tag med Life & Seas flotte katamaran og glæd dig til vind i håret og masser af afslapning ombord, når vi sejler uden for Palmabugten og nyder en uforglemmelig solnedgang over havet.
Læs mere om udflugten
Sådan kommer du omkring
En lejebil er en bekvem måde at opleve Mallorca på, og du kan med fordel bestille lejebilen hjemmefra; det er både billigere og nemmere. Det kan desuden være svært at få fat i en lejebil på rejsemålet i højsæsonen, så bestil en Avis-bil, før du rejser.

Har du bestilt en pakkerejse med rutefly, kan du læse mere om at leje bil her.
Du kan komme til og fra Illetas på flere forskellige måder.

Lokalbusser

Fra Illetas er der gode busforbindelser til Palma med linje 3, som kører flere gange i timen. Turen tager cirka 20 minutter.

Cykler, scootere og motorcykler

I Illetas kan du leje cykler, scootere, motorcykler og udstyr.

Taxi

Det er relativt billigt at køre med taxi. Taxameter anvendes i nærområdet, men på længere ture gælder faste priser. Taxichaufførerne skal kunne fremvise en fast prisliste. Drikkepenge afrundes opad.
Fakta

Vores service på rejsemålet

I din ferie kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på sms og mail, hvis du vil bestille udflugter, leje bil eller måske bare have tip og gode råd. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.

Rejser med omtanke

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Læs mere om vores klima- og miljøarbejde her.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Turistskat i Illetas

Myndighederne på Balearerne opkræver en skat på hotelovernatninger. Skatten varierer afhængigt af officiel hotelkategori samt opholdets længde og skal betales kontant eller med kreditkort til hotellet ved check-in. Følgende skattesatser gælder pr. person pr. nat for alle over 16 år i de første otte nætter:

Hoteller/lejlighedshoteller kategori 1, 2 og 3: maj-oktober: 2,20 EUR, november-april: 0,55 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 3+ og 4: maj-oktober: 3,30 EUR, november-april: 0, 80 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 4+ og 5: maj-oktober. 4,40 EUR, november-april: 1,10 EUR

Skatten halveres fra og med den niende nat.

Bemærk, at Spies' klassificering af hoteller kan adskille sig fra den officielle hotelklassificering, som ligger til grund for skattens størrelse.

Valuta og kreditkort

Euro (EUR).
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Ingen.

El

220 V. Adapter er ikke nødvendig.

Sprog

Først og fremmest spansk, men i visse områder også catalansk og mallorcinsk. I turistområderne taler de fleste i servicebranchen engelsk.

Øvrigt

Udendørspools, som ikke er opvarmede, er normalt åbne i badesæsonen fra maj til oktober. Vi tager forbehold for ændringer i udflugter, priser m.m.
Vejr og klima
 • januar
14°6°
5
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • februar
15°6°
6
Solskinstimer pr. dag
13°
Vandtemperatur
17
Regnfri dage
 • marts
17°8°
7
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • april
19°10°
8
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • maj
22°13°
9
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • juni
26°17°
10
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • juli
29°19°
11
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • august
29°20°
10
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • september
27°18°
7
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • oktober
23°14°
6
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • november
18°10°
5
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • december
15°8°
4
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
17
Regnfri dage
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 3 timer.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til Illetas i sommerhalvåret.

Du kan desuden rejse til Illetas året rundt med rutefly.

Flyet lander i Palma Lufthavn.
Med Spies' transfer kommer du nemt og sikkert til dit hotel i Illetas. Transfer mellem lufthavn og hotel indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen. Køretiden fra Palma Lufthavn til dit hotel er fra ca. 40 minutter til 1 time (ca. 17 km), afhængigt af trafik og antal hotelstop. Transferbussen kører altid via et andet rejsemål på vej til Illetas. Læs mere om transfer.

Hvis du har bestilt en pakkerejse med rutefly, anbefaler vi, at du bestiller privat transfer mellem lufthavnen og hotellet i forvejen. Du kan enten bestille transfer online i forbindelse med rejsen eller ved at ringe til os. Det vil fremgå af din billet, hvor og hvordan chaufføren møder dig. Læs mere om transfer på rejser med rutefly.

Find din rejse til Illetas
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.