Se hoteller (2)

Los Gigantes er et charmerende og hyggeligt ferieområde på Tenerifes mest solsikre kyst. Her er lige godt, sommer som vinter.

Los Gigantes var oprindeligt en lille by langt fra alting, hvor kun de lokale havde lejligheder, men i dag er området blevet udbygget for at kunne tage imod feriegæster fra hele Europa. På trods af udviklingen er det heldigvis lykkedes at bevare den kanariske atmosfære, så selv om udbuddet er stort, føles feriebyen nærværende og stemningsfuld.

Betagende omgivelser

Los Gigantes består af tre relativt kuperede områder, som efterhånden er vokset sammen: Los Gigantes ved den lille marina, Puerto Santiago med lokal charme omkring det lille torv og moderne Playa de la Arena ovenfor stranden, hvor flere af Spies' hoteller ligger. Stranden består af sort lavasand, og vandet er rent og skønt, men vil du hellere svømme i pool, findes der også et offentligt badeanlæg i byen. Omgivelserne omkring Los Gigantes er dramatiske med klipper, som rejser sig højt i baggrunden, og på grund af beliggenheden på Tenerifes vestkyst er solnedgangene vidunderlige. Netop solnedgangene og udsigten over naboøen, La Gomera, nyder du bedst på en af de mange restauranter ved havnen.

Oplevelser i Los Gigantes

Området omkring Los Gigantes byder på forskellige vandrestier. Tenerife har også flere golfbaner - den nærmeste er Abama Golf, ca. 10 km fra Los Gigantes. Vil du hellere ud på havet, kan du vælge mellem mange bådture fra havnen, og med lidt held får du mulighed for at se både hvaler og delfiner. Aftenlivet er til gengæld en smule begrænset. Her nyder man i stedet den gode, lokale mad og et godt glas vin på en af byens restauranter. Det er også en oplevelse at leje bil og køre på opdagelse på egen hånd. Skal det være nemt og billigt, anbefaler vi, at du bestiller bilen sammen med din rejse.

Tips og nyttig info
 • Valgfri rejselængde
 • Rejser året rundt
 • Lejebiler til gode priser
 • God dykning
 • Mange restauranter
 • Fred og ro
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Los Gigantes

Endnu ingen bedømmelser af rejsemålet

Vejr og klima
 • januar
22°16°
6
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • februar
22°16°
7
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
17
Regnfri dage
 • marts
22°16°
7
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
20
Regnfri dage
 • april
23°16°
8
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
20
Regnfri dage
 • maj
24°19°
9
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • juni
26°19°
10
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • juli
28°22°
11
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • august
29°22°
10
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • september
28°22°
8
Solskinstimer pr. dag
23°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • oktober
26°20°
7
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
21
Regnfri dage
 • november
24°18°
6
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • december
23°16°
6
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
Strand
Ved marinaen i Los Gigantes ligger en 75 meter lang strand med finkornet, sort lavasand. Desuden er der en 150 meter lag strand med finkornet, sort sand i Playa de la Arena. Strandene er ikke specielt lavvandede. Vil du hellere bade i mere stille vand, findes der en offentlig pool i midtbyen.
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 5 timer og 30 minutter fra København.

Afrejse

Du kan rejse til Los Gigantes hele året med rutefly og dermed selv bestemme afrejsedag og rejselængde.

Flyet lander i Reina Sofia Lufthavn på det sydlige Tenerife.
Hvis du har bestilt en pakkerejse med rutefly, kan du i de fleste tilfælde bestille transfer til dit hotel - som regel i taxi eller minibus. Du finder al information om bestilt transfer på din billet. Prisen for transfer varierer afhængigt af transportmiddel og afstand til hotellet. Den nøjagtige pris oplyses ved bestilling.

Køretiden fra Reina Sofia Lufthavn på det sydlige Tenerife til Los Gigantes er ca. 50 minutter (ca. 45 km).
Læs mere om transfer.
Mad, drikke og natteliv
I Los Gigantes er der et bredt udvalg af restauranter og barer, hvis du bliver tørstig, eller får lyst til en bid mad. De fleste af restauranterne finder du nede ved havnen.

Mad og drikke på Tenerife

Spanierne har typiske sydeuropæiske madvaner. Morgenmaden er hurtigt overstået. Den består højst af en kop kaffe og en croissant. Men det kompenserer man for allerede ved ellevetiden med en café con leche (kaffe med mælk) og en bocadillo, som nogenlunde svarer til en halv baguette med en form for pålæg.

Frokosten spiser man ret sent, ofte ved 14-tiden, og derefter er der stadig mange, der holder siesta. Spanske børn plejer siden at få noget at spise ved 18-tiden, for at de ikke skal blive helt umulige, mens deres forældre ofte venter til 21-tiden, før de spiser middag. Det betyder ikke, at man som besøgende skal følge samme mønster, men hvis man undrer sig over, hvorfor mange restauranter virker så tomme omkring vores frokost- og middagstider, så er dette forklaringen. På turistrejsemålene er der dog altid masser af restauranter, som holder åbent hele dagen.

Drikkepenge

Drikkepenge er ikke altid inkluderet på regningen, men du finder ofte en post, som kaldes IGIC. Det er den kanariske moms på syv procent. Du er ikke tvunget til at give drikkepenge, men hvis du er tilfreds med betjeningen, og endnu vigtigere, hvis du tror, at du vil vende tilbage på et senere tidspunkt, så læg 10 % i drikkepenge. Hvis du ikke er tilfreds, eller hvis du sidder i baren og spiser, f.eks. en sandwich, så behøver du ikke give drikkepenge. Vær opmærksom på at spanierne indimellem stiller brød frem på bordet, inden maden ankommer. Dette brød er ikke altid gratis. Hvis du spiser af det, dukker det op på regningen, men hvis du lader det stå, behøver du ikke betale for det.

Restauranter

Udvalget af restauranter er meget stort på Tenerife, og lokalbefolkningen spiser ofte ude. I weekenderne er det næsten obligatorisk at gå ud med familie og venner og nyde et godt måltid. Fine, eksklusive restauranter med internationalt køkken blander sig med bl.a. kanariske, tyske, italienske, franske, peruvianske, kinesiske, libanesiske og indiske spisesteder.

Bodegaer, hvor man kan få god vin og tapas, dvs. småretter, findes overalt. De restauranter, som ligger lidt uden for turistområderne har oftest lukket en dag om ugen, så ring i forvejen, så du kan være sikker på, at stedet har åbent. Ude på landet findes der små familierestauranter, såkaldte guachinches, hvor udvalget er meget begrænset, men maden er fantastisk god. De fleste er meget billige. Mange af dem har kun åbent om efteråret, hvor de kan tilbyde egen vin. Når den er udsolgt, lukker man og sætter et skilt på døren med "Se acabó el vino" – vinen er udsolgt!

Kanin

Kaninkød - eller conejo, som det hedder på menukortet - er let og lyst og minder lidt om kylling, men har mere smag. Hvis du har valgt et godt spisested, risikerer du ikke, at det er tørt, men får det i stedet ofte i form af en veltilberedt gryderet.

Mojo

Udtales mocho og er en kulinarisk genistreg i lille skala. Det er en sauce, som både kan laves hjemme og købes færdig på glas i supermarkederne. Den røde mojo er en blanding af peberfrugter og krydderier, mens koriander er dominerende i den lidt mildere grønne mojo. Det er umuligt at afgøre, hvilken der er bedst. Det er derfor en god idé at tage lidt af begge.

Ost

På De Kanariske Øer produceres der masser af forskellige oste, som alle er rigtig gode. De fremstilles af både ko-, gede- og fåremælk eller af blandinger af disse. En af de mest kendte spanske oste hedder manchego. Den stammer ganske vist ikke fra Kanarieøerne, men minder meget om de kanariske oste og er rigtig god. Den har en sort skorpe og en mild, karakteristisk smag med en vis syrlighed. Men du bør selv smage dig frem blandt de forskellige varianter. Ost hedder queso på spansk, og røget ost (smager meget bedre end den lyder) hedder queso ahumado. Gå ind i et større supermercado og se, hvad du kan finde. Her kan du lede blandt specialiteterne og komme ud med favnen fuld af lækkerier i form af lokale oste, skinke og pølser. Det er en sand fornøjelse for både gourmeter og gourmander.

Kartofler

Vi kartoffelspisende danskere kan lære af spanierne. Deres papas arrugadas ("rynkede" kartofler) koges i vand med så meget havsalt, at vandet trækkes ud af kartoflerne, og smagen koncentreres. De serveres med den let rynkede og salte skræl og altid med mojo til.

Til den søde tand

Lad ikke skinnet bedrage. De smukkeste kager, overdådigt pyntede med frugt og konfekt, kan godt snyde. Under det smukke ydre skjuler der sig oftest bare en neutral og uinteressant sukkerkage. Prøv hellere det mere beskedne bagværk som f.eks. chokoladecroissanterne eller butterdejsrullerne fyldt med nødder og tørret frugt. De ser ikke ud af så meget, men de får smagsløgene til at danse af glæde.
I Los Gigantes ligger der nogle pubber og en natklub. Nattelivet er mere fredeligt end i Playa de las Américas, hvor der er et stort forlystelsesliv.
Shopping
I Los Gigantes er der supermarkeder, souvenirbutikker samt nogle få sko- og tøjbutikker. Er du på udkig efter bedre shopping, skal du en tur til Playa de las Américas.

Shopping på Tenerife

Priserne på Tenerife er generelt lidt lavere end i Danmark, da øen ligger i et frihandelsområde, hvor man kun betaler 7 % i moms. Det kan betale sig at kigge lidt ekstra på sko, tasker, parfume, kosmetik, elektronik, tobak, alkohol og mærkevarer. Guld og sølv er ikke specielt billigt, men det kan være en god investering at købe smykker, som kræver mange arbejdstimer, da arbejdskraften er billigere her. Perlekæder og smykker lavet af kendte designere er betydeligt billigere end derhjemme ligesom mærkevareure og penne.
Aktiviteter og seværdigheder

Vandring - Los Gigantes

I området omkring Los Gigantes er der masser af vandrestier, hvis du ønsker at være aktiv.

Dykning - Los Gigantes

Du har mulighed for at leje dykkerudstyr og tage ud og dykke, hvis du har dykkercertifikat.

Bådture - Los Gigantes

Vil du gerne en tur ud på havet, er der masser af bådture, der går fra havnen i Los Gigantes. Hvis du er heldig, kan det være du både oplever delfiner og hvaler.

Øvrige aktiviteter i Los Gigantes

I Los Gigantes er der mulighed for at spille tennis og golf.

Seværdigheder på Tenerife

Tenerife har masser af historie og seværdigheder, men det meste ligger uden for Los Cristianos og Playa de las Américas, som er relativt nybyggede. Øens museer ligger i hovedstaden Santa Cruz ca. 80 kilometer fra Los Cristianos. Den forhenværende hovedstad La Laguna er næsten bygget sammen med Santa Cruz. Den er også et besøg værd pga. sin interessante arkitektur med bl.a. katedralen og universitetet. Spanierne anlagde hovedbyen efter erobringen fra urbefolkningen i 1497. Hovedbyen blev senere flyttet til Santa Cruz for at ligge ved vandet. I dag er den en vigtig havneby og øens administrative centrum.
Sådan kommer du omkring

Bustrafik - Los Gigantes

Lokalbusserne er grønne, og hedder TITSA. Der er gode busforbindelser mellem de fleste større byer. Busserne kører bl.a. til Playa de la Arena.
Fakta

Vores service på rejsemålet

Opholdet i Los Gigantes er på egen hånd.

Bæredygtig ferie

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Du kan læse mere om vores arbejde med klimakompensation her. Spies arbejder desuden aktivt imod børnesexhandel gennem vores mangeårige samarbejde med organisationen ECPAT.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Valuta og kreditkort

Euro (EUR). Visa, MasterCard og Eurocard accepteres de fleste steder.
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Dansk -1 time.

El

220 V. Adapter er ikke nødvendig.

Sprog

I Spanien taler befolkningen først og fremmest spansk, men også catalansk og mallorcinsk i visse områder. I turistområderne taler de fleste, der arbejder i servicebranchen, desuden engelsk.

Øvrigt

Meget kuperet terræn uden sammenhængende strandpromenade. Vi tager forbehold for ændringer i program, udflugter, priser m.m.
Find din rejse til Los Gigantes
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.