Se hoteller (36)

Rejser til Edinburgh

Skotland er meget mere end kilte, whisky og sækkepiber. Når du rejser til Edinburgh, kan du glæde dig til smuk natur, venlige mennesker, spændende arkitektur og - hvis du tør at smage - haggis!

Edinburgh er blevet udnævnt til Storbritanniens smukkeste by, og det er ikke så sært; naturen og arkitekturen her er overvældende smuk, og placeringen ved havet bidrager også til Edinburghs skønhed. Med de mange historiske bygninger og levn oven i hatten er Edinburgh et helt unikt rejsemål.

Oplevelser i Edinburgh

Edinburgh består af flere bydele, og de fleste af Spies' hoteller ligger i den gamle del. Den middelalderlige del af byen ligger langs Royal Mile, en kendt brostensgade, som indrammes af historiske bygninger og andre seværdigheder. Vil du hellere bruge ferien i Edinburgh på at shoppe, skal du i stedet søge mod New Town, som er den anden halvdel af Edinburghs bykerne. Lige nord for New Town finder du Royal Botanical Garden - det perfekte sted til en pause mellem blomster og frodigt grønt.

Smag på Skotland

I Edinburgh er der et vidt spænd af internationale restauranter med noget for enhver smag. Men til dig, der er mere eventyrlysten og virkelig vil opleve den skotske madkultur på rejsen til Edinburgh, er haggis et absolut must. Haggis er nemlig landets nationalret med hjerte, lever, luftrør og lunger fra et får, som tilberedes og hakkes, hvorefter det sys ind i fårets mavesæk. Lyder det lidt for makabert, skal du måske nøjes med at smage Shepherd's pie, som er en bagt kødret med bl.a. lammefars og et låg af kartoffelmos.

Spies' rejser til Edinburgh

Spies' rejser til Edinburgh flyves med rutefly. Det betyder, at du selv bestemmer, hvilken dag du vil rejse, samt hvor længe du vil blive i Edinburgh. Når du bestiller din rejse med Spies, kan du vælge mellem alt fra enkle budgethoteller til eksklusive hoteller, hvor du ikke skal tænke på noget som helst. Omtrent midt på prisskalaen ligger Edinburgh City, som er et centralt beliggende hotel med kort afstand til det meste.

Tips og nyttig info
 • Centralt beliggende hoteller
 • Hoteller i forskellige prisklasser
 • Gode shoppingmuligheder, restauranter og natteliv
 • Valgfri rejselængde
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Edinburgh

Endnu ingen bedømmelser af rejsemålet

Klima og vejr
 • januar
6°1°
1
Soltimer pr. dag
11
Regnfri dage
 • februar
6°1°
2
Soltimer pr. dag
12
Regnfri dage
 • marts
8°2°
3
Soltimer pr. dag
12
Regnfri dage
 • april
11°4°
4
Soltimer pr. dag
14
Regnfri dage
 • maj
14°6°
5
Soltimer pr. dag
15
Regnfri dage
 • juni
17°9°
6
Soltimer pr. dag
15
Regnfri dage
 • juli
18°11°
5
Soltimer pr. dag
16
Regnfri dage
 • august
18°11°
4
Soltimer pr. dag
14
Regnfri dage
 • september
16°9°
4
Soltimer pr. dag
12
Regnfri dage
 • oktober
12°7°
3
Soltimer pr. dag
12
Regnfri dage
 • november
9°4°
1
Soltimer pr. dag
11
Regnfri dage
 • december
7°2°
1
Soltimer pr. dag
12
Regnfri dage
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 2 timer.

Afrejse

Du kan rejse til Edinburgh hele året med rutefly og dermed selv bestemme afrejsedag og rejselængde.
Transport mellem lufthavnen og hotellet foregår på egen hånd og indgår ikke i rejsens pris. Lufthavnen ligger ca. 12 km uden for centrum. Herfra kan du tage lufthavnsbus, sporvogn eller taxi.
Shopping
Shoppingmulighederne i Edinburgh er spredt over mode, indretning, kunst, håndværk og meget andet. Det er særligt populært at købe whisky og lammeuldsprodukter med hjem fra Edinburgh.
Mad, drikke og natteliv
Restauranter er der mange af i Edinburgh, lige fra enkle fastfoodrestauranter til mere eksklusive spisesteder.
Edinburgh er kendt for sit farverige musikliv. I byens natteliv har du masser at vælge mellem, uanset om det er trubaduren på nærmeste pub eller byens eget symfoniorkester.
Aktiviteter og seværdigheder
Der er en række store seværdigheder, du bare ikke må gå glip af på rejsen til Edinburgh. Langs The Royal Mile venter forskellige smukke middelalderbygninger, hvoraf Edinburgh Castle er et must: Beliggende højt oppe på en bakketop vogter det over byen og belønner dig med en magisk udsigt, når du står på toppen. Lige så imponerende er udsigten fra toppen af Arthur's Seat, en gammel vulkan, som ligger få hundrede meter fra The Royal Mile. Eller hvad med en guidet tur gennem de underjordiske gader i Real Mary King's Close, hvor tiden har stået stille siden det 17. århundrede?
Sådan kommer du omkring
Busselskabet Lothian Buses kører i hele Edinburgh. Du kan købe billetter eller 1-dagskort (såkaldt Daysaver) hos buschaufføren eller i en Travel Shop.
Fakta

Vores service

Opholdet i Edinburgh er på egen hånd.

Bæredygtig ferie

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Du kan læse mere om vores arbejde med klimakompensation her. Spies arbejder desuden aktivt imod børnesexhandel gennem vores mangeårige samarbejde med organisationen ECPAT.

Pas, visum og dansk fremmedpas

For danske statsborgere skal passet være gyldigt under opholdet. Der kræves ikke visum. For nærmere information henviser vi til den britiske ambassade på telefon 35 44 52 00.

Personer med dansk flygtninge- eller fremmedpas skal kontakte den britiske ambassade for at få oplyst, hvilke regler der gælder for deres indrejse.

Spies bærer ikke ansvar for fejlagtige dokumenter, der kan føre til nægtet indrejse i Storbritannien.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Valuta og kreditkort

Pund (GBP). Det kan bedst betale sig at veksle penge hjemmefra.

Tidsforskel

Dansk -1 time.

El

220 V. Adapter er nødvendig.

Sprog

Engelsk.

Vigtigt at vide om indrejse til Storbritannien

Storbritannien indgår ikke i Schengen-samarbejdet, så det er vigtigt, at du medbringer gyldigt pas.

Rejsende under 18 år

I Storbritannien må hotellerne ikke tage imod mindreårige uden en skriftlig samtykkeerklæring fra forældre eller værge.
Hvis du rejser med børn under 18 år og ikke er værge - eksempelvis bedsteforælder, søskende, moster, ven eller på anden måde ikke har en åbenlys relation til barnet (forskellige efternavne eller lign.) - kan du risikere at få spørgsmål ved ind- eller udrejse. Husk altid at medbringe relevante oplysninger og dokumenter, som beviser din relation til barnet, hvis I ikke har samme efternavn, samt en skriftlig tilladelse fra barnets forælder.
Læs også 'Vigtigt at vide' og Spies' rejsebetingelser. Vi forbeholder os retten til at ændre i program, udflugter, priser etc.
Find din rejse til Edinburgh