Se hoteller (39)

Rejser til Alcudia

Alcudia er det perfekte valg for dig, der rejser med børn. Her finder du lavvandede sandstrande, turkisblåt hav og vores eget familiehotel, Sunwing Alcudia Beach.

Rejsemålet Alcudia består egentlig af tre forskellige områder. I Puerto de Alcudia kan du udforske havnemiljøet ved den fine havn, shoppe i byens butikker, gå på bar eller spise middag på en af de gode restauranter. Her kan man let få en eftermiddag til at gå, men mange tager også hertil om aftenen for at opleve byens folkeliv. En kort rejse inde i landet ligger Alcudia, den gamle, oprindelige landsby med romerske aner, et charmerende og stemningsfuldt lokalt marked og hyggelige restauranter på byens torv. Og endelig er der Playa de Alcudia - den 14 km lange strand øst for Puerto de Alcudia. Stranden er flankeret af hoteller på begge sider af hovedvejen, som følger kysten et stykke fra havet, og flere steder ligger der små klynger af butikker og restauranter.

Børnevenlige hoteller i Alcudia

Den kilometerlange, hvide sandstrand i Alcudia er en af Middelhavets absolutte perler. Nogle af Mallorcas bedste familiehoteller ligger her og har gjort Alcudiabugten til børnefamiliernes favoritrejsemål og ferieparadis. I Playa de Alcudia tager vi titlen som familiernes paradis nummer ét med vores populære hotel Sunwing Alcudia Beach, som ligger direkte på den lavvandede sandstrand. Her bor du bekvemt i lejligheder med plads til op til otte personer og har fine træningsmuligheder, spa og muligheden for at bestille All Inclusive. Til vores yngre gæster venter Lollo & Bernie, Mini Land og en lang liste med aktiviteter for alle glade børn. I Alcudia har vi desuden flere Family Garden-hoteller, der også er yderst velegnede til børnefamilier. Vores meget populære Zafiro Palace Alcudia er et godt valg til dig, der stiller høje krav til komfort og luksus. Her kan du vælge værelser med tagterrasse og jacuzzi, eller hvorfor ikke vælge et værelse eller lejlighed, hvor du kan hoppe i poolen direkte fra din terrasse? Vil du bo tættere på stranden, skal du se nærmere på Zafiro Bahia eller Condesa de la Bahia. Hvis børnene gerne vil bo tæt på Lollo & Bernie, er Sea Club det rette valg. Hotellet ligger kun en kort taxitur fra Puerto de Alcudia.

Playa de Alcudia

Stranden i Alcudia er uden tvivl det, som lokker tilrejsende allermest. Den knap 14 km lange sandstrand strækker sig fra Port de Alcudia til Cala de s'Aigua Dolca ude på østkysten. Nærmest Alcudia er stranden bred og lavvandet, hvorefter den bliver smallere, jo længere væk fra Alcudia man kommer. Hvis du er på udkig efter mere livligt vand og bademuligheder, er der flere forskellige klippefyldte badebugter ude ved Formentor-halvøen. Du kommer nemmest til Formentor med båd fra havnen i Alcudia eller ved at leje en bil og køre selv.

Tips og nyttig info
 • Sunwing Family Resort
 • Family Garden med Lollo & Bernie
 • Kilometerlange sandstrande
 • All Inclusive
 • Børnevenlige strande
 • Gode restauranter
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Alcudia

Strande
4,8
Børnevenligt
4,6
Mad & Drikke
4,1
Vejr og klima
 • januar
14°6°
5
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • februar
15°6°
6
Solskinstimer pr. dag
13°
Vandtemperatur
17
Regnfri dage
 • marts
17°8°
7
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • april
19°10°
8
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • maj
22°13°
9
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • juni
26°17°
10
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • juli
29°19°
11
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • august
29°20°
10
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • september
27°18°
7
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • oktober
23°14°
6
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • november
18°10°
5
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • december
15°8°
4
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
17
Regnfri dage
Strand
Hvis man skal finde et synonym for strandferie, vil Alcudia ikke være noget dårligt bud. Her er altid masser af plads på de kilometerlange og brede sandstrande.

Playa de Alcudia – sandstrand for hele familien

Playa de Alcudia er en ca. 14 km lang sandstrand med hvidt, finkornet sand og klart vand. Stranden egner sig godt til børnefamilier, da den er både bred og lavvandet. Jo længere østpå man kommer i retning mod nabobyen Ca'n Picafort, jo mindre lavvandet bliver der. I højsæsonen er stranden velbesøgt - især i weekenderne, hvor også indbyggerne i Palma tager hertil. På stranden kan man leje liggestole og parasoller, og der er adgang til ferskvandsbrusere og toiletter. Her findes også et stort udvalg af vandsportsaktiviteter som f.eks. vandcykler, vandski, windsurfing og sejlads, og der ligger både små strandbarer og frokostrestauranter på stranden. Langs stranden kan man følge en bilfri strandpromenade hele vejen ind til Puerto Alcudia.

Playa de Alcanada

En lille stenstrand på ca. 500 m, som ligger længst ude på odden forbi havnen. Her er der oftest roligere, men du finder til gengæld heller ingen restauranter, strandbarer eller andre services. Du kan komme hertil med bil, cykel, bus eller taxi. Populær strand blandt mallorcinerne.

Sol og strand på Mallorca

Alle badestrande i Spanien er offentlige, så du har alle chancer for at finde din egen favoritstrand blandt Mallorcas mange små og store bugter. Ud over strandene på dit rejsemål er der mange andre, som er et besøg værd. Nedenfor følger navnene på nogle populære strande, men spørg gerne os hvis du ønsker yderligere forslag.

Es Trenc

En stort set ubebygget strand på sydkysten. Syv kilometer herlig sandstrand med turkisblåt vand nær byen Campos.

Cala Deia

Lille stenstrand neden for den hyggelige by Deia. Egner sig godt til snorkling.

Cala Sant Vicenc

Tre små bugter med fint sand og fantastisk turkisblåt og krystalklart vand. Lettilgængelige for bilister og med mange faciliteter såsom barer, restauranter og hoteller.

Cala Mondragó

Smuk badebugt med både klipper og sand på østkysten i nærheden af Cala d'Or. Egner sig til snorkling.

Cala Torta

Den smukkeste af de mange ubebyggede strande i området. Stranden er formet som en vid bue af sand omgivet af sanddyner og tørt landskab. Nær byen Arta.

Cala Tuent

En velbevaret hemmelighed ved den stærkt trafikerede Sa Calobra-vej. Storslået udsigt og klart vand. Egner sig godt til snorkling.
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 3 timer.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til Alcudia fra maj til oktober.

Du kan desuden rejse til Alcudia hele året med rutefly og bestemmer dermed selv afrejsedag og rejselængde.

Flyet lander i Palma Lufthavn.
Med Spies' transfer kommer du nemt og sikkert til dit hotel i Alcudia. Transfer mellem lufthavn og hotel indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen. Køretiden fra Palma Lufthavn til dit hotel er fra ca. 45 minutter til 1 time og 30 minutter (ca. 65 km), afhængigt af trafik og antal hotelstop.
Læs mere om transfer.

Hvis du har bestilt en pakkerejse med rutefly, kan du i de fleste tilfælde bestille transfer til dit hotel - som regel i taxi eller minibus. Du finder al information om bestilt transfer på din billet. Prisen for transfer varierer afhængigt af transportmiddel og afstand til hotellet. Den nøjagtige pris oplyses ved bestilling.

Easy Travel

Når du bor på Sunwing Alcudia Beach og flyver med Sunclass Airlines, indgår
Easy Travel

Det betyder, at du kan tjekke din bagage ind, før du forlader hotellet. Du må desuden medbringe op til 30 kg bagage, og har du tilkøbt bustransfer mellem lufthavnen og hotellet, bliver du kørt direkte uden stop ved andre hoteller.
Mad, drikke og natteliv
I Alcudia er der restauranter og barer i massevis. Restauranternes menukort består af såvel lokale som internationale retter. Det største udbud finder du i havneområdet i Puerto Alcudia samt langs Bellevuegaden, en sidegade til Carretera d'Artà. Også i Alcudias gamle bydel er der en hel del gode restauranter. Langs stranden er der en række frokostrestauranter og strandbarer.

Vin og tapas i Ca'n Vidalet

Et besøg på vinbodegaen Ca'n Vidalet kan anbefales. Bodegaen er kendt for sin udmærkede vin. Hertil kan du også bestille en tur og spise tapas. Ca'n Vidalet ligger blot 15 minutters kørsel i bil fra Alcudia på vej mod Pollensa.

Mad og drikke på Mallorca

Spanierne elsker at spise på restaurant. De spiser meget og gerne sent. Mallorcinerne er dygtige til at lave mad og har adgang til fine råvarer. Foruden de internationale retter på restauranternes menukort er det absolut værd at prøve nogle af øens specialiteter. De spanske spisetider til frokost og middag er ca. kl. 13.30 til 15.30 og kl. 20 til 24, men eftersom hele Mallorca er tilpasset efter turisterne, har de fleste restauranter på turistrejsemålene åbent efter "vores" skandinaviske spisetider. Drikkepenge er ikke inkluderet i prisen, men lægges selv af gæsterne.

Tapas

Tapas og Spanien hører uløseligt sammen. Spanierne spiser selv tapas som en forret, men det er let at komponere et helt måltid ved at bestille mange forskellige småretter. Der er masser af forskellige tapasretter at vælge mellem. En god måde at prøvesmage tapas på er ved at bestille un variado. Så får du en lidt større tallerken med lidt af hvert på.

Pa amb Oli

En regional udgave af den internationalt kendte bruschetta og en favoritsnack på hele Mallorca. Den består af en skive brød, som gnides med tomat, dryppes med olivenolie og strøs med salt. Der er mange varianter af pålæg at vælge mellem; f.eks. ost, skinke eller en sardin.

Sopas mallorquinas

Suppe baseret på grøntsager, kød og brød, som spises med gaffel. Retten står ofte under forretterne på menukortet, men med lidt brød som tilbehør kan den udgøre en let middag.

Frit mallorquí

En slags biksemad med bl.a. lever og fennikel - kan af og til være stærkt krydret.

Tumbet

Friterede grøntsager med tomatsauce. Nøjagtig hvilke grøntsager, som anvendes i retten, afhænger af tilgangen til råvarer.

Caragols

snegle, som koges i egen skal og serveres med hvidløgsmayonnaise.

Llom amb Col

En gryderet med svinekød og hvidkål som hovedingredienser. Mættende og dejlig varm. hvis vejret er lidt køligt.

Porcella

Grillet pattegris.

Sobrasada

Mallorcas berømte pølse, som fremstilles af svinekød. Pølsen er mild men med masser af smag og rød af krydderierne. Den kan serveres grillet eller som pålæg.

Ensaimada

En spiralformet bolle, som findes i forskellige størrelser og med forskelligt fyld.

Vin

De spanske vine er blandt de fineste i verden. Landets mest kendte vine kommer fra regionerne La Rioja, Navarra og Penedès. Alle regioner fremstiller deres egen vin, således også Mallorca, hvor vinen benævnes Binissalem.
Øens vincentrum ligger netop i Binissalem, men rundt omkring på øen findes der flere vinhuse, som gerne åbner dørene for interesserede besøgende. I mange af dem kan du få en rundvisning med prøvesmagning, eller om ikke andet så et besøg i butikken.

Cava

Spansk mousserende vin kaldes cava og kan sagtens konkurrere i smag og især i pris med champagne.

Sangria

Hvis man skal pege på en forfriskende drik, som ofte forbindes med Spanien, må det være den populære sangria. Den er baseret på vin, frugt, sukker og en variation af stærkere alkohol. Sangria serveres oftest på karaffel.

Spansk kaffe

Kaffe er meget populært i Spanien, og den spanske kaffe er stærk. Ønsker du det, der svarer til den danske kaffe, bør du bestille en café melitta eller café americano. En café solo er en lille kop espresso, og med lidt mælk oveni bliver det til en cortado. En café con leche er en stor kop med stærk kaffe og varm mælk.
Nattelivet i Alcudia er koncentreret omkring Puerto de Alcudia og Playa de Alcudia. Her er der et relativt stort udvalg af barer, pubber og diskoteker. Mange af de større hoteller har også dans til orkester næsten hver aften, hvor alle er velkomne. I den gamle del af Alcudia er der stille efter ca. kl. 23.00.
Shopping
I Alcudia ligger butikkerne side om side i mange af gaderne. Både typiske turistbutikker, som sælger souvenirs med mere, men også flere kendte tøjkæder. De fleste butikker finder du i havneområdet (Passeig Maritim) og på hovedgaden Carretera d'Artà, men der findes også en del spændende butikker inde i den gamle del af Alcudia nær torvet. Her kan du også smage mange mallorcinske specialiteter og vine, lokale pølser, salt, oliven og meget mere. I nogle af disse butikker kan du nyde et glas vin og gå ombord i gode tapasretter.

Shopping uden for Alcudia

God shopping til gode priser? Så er Palma stedet at tage hen. Her finder du et næsten uendeligt udvalg af moderne og kendte butikker. Fra Alcudia går der busser flere gange om dagen. Spies arrangerer også såkaldte shoppingture, som er arrangerede heldagsture ind til Palma.

Marked

Hver tirsdag og søndag afholdes der marked i Alcudias gamle bydel. Her gemmer sig mange gode fund i det store udvalg af tøj, lokalt kunsthåndværk, frugt og grønt. Om torsdagen afholdes Mallorcas største marked i Inca.

Shopping på Mallorca

På Mallorca kan man hurtigt købe sig fattig. Spansk design regnes som førende, både når det gælder indretning og tøj. Her på øen finder du bl.a. lædervarer i form af jakker og tasker, keramik og mallorcinske tekstiler med specielle mønstre, Majorica-perler fra Manacor og, ikke at forglemme, sko!
Det største udvalg finder du naturligt nok i Palma. Her er alt fra små enkle forretninger til eksklusive boutiques. Besøg det store og elegante varehus El Corte Inglés, hvor du finder det meste, eller C&A, som er et stort varehus med tøj til relativt lave priser.
På turistrejsemålene har de fleste butikker åbent fra morgen til aften alle ugens dage. I de større byer og i Palma gælder de officielle åbningstider dog, dvs. hverdage fra kl. 10 til 13 og kl. 16.30 til 20, lørdage kun om formiddagen og lukket på søndage. De store varehuse i Palma har derimod åbent hele dagen uden siesta.

Marked på Mallorca

De fleste landsbyer og større byer har deres eget marked en eller et par dage om ugen. Her handler de lokale indbyggere, og her kan du finde alt mellem himmel og jord. Frugt, grøntsager, husgeråd, tøj, sko og indimellem også levende dyr!

Gode køb på Mallorca

Sko
Der er mange skobutikker på Mallorca. Især udvalget af sandaler, klipklapper og andre sommersko til kvinder er stort. Oftest er de også lidt billigere end derhjemme.
Aktiviteter og seværdigheder

Cykling

Landskabet omkring Alcudia er perfekt til cykling. Her er mange gode ruter. Spørg i turistinformationen eller på dit hotel om nærmeste cykeludlejning. De plejer også at kunne tilbyde kort og gode tips til ruter. I perioden februar-maj kommer der horder af professionelle cykelryttere hertil fra hele Europa for at træne og varme op til cykelsæsonen.

Vandreture

Mallorca er et sandt paradis for vandrefolket. Fra Alcudia kan du vandre op til toppen af Puig de Sant Marti og nyde udsigten over hele Alcudia- og Pollensabugten fra din klippetrone 250 m over havet. Ruten tager sit udspring fra Bellevuegaden og tager ca. 45 at gennemføre. Hvis du vil udfordre dig selv på hårdere og mere avancerede ruter, kan du kontakte turistinformationen, som også har brochurer om de smukke vandrestier i området. Sørg for at have sko med grove såler, da nogle af stierne går gennem stejlt terræn.

Vandsportsaktiviteter

Langs Playa de Alcudia kan du prøve de fleste slags vandsport, bl.a. vandski, windsurfing og sejlads.

Dykning

I bugten nord for Alcudia og langs østkysten ligger nogle af øens bedste dykkerspots, og her er der flere dykkerskoler. Ved du ikke, om dykning er noget for dig, kan du komme med på et prøvedyk, hvor du og en instruktør dykker ned på 5-6 meters dybde.

Hidro Park - Alcudia

Hidro Park er et vandland med flere forskellige vandrutsjebaner, minigolf, bølgebassin m.m. Her er hele familien garanteret en stor dag fyldt med sjove aktiviteter. Inde i vandlandet er der også restauranter, grønne områder og legeområder til de små.

Øvrige aktiviteter - Alcudia

Ud over vandsport, cykling og vandreture kan du spille tennis eller indtage den fantastiske golfbane i nærliggende Alcanada.

Vinbodega

Vinen fra Spanien er populær over hele verden, så hvorfor ikke benytte lejligheden til at besøge en af øens vinbodegaer? På nogle bodegaer tilbydes rundvisning, prøvesmagning og shopping i deres butikker.

Paintball

Ikke langt fra byen Sa Pobla på den nordlige del af Mallorca finder du paintballbanen Paintball Fantasy. Her kan du erklære krig mod vennerne og udkonkurrere dem i fuld udrustning.

Olivenolie

Mange mener, at olivenolien fra Mallorca er den bedste ved Middelhavet. Der bliver dyrket oliven flere steder rundt omkring på øen, og nogle af disse steder tager man imod besøgende, så man kan se, hvordan olivenolien bliver produceret. Oli Caimari i byen Caimari midt inde på øen er ret populær. Her findes der en stor butik med mange af de typiske lokale produkter og souvenirer. Besøg også Son Catiu uden for Inca, som har en hyggelig pambolieria.

Bymurene

Bymurene i den gamle del af Alcudia blev bygget af spanierne i 1300-tallet. Nogle hundrede år senere var murene helt forfaldne efter den industrielle revolution. I dag er de blevet restaureret og er bestemt et besøg værd.

Det historiske centrum

Inden for Alcudias bymure koncentreret omkring Placa Constitució ligger de fleste af byens historiske seværdigheder. Besøg f.eks. museet, paladset, kirkerne eller de romerske ruiner.

Nationalparken S'Albufera

Et par kilometer øst for Playa de Alcudia i retning mod Ca'n Picafort ligger nationalparken S'Albufera. Den er et paradis for fuglekiggere og naturelskere. Her er der picnicområder for dig, der har lyst til at medbringe egen mad, samt et minimuseum, som viser, hvad parken har at tilbyde. Bussen mod Ca'n Picafort standser uden for indgangen til parken. Fra Puerto de Alcudia er der cykelsti hele vejen.

Formentorhalvøen

Formentorhalvøen er den smukke klippehalvø længst oppe i nord med stort set uberørt natur. Her ligger også det legendariske hotel Formentor, som gennem årene har været et populært tilflugtssted for prominente gæster, som har søgt ro og fred i de smukke omgivelser. Her finder du også den fortryllende Playa de Formentor, hvor den stedsegrønne vegetation vokser helt ned til Pollensabugtens glasklare vand. Her er små, klippefyldte bugter, fint sand og træklædte bjerge, næsten uanset hvor du kigger hen. Færgeforbindelse fra Puerto de Pollensa og gode bilveje.

Botanicactus

En botanisk have med mange kaktusser, urter, træer og blomster. Ligger mellem Santanyi og Ses Salines.

Palma

Palma, Mallorcas kosmopolitiske hovedstad, er flere gange blevet kåret til Europas mest trendy by af diverse tidsskrifter. Palma er en lille storby, som rummer alt, hvad man kan drømme om: Ud over at være et sandt shoppingmekka byder byen på et utal af hyggelige restauranter, caféer og barer, en perlerække af kulturelle oplevelser og meget mere. I Palma kommer du aldrig til at kede dig.

Palma Sightseeing Bus – Palma

En oplevelsesrig, bekvem og informativ tur rundt i Palma. En nem og god måde at få et overblik over byen Palma på er ved at tage de røde dobbeltdækkerbusser, de såkaldte City Sightseeing-busser, som kører rundt i hele byen og passerer alle de kendte seværdigheder. Undervejs får du fortalt i høretelefonerne om alle de seværdigheder og vigtige steder, bussen passerer. Bussen stopper flere steder under turen, så kan man stige af og på.

Marineland – Costa d'En Blanes

Du er garanteret en hyggelig dag i den anderledes park Marineland, som ligger ved Costa d'En Blanes vest for Palma. Her bor der søløver, papegøjer, hajer, slanger og mange andre dyr. Søløverne og papegøjerne overgår hinanden i det ene show efter det andet i tæt konkurrence om publikums gunst.

Palma Aquarium – Playa de Palma

Palma Aquarium er en spektakulær marinedyrepark, hvor man har genskabt søer og have, havmiljøer og økosystemer. Akvarierne indeholder et enestående udvalg af flora og fauna fra Middelhavet, Det Indiske Ocean, Atlanterhavet og Stillehavet.

Puerto Portals

Luksus og ekstravagance er på skue her i øens mest glamourøse yachthavn mellem Palma og Palma Nova. Eksklusive internationale restauranter og barer med udeserveringer ligger side om side og lokker med kolde forfriskninger og uovertruffen gastronomi.

Mallorcas vestkyst

Mange mener, at Mallorcas vestkyst er det absolut smukkeste område ved hele Middelhavet. Her løber bjergkæden Serra de Tramuntana, som byder på fantastisk smukke udsigter med høje bjerge, afgrundsdybe kløfter, grønne dale, tætte skove og duftende appelsin- og olivenplantager. Det er også her langs Mallorcas vestkyst, du finder nogle af øens allersmukkeste og mest interessante byer og steder. Mellem Valldemossa og Deia ligger den gamle mallorcinske gård Son Marroig, som også er et smukt lille museum.... Her boede hertug Luis Salvador i 1800-tallet. Han var søfarer og har betydet meget for Mallorcas historie. Udsigten herfra er mageløs. Bl.a. finder du også klostret i Lluc og byerne Fornalutx, Sóller, Deià, Valldemossa og Banyalbufar. Den bedste måde at opleve vestkysten på er i bil. Det er øens smukkeste vej, og undervejs møder du mange små byer og interessante steder, samtidig med at du kan passere øens højeste punkt, Puig Major.

Cabrera

Øen Cabrera er en nationalpark, som ligger ca. en times sejlads fra byen Colonia de Sant Jordi på Mallorcas sydspids. Her kan du udforske landskabet på de forskellige vandrestier eller gå op til borgen, hvor du kan nyde udsigten. På øen finder du også en række hyggelige badebugter.

Museu monográfic de Pollentia - Alcudia

Alcudias arkæologiske museum er fyldt med fascinerende og smukke levn fra romertiden, som blev fundet under udgravninger. Her kan du bl.a. se romersk kunsthåndværk, genstande i ler, smykker m.m.

Teatro Romano - Alcudia

Øens eneste bevarede romerske amfiteater, Teatro Romano, ligger uden for bymurene ca. 1 km fra kirken i den gamle del af Alcudia. Her afholdes lejlighedsvis specielle koncerter. For mere information, kontakt turistinformationen.
Sådan kommer du omkring
Vi samarbejder med Avis, som er et af de biludlejningsfirmaer, der fungerer bedst her på øen. Takket være det gode samarbejde kan vi tilbyde kvalitetsbiler til gode priser. Du kan trygt leje bil gennem os og Avis. Du får en god forsikring og god service, så du er ordentligt dækket, hvis der sker noget. Bestil bilen hos os senest dagen inden du skal bruge den.

Fordele ved at leje gennem os:

• Rabat på Avis' ordinære priser
• Ubegrænset kilometerforbrug
• Selvrisikoregulering*

Avis' lejebiler er af meget høj standard og har en gennemsnitsalder på 12 måneder. Lejetiden regnes i hele døgn, hvilket vil sige, at en udlejningsdag er lige med 24 timer.

*Selvrisiko reduceres ved skader på bilen.

Bemærk:

• Avis tilbyder forskellige tilvalg som f.eks. ekstraforsikringer, barnesæde og GPS. Betales direkte til Avis.
• Bilen skal returneres med lige så meget benzin i tanken som ved afhentning.
• 'Fuel up front' er et valgfrit tilbud. Du forudbetaler for en fuld tank benzin og returnerer bilen med så tom tank som muligt. Eventuel overskydende benzin tilbagebetales ikke.
• Kørekort skal fremvises ved afhentning. Almindeligt dansk kørekort (kategori B) er godkendt til personbil
....
• De fleste lejebiler kræver blyfri benzin (sin plomo - grøn slange).
• Sikkerhedssele er obligatorisk.
• Følg samme færdselsregler som derhjemme - så kører du også lovligt her. I Spanien er det forbudt at tale i mobiltelefon under kørsel.
• Du skal være fyldt 21 år for at leje bil og have haft kørekort i mindst 1 år (ekstra pris opkræves af førere under 25 år).
• Ved eventuelle problemer med bilen er det ikke tilladt at stige ud af bilen på de spanske veje uden at bære den gule refleksvest! Vesten skal opbevares i kabinen.

Forsikringer:

• CDW - skadesforsikring
Sikrer at du er dækket, hvis bilen bliver beskadiget, og der kræves reparationer. Forsikringen er inkluderet i prisen. Der skal dog betales en selvrisiko.
• TP - tyveriforsikring
Sikrer at du er dækket, hvis bilen bliver stjålet. Der skal dog betales en selvrisiko. Forsikringen er inkluderet i prisen. Dækker ikke hvis bilen bliver stjålet, mens nøglen sidder i.

Ikke inkluderet
Forsikringerne aftales direkte med Avis
.... Disse er frivillige, men står ofte på lejekontrakten. Hvis du ikke ønsker ekstra forsikringer, beder vi dig informere Avis.

• Super CDW + TP - selvrisikoeliminering
Eliminerer lejerens selvrisiko ved skader på bilen eller ved tyveri af bilen.
Der skal dog betales en administrationsafgift. Spies' rejseforsikring dækker selvrisikoen med op til 10.000 kr.

• PAI - personlig ulykkesforsikring
Et supplement til din egen personlige ulykkesforsikring. Forsikringen omfatter såvel føreren som alle passagerer i bilen.
• Super PAI - personlig ulykkesforsikring
Det samme som PAI. Super PAI dækker dog et højere beløb samt tyveri af personlige ejendele og bagage.

Bilgruppe

Reservation af et bestemt bilmærke kan ikke garanteres, men du kan vælge mellem forskellige bilgrupper.

Gruppe A er små standardbiler, eksempelvis Ford Ka eller lignende.
Gruppe B er lidt større og bedre, eksempelvis Seat Ibiza eller lignende.
Gruppe C har bedre komfort og større motorkraft, eksempelvis Seat Leon eller lignende.

tip og gode råd

Vores Spies-guider er her for at gøre din ferie så vellykket, afslappet og inspirerende som muligt! Kom gerne til os, hvis du ønsker tips til interessante seværdigheder og udflugter eller rutebeskrivelser til de mange hemmelige oaser på øen. Vi tilfører gerne din ferie lidt ekstra guldkant med tips til de bedste restauranter, strande og shoppingmuligheder. Selvfølgelig forsøger vi også at besvare alle praktiske spørgsmål, som måtte opstå under din ferie her på øen.
Transportmulighederne i Alcudia er mange, og det er relativt enkelt at komme rundt til de andre dele af øen.

Cykel

Alcudia er en perfekt by at cykle i, eftersom den er så flad. Der løber en cykelsti langs hele stranden. Hvis det ikke er for varmt, kan man også cykle op til den gamle del af Alcudia og til nationalparken S'Albufera. Fortsæt ad hovedgaden Carretera d'Artà i sydlig retning. Der er cykelsti hele vejen. Man kan leje cykel flere steder. Spørg på dit hotel, hvilken cykeludlejer der ligger nærmest.

Lokalbusser

Bustrafikken i Alcudia fungerer godt. Der er ikke langt mellem busserne, og på hovedgaden Carretera d'Arta i Alcudia er der busstoppesteder med jævne mellemrum.

• Busser til Ca'n Picafort og Puerto de Pollensa kører flere gange i timen.
• Busser til Palma og Inca kører ca. 1 gang i timen.
• Busser til Formentor, Campanet, Puerto de Sóller, Lluch og Sa Pobla kører flere gange dagligt

Hestevogne

I Alcudia er der mange kuske, som kan tage dig med på en tur rundt i byen.

Tog

Fra nabobyen Sa Pobla afgår der tog til Palma og Inca en gang i timen.

Taxi

I Alcudia er der mange taxier, og det er sjældent svært at få fat på en direkte på gaden. Naturligvis kan du også forudbestille en taxi fra hotellet eller den restaurant, du befinder dig på. I så fald tilkommer der dog et gebyr. Taxameter anvendes, og drikkepenge afrundes opad.

Sådan kommer du rundt på Mallorca

Busnettet på Mallorca fungerer godt, og i løbet af højsæsonen kører de lokale busser i pendulfart mellem de større turistrejsemål. Vejene på Mallorca er generelt gode, skiltningen er fin, og bortset fra selve Palma er trafikken moderat. Hvis du gerne vil se lidt mere af øen og tage rundt på egen hånd, kan vi anbefale at leje en bil hos et af de større udlejningsfirmaer. Prisen for billeje er ikke særlig høj, specielt hvis du reserverer bilen hjemmefra.

Busser

Mallorca har et velfungerende busnet, og i højsæsonen kører der lokalbusser i pendulfart mellem de større turistrejsemål. Lokalbusserne i Palma er blå og hedder EMT. På resten af øen er de røde og gule og hedder TIB. Billet købes direkte i bussen og gælder kun for en enkelt tur. Tænk på, at chaufføren ikke kan veksle store sedler.
Køreplanerne varierer, så husk at undersøge hvordan bussen kører. Husk på at busserne som regel ikke kører så ofte på helligdage og i weekenderne som på hverdage. Vi tager forbehold for ændringer i både køreplaner og ruter. For mere information kan du kontakte hotellets reception eller din Spies-guide.

Færger

Der er færgeforbindelse mellem Mallorca og Barcelona og mellem Mallorca og Valencia. I sommermånederne sejler der desuden færger mellem Alcudia og Menorca samt mellem Mallorca og Ibiza. Det er lettest at bestille billetter via internettet eller nede på havnen i Palma hos agenterne. Her finder du også sejltider og priser for de forskellige bådoverfarter.

Fly

Der er daglige flyforbindelser til naboøerne Menorca og Ibiza samt til det spanske fastland. Det er også nemt og enkelt at flyve til flere europæiske storbyer.

Taxi

Taxi kan bestilles via hotellets reception, men der findes også taxiholdepladser i de fleste områder, hvor de holder og venter på kunder. Du kan selvfølgelig også bare stoppe en taxi direkte på gaden. Normalt kører taxichaufførerne efter taxameter i henhold til fastlagte takster. Skal du ud på en længere tur, så aftal prisen med chaufføren i forvejen. Så slipper du for at betale en pris, som var meget højere end forventet.

Tog

Der er tre toglinjer på øen. De udgår allesammen fra Plaza España i Palmas centrum. Den ene toglinje går til Sóller på vestkysten, mens den anden går til Inca midt på øen. Fra Sóller kan du køre med den lille sporvogn ud til Puerto de Sóller. Den tredje toglinje går via Inca til Manacor.
Fakta

Vores service

Fra maj til oktober kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på sms og mail, hvis du vil bestille udflugter, leje bil eller måske bare have tip og gode råd. Kan vi ikke hjælpe dig på telefon eller mail, kommer vi ud til dit eller et nærliggende hotel. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer. Gæster på Sunwing Alcudia Beach har rejsemålsservice i Help Desk døgnet rundt.

Bæredygtig ferie

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Du kan læse mere om vores arbejde med klimakompensation her. Spies arbejder desuden aktivt imod børnesexhandel gennem vores mangeårige samarbejde med organisationen ECPAT.

Pas, visum og dansk fremmedpas

For danske statsborgere skal passet være gyldigt under opholdet. Visumfrit i indtil 90 dage. Forlængede danske pas samt danske provisoriske pas og EU-nødpas anerkendes ved ind- og udrejse. Kontakt eventuelt Spaniens ambassade på telefon 35 42 22 66 for yderligere information.

Personer med dansk flygtninge- eller fremmedpas skal kontakte den spanske ambassade for at få oplyst, hvilke regler der gælder for deres indrejse.

Spies bærer ikke ansvar for fejlagtige dokumenter, der fører til nægtet indrejse i Spanien.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Turistskat i Alcudia

Myndighederne på Balearerne opkræver en skat på hotelovernatninger. Skatten varierer afhængigt af officiel hotelkategori samt opholdets længde og skal betales kontant eller med kreditkort til hotellet ved check-in. Følgende skattesatser gælder pr. person pr. nat for alle over 16 år i de første otte nætter:

Hoteller/lejlighedshoteller kategori 1, 2 og 3: maj-oktober: 2,20 EUR, november-april: 0,55 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 3+ og 4: maj-oktober: 3,30 EUR, november-april: 0, 80 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 4+ og 5: maj-oktober. 4,40 EUR, november-april: 1,10 EUR

Skatten halveres fra og med den niende nat.

Bemærk, at Spies' klassificering af hoteller kan adskille sig fra den officielle hotelklassificering, som ligger til grund for skattens størrelse.

Valuta og kreditkort

Euro (EUR). Hæveautomater findes. Kreditkort accepteres de fleste steder.

Tidsforskel

Ingen.

El

220 V. Adapter er ikke nødvendig.

Sprog

I Spanien taler befolkningen først og fremmest spansk, men også catalansk og mallorcinsk i visse områder. I turistområderne taler de fleste, der arbejder i servicebranchen, desuden engelsk.

Øvrigt

I 2019 vil to store idrætsarrangementer findes sted på den nordlige del af Mallorca: Cykelløbet Mallorca 312 den 27. april og Ironman den 11. maj. På disse dage vil fremkommeligheden være begrænset pga. afspærrede veje, og ikke alle transferbusser vil kunne køre helt frem til hotellerne. Nogle gæster vil muligvis også være nødt til at tage tidligere til lufthavnen end normalt.

Vi tager forbehold for ændringer i udflugter, priser m.m.
Rejs med børn
Alcudia er et populært rejsemål for børnefamilier, måske endda det bedste på hele Mallorca. Her er næsten alt tilpasset for at gøre livet nemmere for de, som rejser med børn, og her er børnevenlige hoteller i overflod. Stranden er lavvandet og hyggelig, og havneområdet er bilfrit. Parallelt med stranden løber en bilfri strandpromenade, som egner sig godt til lange gåture langs vandet, både med eller uden barnevogn.

Strandene

Stranden i Alcudia er meget børnevenlig. Den er lavvandet og med roligt vand. Sandet, som er blødt og finkornet, egner sig udmærket til at bygge sandslotte med.

Restauranter

De fleste restauranter i Alcudia har internationale menukort med mad, der egner sig til de små. Mange restauranter tilbyder også specielle børnemenuer med burgere, pastaretter, kylling m.m. inkl. drikkevarer og is. På mange restauranter er der et begrænset antal højstole, som man kan låne.

Leg

Mange af de større hoteller har legepladser af varierende standard. Den største og bedste har Sunwing Alcudia Beach, som dog kun kan benyttes af hotellets gæster. Også hotel Bellevue har en god legeplads, og denne er åben for alle. Ofte tilbydes minitivoli, ponyridning og diverse andre børnevenlige aktiviteter.

Rejs med børn til Mallorca

Mallorca er et populært rejsemål for børnefamilier, og det er nemt at rejse rundt - også med familiens yngste. Spanierne er meget glade for børn, og det er aldrig et problem at tage børnene med på restauranter og lignende. Tværtimod ender børnene sandsynligvis med at få mere opmærksomhed end dig!
Nedenfor følger information om ting, der er værd at gode at vide, samt nogle tips til aktiviteter for hele familien.

Mad

De fleste restauranter har internationale retter på menukortet, som er populære hos de mindste. Mange tilbyder også specielle børnemenuer med burgere, pastaretter, kylling m.m. inkl. drikkevarer og is. Der findes et begrænset antal højstole på de fleste restauranter.

Babymad og bleer

Du kan købe babymad i de fleste fødevareforretninger (supermercados) samt på de lokale apoteker. Det billigste er at handle i de forskellige supermarkeder. Sammenlignet med Danmark er udvalget af babymad på glas en hel del mindre. Grødpulver samt de fleste frugtpuréer indeholder ofte sukker. Bleer kan købes overalt, og priserne varierer på samme måde som med babymaden.

Barnesæder

Barnesæder kan lejes hos de fleste større biludlejningsfirmaer. Du bør bestille barnesædet samtidig med, at du reserverer bilen.

Legepladser

De spanske legepladser minder meget om de danske. De er populære tilholdssteder så bliv ikke overrasket, hvis dit eller dine børn overvinder sprogbarriererne i så høj grad, at du må bære dem derfra.

Tilbud til Alcudia

Sunwing Alcudia Beachsunwing
 • Børnevenligt
Sunwing Alcudia Beach
Alcudia, Mallorca, Spanien
 • 1 uge
 • Fly + 2-værelses Family med balkon mod omgivelserne
 • Afrejse 11 apr 2020 fra Billund
Billund, 11 apr 2020, 1 uge
Sea Clubfamilygarden
 • Børnevenligt
Sea Club
Alcudia, Mallorca, Spanien
 • 1 uge
 • Fly + 2-værelses lejlighed
 • Afrejse 21 apr 2020 fra Aalborg
Aalborg, 21 apr 2020, 1 uge
Serenity by Sea Clubprimeselect
 • Velegnet til voksne
Serenity by Sea Club
Alcudia, Mallorca, Spanien
 • 1 uge
 • Fly + 1-værelses lejlighed med balkon
 • Afrejse 5 jun 2020 fra København
København, 5 jun 2020, 1 uge
Find din rejse til Alcudia