Hoteller (92)

Rejser til Tenerife

Rejs til den hyggelige by Puerto de la Cruz i nord, til et af rejsemålene langs strandene i syd eller til livlige og populære Playa de las Américas. På Tenerife findes hoteller for enhver smag - fra børnevenlige Sunwing til Sunprime Hotels for voksne.
Tenerife er et af de få rejsemål, som har noget for alle - året rundt. Strandene er lige så fristende om vinteren som om sommeren, og den dramatiske natur skifter i takt med årstidernes gang. Når sommeren går på hæld på Tenerife, betyder det ikke, at alting lukker - tværtimod. Hele året kan du besøge vingårde, tage børnene med i vandland eller spise middag på en af øens mange førsteklasses restauranter. Tenerife er en udødelig ferieklassiker, og derfor har vi også hoteller i alle afskygninger, uanset om du vil bo i lejlighed eller på luksushotel.

God mad og spændende shopping

Overalt på Tenerife er der fantastiske restauranter og spændende butikker. Et godt tip er at leje bil, så du kan køre lidt væk fra kysten og se landskabet længere inde på øen. Her finder du masser af små familieejede restauranter, som serverer øens egne specialiteter til rimelige priser. De bedste og mest varierede shoppingmuligheder finder du i Puerto de la Cruz eller i Tenerifes pulserende hovedstad Santa Cruz.

Rejser til Tenerife med børn

Rejser du til Tenerife med familien, anbefaler vi Sunwing Fañabé Beach, som ligger en kort gåtur fra stranden i Fañabe, lidt nord for Playa de las Américas. Hotellet tilbyder komfortable lejligheder med plads til op til seks personer, sjove aktiviteter for både store og små og mulighed for at tilkøbe bekvemme måltidspakker. På Tenerife tilbyder vi også flere Family Garden-hoteller, bl.a. Sunlight Bahia Principe Tenerife i Playa Paraiso, hvor All Inclusive indgår i prisen, og hvor der findes Lollo & Bernie og flere børnepools.

Tenerifes strande

Tenerife har strande for både store og små: fra de imponerende saltvandspools i Puerto de la Cruz og de rummelige strande på sydkysten til den afskærmede strand ved Los Cristianos og hele vejen til de sorte lavastrande ved Los Gigantes. Lige uden for Playa de las Américas finder du en god håndfuld strande, som er meget populære blandt lokale såvel som turister.

Rejser til Tenerife uden børn

Hvis du skal rejse til Tenerife uden børn, anbefaler vi, at du tager et kig på et af vores Sunprime-hoteller i Playa de las Américas. På Sunprime Coral Suites & Spa bor du centralt i Playa de las Américas, kun en kort gåtur fra stranden, og på Sunprime Ocean View bor du lige uden for centrum, tæt på den fine strand Playa de Troya. På begge hoteller kan du se frem til en afslappende ferie med spaafdeling, motionsrum og opvarmet pool, og skal ferien være ekstra bekvem, kan du bestille en af vores måltidspakker, f.eks. Sunprime Inclusive. Vil du spille golf i ferien på Tenerife, bor du bedst på et af vores hoteller i naturskønne San Miguel de Abona.

Spil golf på Tenerife

Golfsæsonen på Tenerife løber fra oktober til april, og hos Spies kan du bestille en lejebil sammen med rejsen, så du både kan komme nemt mellem hotellet og golfbanen og tage på udflugter i løbet af ferien. Kører du f.eks. op på Teide, Spaniens højeste bjerg, passerer du fire forskellige klimazoner og flere restauranter, hvor du kan spise et godt måltid mad, mens du nyder udsigten over det sydlige Tenerife.
Find dit hotel
Strand

Strande på Tenerife

På Tenerife findes forskellige typer strande fordelt over hele øen. Til børnefamilier anbefales sandstrandene på den sydlige del af Tenerife.

Strandene på den sydlige del af Tenerife

Mange rejser til den sydlige del af Tenerife for strandenes skyld. Her er mange strande at vælge imellem - en del er naturlige, andre er kunstigt anlagt i eller tæt på feriebyerne. De fleste strande er børnevenlige og havet badevenligt uden høje bølger. På mange strande kan man leje liggestole og parasoller, og der tilbydes forskellig slags vandsport. I Playa de las Américas findes flere fine strande for hele familien - de længste er hhv. 300 og 450 meter lange og består af finkornet sand samt grus og sten. I Los Cristianos findes to brede og børnevenlige strande med fint, lyst sand. I Playa Paraiso på øens sydvestkyst findes en lille strand med sort lavasand foruden poolområdet Lago Lido med bassiner med havvand. På sydvestkysten ligger også den hyggelige lille badeby Los Gigantes, hvor der findes en 75 meter lang strand med fint sort lavasand. Rejser du til fredelige San Miguel de Abona, kan du bade i hotelpoolen eller tage til strandene lige uden for byen.

Strandene på den nordlige del af Tenerife

Strandene på den nordlige del af Tenerife består af lavasand og grus, og mange steder er der klipper i havet. Vandet er dog altid klart og rent. Det sorte sand bliver let varmt, så det kan være en god idé at medbringe badesko. I Puerto de la Cruz ligger det populære havbassinanlæg El Lago Martiánez, og uden for byen findes flere fine lavastrande. Ved havet i hovedstaden Santa Cruz ligger det skønne poolanlæg Tenerife Parque Maritimo, hvor der findes flere store saltvandsbassiner. Vil du hellere have sand mellem tæerne, er der heller ikke langt til en af Tenerifes smukkeste strande, Playa de las Teresitas, som du hurtigt og nemt kommer til med bus eller taxi fra centrum.
Mad, drikke og natteliv

Mad og drikke på Tenerife

Lokalbefolkningen har typiske sydeuropæiske madvaner. Morgenmaden er som regel hurtigt overstået og består gerne af en kop kaffe og en croissant eller bocadillo, som nogenlunde svarer til en halv flute med en form for pålæg. Frokosten spiser man ret sent, ofte ved 14-tiden, og derefter er der stadig mange, der holder siesta. Det betyder ikke, at man som besøgende skal følge samme mønster, men hvis man undrer sig over, hvorfor mange restauranter virker så tomme omkring vores frokost- og middagstider, så er dette forklaringen. På turistrejsemålene er der dog altid masser af restauranter, som holder åbent hele dagen.

Restauranter

Udbuddet af restauranter er meget stort på Tenerife, og lokalbefolkningen spiser ofte ude. Her findes alt fra eksklusive gourmetrestauranter over spisesteder med kanariske, tyske, italienske, franske, peruvianske, kinesiske, libanesiske og indiske retter til bodegaer med lækre tapas og god vin. Restauranter beliggende uden for turistområderne har som regel lukket en dag om ugen. På Tenerife ligger der også en del såkaldte guachinches, hvor der serveres et som regel beskedent, men til gengæld meget velsmagende udvalg af traditionelle retter til rimelige priser. Mange guanchinches har kun åbent om efteråret, hvor de kan tilbyde egen vin. Når den er udsolgt, lukker man og sætter et skilt på døren med "Se acabó el vino" – vinen er udsolgt!

Typiske retter på Tenerife

Tapas 
Tapas og Spanien hører sammen! Der findes masser af forskellige tapas at vælge imellem - lige fra oliven og minipickles til forskellige typer af marineret fisk og skaldyr, omeletter, patéer, alverdens skinker, krydrede pølser, ost, kartoffelsalat og meget mere. En god måde at smage tapas på er at bestille "un variado". Så får du en lidt større tallerken med lidt af hvert. 

Puchero
En mellemting mellem suppe og gryderet. Indeholder som regel safran, chorizo, kikærter og kartofler. 

Potaje de berros
En tyk suppe med bl.a. brøndkarse, svinekød, majs, kartofler og kommen. 

Ensalada mixta
Blandet salat med tun og æg. De øvrige ingredienser varierer, men kan bestå af asparges, avocado, gulerødder, tomat og grøn salat. Dressingen hælder man selv over. 

Gofio
En slags majsgrød, der serveres stegt eller kogt som tilbehør i stedet for kartofler, ris eller pasta. Mange synes, det minder om polenta. 

Kanin
Kaninkød - eller conejo, som det hedder på menukortet - er let og lyst og minder lidt om kylling, men har mere smag. Hvis du har valgt et godt spisested, risikerer du ikke, at det er tørt, men får det i stedet ofte i form af en veltilberedt gryderet.

Mojo
Udtales mocho og er en kulinarisk genistreg i lille skala. Det er en sauce, som både kan laves hjemme og købes færdig på glas i supermarkederne. Den røde mojo er en blanding af peberfrugter og krydderier, mens koriander er dominerende i den lidt mildere grønne mojo. Det er umuligt at afgøre, hvilken der er bedst. Det er derfor en god idé at tage lidt af begge.

Paella
Risret med safran, skaldyr, grøntsager og fisk, kylling eller kød.

Gazpacho
Kold tomatsuppe med grøntsager, hvidløg og et stænk eddike.

Ost
På De Kanariske Øer produceres der masser af forskellige oste, som alle er rigtig gode. De fremstilles af både ko-, gede- og fåremælk eller af blandinger af disse. En af de mest kendte spanske oste hedder manchego. Den stammer ganske vist ikke fra Kanarieøerne, men minder meget om de kanariske oste og er rigtig god. Den har en sort skorpe og en mild, karakteristisk smag med en vis syrlighed. Men du bør selv smage dig frem blandt de forskellige varianter. Ost hedder queso på spansk, og røget ost hedder queso ahumado.

Saltkogte kartofler
Papas arrugadas er kartofler, der koges med skræl i vand med masser af salt. Derved trækkes en del af væsken ud af kartoflen, og resultatet er en kartoffel med en rynket overflade og koncentreret smag. De serveres tit med mojo rojo - en sauce med bl.a. peberfrugt, chili og olie - og dertil kan nydes en Dorada, som den lokale øl hedder.

Til den søde tand
Bienmesabe er en sød spansk dessert tilberedt med honning, æggeblommer og malede mandler. Prøv også gerne bagværk som f.eks. små butterdejsruller fyldt med nødder og tørret frugt.

Drikkepenge

Drikkepenge er ikke altid inkluderet på regningen, men du finder ofte en post, som kaldes IGIC. Det er den kanariske moms på 7 %. Du er ikke tvunget til at give drikkepenge, men hvis du er tilfreds med betjeningen, og endnu vigtigere, hvis du tror, at du vil vende tilbage på et senere tidspunkt, så læg 10 % i drikkepenge. Hvis du ikke er tilfreds, eller hvis du sidder i baren og spiser, f.eks. en sandwich, så behøver du ikke give drikkepenge. Vær opmærksom på at spanierne indimellem stiller brød frem på bordet, inden maden ankommer. Dette brød er ikke altid gratis. Hvis du spiser af det, dukker det op på regningen, men hvis du lader det stå, behøver du ikke betale for det.

Nattelivet på Tenerife

Tenerife har et godt udbud af barer, pubber og natklubber, og det mest livlige natteliv findes i Playa de las Américas, området San Telmo tæt på Los Cristianos, Puerto de la Cruz og Santa Cruz. I Playa Paraiso, Los Gigantes og San Miguel de Abona er nattelivet mere fredeligt med musikbarer og enkelte natklubber. I ferieområderne arrangeras der også aftenunderholdning på hotellerne med dans og musik flere gange om ugen.
Shopping

Shopping på Tenerife

Priserne på Tenerife er generelt lidt lavere end i Danmark, da øen ligger i et frihandelsområde, hvor man kun betaler 7 % i moms. Det kan derfor som regel betale sig at kigge lidt ekstra på sko, tasker, parfume, kosmetik, elektronik, tobak, alkohol og mærkevarer samt perlekæder og smykker lavet af kendte designere, Typiske souvenirer fra Tenerife er keramik, bananlikør og vin, f.eks. Viña Norte fra det nordlige Tenerife.

Shopping på det sydlige Tenerife

Playa de las Américas har et godt shoppingudbud med både butikker, shoppingcentre og et marked. I Los Cristianos ligger der enkelte forretninger samt supermarkeder og souvenirbutikker, og i Playa Paraiso samt Los Gigantes findes et begrænset udbud af butikker. I San Miguel de Abona findes enkelte souvenirbutikker.

Shopping på det nordlige Tenerife

Santa Cruz har det absolut største udbud af butikker, og gågaden Calle del Castillo er byens store shoppinggade. I kvarteret mellem El Castillo og Hotel Mencey ligger der mange små butikker med alt fra eksklusive tøjmærker over indretningsartikler til antikviteter og sko, og hovedstaden byder naturligvis også på en afdeling af stormagasinet El Corte Inglés. Også Puerto de la Cruz har et godt udbud af butikker, og lige nord for byen ligger det store shoppingcenter La Villa, ligesom den gamle hovedgade Calle La Carrera er kantet af hyggelige butikker. I La Orotava kan du købe lækkert kunsthåndværk og håndbroderede duge.
Sport og træning

Sport og træning på Tenerife

På Tenerife er der gode muligheder for at holde en aktiv ferie med golf, vandring eller cykling. Det er også muligt at spille tennis og squash samt dyrke vandaktiviteter som surfing og dykning.

Cykling

Tenerife har et spændende og varieret landskab til en cykelferie, uanset om du vil motionere i højt tempo eller køre rundt og se dig omkring i fred og ro. Lejer du en cykel, kan du i nogle tilfælde få den leveret til hotellet, og du bestemmer selv, hvor mange dage du vil have den.

Golf

Spiller du golf, er Tenerife et godt valg til ferien. I området omkring Los Cristianos og Playa de las Américas findes mange flotte baner med både 9 og 18 huller. Her er et par eksempler:

Golf del Sur
Tenerifes mest kendte og komplette golfanlæg med tre 9-hullers sløjfer, som omkranses smukt af sort vulkansand, kløfter og kaktusser.

Golf Las Américas
Fantastisk 18-hullers bane næsten midt inde i Playa de las Américas. Banen er bygget på en skråning med smuk udsigt over by, strand og hav. Som en kulisse bag banen troner mægtige bjerge, som skærmer for kraftige vinde. Her findes desuden et fint klubhus med restaurant.

Amarilla Golf
Smuk golfbane med 18 huller. Her spiller du golf i smukke omgivelser, og banen er velegnet til både erfarne spillere som nybegyndere.

Surfing

Tenerife er kendt blandt surfere, og på øen arrangeres store konkurrencer, også internationale. Den mest kendte strand blandt windsurfere er El Medano på sydkysten. På den nordlige del af øen er der også flere gode strande til surfing. I Puerto de la Cruz flokkes unge til både Playa Martiánez , Playa Jardín og Playa Bollullo med deres boogie boards, og de rigtige surf-entusiaster valfarter til byen Taganana på Anaga-halvøen nord for Santa Cruz. Fra Playa del Socorro kan man surfe 365 dage om året, da der altid blæser kraftige vinde fra nord, hvilket giver bølger på op til otte meter. Fra juli til september arrangeres der regionale og nationale konkurrencer i både surfing, longboards og boogie boards. Der er både en bar og restaurant på stranden, som man nemmest kommer til med bus til Los Realejos og derfra med taxi.

Vandring

Der er mange vandrestier på Tenerife. Masca-kløften byder på lidt sværere terræn, men er en fantastisk naturoplevelse og helt sikkert anstrengelserne værd. Lettere terræn findes i nationalparken Anaga, hvor du kan se Tenerife fra sin grønneste side i et roligt tempo. Gå heller ikke glip af nationalparken Las Cañadas, som er et af verdens største vulkankratere beliggende 2.200 meter over havet.) Området minder om et månelandskab med stenformationer og unik bevoksning. Om vinteren ligger der sne på toppen af Teide, men om sommeren står træer og blomster i fuldt flor. Hvis du vil læse om vandrestierne, har naturstyrelsen på Tenerife lavet en brochure med relevant og intressant information. Visse vandrestier er svære med niveauforskelle og kræver god kondition, mens andre er velegnede til alle, uanset fysik. Medbring gerne en let rygsæk med madpakke og vand, og husk også et kort over området samt lunt tøj, da vejret i bjergene er meget omskifteligt, og det hurtigt kan blive koldt.
Aktiviteter og seværdigheder

Aktiviteter på Tenerife

Ud over fine strande byder Tenerife på masser af aktivt friluftsliv og spændende udflugter - ikke mindst nationalparken Teide er et must at besøge for sine svimlende udsigter. En mindeværdig udflugt er også en bådtur til naboøen La Gomera, som ligger lige ud for Tenerife. Med en lejebil kan du lade nysgerrigheden råde og køre rundt og udforske øens spændende udbud af aktiviteter i dit eget tempo.

Seværdigheder på Tenerife

Tenerife har masser af historie og seværdigheder, og mange af øens museer ligger i hovedstaden Santa Cruz, hvor der også afholdes et populært karneval hvert år. Der ligger også enkelte museer i Puerto de la Cruz og La Laguna. De fleste museer har lukket om mandagen. Santa Cruz byder også på gode shoppingmuligheder, havbassinger og den fine strand las Teresitas, som består af sand importeret fra Sahara. Den forhenværende hovedstad La Laguna er næsten vokset sammen med Santa Cruz og er også et besøg værd pga. sin interessante arkitektur med bl.a. katedralen og universitetet.

La Laguna

La Laguna blev grundlagt af Alonso Fernandez de Lugo, efter at han i 1496 indlemmede Tenerife i kongeriget Castilien. Bispedømmet La Laguna var hovedstad i mange hundrede år og er i dag øens religiøse og kulturelle højborg med bl.a. et universitet med 30.000 studerende. Byen er opført på UNESCOs Verdensarvsliste pga. dens mange velbevarede bygninger og af seværdigheder kan nævnes kirkerne, den flotte katedral og den lille kirke Ermita de San Miguel, som nu fungerer som en udstillingshal. Ved Plaza del Adelentado ligger et turistkontor, som har gode kort over byen og også arrangerer guidede byrundture. La Laguna har flere interessante museer, bl.a. det historiske museum Museo de la Historia de Teneriffa, som er indrettet i et restaureret typisk kanarisk hus fra 1500-tallet. Museet giver et interessant indblik i Tenerifes historie fra guanchernes tid indtil i dag. Museo de la Ciencia y el Cosmo er et spændende museum om universet og naturvidenskab for hele familien. Siden indvielsen i 1994 er der blevet udført over 100 interaktive eksperimenter på museet, og der arrangeres hver dag aktiviteter som filmforevisning, astronomiske observationer og laboratorieforsøg.

Piramides de Güimar

I byen Güimar på østkysten kan man besøge de berømte pyramider fra urbefolkningen guanchernes tid og måske få svaret på, hvad trinpyramiderne på Tenerife har til fælles med pyramiderne i Mexico og Peru. Udstillingerne påviser de kulturelle ligheder inden for kunst og arkæologiske fund og giver et indblik i, hvordan kultur og idéer spredes over hele verden.

Garachico

Garachico var fra 1500-tallet til starten af 1700-tallet De Kanariske Øers handelscentrum. Byen kaldes også for Tenerifes Pompeji, eftersom 80 % af den naturlige havn og størstedelen af byen blev begravet af lava i 1706. Populære seværdigheder er de naturlige havbassiner, den gamle byport, fæstningen Castillo San Felipe, kirkerne Santa Ana og San Francisco samt det gamle franciskanerkloster.

La Orotava

La Orotava er en malerisk by lidt syd for Puerto de la Cruz. Byen er kendt for sine smukke huse i kolonistil fra 1500- til 1800-tallet, de enestående kanariske balkoner i pinjetræ, produktionen af håndbroderede duge samt de smukke blomsterbede, der pryder gaderne i juni, hvor man fejrer Corpus Christi. På byens turistkontor findes et rigtig godt kort, Monuments of La Orotava, som giver udførlig information om de forskellige bygninger.

Pueblo Chico

Pueblo Chico er et udendørsmuseum om arkitektur, historie og natur. I fine omgivelser vises modeller af nogle af øens mest berømte bygninger i størrelsesforholdet 1:25. Der findes desuden et område med planter fra De Kanariske Øer.
Sådan kommer du omkring
En lejebil er en bekvem måde at opleve Tenerife på, og du kan med fordel bestille lejebilen hjemmefra; det er både billigere og nemmere. Det kan desuden være svært at få fat i en lejebil på rejsemålet i højsæsonen, så bestil en Avis-bil, før du rejser.

Har du bestilt en pakkerejse med rutefly, kan du læse mere om at leje bil her.

Sådan kommer du rundt på Tenerife

På Tenerife kan du komme rundt med lokalbus og taxi. Der går også færger fra Tenerife til de øvrige kanariske øer.

Lokalbus

Der er busforbindelser mellem de fleste større byer. Lokalbusserne er grønne og hedder TITSA, og busstoppestederne er markeret med et grønt og hvidt skilt, hvor der står Parada TITSA. Man kan komme til de fleste byer på øen med dem, men du må ofte skifte bus ved de større busstationer, f.eks. i La Laguna og Santa Cruz. Der findes som regel køreplaner ved busstoppestederne, og man kan købe billet i bussen.

Taxi

Det er forholdsvis billigt at køre med taxi. Hvis taxameteret ikke er slået til, kan du bede taxachaufføren gøre det. På længere ture kan det som regel bedre betale sig at aftale en pris med chaufføren på forhånd.

Færge

Fra Tenerife afgår der færger til Gran Canaria, La Gomera, El Hierro og La Palma.
Fakta

Tidsforskel

Dansk -1 time.

Vores service på rejsemålet

I din ferie kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på SMS og mail, hvis du vil bestille udflugter, leje bil eller måske bare have tip og gode råd. Kan vi ikke hjælpe dig på telefon eller mail, kommer vi ud til dit eller et nærliggende hotel. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 5 timer og 30 minutter fra København.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser og rejser med rutefly til Tenerife året rundt.

Flyet lander i lufthavnen Tenerife Sur på det sydlige Tenerife.

Du kan læse om transfer under hvert enkelt rejsemål.
Vejr og klima
 • januar
22°16°
6
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • februar
22°16°
7
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
17
Regnfri dage
 • marts
22°16°
7
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
20
Regnfri dage
 • april
23°16°
8
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
20
Regnfri dage
 • maj
24°19°
9
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • juni
26°19°
10
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • juli
28°22°
11
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • august
29°22°
10
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • september
28°22°
8
Solskinstimer pr. dag
23°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • oktober
26°20°
7
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
21
Regnfri dage
 • november
24°18°
6
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • december
23°16°
6
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
Tenerife og La Gomera har et mildt og behageligt klima året rundt, men sommeren er den varmeste periode. Tenerifes varierede terræn og højdeforskelle gør, at klimaet skifter mellem de forskellige dele af øen. Varmest og mest solrigt er der på det sydlige Tenerife, hvor rejsemålene Playa de las Américas, Los Cristianos, Los Gigantes, Playa Paraiso og San Miguel de Abona ligger. Det gælder også for La Gomera, som ligger vest for Tenerife. I nord, hvor rejsemålene Santa Cruz og Puerto de la Cruz ligger, er temperaturen noget lavere og luften fugtigere. Havtemperaturen ligger stabilt på 19-23 grader året rundt.

Calima er et unikt vejrfænomen, der forekommer over De Kanariske Øer, og som opstår, når varme og tørre vinde blæser over Atlanterhavet medbringende sandstøv fra Sahara. Calima kan indtræffe flere gange om året, som regel om vinteren, men til tider også om sommeren med stigende temperaturer, tør luft og dårlig sigtbarhed til følge. Når det indtræffer, er det vigtigt at følge hotellernes og de lokale myndigheders råd og vejledninger.

December, januar og februar

Vinteren på Tenerife og La Gomera minder om en god, dansk sommer, dog med en højere havtemperatur. Dagtemperaturen ligger på 19-22 grader og nattemperaturen noget lavere, dvs. omkring 16 grader. Den fugtige luft kan gøre, at nætterne føles kølige. Havtemperaturen ligger på omkring 19 grader.

Marts, april og maj

Om foråret stiger antallet af solskinstimer for hver måned, og dagtemperaturen stiger til op mod 22-24 grader. I maj stiger nattemperaturen til cirka 19 grader. Havtemperaturen ligger fortsat på omkring 19 grader.

Juni, juli og august

Om sommeren stiger dagtemperaturen til omkring 26 grader. Også nætterne er behageligt varme med en temperatur, som oftest ligger over 19 grader. Juni, juli og august er også den tørreste periode, og nedbør forekommer sjældent mere end et par dage om måneden. Havtemperaturen ligger på cirka 22 grader.

September, oktober og november

Om efteråret er det stadig varmt, og lufttemperaturen ligger oftest over 19 grader. Regn forekommer oftere end i sommermånederne. Der er færre regnvejrsdage på den sydlige del af Tenerife end på den vestlige og nordlige del. Havtemperaturen ligger stadig omkring 22 grader.

UDVALGTE TILBUD

Coral Teide Mar
Coral Teide Mar
Puerto de la Cruz, Tenerife, Spanien
 • Fly + 1-værelses lejlighed
 • 1 uge
 • Afrejse 6 dec 2022 fra København
Fly + hotel, 1 uge
6 dec 2022 fra København
Coral Compostela Beach
familygarden
 • Børnevenligt
Coral Compostela Beach
Playa de las Américas, Tenerife, Spanien
 • Fly + 2-værelses lejlighed med terrasse
 • 1 uge
 • Afrejse 6 dec 2022 fra København
Fly + hotel, 1 uge
6 dec 2022 fra København
Sunwing Fañabé Beach
sunwing
 • Børnevenligt
Sunwing Fañabé Beach
Playa de las Américas, Tenerife, Spanien
 • Fly + 1-værelses Family med balkon mod poolområdet
 • 1 uge
 • Afrejse 6 dec 2022 fra København
Fly + hotel, 1 uge
6 dec 2022 fra København
Mar Ola Portosin
familycomfort
 • Børnevenligt
Mar Ola Portosin
Playa de las Américas, Tenerife, Spanien
 • Fly + 2-værelses lejlighed med stor balkon mod poolområdet
 • 1 uge
 • Afrejse 11 dec 2022 fra Aalborg
Fly + hotel, 1 uge
11 dec 2022 fra Aalborg
Parque Santiago 4
Parque Santiago 4
Playa de las Américas, Tenerife, Spanien
 • Fly + 1-vær. lejl. med balkon eller terrasse mod gaden
 • 1 uge
 • Afrejse 13 dec 2022 fra Billund
Fly + hotel, 1 uge
13 dec 2022 fra Billund
Sunprime Ocean View
sunprimehotels
 • Velegnet til voksne
Sunprime Ocean View
Playa de las Américas, Tenerife, Spanien
 • Fly + 1-værelses Classic Studio med balkon mod omgivelser
 • 1 uge
 • Afrejse 6 dec 2022 fra København
Fly + hotel, 1 uge
6 dec 2022 fra København

Rejseforslag med rutefly

Hvis du bestiller en pakkerejse med rutefly, kan du selv vælge hvilken dag du vil rejse og hvor længe du vil være afsted. Her kan du se nogle priseksempler for 10 eller 11 dage.

Apartamentos Alta
Apartamentos Alta
Puerto de la Cruz, Tenerife, Spanien
 • Pakkerejse med fly og hotel
 • 11 dage, 10 nætter på hotel
 • Afrejse 3 dec 2022 fra København
Indtjekket bagage indgår
Fly og 10 nætter på hotel
3 dec 2022 fra København
Palm Beach Tenerife
Palm Beach Tenerife
Playa de las Américas, Tenerife, Spanien
 • Pakkerejse med fly og hotel
 • 11 dage, 10 nætter på hotel
 • Afrejse 3 dec 2022 fra København
Indtjekket bagage indgår
Fly og 10 nætter på hotel
3 dec 2022 fra København
H10 Big Sur
primeselect
 • Velegnet til voksne
H10 Big Sur
Los Cristianos, Tenerife, Spanien
 • Pakkerejse med fly og hotel
 • 11 dage, 10 nætter på hotel
 • Afrejse 10 dec 2022 fra København
Inkl. halvpension
Indtjekket bagage indgår
Inkl. halvpension
Fly og 10 nætter på hotel
10 dec 2022 fra København

Rejser til Tenerife

Los Cristianos
 • Mad & Drikke
 • Strande
 • Børnevenligt
Los Cristianos er et roligt rejsemål med fine strande, hyggelige restauranter og gode golfbaner. Alt er samlet omkring stranden, den palmebevoksede strandpromenade og byens levende centrum.
Los Gigantes
Los Gigantes er en charmerende badeby med masser af liv, men stemningen er alligevel intim og hyggelig. Omgivelserne byder på et stort net af vandrestier til dig, der gerne vil være aktiv på ferien.
concept-logo
concept-logo
Playa de las Américas
 • Shopping
 • Børnevenligt
 • Mad & Drikke
Playa de las Américas er en moderne og velholdt badeby på øens solsikre sydkyst. Her er alt, hvad du kan forvente dig af strande, shoppingmuligheder, aktiviteter, restauranter, barer og natklubber.
Playa Paraiso
 • Børnevenligt
 • Mad & Drikke
 • Sport/adventure
Playa Paraiso ligger på vestkysten - tilpas langt fra mylderet i de store feriebyer, men dog så tæt på, at du nemt kan komme dertil. Her bor du i fredelige omgivelser med alt inden for rækkevidde.
Puerto de la Cruz
 • Mad & Drikke
 • Seværdigheder
 • Shopping
Puerto de la Cruz på Tenerifes nordlige kyst er et af øens mere autentiske rejsemål. Når du rejser hertil, bliver du mødt af klassisk kanarisk bystemning, gammeldags charme og enorme havvandspools.
San Miguel de Abona
San Miguel de Abona ligger lidt væk fra de store veje - et godt rejsemål for dig, der ønsker en rolig ferie. Rejsemålet er populært hos golfspillere, der kommer for at spille på de nærliggende baner.
Santa Cruz
Tenerifes hovedby er en rigtig storby med shoppingmuligheder, restauranter og massevis af seværdigheder. Kunne du tænke dig en rejse med både badeliv og shopping, bør du overveje Santa Cruz.

INSPIRATION

Tenerife - både til vinterferie og sommerferie

Både til vinterferie og sommerferie

Tenerife er en oplevelsesø med både sol, storslået natur og masser af aktiviteter - ikke mindst i højsæsonsmånederne om vinteren. Men Tenerife er også et oplagt rejsemål om sommeren med sit behageligt varme klima, der ikke bliver lige så hedt som i mange middelhavslande. Øen byder på fine strande, restauranter og barer samt et hav af hoteller i alle prisklasser, bl.a. et Sunwing Family Resort til familieferien og to Sunprime Hotels til dig, der skal på ferie uden børn. På Tenerife tilbyder Spies en række forskellige rejsemål med hvert sit særpræg - lige fra byliv i Santa Cruz til luksuriøs afslapning i San Miguel de Abona.

Tenerife er en oplevelsesø med både sol, storslået natur og masser af aktiviteter

Fem mysiga byar på Teneriffa

Fem hyggelige byer

Tenerife har meget mere at byde på end sol og strand. Her får du fem gode bud på hyggelige byer, der er et besøg værd, når du er på Tenerife.

Tenerife har meget mere at byde på end sol og strand. Her får du fem gode bud på hyggelige byer, der er et besøg værd, når du er på Tenerife.
Golfrejser til Tenerife

Golfrejser til Tenerife

Leder du efter spektakulære golfbaner og naturoplevelser er Tenerife det oplagte valg. Takket være det behagelige klima kan du spille golf på øen året rundt.

Leder du efter spektakulære golfbaner og naturoplevelser er Tenerife det oplagte valg. Takket være det behagelige klima kan du spille golf på øen året rundt.

UDVALGT PARTNER

Hoteltips i Puerto de la Cruz

Hotel Botanico er et populært, klassisk luksushotel beliggende over for botanisk have i bydelen La Paz i Puerto de la Cruz.

Læs mere

Find din rejse til Tenerife
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.