Se hoteller (43)

Rejser til Playa de las Américas

I Playa de las Américas er alle velkomne: børnefamilier, livsnydere, voksne som rejser ude børn, venner der rejser sammen, golfspillere og alt derimellem.

I Tenerifes måske mest populære ferieby, Playa de las Américas, er der noget for alle vores gæster - året rundt. Her finder du alt fra enkle lejlighedshoteller til vores familievenlige Sunwing Fañabé Beach. Rejer du uden børn, kan du tage et kig på vores to voksenhoteller, Sunprime Coral Suites & Spa og Sunprime Ocean View.

Playa de las Américas

Playa de las Américas er et moderne og velfungerende ferieområde på Tenerifes solrige sydkyst. Her findes noget for alle. Lækre strande, aktiviteter, gode shoppingmuligheder, restauranter, barer og natklubber. Med andre ord er det er rejsemål for alle. Playa de las Américas er, ligesom mange andre ferieområder, vokset hurtigt. I dag strækker byen sig langs hele kysten, og består af flere mindre rejsemål.

Sunprime Hotels for voksne

I Playa de las Américas tilbyder vi ikke mindre end to forskellige Suprime, for dig der rejser uden børn. Sunprime Ocean View er en voksenhotel af høj standard, og har en fantastisk udsigt over havet fra de øverste etager. Her bor du i lækre lejligheder tæt på både strandpromenaden og centrum. Her får du også opvarmet pool i smagfulde omgivelser.
Sunprime Coral Suites & Spa bor du tæt på centrum, og når du vil koble af, er du velkommen op på tagterrassen for både at nyde den god udsigt og solen. Uanset hvilket af vores Sunprime du vælger, har du også mulighed for at bestille en af vores praktiske måltidspakker, for at gøre din ferie endnu mere bekvem.

Børnevenlige hoteller i Playa de las Américas

Playa de las Américas er et rigtig godt valg til en ferie med børn. På rejsemålet ligger der børnevenlige hoteller som Sunwing og Family Garden, hvor du kan møde vores populære maskotter Lollo & Bernie, og som tilbyder komfortable lejligheder med plads til op til seks personer. Sunwing er desuden flere gange blevet kåret til bedste familiehotel og tilbyder masser af aktiviteter samt mulighed for at tilkøbe forskellige måltidspakker, f.eks. All Inclusive, hvis ferien skal være ekstra bekvem.

Fra budget til luksus i Playa de las Américas

Hvis du rejser med Spies til Playa de las Américas, kan du vælge mellem næsten 50 forskellige hoteller. Her finder du alt fra enkle lejlighedshoteller til luksushoteller, der har det lille ekstra. Tag f.eks. et kig på vores hotel Bahia del Duque - et elegant og luksuriøst hotel lige ved stranden i Fañabé med tropisk have, flere forskellige pools, perfekt service og naturligvis en spa så du kan forkæle dig selv.

Tips og nyttig info
 • Sunwing Family Resorts
 • Sunprime Hotels
 • Fine sandstrande
 • Family Garden med Lollo & Bernie
 • All Inclusive
 • Luksushoteller
 • Lokale restauranter
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Playa de las Américas

Vejr og klima
 • januar
22°16°
6
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • februar
22°16°
7
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
17
Regnfri dage
 • marts
22°16°
7
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
20
Regnfri dage
 • april
23°16°
8
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
20
Regnfri dage
 • maj
24°19°
9
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • juni
26°19°
10
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • juli
28°22°
11
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • august
29°22°
10
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • september
28°22°
8
Solskinstimer pr. dag
23°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • oktober
26°20°
7
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
21
Regnfri dage
 • november
24°18°
6
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • december
23°16°
6
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
Strand
I Playa de las Américas er der flere strande, hvoraf de længste er 300 og 450 meter lange og består af finkornet sand eller grus og sten. Strandene er som regel børnevenlige, og vandet er roligt og tit lavvandet. Om sommeren flokkes de lokale til strandene for at køle sig ned, men om vinteren er det turisterne, der dominerer. Langs havnen i Los Cristianos løber der en bilfri strandpromenade, hvor man kan spadsere eller sætte sig på en af restauranterne og nyde lidt tapas, frisk fisk eller en kop kaffe. Strandpromenaden starter i Los Cristianos, løber forbi Playa de las Américas og San Eugenio, ud til Fañabé og afsluttes ude i den fredelige fiskerby La Caleta. På mange af strandene tilbydes aktiviteter som paragliding, jetski og vandski. Liggestole og parasoller udlejes på de fleste strande.

Las Vistas

Ligger ved Hotel Compostela Beach,og tiltrækker folk fra hele området. Her er sandet hvidt og finkornet og vandet klart. Afslappet og børnevenlig atmosfære. Strandbarer og butikker i nærheden.

Playa Troya

Den sorte sandstrand i Playa de las Américas ligger midt i den gamle del af turistbyen. Her kommer der mange unge mennesker, men også familier og ældre mennesker.

Playa Honda

Stenstrand, hvor surferne som regel holder til. Langs stranden er der flere barer og surfskoler. På denne strand er der tit høje bølger, og understrømme kan forekomme.

Playa la Pinta

En mørk, finkornet sandstrand ved lystbådehavnen Puerto Colon neden for hotel La Pinta. Hertil kommer folk i alle aldre og af alle nationaliteter. Mange restauranter, barer og shoppingcentre. Stranden ligger i læ for bølger og understrømme.

Bahia del Duque

En af de fineste og mest velholdte strande med hvidt, finkornet sand. Stranden ligger neden for luksushotellet Bahia del Duque, og her findes både strandbarer, liggestole og parasoller. Hotelpersonalet holder stranden ren, og af og til kommer der musikere fra hotellet og spiller. Vandet er klart, men visse steder kan det pludselig blive meget dybt.

Playa de Fañabé

En lang strand med hvidt, finkornet sand ved strandpromenaden i Torviscas. Mange muligheder for vandsportsaktiviteter. På den vestlige del af stranden findes der et område for børn med trampoliner, klatreslot, rutsjebaner m.m.

La Caleta

Lige uden for Playa de las Américas ligger byen La Caleta, hvor der findes et par strande. Der er ikke mange, der finder vej til den lille klippestrand inde i byen. Understrømme og høje bølger betyder, at den egner sig godt til surfere, men ikke til børn.
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 5 timer og 30 minutter fra København.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til Playa de las Américas hele året.

Du kan desuden rejse til Playa de las Américas med rutefly og dermed selv bestemme afrejsedag og rejselængde.

Flyet lander i Reina Sofia Lufthavn på det sydlige Tenerife.
Med Spies' transfer kommer du nemt og sikkert til dit hotel i Playa de las Américas. Transfer mellem lufthavn og hotel indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen. Køretiden fra Reina Sofia Lufthavn på det sydlige Tenerife til dit hotel er fra ca. 20 minutter til 1 time (ca. 17 km), afhængigt af trafik og antal hotelstop. Transferbussen til Playa de las Américas kører til tider via Los Cristianos eller San Miguel de Abona, hvorved køretiden forlænges med 20-30 minutter. Læs mere om transfer.

Hvis du har bestilt en pakkerejse med rutefly, kan du i de fleste tilfælde bestille transfer til dit hotel. Du finder al information om bestilt transfer på din billet. Prisen for transfer varierer afhængigt af transportmiddel og afstand til hotellet. Den nøjagtige pris oplyses ved bestilling.

Easy Travel

Bor du på Sunwing Fañabé Beach eller på et af vores Sunprime-hoteller i vintersæsonen og flyver med Sunclass Airlines, indgår Easy Travel. Det betyder, at du kan tjekke din bagage ind, før du forlader hotellet. Du må desuden medbringe 10 kg ekstra bagage, og har du tilkøbt bustransfer mellem lufthavnen og hotellet, bliver du kørt direkte uden stop ved andre hoteller.
Mad, drikke og natteliv
I Playa de las Américas er der et bredt udvalg af lokale og internationale restauranter og barer. Langs strandpromenaden i Los Cristianos finder du restauranter, der serverer tapas, frisk fisk og meget andet. Herfra og op til kirken er der også stort set bilfrit, og der findes en række små gågader med alverdens restauranter og butikker.

Mad og drikke på Tenerife

Spanierne har typiske sydeuropæiske madvaner. Morgenmaden er hurtigt overstået. Den består højst af en kop kaffe og en croissant. Men det kompenserer man for allerede ved ellevetiden med en café con leche (kaffe med mælk) og en bocadillo, som nogenlunde svarer til en halv baguette med en form for pålæg.

Frokosten spiser man ret sent, ofte ved 14-tiden, og derefter er der stadig mange, der holder siesta. Spanske børn plejer siden at få noget at spise ved 18-tiden, for at de ikke skal blive helt umulige, mens deres forældre ofte venter til 21-tiden, før de spiser middag. Det betyder ikke, at man som besøgende skal følge samme mønster, men hvis man undrer sig over, hvorfor mange restauranter virker så tomme omkring vores frokost- og middagstider, så er dette forklaringen. På turistrejsemålene er der dog altid masser af restauranter, som holder åbent hele dagen.

Drikkepenge

Drikkepenge er ikke altid inkluderet på regningen, men du finder ofte en post, som kaldes IGIC. Det er den kanariske moms på syv procent. Du er ikke tvunget til at give drikkepenge, men hvis du er tilfreds med betjeningen, og endnu vigtigere, hvis du tror, at du vil vende tilbage på et senere tidspunkt, så læg 10 % i drikkepenge. Hvis du ikke er tilfreds, eller hvis du sidder i baren og spiser, f.eks. en sandwich, så behøver du ikke give drikkepenge. Vær opmærksom på at spanierne indimellem stiller brød frem på bordet, inden maden ankommer. Dette brød er ikke altid gratis. Hvis du spiser af det, dukker det op på regningen, men hvis du lader det stå, behøver du ikke betale for det.

Restauranter

Udvalget af restauranter er meget stort på Tenerife, og lokalbefolkningen spiser ofte ude. I weekenderne er det næsten obligatorisk at gå ud med familie og venner og nyde et godt måltid. Fine, eksklusive restauranter med internationalt køkken blander sig med bl.a. kanariske, tyske, italienske, franske, peruvianske, kinesiske, libanesiske og indiske spisesteder.

Bodegaer, hvor man kan få god vin og tapas, dvs. småretter, findes overalt. De restauranter, som ligger lidt uden for turistområderne har oftest lukket en dag om ugen, så ring i forvejen, så du kan være sikker på, at stedet har åbent
.... Ude på landet findes der små familierestauranter, såkaldte guachinches, hvor udvalget er meget begrænset, men maden er fantastisk god. De fleste er meget billige. Mange af dem har kun åbent om efteråret, hvor de kan tilbyde egen vin. Når den er udsolgt, lukker man og sætter et skilt på døren med "Se acabó el vino" – vinen er udsolgt!

Kanin

Kaninkød - eller conejo, som det hedder på menukortet - er let og lyst og minder lidt om kylling, men har mere smag. Hvis du har valgt et godt spisested, risikerer du ikke, at det er tørt, men får det i stedet ofte i form af en veltilberedt gryderet.

Mojo

Udtales mocho og er en kulinarisk genistreg i lille skala. Det er en sauce, som både kan laves hjemme og købes færdig på glas i supermarkederne. Den røde mojo er en blanding af peberfrugter og krydderier, mens koriander er dominerende i den lidt mildere grønne mojo. Det er umuligt at afgøre, hvilken der er bedst. Det er derfor en god idé at tage lidt af begge.

Ost

På De Kanariske Øer produceres der masser af forskellige oste, som alle er rigtig gode. De fremstilles af både ko-, gede- og fåremælk eller af blandinger af disse. En af de mest kendte spanske oste hedder manchego. Den stammer ganske vist ikke fra Kanarieøerne, men minder meget om de kanariske oste og er rigtig god. Den har en sort skorpe og en mild, karakteristisk smag med en vis syrlighed. Men du bør selv smage dig frem blandt de forskellige varianter. Ost hedder queso på spansk, og røget ost (smager meget bedre end den lyder) hedder queso ahumado. Gå ind i et større supermercado og se, hvad du kan finde. Her kan du lede blandt specialiteterne og komme ud med favnen fuld af lækkerier i form af lokale oste, skinke og pølser. Det er en sand fornøjelse for både gourmeter og gourmander.

Kartofler

Vi kartoffelspisende danskere kan lære af spanierne. Deres papas arrugadas ("rynkede" kartofler) koges i vand med så meget havsalt, at vandet trækkes ud af kartoflerne, og smagen koncentreres. De serveres med den let rynkede og salte skræl og altid med mojo til.

Til den søde tand

Lad ikke skinnet bedrage. De smukkeste kager, overdådigt pyntede med frugt og konfekt, kan godt snyde. Under det smukke ydre skjuler der sig oftest bare en neutral og uinteressant sukkerkage. Prøv hellere det mere beskedne bagværk som f.eks. chokoladecroissanterne eller butterdejsrullerne fyldt med nødder og tørret frugt. De ser ikke ud af så meget, men de får smagsløgene til at danse af glæde.
Hvis du søger et aktivt natteliv, er du kommet til det rette sted, for der ligger flere natklubber i Playa de las Américas. I området Las Veronicas er der mange barer samt et par natklubber. Vær dog opmærksom på at området ofte er meget støjende, og her sker der til tider tyverier.

Los Cristianos

I Los Cristianos er aftenlivet mere spansk end i Playa de las Américas. Her går man på restaurant eller sidder på en bar, til solen er gået ned, inden man sent på aftenen tager videre til en af de barer eller diskoteker, som findes i San Telmo, som ligger mellem Los Cristianos og Playa de las Américas. Her danser man til musik, som inspirerer til salsa og merengue.

San Telmo

San Telmo er et bar- og restaurantområde, hvor de fleste spanske steder ligger. Lige oven for Las Vistas-stranden mellem Los Cristianos og Playa de las Américas er der mange små og hyggelige restauranter, hvor man kan sidde og nyde solnedgangen. Mange af de lokale indbyggere kommer her, specielt i barerne, hvor der spilles latinamerikansk musik. Her kan man danse salsa, og man kan sidde i baren med en caipirinha.
Shopping
Der er rig mulighed for shopping i turistområderne, bl.a. tøj, sko, tasker, smykker og parfume. Moms og andre skatter er betydeligt lavere end hjemme i Danmark. Hver torsdag og lørdag er der marked i Playa de las Américas. Markedspladsen ligger lige ved shoppingcentret El Duque i Fañabé.

Los Cristianos

Gågaderne i Los Cristianos har mange charmerende butikker med lidt mere lokale varer. Disse butikker holder tit lukket under siestaen midt på dagen. I Los Cristianos afholdes desuden hver søndag og tirsdag et marked ved hotel Arona Gran for enden af strandpromenaden.

Shopping på det sydlige Tenerife

Åbningstiderne er som regel kl. 10-13.30 og kl. 17-20, men der er masser af butikker, som holder åbent hele dagen frem til kl. 22 om aftenen. Man prutter normalt ikke om priserne. Køb ikke af gadesælgerne. Al gadehandel er forbudt, og man kan ikke klage, hvis man bliver snydt.

Safari

Et lille, mere eksklusivt shoppingområde med flere kendte tøjbutikker. Her finder du også barer og restauranter. Når mørket er faldet på, kan du nyde et lys- og lydshow ved et af de store springvand.

Plaza del Duque

Er et nyt shoppingcenter i Fañabé. Ligger ikke langt fra hotel Bahia del Duque ca. syv kilometer fra Los Cristianos og ca. fire kilometer fra Playa de las Américas. I centret er der mange lækre butikker med bl.a. mærkevaretøj, indretningsartikler, undertøj og børnetøj samt bageri, café og et stort supermarked.

Parque Santiago 3

Er et populært shoppingcenter, hvor man kan købe tøj, teknik, souvenirer, smykker m.m. Her findes også banker, biludlejning, barer og restauranter.

Oasis Shopping Center

Det nybyggede shoppingområde, der ligger på samme gade som Parque Santiago 3 & Américas Plaza. Her finder du både mærkevaretøj, elektronikbutikker, smykker og tasker.

Siam Mall

Et af Tenerifes største shoppingcentre, som åbnede i sommeren 2015 med masser af varieret shopping. Det ligger lige ved siden af populære Siam Park. Her findes bl.a. H&M, Mango, Zara, Multiopticas, Intimissi samt flere barer og restauranter for blot at nævne en del af udvalget. Der er gratis busser fra flere steder i Playa de las Américas, og her er åbent hver dag.

Markeder

Der afholdes marked flere gange om ugen på den sydlige del af Tenerife. Åbningstiderne er som regel kl. 9-14. I Playa de las Américas er der marked hver torsdag og lørdag, og du finder markedspladsen over for shoppingcentret El Duque i Fañabé.

Shopping på Tenerife

Priserne på Tenerife er generelt lidt lavere end i Danmark, da øen ligger i et frihandelsområde, hvor man kun betaler 7 % i moms. Det kan betale sig at kigge lidt ekstra på sko, tasker, parfume, kosmetik, elektronik, tobak, alkohol og mærkevarer. Guld og sølv er ikke specielt billigt, men det kan være en god investering at købe smykker, som kræver mange arbejdstimer, da arbejdskraften er billigere her. Perlekæder og smykker lavet af kendte designere er betydeligt billigere end derhjemme ligesom mærkevareure og penne.
Aktiviteter og seværdigheder

Golf - Playa de las Américas og Los Cristianos

Hvis du kan lide at spille golf, er Tenerife også et godt valg. Området omkring Los Cristianos og Playa de las Américas har mange fine golfbaner med både 9 og 18 huller.

Spa - Sunwing Fañabé Beach

På Sunwing Fañabé Beach er der en spaafdeling kan du nyde flere forskellige typer af massage samt bestille tid til ansigtsbehandling, pedicure og andre skønhedsbehandlinger. Tidsbestilling kræves. Lukket tirsdag og søndag. Obs! Hotellets gæster har fortrinsret til spaafdelingen.

Vandring - Playa de las Américas

Der er mange vandrestier på Tenerife. Mascadalen byder på lidt hårdere terræn men er en fantastisk naturoplevelse, som helt klart er besværet værd. Ønsker man et lidt lettere terræn, kan man følge med på vores arrangerede tur til nationalparken Anaga. Her får man Tenerife at se fra sin grønneste side i et roligt tempo. Gå heller ikke glip af nationalparken Las Cañadas, en af verdens største vulkankratre (2.200 meter). Området minder mest af alt om et månelandskab med stenformationer og unikke planter.... Om vinteren ligger der sne på toppen af Teide, men om sommeren står træer og blomster i fuldt flor. Der er meget at læse om vandrestierne, og naturstyrelsen på Tenerife har lavet en brochure med relevant og interessant information. Visse af stierne er svære med niveauforskelle og kræver god kondition. Andre passer til alle uafhængig af fysik og kondition. Medbring madpakke og en praktisk taske. Husk også orienteringskort og varmt tøj, da der kan blive koldt i bjergene, og vejret er meget omskifteligt.

Cykling - Playa de las Américas

Har du lyst til at tage rundt på egen hånd i et behageligt tempo, kan vi anbefale, at du lejer en cykel. Du bestemmer selv, hvor mange dage du ønsker at leje cyklen, og den bliver leveret og hentet på dit hotel.

Øvrige aktiviteter i Playa de las Américas

I Playa de las Américas har du mulighed for at spille tennis og squash samt prøve kræfter med en masse forskellige vandaktiviteter som paddleboard, surfing og dykning.

Santa Cruz

Hovedstaden på Tenerife og en livlig havneby med ca. 220.000 indbyggere. Her afholdes hvert år verdens næststørste karneval. Rigtig gode shoppingmuligheder og mange gode museer. Fine bademuligheder ved Las Teresitas, den gyldengule strand nord for byen med importeret sand fra Saharaørkenen, og ved de fine havbassiner.

Piramides de Güimar

De fleste har nok hørt om den norske opdagelsesrejsende Thor Heyerdahl. I byen Güimar på østkysten kan man besøge de berømte pyramider, som stammer fra urbefolkningen guanchernes tid. Hvad har trappepyramiderne på Tenerife tilfælles med pyramiderne i Mexico og Peru? Udstillingen giver måske svaret og påviser de kulturelle ligheder inden for kunst og arkæologiske fund på forskellige sider af havene, og hvordan kultur og idéer spredes over hele verden.

Pueblo Chico

Pueblo Chico er et udendørs museum, som fortæller om arkitektur, historie og natur i en af de fineste udstillinger på øen. I et landskab vises modeller i skalaen 1:25 af nogle af øernes mest berømte bygninger. Alt af meget høj kvalitet. Her er også et område med planter fra øerne.

La Orotava

Smuk by nær Puerto de la Cruz, som er kendt for sine smukke huse bygget i kolonistil fra 1500- til 1800-tallet, de enestående kanariske balkoner i pinjetræ, de håndbroderede duge og de blomsterrabatter og sandbilleder, som pryder gaderne og rådhustorvet i juni, hvor man fejrer Korpus Kristi. I byens turistinformation finders du et rigtig godt oversigtskort; Monuments of La Orotava, som har mere information om de forskellige bygninger.

Garachico

Var fra 1500-tallet til starten af 1700-tallet det kommercielle centrum på De Kanariske Øer. Kaldes ofte Tenerifes Pompeji, da 80 % af den naturlige havn og størstedelen af byen blev begravet i lava i 1706. Naturlige havbassiner, den udgravede byport, den gamle borg Castillo San Felipe, kirkerne Santa Ana og San Francisco og det datidige franciskanerkloster er absolut et besøg værd. På huse og bygninger sidder der mindeplader, som viser byggeåret. Nyd gerne et godt måltid på Casa Gaspar ved den lille havn.

La Laguna

Byen blev grundlagt af erobreren Alonso Fernandez de Lugo, efter han i år 1496 indlemmede Tenerife i det castilianske kongerige. La Laguna var hovedby i mange hundrede år og er i dag øens religiøse og kulturelle højborg. Her findes biskopsædet og et universitet med omkring 30.000 studerende. Byen er med på UNESCOs Verdensarvsliste takket være dens velbevarede bygninger. Byen har også været forbillede for byer i den nye verden, dvs. Amerika. Besøg gerne en af kirkerne; den fine katedral eller den lille kirke Ermita de San Miguel, som nu fungerer som udstillingssal. Ved Plaza del Adelentado finder du en turistinformation, som har gode oversigtskort, og som arrangerer guidede rundture i byen.

Museo de la Naturaleza y el Hombre - naturhistoriskt museum

Dette er et moderne museum, som ved hjælp af multimedia og spændende udstillinger fortæller om øens flora, fauna og geologi. Man kan også se levn efter den oprindelige civilisation, guancherne, som også er repræsenteret ved et par velbevarede mumier.

Museo de Arte Sacro - museum for kirkekunst

Adresse: Basílica de la Patrona de Canarias, Candelaria.

Museo Militar Regional de Canarias - De Kanariske Øers militærmuseum

For de historieinteresserede er dette museum også et besøg værd. Her opbevares en kanon ved navn El Tigro, Tigeren. I henhold til sagnet var det denne kanon, som skød admiral Nelsons arm af, da han forsøgte at erobre Tenerife i 1797.

Museo de Antropologia de Tenerife - antropologiskt museum

Ligger mellem Tacoronte og Valle Guerra (La Laguna).

Museo de Historia de Tenerife - Tenerifes historiske museum

Adresse: Calle San Augustin 22, La Laguna.

Museo Municipal de Bellas Artes de Santa Cruz de Tenerife - Tenerifes kunstmuseum

Adresse: Calle Jose Murphy 12.

Seværdigheder på Tenerife

Tenerife har masser af historie og seværdigheder, men det meste ligger uden for Los Cristianos og Playa de las Américas, som er relativt nybyggede. Øens museer ligger i hovedstaden Santa Cruz ca. 80 kilometer fra Los Cristianos. Den forhenværende hovedstad La Laguna er næsten bygget sammen med Santa Cruz. Den er også et besøg værd pga. sin interessante arkitektur med bl.a. katedralen og universitetet. Spanierne anlagde hovedbyen efter erobringen fra urbefolkningen i 1497. Hovedbyen blev senere flyttet til Santa Cruz for at ligge ved vandet. I dag er den en vigtig havneby og øens administrative centrum.
Sådan kommer du omkring
En lejebil er en bekvem måde at opleve Tenerife på, og du kan med fordel bestille lejebilen hjemmefra; det er både billigere og nemmere. Det kan desuden være svært at få fat i en lejebil på rejsemålet i højsæsonen, så bestil en Avis-bil, før du rejser.

Har du bestilt en pakkerejse med rutefly, kan du læse mere om at leje bil her.

Bustrafik - Playa de las Américas

Der er busforbindelser mellem de fleste større byer. Busturen fra Playa de las Américas eller Los Cristianos til Santa Cruz tager ca. 1 time. Direkte bus til Puerto de la Cruz afgår flere gange om dagen og tager 1½ time. Billet kan købes i bussen, men det kan betale sig at købe rejsekortet Ten+. En maskine i bussen trækker automatisk det rette beløb, eftersom man registrerer både på- og afstigning. Man får 30-50 % rabat på den almindelige pris med dette kort. Kortet koster ca. 2 euro og kan tankes op med 5-100 euro på busstationer og i visse supermarkeder.

Taxi - Playa de las Américas

Det er forholdsvis billigt at køre med taxi. Hvis ikke taxameteret allerede er slået til, kan man bede taxichaufføren slå det til. På længere ture kan det sagtens betale sig at aftale en pris med chaufføren på forhånd. Man kan ikke forudbestille en taxi. Er man tilfreds med servicen, er det kutyme at give ca. 10 % i drikkepenge.

Båd og færge - Los Cristianos

Der afgår færger til og fra La Gomera, El Hierro og La Palma fra Los Cristianos. Fra Santa Cruz afgår der færger til Gran Canaria.
Fakta

Vores service

I din ferie kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på sms og mail, hvis du vil bestille udflugter, leje bil eller måske bare have tip og gode råd. Kan vi ikke hjælpe dig på telefon eller mail, kommer vi ud til dit eller et nærliggende hotel. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.

Bæredygtig ferie

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Du kan læse mere om vores arbejde med klimakompensation her. Spies arbejder desuden aktivt imod børnesexhandel gennem vores mangeårige samarbejde med organisationen ECPAT.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Valuta og kreditkort

Euro (EUR). VISA, MasterCard og Eurocard accepteres de fleste steder. Hæveautomater og banker findes overalt. Åbningstider mandag-fredag kl. 9-14. De fleste vekselkontorer har samme kurs som bankerne. På hotellerne skal man betale vekselafgift.

Tidsforskel

Dansk -1 time.

El

220 V. Adapter er ikke nødvendig.

Sprog

I Spanien taler befolkningen først og fremmest spansk, men også catalansk og mallorcinsk i visse områder. I turistområderne taler de fleste, der arbejder i servicebranchen, desuden engelsk.

Øvrigt

Bilfrit på strandpromenaden og på gågaden i centrum. Visse steder er fremkommeligheden begrænset pga. byggeri. Vi tager forbehold for ændringer i program, udflugter, priser m.m.
Rejs med børn
Tenerife er et trygt og godt sted for børn. Strandpromenaden i Los Cristianos og Playa de las Américas er bred og let at køre på med en barnevogn. Flere steder er der klatrestativer og trampoliner til de lidt større børn. Strandene er børnevenlige, og der er masser af udflugtsmål for hele familien.

Restauranter

Børn er meget velkomne på restauranterne. Tjenerne taler med de mindste, og giver gerne en slikkepind til de lidt ældre børn. Det er let at finde noget, børn synes om at spise, f.eks. pommes frites, burgere og kylling. Der findes også en hel del spanske tapasretter, som børn plejer at synes om, f.eks. tortilla, som er en kartoffelomelet.

Babymad og bleer

Babymad og bleer kan købes i de fleste større fødevarebutikker samt på velassorterede apoteker. Det er billigst at handle i Mercadona og Hiperdino. Sammenlignet med Danmark er udvalget af babymad på glas mindre. Pulver til at lave grød med samt de fleste frugtpuréer indeholder ofte sukker. Færdig vælling findes ikke – i stedet blander man vællingepulver og modermælkserstatning.

Barnevogne og barnestole

En del restauranter på turistrejsemålene har barnestole. De store biludlejningsfirmaer udlejer barnesæder, men man bør reservere i god tid. Barnevogne, som ligner de danske, er sjældne på Tenerife. Her anvender man i stedet paraplyklapvogne, som er mere praktiske i varmen. Strandpromenaden fra Playa de las Américas til Los Cristianos er lukket for biltrafik, og her kan man føle sig tryg med barnevognen. Andre steder kan det være svært at komme frem pga. høje kanter og biler, som parkerer på fortovene. Inde i centrum af Los Cristianos er bilkørsel forbudt, men ellers er trafikken hektisk. Bilister skal standse for fodgængere, men man kan ikke altid regne med, at de gør det.

Legepladser

Er ikke af samme standard som de danske. Man gør meget for at holde dem ved lige men tjek alligevel, om gynger og rutsjebaner virker i orden, inden børnene går i gang. Spanske børn og deres bedsteforældre mødes gerne på torvet foran kirken. Her spiller man bold, cykler og spiller gameboy, mens de ældre drøfter dagens og gårsdagens begivenheder.

Shopping

I La Laguna og Santa Cruz ligger der store legetøjsbutikker med et stort og billigt udvalg.
Find din rejse til Playa de las Américas
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.