Se hoteller (5)

Velkommen til Tenerifes myldrende hovedby Santa Cruz. Her kan du vælge mellem flere forskellige hoteller i en af Tenerifes mest spændende byer.

Drømmer du om en ferie med både sol og shopping, bør du overveje Santa Cruz. En rigtig storby med shopping, restauranter og seværdigheder! Mulighederne er mange - f.eks. kan en gåtur begynde ved Plaza Espana og via små, hyggelige stræder ende ved den stemningsfulde markedshal, Mercado de Nuestra Senora de Africa. De fleste og måske bedste butikker finder du langs gågaden, Calle de Castillo, men her findes også store varehuse.

Santa Cruz byder dog ikke kun på shopping. Glæd dig til at opleve det imponerende operahus, museerne, parkerne og - naturligvis - stribevis af barer og restauranter, som absolut er et besøg værd, når du vil smage det ægte spanske køkken. Når du vil nyde solen og varmen, er Tenerife Parque Maritimo det bedste sted. Et herligt poolanlæg ved havet, bare et stenkast fra operahuset. Vil du have sand mellem tæerne, er der heller ikke langt til en af Tenerifes smukkeste strande, Playa de las Teresitas, som også har en rigtig god fiskerestaurant, ejet og drevet af fiskerne selv. Bussen kører direkte til stranden inde fra centrum

Santa Cruz med Spies

Når du rejser med Spies, kan du vælge imellem flere hoteller - enten oppe i byen, nær Parque Garcia Sanabria, eller tæt på havet. Hvis du ønsker at tage en morgendukkert inden morgenmaden, skal du vælge et af vores hoteller med pool. Du kan også vælge at kombinere vores rejsemål med f.eks. en uge i Santa Cruz og en uge på et af vores hoteller på sydkysten.

Tips og nyttig info
 • God shopping
 • Restauranter og natteliv
 • Mad og drikke til gode priser
 • Hoteller med gratis wi-fi
 • Hoteller for voksne
 • Hoteller med pool
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Santa Cruz

Endnu ingen bedømmelser af rejsemålet

Vejr og klima
 • januar
22°16°
6
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • februar
22°16°
7
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
17
Regnfri dage
 • marts
22°16°
7
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
20
Regnfri dage
 • april
23°16°
8
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
20
Regnfri dage
 • maj
24°19°
9
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • juni
26°19°
10
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • juli
28°22°
11
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • august
29°22°
10
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • september
28°22°
8
Solskinstimer pr. dag
23°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • oktober
26°20°
7
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
21
Regnfri dage
 • november
24°18°
6
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • december
23°16°
6
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
Strand
Nogle kilometer nord for Santa Cruz ligger Playa Teresitas, som ifølge mange er den smukkeste strand på hele Tenerife. Den er både lang og bred, og har fint, sort sand, som er importeret direkte fra Sahara. Stranden er ikke specielt lavvandet, men dog skal du gå et stykke ud, inden der bliver dybt. Tager du en tur til Playa Teresitas i weekenden, kommer du til at kæmpe om pladsen med de lokale, som er lige så glad for at være på stranden som turisterne. Her er saltvandsbrusere og nogle mindre restauranter, hvor du kan få tapas, is og noget koldt at drikke. Stranden ligger lige ved en halvø, hvor du kan finde en masse fine vandrestier. Der kører busser fra byen og tilbage ca. hvert kvarter.
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 5 timer og 30 minutter fra København.

Afrejse

Spies tilbyder rejser til Santa Cruz hele året med rutefly.

Flyet lander i Reina Sofia Lufthavn på det sydlige Tenerife.
Hvis du har bestilt en pakkerejse med rutefly, kan du i de fleste tilfælde bestille transfer til dit hotel - som regel i taxi eller minibus. Du finder al information om bestilt transfer på din billet. Prisen for transfer varierer afhængigt af transportmiddel og afstand til hotellet. Den nøjagtige pris oplyses ved bestilling.
Læs mere om transfer.
Mad, drikke og natteliv
I Santa Cruz er der masser af restauranter, caféer og barer. Mange restauranter tilbyder livemusik om aftenen.

Mad og drikke på Tenerife

Spanierne har typiske sydeuropæiske madvaner. Morgenmaden er hurtigt overstået. Den består højst af en kop kaffe og en croissant. Men det kompenserer man for allerede ved ellevetiden med en café con leche (kaffe med mælk) og en bocadillo, som nogenlunde svarer til en halv baguette med en form for pålæg.

Frokosten spiser man ret sent, ofte ved 14-tiden, og derefter er der stadig mange, der holder siesta. Spanske børn plejer siden at få noget at spise ved 18-tiden, for at de ikke skal blive helt umulige, mens deres forældre ofte venter til 21-tiden, før de spiser middag. Det betyder ikke, at man som besøgende skal følge samme mønster, men hvis man undrer sig over, hvorfor mange restauranter virker så tomme omkring vores frokost- og middagstider, så er dette forklaringen. På turistrejsemålene er der dog altid masser af restauranter, som holder åbent hele dagen.

Drikkepenge

Drikkepenge er ikke altid inkluderet på regningen, men du finder ofte en post, som kaldes IGIC. Det er den kanariske moms på syv procent. Du er ikke tvunget til at give drikkepenge, men hvis du er tilfreds med betjeningen, og endnu vigtigere, hvis du tror, at du vil vende tilbage på et senere tidspunkt, så læg 10 % i drikkepenge. Hvis du ikke er tilfreds, eller hvis du sidder i baren og spiser, f.eks. en sandwich, så behøver du ikke give drikkepenge. Vær opmærksom på at spanierne indimellem stiller brød frem på bordet, inden maden ankommer. Dette brød er ikke altid gratis. Hvis du spiser af det, dukker det op på regningen, men hvis du lader det stå, behøver du ikke betale for det.

Restauranter

Udvalget af restauranter er meget stort på Tenerife, og lokalbefolkningen spiser ofte ude. I weekenderne er det næsten obligatorisk at gå ud med familie og venner og nyde et godt måltid. Fine, eksklusive restauranter med internationalt køkken blander sig med bl.a. kanariske, tyske, italienske, franske, peruvianske, kinesiske, libanesiske og indiske spisesteder.

Bodegaer, hvor man kan få god vin og tapas, dvs. småretter, findes overalt. De restauranter, som ligger lidt uden for turistområderne har oftest lukket en dag om ugen, så ring i forvejen, så du kan være sikker på, at stedet har åbent. Ude på landet findes der små familierestauranter, såkaldte guachinches, hvor udvalget er meget begrænset, men maden er fantastisk god. De fleste er meget billige. Mange af dem har kun åbent om efteråret, hvor de kan tilbyde egen vin. Når den er udsolgt, lukker man og sætter et skilt på døren med "Se acabó el vino" – vinen er udsolgt!

Kanin

Kaninkød - eller conejo, som det hedder på menukortet - er let og lyst og minder lidt om kylling, men har mere smag. Hvis du har valgt et godt spisested, risikerer du ikke, at det er tørt, men får det i stedet ofte i form af en veltilberedt gryderet.

Mojo

Udtales mocho og er en kulinarisk genistreg i lille skala. Det er en sauce, som både kan laves hjemme og købes færdig på glas i supermarkederne. Den røde mojo er en blanding af peberfrugter og krydderier, mens koriander er dominerende i den lidt mildere grønne mojo. Det er umuligt at afgøre, hvilken der er bedst. Det er derfor en god idé at tage lidt af begge.

Ost

På De Kanariske Øer produceres der masser af forskellige oste, som alle er rigtig gode. De fremstilles af både ko-, gede- og fåremælk eller af blandinger af disse. En af de mest kendte spanske oste hedder manchego. Den stammer ganske vist ikke fra Kanarieøerne, men minder meget om de kanariske oste og er rigtig god. Den har en sort skorpe og en mild, karakteristisk smag med en vis syrlighed. Men du bør selv smage dig frem blandt de forskellige varianter. Ost hedder queso på spansk, og røget ost (smager meget bedre end den lyder) hedder queso ahumado. Gå ind i et større supermercado og se, hvad du kan finde. Her kan du lede blandt specialiteterne og komme ud med favnen fuld af lækkerier i form af lokale oste, skinke og pølser. Det er en sand fornøjelse for både gourmeter og gourmander.

Kartofler

Vi kartoffelspisende danskere kan lære af spanierne. Deres papas arrugadas ("rynkede" kartofler) koges i vand med så meget havsalt, at vandet trækkes ud af kartoflerne, og smagen koncentreres. De serveres med den let rynkede og salte skræl og altid med mojo til.

Til den søde tand

Lad ikke skinnet bedrage. De smukkeste kager, overdådigt pyntede med frugt og konfekt, kan godt snyde. Under det smukke ydre skjuler der sig oftest bare en neutral og uinteressant sukkerkage. Prøv hellere det mere beskedne bagværk som f.eks. chokoladecroissanterne eller butterdejsrullerne fyldt med nødder og tørret frugt. De ser ikke ud af så meget, men de får smagsløgene til at danse af glæde.
Santa Cruz tilbyder et natteliv af meget bladet karakter. Dog er det meste tilpasset det spanske publikum.
Shopping
I Santa Cruz er der mange velkendte butikker med spændende shoppingmuligheder. De bedste shoppinggader er Calle Castillo og Calle Alfonso Bethencourt. Derudover er der flere shoppingcentre både i og udenfor centrum. Priserne er måske en smule lavere end hjemme, men det er ikke meget. Hvis du er heldig, kan det være du støder på et af de lokale markeder. Men de er små og ofte ikke planlagte. Hvis du gerne vil købe nogle lokalproducerede varer med hjem, er der masser at vælge imellem. La Orotava er kendt for sine håndbroderede duge. Af andre lokalproducerede varer kan bl.a. nævnes keramik, bananlikør og vi. Snitblomster, f.eks. papegøjeblomster, er meget billige.

Shopping på Tenerife

Priserne på Tenerife er generelt lidt lavere end i Danmark, da øen ligger i et frihandelsområde, hvor man kun betaler 7 % i moms. Det kan betale sig at kigge lidt ekstra på sko, tasker, parfume, kosmetik, elektronik, tobak, alkohol og mærkevarer. Guld og sølv er ikke specielt billigt, men det kan være en god investering at købe smykker, som kræver mange arbejdstimer, da arbejdskraften er billigere her. Perlekæder og smykker lavet af kendte designere er betydeligt billigere end derhjemme ligesom mærkevareure og penne.
Aktiviteter og seværdigheder
På Tenerife er der rig mulighed for både at spille golf og vandre. Og vi anbefaler, du lejer en bil, så du let kommer rundt, og får oplevet øen.
Santa Cruz er rig på historie, og den smukke natur venter lige uden for byen. Når du går på opdagelse i byen vil du støde på både flere museer, historiske bygninger og meget mere, der fortæller om byens alder.

Museo de la Naturaleza y el Hombre - naturhistoriskt museum

Dette er et moderne museum, som ved hjælp af multimedia og spændende udstillinger fortæller om øens flora, fauna og geologi. Man kan også se levn efter den oprindelige civilisation, guancherne, som også er repræsenteret ved et par velbevarede mumier.

Adresse: Hospital Civil, Calle Fuentes Morales, Santa Cruz de Tenerife.

Museo de Arte Sacro - museum for kirkekunst

Adresse: Basílica de la Patrona de Canarias, Candelaria.

Museo de Antropologia de Tenerife - antropologisk museum

Ligger mellem Tacoronte og Valle Guerra (La Laguna).

Museo Militar Regional de Canarias - Kanarieøernes militærmuseum

For de historieinteresserede er dette museum også et besøg værd. Her opbevares en kanon ved navn El Tigro, Tigeren. I henhold til sagnet var det denne kanon, som skød admiral Nelsons arm af, da han forsøgte at erobre Tenerife i 1797.

Adresse: Calle San Isidro 2, Santa Cruz de Tenerife.

Seværdigheder på Tenerife

Tenerife har masser af historie og seværdigheder, men det meste ligger uden for Los Cristianos og Playa de las Américas, som er relativt nybyggede. Øens museer ligger i hovedstaden Santa Cruz ca. 80 kilometer fra Los Cristianos. Den forhenværende hovedstad La Laguna er næsten bygget sammen med Santa Cruz. Den er også et besøg værd pga. sin interessante arkitektur med bl.a. katedralen og universitetet. Spanierne anlagde hovedbyen efter erobringen fra urbefolkningen i 1497. Hovedbyen blev senere flyttet til Santa Cruz for at ligge ved vandet. I dag er den en vigtig havneby og øens administrative centrum.
Sådan kommer du omkring

Bustrafik - Santa Cruz

Lokalbusserne er grønne, og hedder TITSA. Der er gode busforbindelser imellem de fleste større byer.

Taxi - Santa Cruz

Taxi er en bekvem måde at komme rundt på Tenerife på. I Santa Cruz er der masser af taxier, som du blot kan stoppe på gaden eller tage fra taxistationen. Ifølge spansk lovgivning skal taxichaufførerne benytte taxameter. Hvis ikke taxameteret er startet, skal du blot bede chaufføren gøre det. Skal du køre en længere tur, kan det ofte betale sig at aftale en pris med chaufføren inden afgang. Der er ikke særlig stor forskel i dag- og natpris.

Båd og færge

Der er mulighed for at tage færge over til Gran Canaria.
Fakta

Vores service på rejsemålet

Opholdet i Santa Cruz er på egen hånd.

Bæredygtig ferie

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Du kan læse mere om vores arbejde med klimakompensation her. Spies arbejder desuden aktivt imod børnesexhandel gennem vores mangeårige samarbejde med organisationen ECPAT.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Valuta og kreditkort

Euro (EUR). Visa, MasterCard og Eurocard accepteres næsten overalt. Mange banker og hæveautomater.
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Dansk -1 time.

El

220 V. Adapter er ikke nødvendig.

Sprog

I Spanien taler befolkningen først og fremmest spansk, men også catalansk og mallorcinsk i visse områder. I turistområderne taler de fleste, der arbejder i servicebranchen, desuden engelsk.

Øvrigt

Mange trapper og niveauforskelle. Den til tider høje luftfugtighed kan være ubehagelig for atmatikere. Vi tager forbehold for ændringer i program, udflugter, priser m.m.
Rejs med børn
Santa Cruz er ikke noget specielt godt rejsemål, for dig der rejser med børn. Der er langt til stranden, trafikken er tæt, og det et kan være svært at komme omkring med barnevogn. Så kan rejsemålene Playa de las Américas og Los Cristianos bedre anbefales.

Babymad og bleer

Babymad og bleer kan købes i de fleste større fødevarebutikker samt på velassorterede apoteker. Sammenlignet med Danmark er udvalget af babymad på glas mindre. Pulver til at lave grød med samt de fleste frugtpuréer indeholder ofte sukker.
Find din rejse til Santa Cruz
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.