Se hoteller (17)

Rejser til Puerto de la Cruz

Puerto de la Cruz er en charmerende, ægte kanarisk by i den smukke Orotava-dal. Her har Spies flere gode hoteller med opvarmet pool.

Puerto de la Cruz ligger længst nede i den frodige Orotava-dal, som strækker sig fra Tenerifes nordkyst og op mod vulkanen Teide. Her kan du opleve en ægte kanarisk by med masser af charme samt bade i store saltvandspools skabt af arkitekten César Manrique, der kom fra Lanzarote. På byens centrale torv Plaza del Charco ligger en række hyggelige barer og restauranter, og blot et stenkast derfra finder du fiskerihavnen og den pittoreske gamle bydels smalle gader og huse med de typisk kanariske balkoner i pinjetræ.

Vildvin og bougainvilleaer pryder husfacaderne, og i blomsterkrukkerne står pelargonierne i fuldt flor. I Puerto de la Cruz findes der mange hyggelige spisesteder at vælge imellem - fra tapasbarer til internationale restauranter. Aften- og nattelivet er afslappet og byder på både pubber, barer og enkelte diskoteker. Hvis du synes, at shopping er en vigtig del af din ferie, er Puerto de la Cruz det perfekte valg for dig. Her finder du alle typer af butikker med både kendte, internationale mærker samt mere lokale, kanariske artikler.

Hoteller for enhver smag

Når du bestiller en rejse til Puerto de la Cruz, er det helt op til dig, hvordan du ønsker at bo; hotelværelse eller lejlighed, enkelt eller luksus. Kunne du tænke dig at bo på et af Tenerifes bedste hoteller, skal du kigge nærmere på Hotel Botanico, der er et legendarisk hotel, der ligger lige ud til den botaniske have i Puerto de la Cruz. Spies tilbyder også nogle af byens bedste lejlighedshoteller - flere af dem med opvarmet pool. Så er det op til dig, om du vil være i centrum eller i byens mere stille udkant. Naturligvis har du også mulighed for at vælge et hotel, hvor du kan bestille All Inclusive, hvis du ønsker en rejse, der er så afstressende og bekvem som muligt.

Udforsk Tenerife

Puerto de la Cruz er et ideelt udgangspunkt for at udforske denne spændende og meget varierende ø. Her har du Spaniens højeste bjerg, små byer og dramatisk natur lige inden for rækkevidde. Den bedste måde at opleve øen i eget tempo på, er ved at leje en bil, når du bestiller din rejse. Så kan du frit køre hvorhen du vil, og blive der lige så længe du vil. Hos Spies kan du leje en bil fra tre dage og op.

Tips og nyttig info
 • Hoteller for voksne
 • Luksushoteller
 • Gode restauranter
 • Gode shoppingmuligheder
 • Lejebiler til gode priser
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Puerto de la Cruz

Vejr og klima
 • januar
21°15°
6
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • februar
21°15°
7
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • marts
22°16°
7
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • april
22°16°
8
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • maj
24°18°
9
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • juni
26°19°
10
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • juli
28°21°
11
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
30
Regnfri dage
 • august
29°21°
10
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
29
Regnfri dage
 • september
28°21°
8
Solskinstimer pr. dag
23°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • oktober
26°20°
7
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • november
24°18°
6
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • december
22°16°
6
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
Strand
I Puerto de la Cruz ligger havbassinet El Lago Martiánez. Når du har betalt entré, får du tilgang til bl.a. fem store havbassiner, tre børnepools, mulighed for at købe mad og kiosker. Alt sammen spredt ud på mere end 33.000 kvadratmeter. På højre side af El Lago Martiánez ligger der en strand, Playa Martiánez, som består af sort lavasand. Til venstre for Puerto de la Cruz finder du Playa Jardin - en 150 meter lang strand med sort, grovkornet lavasand. Til børnefamilierne anbefales strandene på den sydlige side.

Strandene på Tenerifes nordlige side er meget mørke, da det er lavasand. Vandet er dog altid klart og rent. Når spanierne selv tager på ferie i sommerhalvåret, så er det her du rejser til. Strandene er ikke altid lige børnevenlige, og her findes heller ingen strandaktiviteter. På de fleste strande er der mulighed for at leje solstole. Det sorte sand kan blive meget varmt i solen - så husk badesandaler.

Havbassinerne i Puerto de la Cruz

Lige ved havet i Puerto de la Cruz ligger det berømte havbassin, El Lago Martiánez. Havbassinet består af et komplet poolområde med laguner og en stor pool der kunne minde om en sø. Den store pool har små øer i midten af vandet. Desuden er der også seks mindre pools, heriblandt en børnepool med klatrevenlige figurer. Havvandet pumpes ind direkte fra havet, og fylder hver nat bassinerne via spektakulære fontæner.

Playa Jardin - Havestranden

"Havestranden" er Puerto de la Cruz' smukkeste og mest besøgte strand. Ligger i byens vestlige udkant og er opdelt i tre mindre strandområder. Toiletter, omklædningsrum med brusere og skabe til opbevaring af tøj er tilgængelige mod betaling. De fleste turister holder til ved den første del af stranden nærmest borgen Castillo San Felipe. Fint lavasand.
Liggestole og parasoller kan lejes. Lokalbefolkningen og børnefamilierne søger ofte til den fjerneste del nærmest Punta Brava. Her er der et vandfald, som danner en lille flod i den finkornede sandstrand. Det er et godt sted at tage børn med, og her findes desuden en legeplads inde på området oppe i selve haven. Livreddere holder udkig om dagen. Smuk strandpromenade med haver, caféer, restauranter og barer.

Playa las Teresitas - fin strand nord for Santa Cruz

Den fineste strand, som ligger nord for Santa Cruz. Gyldengult sand fra Saharaørkenen, ingen høje bølger, palmer, som suser i vinden, og mange barer gør, at denne kunstige strand oven for Santa Cruz er den, lokalbefolkningen foretrækker. Om sommeren er her relativt lavvandet, men det varierer med tidevandet. Om sommeren kan man leje vandcykler og jetski.

Los Patos

Er den strand, som ligger lige øst for Playa Bullullo, og her kan man støde på naturister.

Playa del Socorro

Ca. 10 minutter fra Puerto de la Cruz neden for Los Realejos ligger denne sorte lavastrand, som er mest kendt blandt surfere for sine perfekte bølger. Om sommeren er stranden meget benyttet af lokalbefolkningen i området. Her er bar og restaurant. Den bedste måde at komme hertil på er med bus til Los Realejos og derefter taxi, eller taxi hele vejen.

Playa Bullullo

Er måske den mest kendte af de tre sorte lavasandstrande. Her får man en fin spadseretur gennem bananplantagerne. Tag en taxi eller lokalbussen fra Puerto de la Cruz' busstation til La Paz. Man går ned ved det store hotel Interpalace (lige ved siden af Teidemar), følger stien, som går under vejen, og ud gennem bananplantagen. Fra Plaza del Charco tager det ca. en time at gå turen, og fra La Paz tager turen ca. en halv time. Her er en lille bar/restaurant ved stranden, som du kan komme til via nogle stejle trapper.

Lavastrande

Øst for Puerto de la Cruz ved el Rincon, findes der tre sorte lavasandstrande mellem de næsten lodrette klippevægge. Det er mest lokalbefolkningen, som kommer her samt unge, der gerne surfer på bølgerne på deres boogie-boards. Kommunen har for nylig forbedret tilgængeligheden til disse strande, så trapper og stier er blevet renoveret.

Playa San Marcos

Ligger neden for byen Icod de los Vinos. Sort lavasandstrand hvortil lokalbefolkningen i området kommer.

Playa Martíanez

Bystrand hvor strøm og bølger ofte forekommer. Derfor bliver den også brugt flittigt af surfere og yngre mennesker. Den ligger der, hvor strandpromenaden Avenida Colon møder Avenida de la Familia Betancourt y Molina i Puerto de la Cruz' østlige del lige ved siden af havbassinerne. Her er ingen toiletter eller barer direkte ved stranden, så du er henvist til det, som findes langs strandpromenaden eller langs Avenidaen. Et begrænset antal liggestole og parasoller kan lejes.

El Ancon

Dette er den østligste af disse strande og måske den, som har færrest badeentusiaster, da den ligger lidt mere afsides, og spadsereturen hertil kan være anstrengende. Denne strand er den mest lavvandede af strandene, specielt ved ebbe.
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 5 timer og 30 minutter fra København.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til Puerto de la Cruz hele året.

Du kan desuden rejse til Puerto de la Cruz med rutefly og dermed selv bestemme afrejsedag og rejselængde.

Flyet lander i Reina Sofia Lufthavn på det sydlige Tenerife.
Med Spies' transfer kommer du nemt og sikkert til dit hotel i Puerto de la Cruz. Transfer mellem lufthavn og hotel indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen. Køretiden fra Reina Sofia Lufthavn på det sydlige Tenerife til dit hotel er fra ca. 1 time og 10 minutter til 1 time og 50 minutter (ca. 90 km), afhængigt af trafik og antal hotelstop. Læs mere om transfer.

Hvis du har bestilt en pakkerejse med rutefly, kan du i de fleste tilfælde bestille transfer til dit hotel. Du finder al information om bestilt transfer på din billet. Prisen for transfer varierer afhængigt af transportmiddel og afstand til hotellet. Den nøjagtige pris oplyses ved bestilling.
Mad, drikke og natteliv
I Puerto de la Cruz er der hundredevis af restauranter og barer. Her er der et stort udvalg af lokale restauranter og tapasbodegaer, men også internationale restauranter der serverer mad fra andre dele af verden. Mange restauranter tilbyder levende musik om aftenen. Blandt turisterne er det meget populært at sidde på en af byens caféer og nyde en kop kaffe og en lækker kage. De, der arbejder, foretrækker oftest en af de små, enkle barer, hvor man kan få en "cortado" (en lille, stærk espresso med mælk) og en "bocadillo" (sandwich) som sen morgenmad ved 11-tiden eller lidt tapas til frokost. På en varm dag er der intet som en rigtig kold "Dorada", som er den lokale øl. De mest populære caféer ligger ved torvet eller på strandpromenaden, hvor man kan studere folkelivet. Om aftenen og i weekenderne er der en herlig blanding af turister og lokalbefolkning.

Mad og drikke på Tenerife

Spanierne har typiske sydeuropæiske madvaner. Morgenmaden er hurtigt overstået. Den består højst af en kop kaffe og en croissant. Men det kompenserer man for allerede ved ellevetiden med en café con leche (kaffe med mælk) og en bocadillo, som nogenlunde svarer til en halv baguette med en form for pålæg.

Frokosten spiser man ret sent, ofte ved 14-tiden, og derefter er der stadig mange, der holder siesta. Spanske børn plejer siden at få noget at spise ved 18-tiden, for at de ikke skal blive helt umulige, mens deres forældre ofte venter til 21-tiden, før de spiser middag. Det betyder ikke, at man som besøgende skal følge samme mønster, men hvis man undrer sig over, hvorfor mange restauranter virker så tomme omkring vores frokost- og middagstider, så er dette forklaringen. På turistrejsemålene er der dog altid masser af restauranter, som holder åbent hele dagen.

Drikkepenge

Drikkepenge er ikke altid inkluderet på regningen, men du finder ofte en post, som kaldes IGIC. Det er den kanariske moms på syv procent. Du er ikke tvunget til at give drikkepenge, men hvis du er tilfreds med betjeningen, og endnu vigtigere, hvis du tror, at du vil vende tilbage på et senere tidspunkt, så læg 10 % i drikkepenge. Hvis du ikke er tilfreds, eller hvis du sidder i baren og spiser, f.eks. en sandwich, så behøver du ikke give drikkepenge. Vær opmærksom på at spanierne indimellem stiller brød frem på bordet, inden maden ankommer. Dette brød er ikke altid gratis. Hvis du spiser af det, dukker det op på regningen, men hvis du lader det stå, behøver du ikke betale for det.

Restauranter

Udvalget af restauranter er meget stort på Tenerife, og lokalbefolkningen spiser ofte ude. I weekenderne er det næsten obligatorisk at gå ud med familie og venner og nyde et godt måltid. Fine, eksklusive restauranter med internationalt køkken blander sig med bl.a. kanariske, tyske, italienske, franske, peruvianske, kinesiske, libanesiske og indiske spisesteder.

Bodegaer, hvor man kan få god vin og tapas, dvs. småretter, findes overalt. De restauranter, som ligger lidt uden for turistområderne har oftest lukket en dag om ugen, så ring i forvejen, så du kan være sikker på, at stedet har åbent
.... Ude på landet findes der små familierestauranter, såkaldte guachinches, hvor udvalget er meget begrænset, men maden er fantastisk god. De fleste er meget billige. Mange af dem har kun åbent om efteråret, hvor de kan tilbyde egen vin. Når den er udsolgt, lukker man og sætter et skilt på døren med "Se acabó el vino" – vinen er udsolgt!

Kanin

Kaninkød - eller conejo, som det hedder på menukortet - er let og lyst og minder lidt om kylling, men har mere smag. Hvis du har valgt et godt spisested, risikerer du ikke, at det er tørt, men får det i stedet ofte i form af en veltilberedt gryderet.

Mojo

Udtales mocho og er en kulinarisk genistreg i lille skala. Det er en sauce, som både kan laves hjemme og købes færdig på glas i supermarkederne. Den røde mojo er en blanding af peberfrugter og krydderier, mens koriander er dominerende i den lidt mildere grønne mojo. Det er umuligt at afgøre, hvilken der er bedst. Det er derfor en god idé at tage lidt af begge.

Ost

På De Kanariske Øer produceres der masser af forskellige oste, som alle er rigtig gode. De fremstilles af både ko-, gede- og fåremælk eller af blandinger af disse. En af de mest kendte spanske oste hedder manchego. Den stammer ganske vist ikke fra Kanarieøerne, men minder meget om de kanariske oste og er rigtig god. Den har en sort skorpe og en mild, karakteristisk smag med en vis syrlighed. Men du bør selv smage dig frem blandt de forskellige varianter. Ost hedder queso på spansk, og røget ost (smager meget bedre end den lyder) hedder queso ahumado. Gå ind i et større supermercado og se, hvad du kan finde. Her kan du lede blandt specialiteterne og komme ud med favnen fuld af lækkerier i form af lokale oste, skinke og pølser. Det er en sand fornøjelse for både gourmeter og gourmander.

Kartofler

Vi kartoffelspisende danskere kan lære af spanierne. Deres papas arrugadas ("rynkede" kartofler) koges i vand med så meget havsalt, at vandet trækkes ud af kartoflerne, og smagen koncentreres. De serveres med den let rynkede og salte skræl og altid med mojo til.

Til den søde tand

Lad ikke skinnet bedrage. De smukkeste kager, overdådigt pyntede med frugt og konfekt, kan godt snyde. Under det smukke ydre skjuler der sig oftest bare en neutral og uinteressant sukkerkage. Prøv hellere det mere beskedne bagværk som f.eks. chokoladecroissanterne eller butterdejsrullerne fyldt med nødder og tørret frugt. De ser ikke ud af så meget, men de får smagsløgene til at danse af glæde.
I Puerto de la Cruz er der et livligt natteliv med mange forskellige barer, pubber og et par natklubber. Her finder du alt fra små vinbodegaer med levende musik til salsa, dansemusik og meget andet. Generelt kan man sige, at aftenen starter i området rundt om Plaza Charco. Nattelivet er livligst i weekenderne og ved specielle højtider, hvor der er gang i den til den lyse morgen.

Abaco - La Paz-området

En gammel herregård fra 1700-tallet, som er dekoreret med frisk frugt, grøntsager og blomster. Et must! En del søndage arrangerer man koncerter, hvor det er nødvendigt at reservere plads. Pæn påklædning om aftenen, det vil sige ingen shorts eller gummisko. Det er lettest at komme hertil med taxi.

Adresse: Calle Casa Grande El Durazno.
Shopping
I Puerto de la Cruz er der gode shoppingmuligheder. Her er der masse en forskellige butikker samt to store shoppingcentre, og du kan finde en masse tøjbutikker, lokale butikker som sælger souvenirs, spanske forretninger samt store, internationale tøjmærker.

Centro Comercial Martiánez

Et lille shoppingcenter, som har åbent alle dage – også søndag. Her findes der forskellige slags butikker og en stor og velassorteret levnedsmiddelforretning. Ligger i den østlige del af Puerto de la Cruz.

Centro Comercial La Villa

Stort og lækkert shoppingcenter med mange sko- og tøjbutikker lige uden for Puerto de la Cruz. Absolut et besøg værd! San Geronimo-området ved motorvejen.

Markeder

Markedshallen Mercado El Tejar har åbent mandag-lørdag, men det største marked finder du her om lørdagen kl. 8.00–13.00.

Shopping på den nordlige del af Tenerife

I Santa Cruz findes det absolut største udvalg af butikker. Den store shoppinggade er gågaden Calle del Castillo. I kvarteret mellem El Castillo og hotel Mencey findes der masser af små butikker med alt fra eksklusivt tøj til indretning, antikviteter, sko etc. Og naturligvis har hovedbyen det kendte stormagasin El Corte Inglés. I Puerto de la Cruz findes der også mange gode butikker, og lige nord for Puerto de la Cruz ligger det store shoppingcenter La Villa med mange butikker, som har åbent til kl.... 22.00 med undtagelse af søndag.

I La Laguna findes der en del mindre, hyggelige butikker på den gamle hovedgade Calle La Carrera. De fleste butikker har faste priser, men du kan godt forsøge at prutte om prisen i turistbasarerne og ved større investeringer såsom kameraer, ure etc. Hvis du vil have mere lokalt producerede ting med hjem, har du masser at vælge mellem.

La Orotava er kendt for sine fine, håndbroderede duge. De mest originale er dem med små, røde julestjerner. Men husk at der findes mange kopier fremstillet i Asien. Andre typiske ting er keramik, bananlikør og vin som f.eks. Viña Norte fra det nordlige Tenerife. Afskårne blomster, f.eks. papegøjeblomster, er meget billige. Sig til hvis du skal have dem med hjem i flyet, så får du dem pakket i en æske til hjemrejsen. Den kan sendes sammen med bagagen, og blomsterne kan holde sig i en måned. Olivin er et mineral, som er typisk for De Kanariske Øer. Det er en lysegrøn, vulkansk sten, som bl.a. findes oppe i kraterområdet omkring Teide. Da området er nationalpark, er der ingen, der må udvinde sten her.

Shopping på Tenerife

Priserne på Tenerife er generelt lidt lavere end i Danmark, da øen ligger i et frihandelsområde, hvor man kun betaler 7 % i moms. Det kan betale sig at kigge lidt ekstra på sko, tasker, parfume, kosmetik, elektronik, tobak, alkohol og mærkevarer. Guld og sølv er ikke specielt billigt, men det kan være en god investering at købe smykker, som kræver mange arbejdstimer, da arbejdskraften er billigere her. Perlekæder og smykker lavet af kendte designere er betydeligt billigere end derhjemme ligesom mærkevareure og penne.
Aktiviteter og seværdigheder
Her kan du spille tennis, squash og styrketræne. I området omkring Playa de la Cruz er der flere, flotte vandrestier. På den sydlige del af Tenerife er der et flertal golfbaner.

Surfing

Tenerife er kendt blandt surfere, og her arrangeres større konkurrencer, også internationale. Den mest kendte strand er El Medano på øens sydlige del, særligt blandt windsurfere, men på den nordlige del er der flere udmærkede strande, som egner sig godt til surfing.

I Puerto de la Cruz ser man de unge med deres boogie-boards både ved Playa Martiánez, Playa Jardín og Playa Bullullo øst for byen. De rigtige entusiaster valfarter til stranden ved byen Taganana, som ligger på den såkaldte Anagahalvø oven for Santa Cruz
.... På Playa del Socorro kan du surfe 365 dage om året. Her blæser der kraftige vinde fra nord, som giver bølger fra en meter og op til otte meter. Juli-september arrangeres der regionale og nationale konkurrencer som f.eks. O'Neill Cup i surfing, longboards og boogies. Bar og restaurant. Det er lettest at komme hertil i bus til Los Realejos og taxi derfra eller taxi hele vejen.

Jardín Botanico

Botanisk have grundlagt i 1788. De søfarende spaniere havde ordrer til at tage planter fra hele verden med hertil. Her finder man mange værdifulde og sjældne planter, f.eks. det enorme gummitræ. Åbent alle dage kl. 9–18. Biblioteket og herbariet har åbent mandag–fredag kl. 9–13. Adresse: Calle Retama 2, Urbanización La Paz. Bus nr. 101, 352 og 345. Stå af inden shoppingcentret La Cupula. En lille fortegnelse på latin over de vigtigste planter indgår.

Parque de Taoro

Parque de Taoro ligger højt oppe ved Casino Taoro. Lige oven for Puerto de la Cruz' højeste bygning Bel Air går der trapper op til parken, hvor du bliver mødt af et vandfald, søer og en enestående udsigt ud over byen. Lige neden for kasinoet er der en lille café med tilhørende legeplads.

Son Litre

Sitio Litre, den såkaldte orkidéhave midt i Puerto de la Cruz, er Tenerifes ældste have med øens største orkidésamling. I den store privatvilla, som har været i engelsk eje siden 1730, boede Agatha Christie i 1929. Marianne North, kendt blomstermaler, boede her i 1875 og malede mange af sine kendte værker med motiver herfra. Baren har et stort udvalg af kanariske vine. Åbent kl. 9.30–18. Calle Sitio Litre, Camino El Rabado mellem hotel Martiánez og Cepsabenzinstationen ved hovedvejen ovenfor bygningen Bel Air.

Museer - Puerto de la Cruz

I Puerto de la Cruz er der kun en håndfuld museer, der er et besøg værd, men der er mange af dem i La Orotava, La Laguna og i hovedbyen Santa Cruz. De fleste museer har lukket om mandagen.

Casa de la Aduana - i 1700-tallet blev Puerto de la Cruz det kommercielle centrum på øen, og man byggede dette toldhus i typisk, kanarisk stil lige ved havnen. På nederste etage er der en butik med produkter og håndværk fra øerne. Desuden findes her en eksklusiv butik med tøj af det kendte designerpar M & M fra Puerto de la Cruz
.... Calle las Lonjas. Butikken med kunsthåndværk og gastronomi: åbent mandag-fredag kl. 10.00-20.00 og lørdag kl. 10.00-17.00. Museet er åbent mandag-lørdag kl. 10.00-14.00.

Casa Museo Abaco - herregård fra 1700-tallet i typisk, kanarisk stil, som nu er i privat eje. Om dagen kan man besøge dette fantastiske hus, som er udsmykket med frisk frugt og grønt, høre om dets historie samt nyde et glas sangria ude i den smukke have. Restaurant: mandag-lørdag kl. 13.00-15.30 og kl. 18.00-22.30. Søndag kl. 13.00-22.30. Cocktailbar: fredag-lørdag til kl. 01.00. Museet har åbent kl. 10.00-13.00.

Museo Arqueológico Municipal - i et kanarisk hus fra 1800- tallet er der udstillinger om urbefolkningen, guancherne, bl.a. en samling keramik- og brugsgenstande. Af og til organiseres der temaudstillinger om De Kanariske Øers kultur og historie. Åbent tirsdag–lørdag kl. 10.00–13.00 og kl. 17.00–21.00 og søndag kl. 10.00–13.00.

Adresse: Calle El Lomo 9 A.
Tekstinformation oversat til engelsk, tysk og fransk.

Museer - La Laguna

Museo de la Historia de Tenerife - dette historiske museum i La Laguna ligger i et restaureret, kanarisk hus fra 1500-tallet. Tenerifes historie fra guanchernes tid til i dag. Oversættelser findes på engelsk, tysk og fransk. Åbent tirsdag-søndag kl. 9.00–20.30. Adresse: Calle San Agustin 22.

Museo de la Ciencia y el Cosmo giver på en enkel og underholdende måde information om kosmos og naturvidenskab. Siden indvielsen i 1994 har man udført over 100 interaktive eksperimenter, og hver dag arrangeres der flere aktiviteter; filmvisning, astronomiske observationer, demonstrationer i laboratorier etc. Meget interessant og underholdende for hele familien.

Seværdigheder på Tenerife

Tenerife har masser af historie og seværdigheder, men det meste ligger uden for Los Cristianos og Playa de las Américas, som er relativt nybyggede. Øens museer ligger i hovedstaden Santa Cruz ca. 80 kilometer fra Los Cristianos. Den forhenværende hovedstad La Laguna er næsten bygget sammen med Santa Cruz. Den er også et besøg værd pga. sin interessante arkitektur med bl.a. katedralen og universitetet. Spanierne anlagde hovedbyen efter erobringen fra urbefolkningen i 1497. Hovedbyen blev senere flyttet til Santa Cruz for at ligge ved vandet. I dag er den en vigtig havneby og øens administrative centrum.
Sådan kommer du omkring
En lejebil er en bekvem måde at opleve Tenerife på, og du kan med fordel bestille lejebilen hjemmefra; det er både billigere og nemmere. Det kan desuden være svært at få fat i en lejebil på rejsemålet i højsæsonen, så bestil en Avis-bil, før du rejser.

Har du bestilt en pakkerejse med rutefly, kan du læse mere om at leje bil her.

Taxi - Puerto de la Cruz

Taxi er en bekvem måde at komme rundt på Tenerife på. I Puerto de la Cruz er der mange taxier, som du kan stoppe på gaden, tage fra en taxiholdeplads eller bede hotellet bestille pr. telefon. De fleste biler medbringer fire personer, men det bliver mere og mere almindeligt med større taxier, som kan medbringe op til syv personer.

Taxichaufførerne skal i henhold til loven køre efter taxameter, men meget ofte enes man om en pris for en længere tur som f.eks. til Santa Cruz, lufthavnen eller en dagstur rundt på øen osv. Om natten, på helligdage og søndage er det lidt dyrere at køre i taxi. Ofte giver man lidt drikkepenge, ca. 10 % er passende.

Båd og færge

Fra Santa Cruz går der båd til Gran Canaria.

Bustrafik - Puerto de la Cruz

Lokalbusserne er grønne og hedder TITSA. Man kan komme til de fleste byer på øen med dem, men du må ofte skifte bus ved de større busstationer, f.eks. i La Laguna og Santa Cruz. Busserne til disse byer og de nærmeste byer afgår regelmæssigt i dagtimerne, men om natten er der stort set ingen lokal bustrafik. Det samme gælder, når der er karneval. Køreplaner plejer man at kunne se på busstationen og ved busstoppestederne. Du kan købe billet i bussen, der gælder til en enkelt rejse; omstigning er ikke tilladt. Skal du ud på en længere tur, eller hvis du er en del af et selskab, kan det betale sig at købe rejsekortet Ten+, hvor en maskine i bussen automastik trækker det rette beløb, eftersom man registrerer både på- og afstigning. Man får 30-50 % rabat på den almindelige pris med dette kort. Kortet koster ca. 2 euro og kan tankes op med 5-100 euro på busstationer og i visse supermarkeder.

Knallert - Puerto de la Cruz

Kan lejes men det anbefales ikke. Trafikken er tæt og livlig, og der sker mange ulykker med unge knallertkørere, særligt når de krydser ind mellem bilerne for at komme hurtigere frem.

Cykel - Puerto de la Cruz

Man kan leje cykler, men gader og veje er ikke lavet til cyklister, da der ikke er nogen videre vejkanter, og bilisterne ikke altid kører så pænt. Til trods for dette er cykling en relativt stor sport her. Man kan f.eks. tage ud på skovvejene på mountainbike.
Fakta

Vores service

Fra november til april kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på sms og mail, hvis du vil bestille udflugter, leje bil eller måske bare have tip og gode råd. Kan vi ikke hjælpe dig på telefon eller mail, kommer ud til dit eller et nærliggende hotel. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.

Bæredygtig ferie

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Du kan læse mere om vores arbejde med klimakompensation her. Spies arbejder desuden aktivt imod børnesexhandel gennem vores mangeårige samarbejde med organisationen ECPAT.

Pas, visum og dansk fremmedpas

For danske statsborgere skal passet være gyldigt under opholdet. Visumfrit i indtil 90 dage. Forlængede danske pas samt danske provisoriske pas og EU-nødpas anerkendes ved ind- og udrejse. Kontakt eventuelt Spaniens ambassade på telefon 35 42 22 66 for yderligere information.

Personer med dansk flygtninge- eller fremmedpas skal kontakte den spanske ambassade for at få oplyst, hvilke regler der gælder for deres indrejse.

Spies bærer ikke ansvar for fejlagtige dokumenter, der fører til nægtet indrejse i Spanien.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Valuta og kreditkort

Euro (EUR). Visa, MasterCard og Eurocard accepteres næsten overalt. Flere banker og hæveautomater.

Tidsforskel

Dansk -1 time.

El

220 V. Adapter er ikke nødvendig.

Sprog

I Spanien taler befolkningen først og fremmest spansk, men også catalansk og mallorcinsk i visse områder. I turistområderne taler de fleste, der arbejder i servicebranchen, desuden engelsk.

Øvrigt

Mange trapper og niveauforskelle. Den til tider høje luftfugtighed kan være ubehagelig for astmatikere. Vi tager forbehold for ændringer i program, udflugter, priser m.m.
Rejs med børn
Hvorfor ikke tage børnene med på en rejse til Puerto de la Cruz? Her er der masser at opleve, og en dukkert i de store havbassiner er altid populært.

Babymad og bleer

Babymad og bleer kan købes i de fleste større fødevarebutikker samt på velassorterede apoteker. Sammenlignet med Danmark er udvalget af babymad på glas mindre. Vælling findes ikke, men man kan købe papilla (pulver til at lave grød af) og blande det med mælk eller vand. Det og de fleste frugtpuréer indeholder ofte sukker. Modermælkserstatning kan købes både på apoteker og i varehuse.

Mad på restauranter

Få restauranter har specielle børnemenuer, men det er som regel let at få spaghetti, grillretter, pommes frites og pizza. Lad børnene prøve calamares a la romana, friterede blæksprutteringe, eller croquetas, kartoffelkroketter. Pinchos, små grillspyd, og potaje, den typiske, kanariske grønsagssuppe, plejer børn også at synes om. Der er masser af caféer og barer, som sælger frisklavet is i alle mulige og umulige smagsretninger, og kvaliteten er god! Friskpresset frugtjuice og batidos, milkshakes, plejer også at være sikre kort. Der er meget at vælge mellem på caféerne og på de såkaldte zumerias, juicebarerne.

El Monasterio

Mange af de, der bor i Orotavadalen, plejer at tage børnene med hertil. Her kan man drikke kaffe eller nyde et godt måltid, og de små kan løbe rundt blandt høns, ænder, haner og påfugle, som går helt frit rundt i haven. Her er en lille dam med fisk og skildpadder samt ponyer og får i små indhegninger. Ligger ved La Montañita oven for motorvejen. Der kører også en lokalbus hertil. McDonald's ligger ved strandpromenaden.

Barnevogne og barnestole

Som regel er det let at komme frem med barnevogn på strandpromenaden og i gågaderne. I den gamle bydel i Puerto de la Cruz kan fortovene ofte være smalle og have høje kanter. Tvillingevogne, hvor børnene sidder ved siden af hinanden, er derfor næsten umulige at anvende i Puerto de la Cruz. Barnestole findes kun på nogle få restauranter, så tag evt. en rejsebarnestol eller en god trækvogn med. Forskellige slags barnesæder kan lejes hos biludlejerne.

Legepladser og forlystelser for børn

Der findes nogle få legepladser inde i selve centrum. Gynger, klatrestativer og rutsjebaner er de mest almindelige attraktioner, men standarden er ikke altid lige så høj som i Danmark. Den populæreste legeplads er den ved Plaza del Charco på torvet ved havnen. Ved den nye, fine strand Playa Jardin findes der en lidt større legeplads.

I La Paz-området findes der en legeplads mellem hotel Masaru og hotel Molino Blanco. Ved Centro Comercial Martiánez, shoppingcentret i byens østlige del, plejer børnene søndag eftermiddag at kunne hoppe i hoppeborg. Ved juletid, karnevalstid og påsketid plejer der at være et tivoli nede ved havneområdet.

Shopping

I Puerto de la Cruz er der en masse forskellige butikker, som sælger tøj, sko, legetøj m.m.

Amning og pusleborde

Det er sjældent med pusleborde på toiletterne. Amning bør ske lidt diskret, privat og afsides. I hotelpoolen bør mindre børn anvende badebukseble.
Find din rejse til Puerto de la Cruz
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.