5 rejsetips til Mallorca
Valldemossa, Mallorca

5 gode rejsetips til Mallorca

Mallorca er et af danskernes absolutte favoritrejsemål, og mange af os planlægger at holde sommerferie på den vidunderlige ø. Vores guide Hanna Ekelund giver dig her fem gode tips til dig, der skal rejse til Mallorca.

  • Øens smukkeste perle
  • Lokale markeder
  • Øens bedste strand
  • Guidens favorit
  • Tag sporvognen
Mallorcas smukkeste perle

Valldemossa

Valldemossa er en af øens smukkeste perler, beliggende i en frodig dal midt i Tramuntana-bjergene med kalkstenhuse i traditionel mallorcinsk stil. Her kan du strejfe omkring på brostensbelagte gader og shoppe i små butikker med lokalt kunsthåndværk. Hvis sulten melder sig, er der flere hyggelige caféer, hvor du kan prøve Valldemossas egen specialitet ”coca de patata”, en sød og sprød kartoffelbolle. Yderst velsmagende!

Marked på Mallorca

Lokale markeder

Der er mange lokale markeder, ofte flere dage om ugen. På markederne kan du finde lokale produkter som frugt og grøntsager, og på de større markeder kan du også finde keramik, tøj, sko og tasker. De største markeder er i Inca om torsdagen. Min personlige favorit er imidlertid i Alcudias gamle by på søndage og tirsdage. De har som regel åbent fra 9 til 14.

Strande på Mallorca

Cala Romantica

Lej en bil og find en af Mallorcas glemte perler – Cala Romantica er afgjort en af dem! Det er en lille strand på østkysten med turkisfarvet vand og gyldent sand. Stranden er rolig og populær blandt de lokale. Her kan du leje solstole og parasoller, og den lokale restaurant serverer en god frokost.

Grotter på Mallorca

Cuevas del Drach

Et besøg i en af øens grotter er et must på Mallorca! Cuevas del Drach er min favorit. Her kan du opleve koncerter, eller du kan opleve grotterne i båd. Temperaturen er konstant 21 grader, så det er dejlig svalt på varme dage. En guidet tur tager en times tid og er en spændende oplevelse for store og små!

Sporvogn på Mallorca

Sporvogn til Puerto de Sóller

Fra den hyggelige by Sóller går sporvognen til havnen i Puerto de Soller. Turen tager omkring 25 minutter, og sporvognen kører kun 30 kilometer i timen, så du har god tid til at nyde den fremragende udsigt, når du kører gennem smukke citron- og appelsinlunde. Puerto de Sóller er en lille fiskerby med mange gode restauranter, f.eks. Mar y Sol, som ligger ved havnen.