Se hoteller (15)

Rejser til Puerto de la Cruz

Puerto de la Cruz er en charmerende, ægte kanarisk by i den smukke Orotava-dal. Her har Spies flere gode hoteller med opvarmet pool.
Puerto de la Cruz ligger længst nede i den frodige Orotava-dal, som strækker sig fra Tenerifes nordkyst og op mod vulkanen Teide. Her kan du opleve en ægte kanarisk by med masser af charme samt bade i store saltvandspools skabt af arkitekten César Manrique, der kom fra Lanzarote. På byens centrale torv Plaza del Charco ligger en række hyggelige barer og restauranter, og blot et stenkast derfra finder du fiskerihavnen og den pittoreske gamle bydels smalle gader og huse med de typisk kanariske balkoner i pinjetræ.

Vildvin og bougainvilleaer pryder husfacaderne, og i blomsterkrukkerne står pelargonierne i fuldt flor. I Puerto de la Cruz findes der mange hyggelige spisesteder at vælge imellem - fra tapasbarer til internationale restauranter, og aften- og nattelivet er afslappet og byder på både pubber, barer og enkelte diskoteker. I området omkring Puerto de la Cruz findes også flere vingårde, der tilbyder vinsmagning på enten en arrangeret udflugt eller egen hånd. Hvis du gerne vil shoppe i ferien, har Puerto de la Cruz et godt udvalg af butikker med både kendte internationale mærker og et mere lokalt kanarisk udbud.

Hoteller for enhver smag

Når du bestiller en rejse til Puerto de la Cruz, er det helt op til dig, hvordan du ønsker at bo; hotelværelse eller lejlighed, enkelt eller luksus. Kunne du tænke dig at bo på et af Tenerifes bedste hoteller, skal du kigge nærmere på Hotel Botanico, der er et legendarisk hotel, der ligger lige ud til den botaniske have i Puerto de la Cruz. Spies tilbyder også nogle af byens bedste lejlighedshoteller - flere af dem med opvarmet pool. Så er det op til dig, om du vil være i centrum eller i byens mere stille udkant. Naturligvis har du også mulighed for at vælge et hotel, hvor du kan bestille All Inclusive, hvis du ønsker en rejse, der er så afstressende og bekvem som muligt.

Udforsk Tenerife

Puerto de la Cruz er et ideelt udgangspunkt for at udforske denne spændende og meget varierende ø. Her har du Spaniens højeste bjerg, små byer og dramatisk natur lige inden for rækkevidde. Den bedste måde at opleve øen i eget tempo på, er ved at leje en bil, når du bestiller din rejse. Så kan du frit køre hvorhen du vil, og blive der lige så længe du vil. Hos Spies kan du leje en bil fra tre dage og op.
Tips og nyttig info
 • Hoteller for voksne
 • Luksushoteller
 • Gode restauranter
 • Gode shoppingmuligheder
 • Lejebiler til gode priser
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Puerto de la Cruz

Strand
Langs kysten i Puerto de la Cruz ligger der flere sandstrande foruden det store havbassinanlæg, El Lago Martiánez.

Havbassinerne i Puerto de la Cruz

Lige ved havet i Puerto de la Cruz ligger det berømte havbassinanlæg, El Lago Martiánez, som strækker sig over et areal på over 33.000 kvadratmeter. Når du har betalt entré, får du adgang til bl.a. fem store havbassiner og tre børnepools samt restauranter, kiosker og en café. Havvandet pumpes ind direkte fra havet og fylder hver nat bassinerne via spektakulære fontæner. På området findes også skyggefulde palmer, omklædningsrum og brusere, og der er mulighed for at leje liggestole og parasoller.

Playa Jardin - Havestranden

En af områdets smukkeste og mest besøgte strande er Playa Jardin vest for Puerto. 'Havestranden' er 150 meter lang med sort, groft lavasand, og stranden er opdelt i tre mindre strandområder. Toiletter, omklædningsrum med brusere og skabe til opbevaring af tøj er tilgængelige mod betaling. De fleste turister holder til ved den første del af stranden nærmest borgen Castillo San Felipe. Liggestole og parasoller kan lejes. Lokalbefolkningen og børnefamilierne søger tit til den fjerneste del af stranden nærmest Punta Brava, hvor der findes et vandfald, der danner en lille flod i den finkornede sandstrand. Langs stranden løber en fin strandpromenade, og her findes også flere caféer, restauranter og barer samt en legeplads.

Playa las Teresitas - fin strand nord for Santa Cruz

Den fineste strand, som ligger nord for Santa Cruz. Gyldengult sand fra Saharaørkenen, ingen høje bølger, palmer, som suser i vinden, og mange barer gør, at denne kunstige strand oven for Santa Cruz er den, lokalbefolkningen foretrækker. Om sommeren er her relativt lavvandet, men det varierer med tidevandet. Om sommeren kan man leje vandcykler og jetski.

Los Patos

Los Patos ligger lige øst for Playa Bullullo, og her er naturister velkomne.

Playa del Socorro

Ca. 10 minutter fra Puerto de la Cruz neden for Los Realejos ligger denne sorte lavastrand, som er mest kendt blandt surfere for sine perfekte bølger. Om sommeren er stranden meget benyttet af lokalbefolkningen i området. Her er bar og restaurant. Den bedste måde at komme hertil på er med bus til Los Realejos og derefter taxi, eller taxi hele vejen.

Playa Bollullo

Er måske den mest kendte af de tre sorte lavasandstrande. Her får man en fin spadseretur gennem bananplantagerne. Tag en taxi eller lokalbussen fra Puerto de la Cruz' busstation til La Paz. Man går ned ved det store hotel Interpalace (lige ved siden af Teidemar), følger stien, som går under vejen, og ud gennem bananplantagen. Fra Plaza del Charco tager det ca. en time at gå turen, og fra La Paz tager turen ca. en halv time. Her er en lille bar/restaurant ved stranden, som du kan komme til via nogle stejle trapper.

Lavastrande

Øst for Puerto de la Cruz ved el Rincon, findes der tre sorte lavasandstrande mellem de næsten lodrette klippevægge. Det er mest lokalbefolkningen, som kommer her samt unge, der gerne surfer på bølgerne på deres boogie-boards. Kommunen har for nylig forbedret tilgængeligheden til disse strande, så trapper og stier er blevet renoveret.

Playa San Marcos

Ligger neden for byen Icod de los Vinos. Sort lavasandstrand hvortil lokalbefolkningen i området kommer.

Playa Martíanez

Bystrand hvor strøm og bølger ofte forekommer. Derfor bliver den også brugt flittigt af surfere og yngre mennesker. Den ligger der, hvor strandpromenaden Avenida Colon møder Avenida de la Familia Betancourt y Molina i Puerto de la Cruz' østlige del lige ved siden af havbassinerne. Her er ingen toiletter eller barer direkte ved stranden, så du er henvist til det, som findes langs strandpromenaden eller langs Avenidaen. Et begrænset antal liggestole og parasoller kan lejes.

El Ancon

Dette er den østligste af disse strande og måske den, som har færrest badeentusiaster, da den ligger lidt mere afsides, og spadsereturen hertil kan være anstrengende. Denne strand er den mest lavvandede af strandene, specielt ved ebbe.
Læs mere om strande på Tenerife.
Mad, drikke og natteliv
I Puerto de la Cruz er der masser af restauranter for enhver smag - fra lokale tapassteder til internationale restauranter - og mange byder på levende musik om aftenen. På det centralt beliggende torv Plaza del Charco og langs strandpromenaden findes desuden et stort udbud af caféer med udendørsservering.
Puerto de la Cruz har et livligt natteliv med mange barer og pubber samt enkelte natklubber. Her finder du alt fra små vinbodegaer med levende musik til salsasteder med dans, og det meste findes i området omkring Plaza del Charco. Nattelivet er livligst i weekenderne og ved særlige højtider.

Casa Ábaco

En gammel herregård fra 1700-tallet, som er dekoreret med frisk frugt, grøntsager og blomster. Et must at besøge! En del søndage arrangerer man koncerter, hvor det er nødvendigt at reservere plads. Pæn påklædning om aftenen, det vil sige ingen shorts eller kondisko. Det er lettest at komme hertil med taxi.

Adresse: Calle Casa Grande El Durazno.
Læs mere om natteliv på Tenerife.
Shopping
Puerto de la Cruz byder på gode shoppingmuligheder i form af såvel lokale spanske butikker som to store shoppingcentre.

Centro Comercial Martiánez

Et lille shoppingcenter med åbent alle dage – også søndag. Her findes der forskellige slags butikker og en stor og velassorteret levnedsmiddelforretning. Ligger i den østlige del af Puerto de la Cruz.

Centro Comercial La Villa

Stort og lækkert shoppingcenter med mange sko- og tøjbutikker lige uden for Puerto de la Cruz. Absolut et besøg værd! San Geronimo-området ved motorvejen.

Markeder

Markedshallen Mercado El Tejar har åbent mandag-lørdag, men det største marked finder du her om lørdagen kl. 8.00–13.00.

La Orotava

La Orotava er kendt for sine fine håndbroderede duge, hvoraf de mest originale er med små røde julestjerner. Vær dog opmærksom på, at der findes mange kopivarer fremstillet i Asien.
Læs mere om shopping på Tenerife.
Sport og træning
I Puerto de la Cruz kan du spille tennis og squash, og der findes også fine vandrestier. I området ligger der desuden flere golfbaner, ligesom der findes flere strande velegnede til surfing, bl.a. Playa Martiánez, Playa Jardin og Playa Bollullo.

Spil golf i ferien

Tenerife har flere fine golfbaner. Du kan finde information om øens golfbaner og bestilling af starttider her.
Aktiviteter og seværdigheder
Puerto de la Cruz er et fredeligt og afslappet rejsemål, som byder på både badestrande og aktiviteter som for eksempel vandreture i de omgivende bjerge. I hjertet af La Esperanza-skoven, nord for Puerto de la Cruz, ligger Forestal Park, som er et dejligt friluftsområde med ziplining blandt lianer.
I Puerto de la Cruz ligger der flere smukke parker og interessante museer.

Jardín Botanico

Botanisk have grundlagt i 1788. De søfarende spaniere havde ordrer til at tage planter fra hele verden med hertil, og i haven findes mange værdifulde og sjældne planter, blandt andet et enormt gummitræ. Den botaniske have ligger på gaden Calle Retama 2, Urbanización La Paz, og man kan tage hertil med lokalbus.

Parque de Taoro

Parque de Taoro ligger højt oppe ved Casino Taoro. Lige oven for Puerto de la Cruz' højeste bygning Bel Air går der trapper op til parken, hvor du bliver mødt af et vandfald, søer og en enestående udsigt ud over byen. Lige neden for kasinoet er der en lille café med tilhørende legeplads.

Son Litre

Sitio Litre, den såkaldte orkidéhave midt i Puerto de la Cruz, er Tenerifes ældste have med øens største orkidésamling. I haven ligger en stor villa, som husede Agatha Christie i 1929, og den kendte blomstermaler Marianne North boede her i 1875 og malede mange af sine kendte værker med motiver herfra. Haven ligger på gaden Calle Sitio Litre, Camino El Rabado mellem hotel Martiánez og Cepsa-benzinstationen ved hovedvejen oven for bygningen Bel Air.

Museer i Puerto de la Cruz

I Puerto de la Cruz findes en lille håndfuld museer. De fleste museer har lukket om mandagen.

Casa de la Aduana
I 1700-tallet blev Puerto de la Cruz det kommercielle centrum på øen, og man byggede dette toldhus i typisk kanarisk stil lige ved havnen. På nederste etage er der en butik med produkter og håndværk fra øerne.

Casa Museo Abaco
Herregård fra 1700-tallet i typisk kanarisk stil, som nu er i privateje. I dagtimerne kan man besøge dette fantastiske hus, som er udsmykket med frisk frugt og grønt, høre om dets historie samt nyde et glas sangria i den smukke have.

Museo Arqueológico Municipal
Kanarisk hus fra 1800-tallet med en udstilling om urbefolkningen samt en samling keramik- og brugsgenstande. Af og til organiseres der temaudstillinger om De Kanariske Øers kultur og historie.
Udflugter
UNESCO-turen
UNESCO-turen
Heldagsudflugt til to af de vigtigste seværdigheder på Tenerife, som begge er med på UNESCOs Verdensarvsliste, nemlig nationalparken Teide og den gamle hovedby La Laguna. Måltider og drikkevarer indgår ikke. Udflugten tilbydes i vinterhalvåret.
Læs mere om udflugten
Sådan kommer du omkring
En lejebil er en bekvem måde at opleve Tenerife på, og du kan med fordel bestille lejebilen hjemmefra; det er både billigere og nemmere. Det kan desuden være svært at få fat i en lejebil på rejsemålet i højsæsonen, så bestil en Avis-bil, før du rejser.

Har du bestilt en pakkerejse med rutefly, kan du læse mere om at leje bil her.
Vil du udforske omgivelserne omkring Puerto de la Cruz, tilbydes forskellige former for transport.

Taxi - Puerto de la Cruz

Taxi er en bekvem måde at komme rundt på Tenerife på. I Puerto de la Cruz er der mange taxier, som du kan stoppe på gaden, tage fra en taxiholdeplads eller bede hotellet bestille pr. telefon. De fleste biler medbringer fire personer, men det bliver mere og mere almindeligt med større taxier, som kan medbringe op til syv personer.

Taxichaufførerne skal i henhold til loven køre efter taxameter, men meget ofte enes man om en pris for en længere tur som f.eks. til Santa Cruz, lufthavnen eller en endagstur rundt på øen. Om natten samt på helligdage og søndage er det lidt dyrere at køre i taxi. Ofte giver man lidt drikkepenge - 5-10 % er passende.

Færge

Der går færger fra Santa Cruz til Gran Canaria.

Bustrafik - Puerto de la Cruz

Fra Puerto de la Cruz kører der busser til blandt andet Santa Cruz, La Laguna, La Orotava og Playa de las Américas, og der findes som regel køreplaner ved busstationen og busstoppestederne. Man kan købe billet ombord på bussen, og planlægger du at køre flere strækninger, kan du med fordel købe klippekortet Ten+, som koster ca. 3 euro og kan tankes op med 5-100 euro på busstationer og i visse supermarkeder.

Cykel - Puerto de la Cruz

Man kan leje cykler, men gader og veje er ikke altid så cykelvenlige. Til trods for dette er cykling en relativt stor sport, og man kan f.eks. køre ud på skovvejene på mountainbike.
Fakta

Vores service på rejsemålet

Fra november til april kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på sms og mail, hvis du vil bestille udflugter, leje bil eller måske bare have tips og gode råd. Kan vi ikke hjælpe dig på telefon eller mail, kommer ud til dit eller et nærliggende hotel. Rejser du med charterfly, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.

Fra april til november tilbyder vi ingen udflugter fra Puerto de la Cruz, og vi har ingen Spies-guider på rejsemålet, men du kan komme i kontakt med os ved at ringe, sms'e eller maile. Vi befinder os også altid i lufthavnen ved ankomst og afrejse, hvis du rejser med charterfly.

Rejser med omtanke

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Læs mere om vores klima- og miljøarbejde her.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Valuta og kreditkort

Euro (EUR). Visa, MasterCard og Eurocard accepteres næsten overalt. Flere banker og hæveautomater.
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Dansk -1 time.

El

220 V. Adapter er ikke nødvendig.

Sprog

Først og fremmest spansk, men i visse områder også catalansk og mallorcinsk. I turistområderne taler de fleste i servicebranchen engelsk.

Øvrigt

Mange trapper og niveauforskelle. Den til tider høje luftfugtighed kan være ubehagelig for astmatikere. Vi tager forbehold for ændringer i program, udflugter, priser m.m.
Vejr og klima
 • januar
21°15°
6
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • februar
21°15°
7
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • marts
22°16°
7
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • april
22°16°
8
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • maj
24°18°
9
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • juni
26°19°
10
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • juli
28°21°
11
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
30
Regnfri dage
 • august
29°21°
10
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
29
Regnfri dage
 • september
28°21°
8
Solskinstimer pr. dag
23°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • oktober
26°20°
7
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • november
24°18°
6
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • december
22°16°
6
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 5 timer og 30 minutter fra København.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til Puerto de la Cruz året rundt.

Du kan desuden rejse til Puerto de la Cruz året rundt med rutefly.

Flyet lander i Reina Sofia Lufthavn på det sydlige Tenerife.
Med Spies' transfer kommer du nemt og sikkert til dit hotel i Puerto de la Cruz. Transfer mellem lufthavn og hotel indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen. Køretiden fra Reina Sofia Lufthavn på det sydlige Tenerife til dit hotel er fra ca. 1 time og 10 minutter til 1 time og 50 minutter (ca. 90 km), afhængigt af trafik og antal hotelstop. Læs mere om transfer.

Hvis du har bestilt en pakkerejse med rutefly, anbefaler vi, at du bestiller privat transfer mellem lufthavnen og hotellet i forvejen. Du kan enten bestille transfer online i forbindelse med rejsen eller ved at ringe til os. Det vil fremgå af din billet, hvor og hvordan chaufføren møder dig. Læs mere om transfer på rejser med rutefly.

Find din rejse til Puerto de la Cruz
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.