Puro Beach Bar, Playa de Palma
Puro Beach Bar, Playa de Palma

Gode spisesteder på Mallorca

Danskernes favoritø er uden tvivl Mallorca. Det er også tilfældet blandt de ansatte i Spies. På øen finder man alt fra finere restauranter til strandbarer og hyggelige, små spisesteder uden for de klassiske turistrejsemål. Herunder har vi udarbejdet en liste over favoritterne blandt nogle af Spies’ medarbejdere, som enten bor på Mallorca eller besøger øen ofte.

Palma

Canela Bistro

Lille restaurant med en afslappet atmosfære hvor der serveres fantastiske og lækkert anrettede småretter. Restauranten ligger centralt i Palma tæt på både shopping- og restaurantområderne. Restauranten bliver hurtigt fyldt, så det er en god ide at reservere bord i god tid. Adresse: C/Sant Jaume 13.

Duke

Populær restaurant i Santa Catalina med surferinspireret indretning. Restaurantens motto er ”Eat well, travel often”, hvilket gennemsyrer hele atmosfæren på restauranten. Her serveres der velsmagende mad og forskellige tapasretter tilberedt med nøje udvalgte råvarer med spansk og sydamerikansk indflydelse. Adresse: Calle Soler 36.

La Boveda

Her kan du nyde velsmagende, spanske retter i klassiske, spanske omgivelser med en livlig atmosfære. Denne rustikke bodega ligger midt i centrum af Palma et stenkast fra både katedralen og shoppinggaderne og midt i det populære restaurantområde La Lonja. Adresse: C/Botería 3.

Markedshallen Mercado Gastronómico San Juan

Sommeren 2015 åbnede Mercado Gastronómico San Juan cirka 20 minutters gang fra Palmas centrum. I markedshallen kan man fouragere blandt alt fra grønsager til den klassiske skinke pata negra. Her findes også små tapasbarer, hvor man kan prøve lidt af det hele og på den måde sammensætte sit eget måltid. Og bliver man tørstig, findes her et stort udvalg af både øl og vin. Perfekt til en sen frokost eller hvis man vil indtage en let middag undervejs på shoppingturen. Herlig atmosfære og spansk stemning. Adresse: Carrer de l'Emperadriu Eugènia 6.

Patrón Lunares

Populær restaurant med trendy indretning hvor der serveres god mad uanset tidspunktet. Et omfattende menukort med alt fra økologisk kød og lokalproducerede grønsager til små, lækre kager og bagværk og fisk fanget af de lokale fiskere. Adresse: C/Fábrica, 30.


Portixol/Can Pastilla/Arenal

Puro Beach Palma

Rejsemagasinet Conde Nast Traveller beskrev engang Puro Beach Palma som ”Miami møder Marrakesh”, og beskrivelsen stemmer godt overens med den følelse, man får her. Denne trendy og lækkert indrettede beach club ligger direkte ved havet med en smuk udsigt over Middelhavet og Palmabugten. Her kan flynørder desuden få sig noget af en oplevelse, for man sidder i første parket til indflyvningen til Palma de Mallorca Airport. Puro Beach tilbyder også smukke solnedgange og loungemusik. Her kan man desuden nyde en god middag og en god drink. Vi kan varmt anbefale desserten Gino med frugt og hvid chokolade eller den prisvenlige brunch om søndagen. Adresse: Carrer Pagell 1.

Sa Farinera

Lige på den anden side af lufthavnen i en gammel mølle og i grønne omgivelser ligger denne rustikke og herlige restaurant. Her serveres der grillet kød i verdensklasse. Gå ikke glip af oksefileten eller et godt grillspyd direkte fra den udendørs grill – uanset hvad du vælger, er smagsoplevelsen uforglemmelig. Adresse: Camino Son Fangos.


Sóller

Béns d'Avall Restaurant

Herlig og lidt mere eksklusiv restaurant med lækker mad. Restauranten skifter menukort hver måned. Her er man omgivet af hele Tramuntana-bjergkæden og kan nyde gode, sæsonbaserede retter fra det baleariske køkken. Det kan anbefales at prøve vinmenuen, som består udelukkende af mallorcinske vine, som passer udmærket til retterne. Adresse: Carretera de Deya.


Mancor de la Vall

Maria Salinas Restaurant

I bjergbyen Mancor de la Vall finder man denne lille, hyggelige perle, som varmt kan anbefales til et frokoststop på bilturen oppe i bjergene. Her bliver man budt velkommen af ejeren Maria, som tilbereder gode, mallorcinske specialiteter som for eksempel Sobrasada. Adresse: C/Major 5.


Alcudia

Bistro Jardin

Bistro Jardin er ikke helt så kendt som storesøsteren, Michelin-restauranten Jardin, men byder på gode retter med stjerneglans til overkommelige priser. Ligger et stenkast fra stranden i Alcudia. Adresse: Carrer Tritones.


Cala Mesquida

Andreu Genestra

Lækker restaurant i grønne omgivelser lige uden for Cala Mesquida. Restauranten har egen have, hvorfra mange af råvarerne til retterne på menukortet hentes ind. På menukortet findes et bredt udvalg af både mallorcinske og internationale retter. Adresse: Carretera de Palma a Manacor.


Kilde: Pressemeddelelse - Spies' 11 tips til gode spisesteder på Mallorca