Se hoteller (1)

Rejser til La Gomera

Freden, naturen og golfen er tre gode grunde til at rejse til La Gomera. Og med Spies har du yderligere en grund: øens bedste hotel.
Du skal rejse til La Gomera, hvis du søger en ferie med fred og ro, naturoplevelser og gode golffaciliteter. La Gomera er en utrolig smuk ø med høje bjerge, dybe kløfter, magiske skove, hyggelige byer og grønne dale hvor beplantningerne på de spanske terrasser klatrer op langs bjerget. Den tågefyldte nationalpark Garajonay er en af de sidste urskove i Europa. Den er bl.a. kendt for sin laurbærskov og de særprægede lyngtræer, der udelukkende vokser her, hvor luften er helt ren. De tætte skov er populær blandt vandrere. Fuglelivet er meget rigt, og her findes et stort antal planter, som er unikke for området. Overalt på øen er der desuden også karakteristiske beplantninger på terrasserne, hvor der dyrkes vindruer, tomater og den kendte, kanariske banan.

Bo på øens bedste hotel

Når du rejser med Spies til La Gomera, bor du på Jardin Tecina - øens absolut bedste hotel med en smuk beliggenhed og flot udsigt over havet og klipperne. Hotellet har en fin spaafdeling og hele fire pools foruden en plantage med frugt og grøntsager, som tilberedes og serveres i hotellets restauranter.

Tenerife og La Gomera

Mange af vores gæster vælger at kombinere en uge på La Gomera med en uge på et af vores rejsemål på Tenerife. På den måde får du set endnu mere i din ferie, og hvis du spiller golf, giver det dig mulighed for at spille på flere forskellige baner.
Tips og nyttig info
 • Meget tilfredse gæster
 • Kombinér med Tenerife
 • Hoteller med spaafdeling
 • Hoteller med gratis wi-fi
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om La Gomera

Strand
Man rejser ikke først og fremmest til La Gomera for at få en badeferie. Der findes ganske vist strande på øen, men de er ret små. Mange af strandene er ikke specielt børnevenlige, men hotel Jardin Tecina har sin egen beach club med flere dejlige poolområder.

Playa Santiago - strand med klart vand

Playa Santiago består af skiftevis små sten og groft sort sand, og vandet er klart. Hovedgaden løber mellem stranden og byen, hvor der findes restauranter og caféer. På stranden tilbydes hverken aktiviteter eller udlejning af liggestole.

Hotel Jardin Tecina - Beach Club

Jardin Tecina har en beach club, Club Laurel, på stranden Playa Santiago med en saltvandspool samt liggestole og parasoller. Fra hotellet går der en elevator ned til stranden. Gratis adgang for hotellets gæster. Balisenge er mod betaling.

Valle Gran Rey

"Den store konges dal" er en børnevenlig sand- og grusstrand (sort) med klart vand. Hovedvejen går mellem stranden og byen, men trafikken er ikke generende. Fin strandpromenade fra havnen til den gamle del af byen.

San Sebastián

San Sebastián har en anlagt strand. Du går hertil gennem tunnelen lige ved havnebygningen. Sort lavasand samt roligt og klart vand. Vidunderlig udsigt til Teide på Tenerife. Lige ved stranden ligger Club Nautico med pool og en restaurant, som ligger i en grotte.

San Sebastiáns bugt

Langs hele bugten går der en strand, som skifter mellem fint sort lavasand og sten. Klart blåt vand. Afhængigt af tidevandet kan her blive meget dybt. Snackbarer ved stranden.
Mad, drikke og natteliv
Udvalget af restaurater i nærheden af hotellet er meget begrænset, og hvis du får lyst til en bid mad, er det bedst at spise på hotellet. Prisniveauet på Jardin Tecina er en del højere end i Playa de Santiago.

San Sebastián

I San Sebastián, øens hovedby, findes der mange hyggelige barer og restauranter, hvor du man spise de gode, lokale specialiteter. Byen opleves bedst efter 18-tiden, når de fleste af turisterne af taget tilbage til Tenerife.

Restauranter

Restauranterne på La Gomera er i de fleste tilfælde enkle med enkel indretning, og blot få har uddannede kokke. Her spiser man retter tilberedt af friske råvarer. Bestil ikke fisk uden først at spørge hvad man fået i nettet den dag. Hvis du er heldig, kan du også få serveret kød fra friskslagtet gris eller kanin. Nogle typiske retter er frisk fisk, papas arrugadas, mojo picon (stærk sauce), kanin og almogrote (gedeost tilsat olie, hvidløg og stærk peber).
La Gomera er også kendt for sine hjemmelavede desserter og kager. Man spiser middag sent, ved 21-tiden, og man sidder og spiser længe. Derefter sætter man sig i baren, som der plejer at være på enhver restaurant, hvor man omgås med hinanden til efter midnat. Prøv gerne nogle af de små, autentiske restauranter i de små byer. De er alle et besøg værd. Bestil gerne det, som huset anbefaler.

Typiske retter

Tapas
Tapas og Spanien hører sammen! Der findes masser af forskellige tapas at vælge imellem - lige fra oliven og minipickles til forskellige typer af marineret fisk og skaldyr, omeletter, patéer, alverdens skinker, krydrede pølser, ost, kartoffelsalat og meget mere. En god måde at smage tapas på er at bestille "un variado". Så får du en lidt større tallerken med lidt af hvert.

Puchero
En mellemting mellem suppe og gryderet. Indeholder som regel safran, chorizo, kikærter og kartofler.

Potaje de berros
En tyk suppe med bl.a. brøndkarse, svinekød, majs, kartofler og kommen.

Ensalada mixta
Blandet salat med tun og æg. De øvrige ingredienser varierer, men kan bestå af asparges, avocado, gulerødder, tomat og grøn salat. Dressingen hælder man selv over.

Gofio
En slags majsgrød, der serveres stegt eller kogt som tilbehør i stedet for kartofler, ris eller pasta. Mange synes, det minder om polenta.

Kanin
Kaninkød - eller conejo, som det hedder på menukortet - er let og lyst og minder lidt om kylling, men har mere smag. Hvis du har valgt et godt spisested, risikerer du ikke, at det er tørt, men får det i stedet ofte i form af en veltilberedt gryderet.

Mojo
Udtales mocho og er en kulinarisk genistreg i lille skala. Det er en sauce, som både kan laves hjemme og købes færdig på glas i supermarkederne. Den røde mojo er en blanding af peberfrugter og krydderier, mens koriander er dominerende i den lidt mildere grønne mojo. Det er umuligt at afgøre, hvilken der er bedst. Det er derfor en god idé at tage lidt af begge.

Paella
Risret med safran, skaldyr, grøntsager og fisk, kylling eller kød.

Gazpacho
En kold tomatsuppe med grøntsager, hvidløg og et stænk eddike.

Ost
På De Kanariske Øer produceres der masser af forskellige oste, som alle er rigtig gode. De fremstilles af både ko-, gede- og fåremælk eller af blandinger af disse. En af de mest kendte spanske oste hedder manchego. Den stammer ganske vist ikke fra Kanarieøerne, men minder meget om de kanariske oste og er rigtig god. Den har en sort skorpe og en mild, karakteristisk smag med en vis syrlighed. Men du bør selv smage dig frem blandt de forskellige varianter. Ost hedder queso på spansk, og røget ost hedder queso ahumado.

Saltkogte kartofler
Papas arrugadas er kartofler, der koges med skræl i vand med masser af salt. Derved trækkes en del af væsken ud af kartoflen, og resultatet er en kartoffel med en rynket overflade og koncentreret smag. De serveres tit med mojo rojo - en sauce med bl.a. peberfrugt, chili og olie - og dertil kan nydes en Dorada, som den lokale øl hedder.

Til den søde tand
Bienmesabe er en sød spansk dessert tilberedt med honning, æggeblommer og malede mandler. Prøv også gerne bagværk som f.eks. små butterdejsruller fyldt med nødder og tørret frugt.

Drikkepenge

Drikkepenge er ikke altid inkluderet på regningen, men du finder ofte en post, som kaldes IGIC. Det er den kanariske moms på syv procent. Du er ikke nødt til at give drikkepenge, men hvis du er tilfreds med betjeningen, så læg gerne 10 % i drikkepenge. Hvis du ikke er tilfreds, eller hvis du sidder i baren og spiser, f.eks. en sandwich, så behøver du ikke give drikkepenge. Vær opmærksom på, at spanierne indimellem stiller brød frem på bordet, inden maden ankommer. Dette brød er ikke altid gratis. Hvis du spiser af det, dukker det op på regningen, men hvis du lader det stå, behøver du ikke betale for det.
Nattelivet på La Gomera er meget fredeligt. I Playa de Santiago findes der et mindre antal lokale barer. Hotel Jardin Tecina arrangerer dans og underholdning flere gange i løbet af ugen. Til lokale fester er det meget normalt, at der er dans på torvet.
Shopping
Udvalget af butikker er lille, men vil du have noget med hjem, er der nogle ting, som er typiske for øen. Miel de Palma, palmehonning, som fremstilles af palmernes saft, er unik for La Gomera. Den er næringsrig, god til madlavning, mod ondt i halsen og til desserter. Kludetæpper fremstilles og sælges bl.a. i Hermigua. Keramik, som fremstilles som på guanchernes tid, dvs. uden drejeskive. Tag til Chipude og se på håndværkerne. Bananbladskunst kan købes mange steder rundt omkring på øen.
Sport og træning
På Jardin Tecina er der mulighed for dykning.

Golf

I Playa Santiago ligger Tecina Golf, en 18-hullers golfbane på 545.000 kvadratmeter. Den kendte golfbanedesigner Donald Steel har designet banen, som ligger smukt Playa Santiago-dalen med fantastisk udsigt over Atlanterhavet og Teide på Tenerife.

Vandring

La Gomera er en kuperet ø med høje bjerge, dybe dale og mange fine vandrestier. Det højeste punkt, nationalparken Garajonay, ligger midt på øen og rummer et unikt økosystem, der er på UNESCOs Verdensarvsliste. Eksempler på gode vandreruter er:

Cañada de Jorge - Arure
Fantastiske naturoplevelser med speciel vegetation og plantevækst.

El Contadero - alto de Garajonay - La Laguna Grande
Følger øens højeste bjergtoppe.

Pista del Cedro - Aceviños og Meriga
Følger nationalparkens nordlige del og går gennem den berømte laubærskov.

Du kan få mere information om vandreruterne på turistkontoret i San Sebastián og på hotellerne.
Aktiviteter og seværdigheder

Hermigua

Hermigua er et af de største landbrugsområder på øen. Terrasser med vindruer, kartofler og bananer omgiver byen. Udstilling med kunsthåndværk samt salg i Los Telares og et gammelt kloster i udkanten af byen.

La Palmita

Et lille sted i kommunen Agulo, som har et besøgscenter med kunsthåndværk og information om nationalparken.

Agulo

En lille malerisk by på den nordlige del af øen, som ligger i en dal, som fra starten af var et vulkankrater. Herfra har man en fin udsigt over havet i retning mod Tenerife og Teide.

Vallehermoso

En imponerende dal fyldt med kanariske daddelpalmer. Navnet betyder "den smukkeste dal", og den lever virkelig op til sit navn. Længst nede i dalen ligger Chorros de Epina, hvor man kan købe en af øens specialiteter; miel de palma eller palmehonning.

Valle Gran Rey

Er måske den mest storslåede af alle klipperne på La Gomera. Udsigten over terrasserne fra César Manriques udsigtspunkt er enestående. Uden for byen ligger en af de bedste sandstrande på øen. Man kan stoppe på vej tilbage i byen Arure og smage på en ægte "potaje con gofio" hos Conchita.

Chipude

Kendt for sine smukke keramikarbejder. Dette er stedet, hvis du har lyst til at købe rigtig smukt kunsthåndværk.

El silbo

La Gomeras specielle fløjtesprog kan man opleve under et besøg på restauranterne i Agulo, Las Rosas og Vallehermoso. For mere detaljeret information, kontakt turistinformationen i San Sebastián eller receptionen på dit hotel.

Casa del Pozo de la Aguada

Ved den gamle hovedindkørsel til byen lå det gamle toldhus. Huset har også været beboet af guvernørfamilien i 1400-tallet Her er der en brønd, hvorfra Christoffer Columbus hentede frisk vand, da han sejlede ud på sin berømte rejse i 1492. Brønden ligger ved turistinformationen i byen. Og her ved turistinformationen finder du desuden en fin udstilling om Columbus' besøg og hans mange rejser.

San Sebastián La iglesia de la Asuncion

Kirken i San Sebastián blev bygget i 1500-tallet af de spanske erobrere. På væggene og i loftet kan man se bevarede kunstskatte i form af skulpturer og træskærerarbejder. Desuden kan du også kigge nærmere på altertavler, billeder af Kristus og andet kirkekunst fra forskellige århudrede. Absolut et besøg værd.

Los Roques

Enorme saltstensformationer skabt af vulkaner. Den mest kendte hedder Roque de Agando eller Columbus' æg!

Centro Visitantes

På udstillingsområdet Juego de Bolas, kan man lære mere om klimaet, floraen og faunaen på La Gomera. Også små huse hvor man viser håndværk, og hvordan man boede før i tiden. I beplantningerne rundt omkring kan man se planter med navneskilte. Lille butik med bøger om øgruppen. Meget smuk beliggenhed! Kør til byen Las Rosas på den nordlige del af øen og drej fra i retning mod Juego de Bolas.

El torre del conde

"Grevens tårn" er en af de ældste bevarede bygninger på De Kanariske Øer. Det blev bygget omkring år 1450. Her boede den spanske erobrer Hernan de Peraza og hans smukke hustru Beatriz de Bobadilla, som Christoffer Columbus efter sigende skal have været meget interesseret i. Ligger midt i byen.

Casa de Colon

Det siges, at Columbus boede her, da han var på øen. I dag er her lokale udstillinger. Ligger på Calle Real.
Sådan kommer du omkring
En lejebil er en bekvem måde at opleve at opleve La Gomera på, og du kan med fordel bestille lejebilen hjemmefra; det er både billigere og nemmere. Det kan desuden være svært at få fat i en lejebil på rejsemålet i højsæsonen, så bestil en Avis-bil, før du rejser.

Bustrafik

Busnettet er relativt veludbygget, men busserne kører ikke særlig ofte. Mellem San Sebastián og Valle Gran Rey kører der f.eks. busser fire gange om dagen. Alle busser udgår fra San Sebastián. Skal du fra Valle Gran Rey til Agulo, må du først tage til San Sebastián og skifte bus her. Man køber billet hos chaufføren, og der er køreplaner ved busstationen og på turistinformationen.

Taxi

Der er en taxiholdeplads, hvortil du kan gå, eller du kan du ringe og bestille en taxi. Hotellerne og restauranterne har telefonnummeret. Du kan også standse en taxi på gaden. Taxierne kører efter taxameter.

Cykel og knallert

I Valle Gran Rey kan man leje cykel og knallert.
Fakta

Vores service på rejsemålet

Opholdet på La Gomera er på egen hånd, men du kan kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på SMS og mail, hvis du vil leje bil eller have tip og gode råd. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.

Rejser med omtanke

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Læs mere om vores klima- og miljøarbejde her.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Valuta og kreditkort

Euro (EUR). Banker og hæveautomater findes i alle byer (der findes ingen hæveautomat på hotellet). Visa, MasterCard og Eurocard accepteres de fleste steder, men der findes stadig restauranter og forretninger, som ikke modtager kreditkort.
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Dansk -1 time.

El

220 V. Adapter er ikke nødvendig.

Sprog

Først og fremmest spansk, men i visse områder også catalansk og mallorcinsk. I turistområderne taler de fleste i servicebranchen engelsk.

Øvrigt

Meget kuperet terræn.
Vejr og klima
 • januar
22°16°
6
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • februar
22°16°
7
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
17
Regnfri dage
 • marts
22°16°
7
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
20
Regnfri dage
 • april
23°16°
8
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
20
Regnfri dage
 • maj
24°19°
9
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • juni
26°19°
10
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • juli
28°22°
11
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • august
29°22°
10
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • september
28°22°
8
Solskinstimer pr. dag
23°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • oktober
26°20°
7
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
21
Regnfri dage
 • november
24°18°
6
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • december
23°16°
6
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 5 timer og 30 minutter fra København.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til La Gomera i vinterhalvåret.

Flyet lander i Reina Sofia Lufthavn på det sydlige Tenerife, hvorfra der er bådtransport til La Gomera.

Hotel på La Gomera kan bestilles ved alle fly, der lander senest kl. 16.
Flyet lander i lufthavnen Reina Sofia Lufthavn på det sydlige Tenerife. Transfer mellem lufthavnen og hotellet på La Gomera indgår.

Ankomst: Vores guider sørger for, at du nemt finder vej til bussen, som kører dig til havnen i Los Cristianos (ca. 30 minutter). Herfra er der transport med hurtigfærge til San Sebastian på La Gomera (ca. 45 min). Fra havnen til hotel Jardin Tecina bliver du kørt med bus (ca. 1 time). Færgen til La Gomera afgår som regel midt på dagen og sent om aftenen, hvilket kan betyde ventetid alt efter, hvornår flyet lander. Du er velkommen til at tilbringe eventuel ventetid på hotel Compostela Beach i Playa de las Américas. Transport herfra til havnen foregår på egen hånd.

Hjemrejse: Bussen henter dig ca. 1,5 time før den første hurtigfærge afgår fra La Gomera om morgenen. Når du ankommer til Tenerife, vil der være bustransport til Sunwing Fañabé Beach, hvor du kan købe morgenmad og leje poolhåndklæder, og senere vil der være bus herfra til lufthavnen. Rejser du med Sunclass Airlines, kan du tjekke din bagage ind allerede på hotellet – det nøjagtige tidspunkt får du efter ankomsten til Sunwing.

Kombinationsrejse La Gomera-Tenerife
Vælger du at kombinere Tenerife med La Gomera, indgå al transfer undtagen transfer til og fra hotellet på Tenerife.

Find din rejse til La Gomera
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.