Se hoteller (5)
Velkommen til Tenerifes myldrende hovedby Santa Cruz. Her kan du vælge mellem flere forskellige hoteller i en af Tenerifes mest spændende byer.
Santa Cruz er en rigtig storby med shoppingmuligheder, restauranter og masser af seværdigheder. Mulighederne er mange - f.eks. kan en gåtur begynde ved Plaza de Espana og via små, hyggelige stræder ende ved den stemningsfulde markedshal, Mercado de Nuestra Senora de Africa. De fleste og måske bedste butikker finder du langs gågaden, Calle de Castillo, men byen har også flere stormagasiner. Santa Cruz byder dog ikke kun på shopping. Glæd dig til at opleve det imponerende operahus, museerne, parkerne og - naturligvis - stribevis af barer og restauranter, som absolut er et besøg værd, når du vil smage det ægte spanske køkken.

Saltvandsbassiner og strand i Santa Cruz

Det bedste sted at nyde solen og varmen er Tenerife Parque Maritimo - et skønt poolanlæg med saltvandsbassiner beliggende centralt ved havet, blot et stenkast fra operahuset. Vil du hellere have sand mellem tæerne, er der heller ikke langt til en af Tenerifes smukkeste strande, Playa de las Teresitas, som du hurtigt og nemt kommer til med bus fra centrum. Her findes også en rigtig god fiskerestaurant, ejet og drevet af fiskerne selv.

Santa Cruz med Spies

I Santa Cruz kan du vælge imellem flere hoteller - enten oppe i byen, tæt på den smukke Parque Garcia Sanabria, eller længere nede i byen nærmere havet. Nogle af vores hoteller har også pool. Du kan desuden vælge at kombinere Santa Cruz med et af vores rejsemål på sydkysten og tilbringe ferien en uge hvert sted.
Tips og nyttig info
 • God shopping
 • Restauranter og natteliv
 • Mad og drikke til gode priser
 • Hoteller med gratis wi-fi
 • Hoteller for voksne
 • Hoteller med pool
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Santa Cruz

Endnu ingen bedømmelser af rejsemålet

Strand
Et par kilometer nord for Santa Cruz ligger Playa Teresitas, som ifølge mange er den smukkeste strand på hele Tenerife. Den er både lang og bred og har fint sand importeret fra Sahara. Stranden er ikke lavvandet, men du skal dog gå et godt stykke ud, før vandet bliver rigtig dybt. Playa Teresitas er især velbesøgt i weekenderne og byder på faciliteter som liggestole, saltvandsbrusere og små restauranter. Der kører busser i pendulfart mellem centrum og stranden cirka hvert kvarter. I Santa Cruz findes også det store poolanlæg Parque Maritimo, som rummer flere store saltvandsbassiner, solterrasser, restauranter og en lille lavastrand.
Læs mere om strande på Tenerife.
Mad, drikke og natteliv
Santa Cruz har øens bedste udbud af restauranter med både international mad, kanariske retter og fastfood. I den gamle bydel, El Toscal, ligger der flere hyggelige restauranter med udendørs servering, og det samme gælder langs gaden Calle La Noria samt ved pladserne Plaza de España, Plaza de Candelaria og Plaza de Weyler. Mange restauranter tilbyder livemusik om aftenen.
Santa Cruz har et varieret udbud af natteliv med mange pubber, barer, loungebarer og natklubber, ikke mindst langs gaderne Avenida Tres de Mayo og La Noria Residencial Anaga samt ved Parque Marítimo César Manrique.
Læs mere om natteliv på Tenerife.
Shopping
Santa Cruz har et varieret shoppingudbud, og de bedste shoppinggader er Calle Castillo og Calle Alfonso Bethencourt. Derudover ligger der flere shoppingcentre både i og uden for centrum. I La Laguna cirka 10 km fra Santa Cruz ligger der flere små hyggelige butikker langs den gamle hovedgade, Calle La Carrera.

Marknaden Mercado de Nuestra Senora de Africa

Et stort marked med stande både inde og ude.
Læs mere om shopping på Tenerife.
Sport og træning
Der er gode muligheder for vandring og spadsereture i Santa Cruz, og der tilbydes også et mindre udvalg af vandsport. Der findes et bredere udbud af sportsaktiviteter uden for byen og langs kysten.

Golf på Tenerife

Tenerife byder på flere fine golfbaner, hvis du vil spille golf i ferien. Du kan finde information om øens golfbaner og bestilling af starttider her.
Aktiviteter og seværdigheder
Santa Cruz har et godt udbud af aktiviteter i form af både byvandringer og vinsmagning. Fra Santa Cruz kan man også tage til nationalparken Parque Rural de Anaga, som er kendt for sin fantastiske natur og laurbærskov. Fra Santa Cruz går der desuden færger til Las Palmas på Gran Canaria.

Karnevallet i Santa Cruz

Karnevallet løber som regel af stablen i månedsskiftet februar-marts og varer flere dage. Karnevallet i Santa Cruz siges at være verdens næststørste karneval, kun overgået af karnevallet i Rio. Under karnvallet fyldes gaderne i Santa Cruz af farvestrålende parader, livlige gadefester og koncerter.
Santa Cruz er omgivet af smuk natur og er rig på historie med både interessante museer og historiske bygninger. Gå heller ikke glip af et besøg i La Laguna, som i mange hundrede år var Tenerifes hovedstad og i dag er øens religiøse og kulturelle højborg.

Museer i Santa Cruz

Museo de la Naturaleza y el Hombre - naturhistorisk museum
Moderne museum, som ved hjælp af multimedia og spændende udstillinger fortæller om øens flora, fauna og geologi. Man kan også se levn efter urbefolkningen, guancherne, som også er repræsenteret ved et par velbevarede mumier.

Museo de Arte Sacro - museum med sakral kunst
Smuk kunst fra 1500-tallet til 1800-tallet.

Museo de Antropologia de Tenerife - antropologisk museum
Interessant museum beliggende mellem Tacoronte og Valle Guerra (La Laguna).

Museo Militar Regional de Canarias - militærmuseum
Er man interesseret i historie, er dette museum også et besøg værd. Her kan man se en kanon med navnet El Tigro - tigeren - som ifølge legenden var den, der skød Lord Nelsons arm af, da han forsøgte at erobre Tenerife i 1797.

Auditorio de Tenerife

Auditorio de Tenerife er et kongres- og koncerthus med smuk arkitektur og er Santa Cruz' vartegn.

Plaza de España

Centralt beliggende plads, der er den største på De Kanariske Øer.

Palmetum

Stor og smuk botanisk have med fine udsigtspunkter, små bakker og søer og en stor samling palmer.
Sådan kommer du omkring
En lejebil er en bekvem måde at opleve Tenerife på, og du kan med fordel bestille lejebilen hjemmefra; det er både billigere og nemmere. Det kan desuden være svært at få fat i en lejebil på rejsemålet i højsæsonen, så bestil en Avis-bil, før du rejser.
Santa Cruz er Tenerifes trafikknudepunkt med gode forbindelser til store dele af øen. I byen kan man komme rundt med både sporvogn, bus og taxi.

Bustrafik - Santa Cruz

Santa Cruz har et godt busnet både inden for byen og til andre dele af Tenerife. Den centrale busstation hedder Estacion de Santa Cruz de Tenerife og ligger på gaden Avenida Tres de Mayo.

Taxi - Santa Cruz

Der er masser af taxier i Santa Cruz, som du blot kan stoppe på gaden eller tage fra en taxiholdeplads. Ifølge spansk lovgivning skal taxichaufførerne benytte taxameter. Hvis ikke taxameteret er slået til, skal du blot bede chaufføren gøre det.

Færge

Fra Santa Cruz kan du tage færge til Gran Canaria.

Sporvogn

Der er to sporvognslinjer, som trafikerer storbyområdet Santa Cruz og La Laguna. Billetter kan købes ved stoppestederne.
Fakta

Vores service på rejsemålet

Opholdet i Santa Cruz er på egen hånd.

Rejser med omtanke

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Læs mere om vores klima- og miljøarbejde her.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Valuta og kreditkort

Euro (EUR). Visa, MasterCard og Eurocard accepteres næsten overalt. Mange banker og hæveautomater.
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Dansk -1 time.

El

220 V. Adapter er ikke nødvendig.

Sprog

Først og fremmest spansk, men i visse områder også catalansk og mallorcinsk. I turistområderne taler de fleste i servicebranchen engelsk.

Øvrigt

Mange trapper og niveauforskelle. Den til tider høje luftfugtighed kan være ubehagelig for atmatikere. Vi tager forbehold for ændringer i program, udflugter, priser m.m.
Vejr og klima
 • januar
22°16°
6
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • februar
22°16°
7
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
17
Regnfri dage
 • marts
22°16°
7
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
20
Regnfri dage
 • april
23°16°
8
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
20
Regnfri dage
 • maj
24°19°
9
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • juni
26°19°
10
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • juli
28°22°
11
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • august
29°22°
10
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • september
28°22°
8
Solskinstimer pr. dag
23°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • oktober
26°20°
7
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
21
Regnfri dage
 • november
24°18°
6
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • december
23°16°
6
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 5 timer og 30 minutter fra København.

Afrejse

Spies tilbyder rejser til Santa Cruz året rundt med rutefly.

Flyet lander i Reina Sofia Lufthavn på det sydlige Tenerife.
Hvis du har bestilt en pakkerejse med rutefly, anbefaler vi, at du bestiller privat transfer mellem lufthavnen og hotellet i forvejen. Du kan enten bestille transfer online i forbindelse med rejsen eller ved at ringe til os. Det vil fremgå af din billet, hvor og hvordan chaufføren møder dig. Læs mere om transfer på rejser med rutefly.

Køretiden fra lufthavnen til Santa Cruz er ca. 1 time (ca. 62 km).

Find din rejse til Santa Cruz
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.