Se hoteller (15)

Rejser til Zanzibar

Alle soldyrkere og livsnydere vil elske at rejse til Zanzibar. Her bliver du mødt af indbydende hvide strande, tilbagelænet feriestemning og spændende historie. Spies tilbyder både hoteller i nord og langs den smukke østkyst.
Zanzibar er en eventyragtig paradisø i Det Indiske Ocean. Her finder du både tropiske planter, en jungle af kokospalmer og glitrende strande, hvoraf en del er så uberørte, at de eneste lyde, du kan høre, er vindens raslen i palmekronerne og Det Indiske Oceans bølger, der ruller ind over det hvide koralsand. Indimellem cykler en lokal fisker forbi med råvarerne til aftenens middag, og nu og da kan du fornemme duften fra en af de tilbageværende krydderiplantager fra øens storhedstid som centrum for verdens krydderihandel. På en rejse til Zanzibar venter utrolige syn, naturskønne omgivelser og total afslapning.

Se dig omkring på Zanzibar

Et must på rejsen til Zanzibar er at besøge øens hovedstad Zanzibar by, hvis gamle bydel, Stone Town, er et charmerende virvar af smalle gader, basarer og solblegede stenhuse. Bydelen er så velbevaret og autentisk, at den har fået en velfortjent plads på UNESCOs Verdensarvsliste. Fra vores hoteller på østkysten kommer du hertil på en times tid, og der er masser at se og opleve på vejen.

Spies' rejser til Zanzibar

Rejser du til Zanzibar med Spies, kan du vælge mellem flere hoteller på øens østkyst, hvor Det Indiske Oceans bølger slår ind over strandene. Vi har hoteller i forskellige prisklasser, som alle har det tilfælles, at de ligger på eller nær stranden. Et af de mest populære hoteller er Breezes Beach Club & Spa, som består af flere mindre bygninger beliggende i en frodig have lige ud til stranden. Et andet forslag er Baraza Resort & Spa; et luksushotel i marmor, mosaik og messing, som også ligger helt ud til stranden og Det Indiske Ocean. Vil du hellere bo på Zanzibars nordspids, tæt på den lille fiskerby Nungwi, kan vi anbefale DoubleTree Resort by Hilton Hotel Zanzibar-Nungwi, hvor solnedgangene er lige så smukke som stranden.
Tips og nyttig info
 • Familiehoteller
 • Hoteller på stranden
 • Fine sandstrande
 • Historie
 • Voksenhoteller
 • Gode vandremuligheder
 • Verdensarvsbyen Stone Town
 • Smukke nationalparker
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Zanzibar

Endnu ingen bedømmelser af rejsemålet

Strand
På din rejse til Zanzibar kan du se frem til smukke, hvide sandstrande og helt klart vand. Det er en god idé at medbringe badesko, da der er koralbund flere steder. På visse dele af Zanzibar er der stor forskel mellem høj- og lavvande.

Nungwi Beach

På den nordlige spids af Zanzibar finder man den kendte og populære strand Nungwi Beach. Her kan du nyde godt af krystalklart vand og dejligt blødt sand mellem tæerne.

Kendwa Beach

Ikke så langt fra Nungwi Beach ligger den lidt mere rolige Kendwa Beach. Stranden passer perfekt til dig, der gerne vil tage den med ro og bare nyde solen, vandet og de smukke omgivelser.

Nakupenda Beach

Nakupenda Beach ligger på en lille ø vest for Zanzibar. Den består udelukkende af en kridhvid strandstribe omgivet af turkisblåt vand. Det er en sand perle, og du kan kun komme til stranden med båd.

Paje Beach

Paje Beach på det sydøstlige Zanzibar er en rolig strand med blødt hvidt sand og krystalklart vand. Her kan der være lidt blæsende, så stranden er rigtig god til kitesurfing.
Mad, drikke og natteliv
Zanzibar har en rig madkultur, og retterne er spækket med smag. Det lokale køkken er under indflydelse af flere forskellige lande og kulturer, men de mest almindelige retter henter deres inspiration i det indiske, portugisiske, kinesiske, britiske og arabiske køkken. Menuerne er fyldt med lokal mad, og frisk fisk går igen på mange af dem. Opskrifterne er ofte gået i arv hos lokalbefolkningen, og de sætter gerne deres eget præg på maden ved at tilsætte forskellige slags krydderi.

På den østlige side af øen ligger den kendte restaurant The Rock, som er et besøg værd. Den ligger midt ude i vandet på en lille ø, og du kan vælge at tage derud med båd eller til fods, når der er lavvande.

Vil du lære mere om det tanzaniske køkken, anbefales det at besøge Forodahni Garden, som har et aftenmadmarked. Du kan også tage et madlavningskursus på øen.

Lokale retter

Maandazi
Pilau
Biriyani
Chapati
Banangratin
Ugali
Michkaki
Urojo
Nattelivet på Zanzibar er fredeligt. Visse hoteller arrangerer lokal underholdning.
Shopping
På Zanzibar er der generelt et begrænset udvalg af shopping, men i Stone Town er der flere muligheder. Her kan du købe souvenirs, tøj, smykker, krydderier, håndværk og særlige tanzaniske tekstiler. Krydderier er en stor del af Zanzibars historie, og øens mange krydderiplantager producerer bl.a. muskatnød, peber og safran.
Aktiviteter og seværdigheder
Aktiviteter til havs er meget populære på Zanzibar.

Sejl med en Dhow

Tilbring en dag på havet på samme måde som for hundreder af år siden. En Dhow er en gammel sejlbåd med rødder i swahili-kulturen.

Snorkling og dykning

Vil du udforske livet under overfladen, kan du dykke ned til flere smukke koralrev og et rigt dyreliv med mere end 350 forskellige farverige fiskearter rundt omkring øen. Hvis du er heldig, kan du også se blæksprutter, skildpadder, hvaler og delfiner, men de holder sig som regel et stykke fra land. Mnemba Island, Bawe Island og Tumbatu Island er alle populære steder til snorkling og dykning.
Zanzibar har flere interessante steder, hvis du er interesseret i natur og historie.

Zanzibar Stone og Stone Town

Zanzibar Stone er øens største by. Den ligger på vestkysten, og den gamle bymidte Stone Town har en enestående historie. I år 2000 blev den optaget på UNESCOs verdensarvsliste, og den dag i dag er den gamle handelsby fortsat vigtig for handlen på Zanzibar. Her kan I lægge vejen forbi basarer, shoppe lokale souvenirs, håndværk, krydderier og mad. I kan selvfølgelig også bare gå en tur og suge til jer af historiens vingesus. Her kan I også besøge Palace Museum, der var sultanens residens mellem 1911 og 1964. Det blev anvendt som regeringskontor indtil det blev lavet om til museum i midten af 1990'erne. Uden for Zanzibar Stone ligger desuden den gamle fængselsø, Changu Island, der kan fortælle mere om slaveriets historie.

Zanzibar - Krydderiøen

Krydderier har gennem lang tid været en vigtig handelsvare for beboerne på Zanzibar. Derfor kaldes stedet undertiden for "Krydderiøen". Flere af øens krydderiplantager tilbyder guidede ture, hvor du også kan smage på de forskellige krydderier som muskatnød, safran, kryddernelliker, kanel, kardemomme og sort peber.

Jozani Chwaka Bay National Park

Midt på den sydøstlige del af øen ligger Tanzanias mindste nationalpark, Jozani Chwaka Bay National Park. Her kan man se de betagende mangroveskove og smukke grønne områder. I parken lever også en del dyr. F.eks. kan du være heldig at se den indfødte røde colobusabe, snabelhunde, afrikanske desmerkatte og mange forskellige fugle- og sommerfuglearter.
Sådan kommer du omkring
Den bedste måde at komme rundt på Zanazibar er ved at leje en bil med chauffør. For at køre bil kræves et internationalt kørekort.
Fakta

Vores service på rejsemålet

Opholdet på Zanzibar er på egen hånd.

Vaccinationer

I nogle tilfælde er vaccination mod gul feber et krav ved indrejse til Zanzibar. Vaccinationsbevis udfærdiges af lægen og skal i så fald fremvises ved ankomst/grænsekontrol. Kontakt egen læge for information eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Husk, at du selv har ansvaret for at undersøge, hvilke vaccinationer der anbefales. Hvis du mellemlander eller rejser mellem flere afrikanske lande, skal du være opmærksom på alle landes vaccinationskrav.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Infrastrukturskat

Myndighederne opkræver en infrastrukturskat på overnatninger på Zanzibar. På samtlige hoteller og lejlighedshoteller opkræves derfor en ekstra afgift, som betales direkte til hotellet ved check-in. Pris pr. person/nat: 3 USD.

Udrejseskat
Ved afrejse fra Zanzibar betales udrejseskat. Skatten er på 40 USD og indgår som regel i billetprisen, men ellers betales den kontant i lufthavnen.

Valuta og kreditkort

Tanzaniske shilling (TZS). USD er gangbar valuta. Eurocard, MasterCard og VISA accepteres på hotellerne. Ved køb med kort på hoteller og i butikker kan der forekomme en afgift på op til 5 % af købssummen.
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Sommertid: dansk tid +1 time. Vintertid: dansk tid +2 timer.

El

240 V. Adapter er nødvendig (britisk trebenet stik). Medbring gerne en lille lommelygte og ekstra batterier.

Sprog

Kiswahili er landets officielle sprog. Engelsk er officielt handelssprog samt i den offentlige administration og på videregående uddannelser. Derudover findes et stort antal lokale stammesprog.

Øvrigt

Vi tager forbehold for ændringer i program, udflugter, priser m.m.
Myndighederne i Tanzania har indført et totalforbud mod plasticposer med undtagelse af f.eks. komposterbare poser, der bruges af sanitære eller medicinske årsager. Alt salg og brug af plasticposer ophører snarest. Du bedes derfor tage eventuelle medbragte plasticposer med hjem igen eller aflevere dem til hotellet.
Vejr og klima
 • januar
32°22°
8
Solskinstimer pr. dag
29°
Vandtemperatur
21
Regnfri dage
 • februar
32°22°
8
Solskinstimer pr. dag
29°
Vandtemperatur
21
Regnfri dage
 • marts
32°22°
8
Solskinstimer pr. dag
29°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • april
30°23°
6
Solskinstimer pr. dag
29°
Vandtemperatur
12
Regnfri dage
 • maj
30°22°
7
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
16
Regnfri dage
 • juni
29°21°
7
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • juli
29°20°
7
Solskinstimer pr. dag
26°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • august
29°19°
9
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • september
30°18°
9
Solskinstimer pr. dag
26°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • oktober
31°19°
8
Solskinstimer pr. dag
26°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • november
31°20°
7
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • december
31°22°
8
Solskinstimer pr. dag
29°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 13 timer fra København inkl. mellemlanding.

Afrejse

Du kan rejse til Zanzibar hele året med rutefly.

Flyet lander i Zanzibar Lufthavn.
Du kommer nemmest fra lufthavnen til hotellet ved at bestille privat transfer i forvejen. Du kan enten bestille transfer online i forbindelse med rejsen eller ved at ringe til os. Det vil fremgå af din billet, hvor og hvordan chaufføren møder dig. Læs mere om transfer på rejser med rutefly.

Køretiden fra Zanzibar Lufthavn til hotellerne er fra ca. 1 time og 10 minutter til 2 timer (60-65 km).

TILBUD PÅ REJSER MED RUTEFLY TIL Zanzibar

Vinter

Dhow Inn
Dhow Inn
Zanzibar, Tanzania
 • Pakkerejse med fly og hotel
 • 9 dage, 7 nætter på hotel
 • Afrejse 28 feb 2023 fra København
Inkl. halvpension
Indtjekket bagage indgår
Inkl. halvpension
Fly og 7 nætter på hotel
28 feb 2023 fra København
Kasha Boutique Hotel
Kasha Boutique Hotel
Zanzibar, Tanzania
 • Pakkerejse med fly og hotel
 • 9 dage, 7 nætter på hotel
 • Afrejse 13 nov 2022 fra København
Inkl. morgenmad
Indtjekket bagage indgår
Inkl. morgenmad
Fly og 7 nætter på hotel
13 nov 2022 fra København
Royal Zanzibar Beach Resort
Royal Zanzibar Beach Resort
Zanzibar, Tanzania
 • Pakkerejse med fly og hotel
 • 9 dage, 7 nætter på hotel
 • Afrejse 8 nov 2022 fra København
Inkl. All Inclusive
Indtjekket bagage indgår
Inkl. All Inclusive
Fly og 7 nætter på hotel
8 nov 2022 fra København

Sommer

Dhow Inn
Dhow Inn
Zanzibar, Tanzania
 • Pakkerejse med fly og hotel
 • 9 dage, 7 nætter på hotel
 • Afrejse 9 maj 2023 fra København
Inkl. halvpension
Indtjekket bagage indgår
Inkl. halvpension
Fly og 7 nætter på hotel
9 maj 2023 fra København
Breezes Beach Club & Spa
Breezes Beach Club & Spa
Zanzibar, Tanzania
 • Pakkerejse med fly og hotel
 • 9 dage, 7 nætter på hotel
 • Afrejse 9 maj 2023 fra København
Inkl. halvpension
Indtjekket bagage indgår
Inkl. halvpension
Fly og 7 nætter på hotel
9 maj 2023 fra København
Meliá Zanzibar
Meliá Zanzibar
Zanzibar, Tanzania
 • Pakkerejse med fly og hotel
 • 9 dage, 7 nætter på hotel
 • Afrejse 9 maj 2023 fra København
Inkl. morgenmad
Indtjekket bagage indgår
Inkl. morgenmad
Fly og 7 nætter på hotel
9 maj 2023 fra København
Find din rejse til Zanzibar
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.