Se hoteller (23)

Rejser til Alcudia

Alcudia er det perfekte valg for dig, der rejser med børn. Her finder du lavvandede sandstrande, klart vand og vores eget familiehotel Sunwing Alcudia Beach.

Alcudia består egentlig af tre dele. Puerto de Alcudia ligger ved kysten og byder på en fin havn, gode shoppingmuligheder, hyggelige barer og lækre restauranter. Her kan man let få en eftermiddag eller to til at gå, og mange tager også hertil om aftenen for at spadsere en tur og opleve folkelivet. Lidt inde i landet ligger Alcudias gamle bydel, som er den oprindelige provinshovedstad med romerske aner, et charmerende lokalt marked og hyggelige restauranter ved byens torv. Lige uden for byen findes også ruinerne efter den gamle romerske by Pollentia. Sidst, men ikke mindst, er der Playa de Alcudia - den 14 km lange strand øst for Puerto de Alcudia. Her ligger hotellerne på stribe både langs stranden og på den anden side af hovedvejen, der løber langs kysten et stykke fra havet. Flere steder findes også små klynger af butikker og restauranter.

Børnevenlige hoteller i Alcudia

Den kilometerlange hvide sandstrand i Alcudia er en af Middelhavets absolutte perler med nogle af Mallorcas bedste familiehoteller, hvilket har gjort Alcudiabugten til børnefamiliernes favoritrejsemål og ferieparadis. I Playa de Alcudia ligger vores populære Sunwing Alcudia Beach lige ud til den lavvandede sandstrand og tilbyder komfortable lejligheder med plads til op til otte personer samt fine træningsmuligheder, spaafdeling og mulighed for at tilkøbe All Inclusive. Til de yngste gæster findes desuden Lollo & Bernie-klubben og et stort udvalg af aktiviteter. I Alcudia tilbyder vi også flere børnevenlige Family Garden-hoteller, deriblandt lækre Zafiro Palace Alcudia, der blandt andet tilbyder værelser med tagterrasse og boblebad samt lejligheder med direkte pooladgang. Vil du bo tættere på stranden, er Zafiro Bahia et godt valg, og vil børnene gerne møde Lollo & Bernie i ferien, har de mulighed for det på Seaclub Mediterranean Resort, som ligger en kort taxitur fra Puerto de Alcudia.

Nyhed! Sunprime Pollensa Bay

Sommeren 2022 slår nye Sunprime Pollensa Bay dørene op og byder på en afslappende voksenferie i smukke omgivelser, blot få skridt fra stranden i Pollensabugten. Hotellet ligger i kort gåafstand fra Alcudias charmerende gamle bydel og byder på alle faciliteter som vores øvrige Sunprime-hoteller: lækre værelser og suiter, god mad, et fredeligt poolområde og en aldersgrænse på 16 år.

Playa de Alcudia

Stranden er nok en af de vigtigste grunde til, at så mange rejser til Alcudia. Den knap 14 kilometer lange sandstrand strækker sig østpå fra Port de Alcudia hele vejen til Cala de s'Aigua Dolca. Stranden er bredest og mest lavvandet nærmest Alcudia, hvorefter den bliver smallere, jo længere væk fra Alcudia man kommer. Der er også flere strande og klippefyldte badebugter på Formentor-halvøen, som man nemmest kommer til med båd fra havnen i Alcudia eller i lejebil.

Tips og nyttig info
 • Sunwing Family Resorts
 • Sunprime Hotels
 • Family Garden med Lollo & Bernie
 • Kilometerlange sandstrande
 • All Inclusive
 • Børnevenlige strande
 • Gode restauranter
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Alcudia

Strand
Hvis man skal finde et synonym for strandferie, vil Alcudia ikke være noget dårligt bud. Her er altid masser af plads på de kilometerlange og brede sandstrande.

Playa de Alcudia - sandstrand for hele familien

Playa de Alcudia er en ca. 14 kilometer lang sandstrand med hvidt finkornet sand og klart vand. Stranden egner sig godt til børnefamilier, da den er både bred og lavvandet. Jo længere østpå man kommer i retning mod nabobyen Ca'n Picafort, jo mindre lavvandet bliver der. I højsæsonen er stranden velbesøgt - især i weekenderne, hvor også indbyggerne i Palma tager hertil. På stranden kan man leje liggestole og parasoller, og der er adgang til ferskvandsbrusere og toiletter. Her er også et stort udvalg af vandsportsaktiviteter som f.eks. vandcykler, vandski, windsurfing og sejlads, og der ligger både små strandbarer og frokostrestauranter på stranden. Langs stranden kan man gå ad en bilfri strandpromenade hele vejen ind til Puerto Alcudia.

Playa de Alcanada - mindre stenstrand

En ca. 500 meter lang stenstrand, som ligger længst ude på odden forbi havnen. Her er der gerne lidt roligere, men her er til gengæld heller ingen restauranter, strandbarer og lignende. Du kommer hertil med bil, cykel, bus eller taxi. Populær strand blandt mallorcinerne selv.

Sol og strand på Mallorca

Alle badestrande i Spanien er offentlige, så du har alle chancer for at finde din egen favoritstrand blandt Mallorcas mange små og store bugter. Ud over strandene på dit rejsemål er der mange andre, som er et besøg værd. Nedenfor følger navnene på nogle populære strande, men spørg gerne os hvis du ønsker yderligere forslag.

Es Trenc

En stort set ubebygget strand på sydkysten. 7 km herlig sandstrand med turkisblåt vand nær byen Campos.

Cala Deia

Lille stenstrand neden for den hyggelige by Deia. Egner sig godt til snorkling.

Cala Sant Vicenc

Tre små bugter med fint sand og fantastisk turkisblåt og krystalklart vand. Lettilgængelige for bilister og med mange faciliteter såsom barer, restauranter og hoteller.

Cala Mondragó

Smuk badebugt med både klipper og sand på østkysten i nærheden af Cala d'Or. Egner sig til snorkling.

Cala Torta

Den smukkeste af de mange ubebyggede strande i området. Stranden er formet som en vid bue af sand omgivet af sanddyner og tørt landskab. Nær byen Arta.

Cala Tuent

En velbevaret hemmelighed ved den stærkt trafikerede Sa Calobra-vej. Storslået udsigt og klart vand. Egner sig godt til snorkling.
Mad, drikke og natteliv
I Alcudia er der restauranter og barer i massevis. Restauranternes menukort består af såvel lokale som internationale retter. Det største udbud finder du i havneområdet i Puerto Alcudia og langs Bellevuegaden, en sidegade til Carretera d'Artà. Også i Alcudias gamle bydel er der en hel del gode restauranter. Langs stranden er der en række frokostrestauranter og strandbarer.

Vin og tapas i Ca'n Vidalet

Et besøg på vinbodegaen Ca'n Vidalet kan anbefales. Bodegaen er kendt for sin udmærkede vin. Du kan også bestille en tur hertil og spise tapas. Ca'n Vidalet ligger blot 15 minutters kørsel i bil fra Alcudia på vej mod Pollensa.

Mad og drikke på Mallorca

Spanierne elsker at spise på restaurant. De spiser meget og gerne sent. Mallorcinerne er dygtige til at lave mad og har adgang til fine råvarer. Ud over restauranternes internationale menukort er det absolut værd at prøve nogle af øens specialiteter. De spanske spisetider til frokost og middag er ca. kl. 13.30-15.30 og kl. 20-24, men eftersom hele Mallorca er rettet ind efter turisterne, har de fleste restauranter på feriestederne åbent efter "vores" skandinaviske spisetider. Drikkepenge er ikke inkluderet i prisen, men lægges oveni af gæsterne selv.

Tapas

Tapas og Spanien hører uløseligt sammen. Spanierne spiser selv tapas som en forret, men det er let at komponere et helt måltid ved at bestille mange forskellige småretter. Der er masser af forskellige tapasretter at vælge mellem. En god måde at prøvesmage tapas på er ved at bestille un variado. Så får du en lidt større tallerken med lidt af hvert på.

Pa amb Oli

En regional udgave af den internationalt kendte bruschetta og en favoritsnack på hele Mallorca. Den består af en skive brød, som gnides med tomat, dryppes med olivenolie og strøs med salt. Pålægget kan være alt muligt; måske lidt ost, skinke eller en sardin.

Sopas mallorquinas

Suppe baseret på grøntsager, kød og brød, som spises med gaffel. Retten står ofte under forretterne på menukortet, men med lidt brød som tilbehør kan den udgøre en let middag.

Frit mallorquí

En slags biksemad med bl.a. lever og fennikel - kan af og til være stærkt krydret.

Tumbet

Friterede grøntsager med tomatsauce. Præcis hvilke grøntsager der anvendes i retten, afhænger af udvalget.

Caragols

er snegle, som koges i egen skal og serveres med hvidløgsmayonnaise.

Llom amb Col

En gryderet med svinekød og hvidkål som hovedingredienser. Mættende og dejlig varm, hvis vejret er lidt køligt.

Porcella

Grillet pattegris.

Sobrasada

Mallorcas berømte pølse, der fremstilles af svinekød. Pølsen er mild, men fuld af smag og rød pga. krydderierne. Den kan serveres grillet eller som pålæg.

Ensaimada

En spiralformet bolle, som fås i forskellige størrelser og med forskelligt fyld.

Vin

De spanske vine er blandt de fineste i verden. Landets mest kendte vine kommer fra regionerne La Rioja, Navarra og Penedès. Alle regioner fremstiller deres egen vin, således også Mallorca, hvor vinen har sin egen betegnelse: Binissalem.
Øens vincentrum ligger netop i Binissalem, men rundt omkring på øen er der flere vinhuse, som gerne åbner dørene for interesserede besøgende. I mange af dem kan du få en rundvisning med prøvesmagning, eller om ikke andet så et besøg i butikken.

Cava

Spansk mousserende vin kaldes cava og kan sagtens konkurrere i smag og især i pris med champagne.

Sangria

En forfriskende drik, som først og fremmest forbindes med Spanien er den populære sangria. Den er baseret på vin, frugt, sukker og en variation af stærkere alkohol. Sangria serveres oftest i en karaffel.

Spansk kaffe

Kaffe er meget populært i Spanien, og den spanske kaffe er stærk. Vil du gerne have det, der svarer til dansk kaffe, skal du nok bestille en café melitta eller café americano. En café solo er en lille kop espresso, og med lidt mælk oveni bliver det til en cortado. En café con leche er en stor kop med stærk kaffe og varm mælk.
Nattelivet i Alcudia er koncentreret omkring Puerto de Alcudia og Playa de Alcudia. Her er der et relativt stort udvalg af barer, pubber og diskoteker. Mange af de større hoteller har også dans til levende musik næsten hver aften, hvor alle er velkomne. I den gamle del af Alcudia er der stille efter ca. kl. 23.00.
Shopping
I Alcudia ligger butikkerne side om side i mange af gaderne. Både typiske turistbutikker, som sælger souvenirer med mere, men også flere kendte tøjkæder. De fleste butikker finder du i havneområdet (Passeig Maritim) og på hovedgaden Carretera d'Artà, men der ligger også en del spændende butikker inde i den gamle del af Alcudia tæt på torvet. Her kan du også smage mange mallorcinske specialiteter og vine, lokale pølser, salt, oliven og meget mere. I nogle af disse butikker kan du nyde et glas vin og gå ombord i gode tapasretter.

Shopping uden for Alcudia

God shopping til gode priser? Så er Palma stedet at tage hen. Her er der et næsten uendeligt udvalg af moderne og kendte butikker. Fra Alcudia går der busser flere gange om dagen. Spies arrangerer også såkaldte shoppingture, som er arrangerede heldagsture ind til Palma.

Marked

Hver tirsdag og søndag er der marked i Alcudias gamle bydel. Her gemmer sig mange gode fund i det store udvalg af tøj, lokalt kunsthåndværk, frugt og grønt. Om torsdagen afholdes Mallorcas største marked i Inca.

Shopping på Mallorca

På Mallorca kan man hurtigt købe sig fattig. Spansk design regnes som førende, både når det gælder tøj og indretning. Her på øen finder du bl.a. lædervarer i form af jakker og tasker, keramik og mallorcinske tekstiler med specielle mønstre, Majorica-perler fra Manacor og sko.

Det største udvalg finder du naturligt nok i Palma. Her er alt fra små enkle forretninger til eksklusive boutiques. Besøg det store og elegante varehus El Corte Inglés, hvor du kan få det meste, eller C&A, der er et stort varehus med tøj til relativt lave priser.

I ferieområderne har de fleste butikker åbent fra morgen til aften alle ugens dage. I de større byer og i Palma gælder de officielle åbningstider dog, dvs. hverdage kl. 10-13 og kl. 16.30-20, lørdage kun om formiddagen og lukket søndage. De store varehuse i Palma har derimod åbent hele dagen uden siesta.

Markeder på Mallorca

De fleste landsbyer og større byer afholder marked en gang eller to om ugen. Her handler de lokale indbyggere, og der tilbydes alt mellem himmel og jord - fra frugt, grøntsager og husgeråd til tøj og sko.

Normalt prutter man ikke om prisen på Mallorca, men på markederne kan man godt forsøge at forhandle lidt. Stadeholderne stiller som regel deres varer frem ved ottetiden om morgenen og er i gang til siestaen.

Gode køb på Mallorca

Sko
Der er mange skobutikker på Mallorca. Især udvalget af sandaler, klipklapper og andre sommersko til kvinder er stort. Oftest er de også lidt billigere end derhjemme.

Keramik
Hvor du end kommer hen på Mallorca, er der keramik og smukke krukker at købe. De bliver fremstillet efter gamle traditionen, og hvis du er heldig, kan du finde virkelig fine ting til gode priser.

Alkohol
Både vin, spiritus og ø er billigt at købe i supermarkederne på Mallorca, specielt i de større supermarkeder.

Perler
I Manacor fremstilles verdens tredje fineste perle, Majoricaperlen, af fiskeskæl. Besøg fabrikken og husk endelig at købe perler med hjem til en god pris.

Lædervarer
På Mallorca kan du købe lædervarer af god kvalitet til gode priser, først og fremmest jakker og bælter. De bedste køb gør du i byen Inca, som er læderindustriens højborg på øen. Tag dertil en torsdag, hvor der er marked.

Olivenolie
Mange mener, at Mallorcas olivenolie er en af de bedste i Middelhavsområdet. Der er flere steder, hvor du kan finde lokalproduceret olivenolie og købe et par flasker med hjem.
Sport og træning
Alcudia har meget at byde på, hvis du kunne tænke dig en aktiv ferie i naturen. Vandsport, cykling og vandring er nogle af de sportsaktiviteter, der tilbydes, og der findes desuden en golfbane i området.

Dykning

I bugten nord for Alcudia og langs østkysten ligger nogle af øens bedste dykkersteder, og her er også flere dykkerskoler. Ved du ikke, om dykning er noget for dig, kan du komme med på et prøvedyk, hvor du og en instruktør dykker ned på 5-6 meters dybde.

Cykling

Området omkring Alcudia egner sig perfekt til cykling, og her findes mange gode ruter. Spørg i turistinformationen eller på dit hotel om nærmeste cykeludlejer - de plejer også at være behjælpelige med kort og gode tips til ruter. I perioden februar-maj kommer der mange professionelle cykelryttere hertil fra hele Europa for at træne og varme op til cykelsæsonen.

I kælderen på Sunwing Alcudia Beach ligger Rad-Salon, som tilbyder et stort udvalg af cykler. Bestil din cykel på: https://rad-salon-mallorca.com/index.php?id=radmiete-sunwing-mallorca&no_cache=1&L=1

Vandsport

Langs Playa de Alcudia kan du prøve de fleste typer vandsport som vandski, windsurfing og sejlads. Læs mere om vandsport her.

Vandring

Mallorca er et sandt paradis for vandrefolket. Fra Alcudia kan du vandre op til toppen af Puig de Sant Marti og nyde udsigten over hele Alcudia- og Pollensabugten fra din klippetrone 250 meter over havet. Ruten starter i Bellevuegaden og tager ca. 45 minutter at gennemføre. Hvis du vil udfordre dig selv på hårdere og mere avancerede ruter, kan du kontakte turistinformationen, som også har brochurer om de smukke vandrestier i området. Sørg for at have sko med grove såler, da nogle af stierne går gennem stejlt terræn.
Aktiviteter og seværdigheder

Hidropark Alcudia

Hidropark er et vandland med flere forskellige vandrutsjebaner, minigolf, bølgebassin m.m. Her er hele familien garanteret en stor dag fyldt med sjove aktiviteter. Inde i vandlandet er der også restauranter, grønne områder og legeområder til de små.

Vinbodega

Vinen fra Spanien er populær over hele verden, så hvorfor ikke benytte lejligheden til at besøge en af øens vinbodegaer? På nogle bodegaer tilbydes rundvisning, prøvesmagning og shopping i deres butikker.

Paintball

Ikke langt fra byen Sa Pobla på den nordlige del af Mallorca ligger paintballbanen Paintball Fantasy. Her kan du i fuldt udstyr erklære krig mod vennerne.

Olivenolie

Mange mener, at olivenolien fra Mallorca er den bedste ved Middelhavet. Der bliver dyrket oliven flere steder rundt omkring på øen, og nogle af disse steder tager man imod besøgende, så man kan se, hvordan olivenolien bliver produceret. Oli Caimari i byen Caimari midt inde på øen er ret populær. Her er der en stor butik med mange af de typiske lokale produkter og souvenirer. Besøg også Son Catiu uden for Inca, som har en hyggelig pamboleria (bar/cafe).

Bymurene

Bymurene i den gamle del af Alcudia blev bygget af spanierne i 1300-tallet. Nogle hundrede år senere var murene helt forfaldne efter den industrielle revolution. I dag er de blevet restaureret og er bestemt et besøg værd.

Det historiske centrum

Inden for Alcudias bymure koncentreret omkring Placa Constitució ligger de fleste af byens historiske seværdigheder. Besøg f.eks. museet, paladset, kirkerne eller de romerske ruiner.

Nationalparken S'Albufera

Et par kilometer øst for Playa de Alcudia i retning mod Ca'n Picafort ligger nationalparken S'Albufera. Den er et paradis for fuglekiggere og naturelskere. Her er der picnicområder for dig, der har lyst til at medbringe egen mad, og et minimuseum, som viser, hvad parken har at tilbyde. Bussen mod Ca'n Picafort standser uden for indgangen til parken. Fra Puerto de Alcudia er der cykelsti hele vejen.

Formentorhalvøen

Formentorhalvøen er den smukke klippehalvø længst oppe i nord med stort set uberørt natur. Her ligger også det legendariske hotel Formentor, som gennem årene har været et populært tilflugtssted for prominente gæster, som har søgt ro og fred i de smukke omgivelser. Her ligger også Playa de Formentor, en smuk strand med herlig udsigt over Pollensabugten. Her er små bugter, fint sand og småsten. Færgeforbindelse fra Puerto de Pollensa og fine veje til bilkørsel.

Botanicactus

En botanisk have med mange kaktusser, urter, træer og blomster. Ligger mellem Santanyi og Ses Salines.

Palma

Palma, Mallorcas kosmopolitiske hovedstad, er flere gange blevet kåret til Europas mest trendy by af diverse tidsskrifter. Palma er en lille storby med alt, hvad man har brug for. Her er hyggelige restauranter, caféer og barer, masser af shoppingmuligheder og en god række forskellige kulturelle oplevelser.

Palma rundt i sightseeingbus

En nem og god måde at få et overblik over byen Palma på er ved at tage de røde dobbeltdækkerbusser, de såkaldte City Sightseeing-busser, som kører rundt i hele byen og passerer alle de kendte seværdigheder. Undervejs får du fortalt i høretelefonerne om alle de seværdigheder og vigtige steder, bussen passerer. Bussen stopper flere steder under turen, så kan man stige af og på.

Puerto Portals

Øens mest luksuriøse yachthavn ligger mellem Palma og Palma Nova. Eksklusive internationale restauranter og barer med udendørsservering ligger side om side her, så alle kan se og blive set.

Mallorcas vestkyst

Mange mener, at Mallorcas vestkyst er det absolut smukkeste område i hele Middelhavet. Her løber bjergkæden Serra de Tramuntana, som byder på fantastisk smukke udsigter med høje bjerge, afgrundsdybe kløfter, grønne dale, tætte skove og duftende appelsin- og olivenplantager. Det er også her langs Mallorcas vestkyst, du finder nogle af øens allersmukkeste og mest interessante byer og steder. Mellem Valldemossa og Deià ligger den gamle mallorcinske gård Son Marroig, som også er et smukt lille museum. Her boede hertug Luis Salvador i 1800-tallet. Han var søfarer og har betydet meget for Mallorcas historie. Udsigten herfra er mageløs. På vestkysten finder du også klostret i Lluc og byerne Fornalutx, Sóller, Deià, Valldemossa og Banyalbufar. Den bedste måde at opleve vestkysten på er i bil. Undervejs kommer du gennem mange små byer og interessante steder, og du passerer også øens højeste punkt, Puig Major.

Cabrera

Øen Cabrera er en nationalpark, som ligger ca. en times sejlads fra byen Colonia de Sant Jordi på Mallorcas sydspids. Her kan du udforske landskabet på de forskellige vandrestier eller gå op til borgen, hvor du kan nyde udsigten. Øen har også flere hyggelige badebugter.

Museu monográfic de Pollentia - Alcudia

Alcudias arkæologiske museum er fyldt med fascinerende og smukke levn fra romertiden, som er blevet fundet under udgravninger. Her kan du bl.a. se romersk kunsthåndværk, genstande i ler, smykker m.m.

Teatro Romano - Alcudia

Øens eneste bevarede romerske amfiteater, Teatro Romano, ligger uden for bymurene ca. 1 kilometer fra kirken i den gamle del af Alcudia. Her afholdes af og til særlige koncerter. For mere information, kontakt turistinformationen.
Udflugter
Solopgang og delfiner
Solopgang og delfiner
Tag med og oplev den fantastiske solopgang fra Mallorcas nordligste punkt, og få mulighed for at se delfiner svømme frit i det krystalklare vand. Enkel morgenmad indgår.
Læs mere om udflugten
En dag på havet - katamaranen Anacaona
En dag på havet - katamaranen Anacaona
Hvad er bedre end en dag på havet? Tag med katamaranen Anacaona og dens besætning ud på en fantastisk naturoplevelse ved Mallorcas nordvestkyst. Let frokost ombord indgår.
Læs mere om udflugten
Den klassiske grottetur
Den klassiske grottetur
En hel dag med underjordisk mystik, præsentation hos vores samarbejdspartner Purowool og et besøg i den charmerende by Porto Cristo. Vi skal også prøvesmage et par af øens klassiske likører. Morgenmad indgår.
Læs mere om udflugten
Sådan kommer du omkring
En lejebil er en bekvem måde at opleve Mallorca på, og du kan med fordel bestille lejebilen hjemmefra; det er både billigere og nemmere. Det kan desuden være svært at få fat i en lejebil på rejsemålet i højsæsonen, så bestil en Avis-bil, før du rejser.

Har du bestilt en pakkerejse med rutefly, kan du læse mere om at leje bil her.
Transportmulighederne i Alcudia er mange, og det er relativt nemt at komme rundt til de andre dele af øen.

Cykel

Alcudia er en perfekt by at cykle i, eftersom den er så flad. Der løber en cykelsti langs hele stranden. Hvis det ikke er for varmt, kan man også cykle op til den gamle del af Alcudia og til nationalparken S'Albufera. Fortsæt ad hovedgaden Carretera d'Artà i sydlig retning. Der er cykelsti hele vejen. Man kan leje cykel flere steder. Spørg på dit hotel, hvilken cykeludlejer der ligger nærmest.

Lokalbusser

Bustrafikken i Alcudia fungerer godt. Der er ikke langt mellem busserne, og på hovedgaden Carretera d'Arta i Alcudia er der busstoppesteder med jævne mellemrum.

• Busser til Ca'n Picafort og Puerto de Pollensa kører flere gange i timen.
• Busser til Palma og Inca kører ca. 1 gang i timen.
• Busser til Formentor, Campanet, Puerto de Sóller, Lluch og Sa Pobla kører flere gange dagligt.

Tog

Fra nabobyen Sa Pobla afgår der tog til Palma og Inca en gang i timen.

Taxi

I Alcudia er der mange taxier, og det er sjældent svært at få fat i en direkte på gaden. Du kan naturligvis også forudbestille en taxi fra hotellet eller den restaurant, du befinder dig på - der kommer så bare et gebyr oveni. Der køres efter taxameter, og drikkepenge afrundes opad.

Sådan kommer du rundt på Mallorca

Busnettet på Mallorca fungerer godt, og i løbet af højsæsonen kører de lokale busser i pendulfart mellem de større turistrejsemål. Vejene på Mallorca er generelt gode, skiltningen er fin, og bortset fra selve Palma er trafikken moderat. Hvis du gerne vil se lidt mere af øen og tage rundt på egen hånd, kan vi anbefale at leje en bil hos et af de større udlejningsfirmaer. Prisen for billeje er ikke særlig høj, specielt hvis du reserverer bilen hjemmefra.

Busser

Mallorca har et velfungerende busnet, og i højsæsonen kører der lokalbusser i pendulfart mellem de større ferierejsemål. Lokalbusserne i Palma er blå og hedder EMT. På resten af øen er de røde og gule og hedder TIB. Billet købes direkte i bussen og gælder kun for en enkelt tur. Tænk på, at chaufføren ikke kan veksle store sedler.
Køreplanerne varierer, så husk at tjekke tiderne, inden du begiver dig afsted. Husk på, at busserne som regel ikke kører så ofte på helligdage og i weekenderne som på hverdage. Vi tager forbehold for ændringer i både køreplaner og ruter. Du kan kontakte hotellets reception eller din Spies-guide for mere information.

Færger

Der er færgeforbindelse mellem Mallorca og Barcelona og mellem Mallorca og Valencia. I sommermånederne sejler der desuden færger mellem Alcudia og Menorca samt mellem Mallorca og Ibiza. Det er lettest at bestille billetter via internettet eller nede på havnen i Palma hos agenterne. Her kan du også se sejltider og priser for de forskellige bådoverfarter.

Fly

Der er daglige flyforbindelser til naboøerne Menorca og Ibiza samt til det spanske fastland. Det er også nemt og enkelt at flyve til flere europæiske storbyer.

Taxi

Taxi kan bestilles via hotellets reception, men der er også taxiholdepladser i de fleste områder, hvor taxierne holder og venter på kunder. Du kan selvfølgelig også bare stoppe en taxi direkte på gaden. Normalt kører taxichaufførerne efter taxameter og fastlagte takster. Skal du ud på en længere tur, så aftal prisen med chaufføren i forvejen. Så slipper du for at betale en pris, som var meget højere end forventet.

Tog

Der er tre toglinjer på øen. De udgår allesammen fra Plaza España i Palmas centrum. Den ene toglinje går til Sóller på vestkysten, mens den anden går til Inca midt på øen. Fra Sóller kan du køre med den lille sporvogn ud til Puerto de Sóller. Den tredje toglinje går via Inca til Manacor.
Rejs med børn
Alcudia er et populært rejsemål for børnefamilier, måske endda det bedste på hele Mallorca. Her er næsten alt indrettet, så livet bliver nemmere for dem, der rejser med børn, og det vrimler med børnevenlige hoteller. Stranden er lavvandet og hyggelig, og havneområdet er bilfrit. Parallelt med stranden løber en bilfri strandpromenade, som er perfekt til lange gåture langs vandet, både med og uden barnevogn.

Strandene

Stranden i Alcudia er meget børnevenlig. Den er lavvandet og har roligt vand. Sandet, som er blødt og finkornet, er godt at at bygge sandslotte med.

Restauranter

De fleste restauranter i Alcudia har internationale menukort med mad, der passer til de små. Mange restauranter tilbyder også specielle børnemenuer med burgere, pastaretter, kylling m.m. inkl. drikkevarer og is. Der findes et begrænset antal barnestole på de fleste restauranter.

Leg

Mange af de større hoteller har legepladser af varierende standard. Den største og bedste har Sunwing Alcudia Beach - den kan dog kun benyttes af hotellets gæster. Også hotel Bellevue har en god legeplads, og den er åben for alle. Ofte er der minitivoli, ponyridning og diverse andre børnevenlige aktiviteter.

Rejs med børn til Mallorca

Mallorca er et populært rejsemål for børnefamilier, og det er nemt at rejse rundt - også med familiens yngste. Spanierne er meget glade for børn, og det er aldrig et problem at tage børnene med på restauranter og lignende. Tværtimod ender børnene sandsynligvis med at få mere opmærksomhed end dig!
Nedenfor får du informationer, der er gode at kende til, sammen med lidt tips til aktiviteter for hele familien.

Mad

De fleste restauranters menukort byder på internationale retter, som er populære hos de mindste. Mange har også særlige børnemenuer med burgere, pastaretter, kylling m.m. inkl. drikkevarer og is. Der er et begrænset antal barnestole på de fleste restauranter.

Babymad og bleer

Du kan købe babymad i de fleste fødevareforretninger (supermercados) og på de lokale apoteker. Det billigste er at handle i de forskellige supermarkeder. Sammenlignet med Danmark er udvalget af babymad på glas en hel del mindre. Grødpulver og de fleste frugtpuréer indeholder ofte sukker. Bleer kan købes overalt, og priserne varierer på samme måde som med babymaden.

Barnesæder

Barnesæder kan lejes hos de fleste større biludlejningsfirmaer. Husk at bestille barnesædet samtidig med bilen.

Legepladser

De spanske legepladser minder meget om de danske. De er populære tilholdssteder, så bliv ikke overrasket, hvis dit barn eller dine børn overvinder sprogbarriererne i en sådan grad, at du må bære dem derfra.
Fakta

Vores service på rejsemålet

I din ferie kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på sms og mail, hvis du vil bestille udflugter, leje bil eller måske bare have tip og gode råd. Kan vi ikke hjælpe dig på telefon eller mail, kommer vi ud til dit eller et nærliggende hotel. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer. Gæster på Sunwing Alcudia Beach har rejsemålsservice i Help Desk døgnet rundt.

Bæredygtig ferie

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Du kan læse mere om vores arbejde med klimakompensation her.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Turistskat i Alcudia

Myndighederne på Balearerne opkræver en skat på hotelovernatninger. Skatten varierer afhængigt af officiel hotelkategori samt opholdets længde og skal betales kontant eller med kreditkort til hotellet ved check-in. Følgende skattesatser gælder pr. person pr. nat for alle over 16 år i de første otte nætter:

Hoteller/lejlighedshoteller kategori 1, 2 og 3: maj-oktober: 2,20 EUR, november-april: 0,55 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 3+ og 4: maj-oktober: 3,30 EUR, november-april: 0, 80 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 4+ og 5: maj-oktober. 4,40 EUR, november-april: 1,10 EUR

Skatten halveres fra og med den niende nat.

Bemærk, at Spies' klassificering af hoteller kan adskille sig fra den officielle hotelklassificering, som ligger til grund for skattens størrelse.

Valuta og kreditkort

Euro (EUR). Hæveautomater findes. Kreditkort accepteres de fleste steder.
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Ingen.

El

220 V. Adapter er ikke nødvendig.

Sprog

I Spanien taler befolkningen først og fremmest spansk, men også catalansk og mallorcinsk i visse områder. I turistområderne taler de fleste, der arbejder i servicebranchen, desuden engelsk.

Ironman og cykelløb

Hvert år finder tre store idrætsarrangementer sted på den nordlige del af Mallorca:

30/4 2022: Cykelløbet Mallorca 312
7/5 2022: Halv Ironman
14/5 2022: Ironman

På disse dage vil fremkommeligheden være begrænset pga. afspærrede veje, og ikke alle transferbusser vil kunne køre helt frem til hotellerne. Nogle gæster vil muligvis også være nødt til at tage tidligere til lufthavnen end normalt.

Øvrigt

Ikke opvarmede udendørspools er normalt i drift fra maj til oktober.

Vi tager forbehold for ændringer i program, udflugter, priser m.m.
Vejr og klima
 • januar
14°6°
5
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • februar
15°6°
6
Solskinstimer pr. dag
13°
Vandtemperatur
17
Regnfri dage
 • marts
17°8°
7
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • april
19°10°
8
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • maj
22°13°
9
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • juni
26°17°
10
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • juli
29°19°
11
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • august
29°20°
10
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • september
27°18°
7
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • oktober
23°14°
6
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • november
18°10°
5
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • december
15°8°
4
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
17
Regnfri dage
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 3 timer.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til Alcudia i sommerhalvåret.

Du kan desuden rejse til Alcudia året rundt med rutefly.

Flyet lander i Palma Lufthavn.
Med Spies' transfer kommer du nemt og sikkert til dit hotel i Alcudia. Transfer mellem lufthavn og hotel indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen. Køretiden fra Palma Lufthavn til dit hotel er fra cirka 45 minutter til 1 time og 30 minutter (cirka 65 km), alt efter trafik og antal hotelstop. Læs mere om transfer.

Hvis du har bestilt en pakkerejse med rutefly, anbefaler vi, at du bestiller privat transfer mellem lufthavnen og hotellet i forvejen. Du kan enten bestille transfer online i forbindelse med rejsen eller ved at ringe til os. Det vil fremgå af din billet, hvor og hvordan chaufføren møder dig. Læs mere om transfer på rejser med rutefly.

Easy Travel

Når du bor på Sunwing Alcudia Beach eller Sunprime Pollensa Bay og flyver med Sunclass Airlines, indgår Easy Travel. Det betyder, at du kan tjekke din bagage ind, før du forlader hotellet. Du må desuden medbringe 10 kg ekstra bagage, og har du tilkøbt bustransfer mellem lufthavnen og hotellet, bliver du kørt direkte uden stop ved andre hoteller.

Tilbud til Alcudia

Sunwing Alcudia Beach
sunwing
 • Børnevenligt
Sunwing Alcudia Beach
Alcudia, Mallorca, Spanien
 • Fly + 2-værelses Family med terrasse mod omgivelserne
 • 1 uge
 • Afrejse 19 apr 2022 fra Billund
Fly + hotel, 1 uge
19 apr 2022 fra Billund
Seaclub Mediterranean Resort
familygarden
 • Børnevenligt
Seaclub Mediterranean Resort
Alcudia, Mallorca, Spanien
 • Fly + 2-værelses lejlighed
 • 1 uge
 • Afrejse 10 maj 2022 fra Aalborg
Fly + hotel, 1 uge
10 maj 2022 fra Aalborg
Zafiro Tropic
familygarden
 • Børnevenligt
Zafiro Tropic
Alcudia, Mallorca, Spanien
 • Fly + 1-vær. lejlighed med en ekstra opredning til et barn
 • 1 uge
 • Afrejse 19 apr 2022 fra København
Fly + hotel, 1 uge
19 apr 2022 fra København
Zafiro Bahia
familygarden
 • Børnevenligt
Zafiro Bahia
Alcudia, Mallorca, Spanien
 • Fly + 1-værelses lejlighed med balkon
 • 1 uge
 • Afrejse 26 apr 2022 fra Aalborg
Fly + hotel, 1 uge
26 apr 2022 fra Aalborg
Viva Golf
primeselect
 • Velegnet til voksne
Viva Golf
Alcudia, Mallorca, Spanien
 • Fly + dobbeltværelse
 • 1 uge
 • Inkl. morgenmadsbuffet
 • Afrejse 16 apr 2022 fra Billund
Morgenmadsbuffet
Fly + hotel, 1 uge
16 apr 2022 fra Billund
Find din rejse til Alcudia
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.