Calo de Moro på Mallorca
Inspiration

Den store Mallorca-guide

Med over 20 rejsemål at vælge imellem på Mallorca, er der noget for alle. Men det er ikke nødvendigvis nemt at vælge, hvilket sted, der passer dig bedst. Vi hjælper dig lidt på vej!

Palma og Palmabugten: Kultur- og madoplevelser

Omkring halvdelen af beboerne på Mallorca er bosat i Palma er Mallorcas, der er øens hjerte og puls. I gaden Passeig des Born er der altid liv, og i havnen vugger sejlbådene roligt fra side til side, mens de lokale slentrer forbi. Lige i nærheden troner middelalderkatedralen Le Seu op over byen med sine spidse buer og gotiske tårne – klart på listen over Palmas bedste seværdigheder.

Palma er også øens gastronomiske centrum, og her kan du både sætte tænderne i lækre oliven, serranoskinke, ost, mandler, bagværk, frugt, lokale vine og en hel masse andet. Prøv f.eks. den smagfulde tapas på den lille, hengemte Bar España, eller nyd det friske bagværk på et af Horno Santo Cristo-bagerierne. Mums!

Mod sydvest i Palmabugten finder du Illetas med et eksklusivt touch samt Mallorcas ældste ferieby Cala Mayor (kunstinteresserede bør besøge Miró-museet her). Øst for Palma finder du Playa de Palma med den fem kilometer lange, velholdte sandstrand.

Kød på grill

Cala-stederne på østkysten: Smukke badebugter

Cala Bona er et oplagt rejsemål for familier. Her er dejlige strande, legepladser, børnevenlige hoteller og restauranter med god mad for enhver smag.

Cala Millor ligger 2 km syd for Cala Bona, og her er der mere livligt forlystelsesliv om aftenen.

Rejser du længere nordpå, kommer du til Cala Mesquida. Det er et af Mallorcas mest naturskønne områder, og her er der ikke lige så mange turister. En naturoplevelse ud over det sædvanlige er sea caving i Cova des Coloms. Her svømmer du ind i en grottelabyrint, og derefter kan du udforske den til fods.

Cala Ratjada er en gammel fiskerby, der har bevaret sin oprindelige charme, og her er flere hyggelige musikbarer. Herfra kan du desuden tage færgen til Mallorcas søsterø Menorca.

I Cala d'Or er sandstrandene skiftet ud med fem små badevige omgivet af klipper og smuk natur. Et lille rejsemål, der føles lidt eksklusivt, uden at det bliver for dyrt.

PS: Alle rejsemålene langs østkysten byder på gode muligheder for badeferie. Området er kendt for sine mange badebugter med dejligt, krystalklart vand.

Cala d’Or på Mallorcas østkyst

Cala d’Or på Mallorcas østkyst

Alcudia og det nordlige Mallorca: Perfekt til børnefamilier

Alcudia har næsten ikke brug for nogen præsentation. Den lavvandede og lækre sandstrand har længe sørget for, at stedet er Mallorcas absolutte stjerne. Ud over de gode badeforhold kan ferieområdet prale af en række kvalitetsspisesteder, hvoraf de fleste har børnemenuer. Her er alt lagt til rette for en perfekt familieferie.

Nord for Alcudia ligger den lille by Puerto de Pollensa, som er en af Mallorcas smukkeste og mest "spanske" feriebyer. Stranden i byen er cirka 1 km lang og meget velholdt.

Den lille, børnevenlige by Ca'n Picafort byder også på dejlige strande og dejligt badevand. Stemningen er afslappet og hyggelig, og du møder feriegæster fra hele Europa.

Alcudia

Alcudia og Mallorcas nordspids

Vestkysten: Det andet Mallorca

Cala San Vincente i nordvest er en af Mallorcas mindste og mest fredfyldte feriebyer. Den er bygget op omkring de små strande i en af bjergkæden Sierra de Tramuntanas dalstrøg, og den er stadig forholdsvis ukendt blandt turister.

I Puerto de Sóller lidt længere mod sydvest er terrænet perfekt til vandreture i de smukke bjergområder. Og er du først i Puerto de Sóller, bør du overveje at tage den legendariske togtur til Palma (og tilbage igen). Det er en virkelig flot måde at se mere af øen på.

Valldemossa på Mallorca

Valldemossa på Mallorca

Magaluf og sydkysten: Liv og glade dage

Nattelivet i Magaluf er berømt, og her er fuld fart på festlighederne gennem hele sommeren på hundredvis af barer, restauranter og natklubber. Om foråret og efteråret er tempoet og feriegæsterne roligere. Vest for Magaluf ligger Santa Ponsa, et rejsemål som er mindre, hyggeligere og roligere end sin intensive nabo. Længere vestpå finder du den lille, eksklusive havneby Port d'Andratx med smukke, gamle villaer i traditionel stil og luksusyachter i havnen. Lej gerne en bil og udforsk både middelalderbyen Andratx og nabobyen Camp del Mar.

Palma Nova er i de senere år næsten vokset sammen med Magaluf, men tempoet er lavere og bebyggelsen mindre intensiv. Fra Palma Nova er der ikke langt til de tre populære strande Playa Palma Nova, Playa Son Matias og Playa Magaluf.

En DJ spiller musik på stranden

Vil du læse flere artikler som denne?