5 oplevelser på Bali for eventyrlystne
Foto: Artyom PJ / Unsplash
Inspiration

Det her skal du opleve på

Bali

5 oplevelser på Bali for de eventyrlystne

Den indonesiske ø Bali har i flere år været blandt danskernes mest populære langdistance-rejsemål, og den har umådelig meget at byde på. Her er vores fem bud på oplevelser, du ikke må gå glip af.

Tekst: Lén-Veronica Kongerud

1. Ubud og Monkey Forest

Den lille bjergby Ubud bliver anset for at være Balis kulturelle centrum, og en rejse hertil er næsten ensbetydende med afkobling for sjæl og legeme. I bjergene er klimaet køligere og tempoet mere roligt end ved kysten, og det er i det hele taget en smule mere eksklusivt og en anelse dyrere. Ubud handler først og fremmest om at nyde naturen og omgivelserne, og en af de mest populære oplevelser er et besøg i Monkey Forest.

I Monkey Forest spadserer du ad skyggefulde stier mellem mosgroede templer og statuer, mens aberne svinger sig legende rundt i træerne. Rygterne siger, at makaka-aberne elsker at stjæle stort og småt for derefter at forsvinde ind i skoven igen, så det gælder om at sikre værdisager og alt andet, du ikke vil miste til de langfingrede aber. Du kan enten gå rundt på egen hånd eller med en guide.

Ubud og Monkey Forest på Bali

Sacred Monkey Forest. Foto: Radoslav Bali / Unsplash

2. Øtemplet Tanah Lot

Kært barn har mange navne, og Bali går også under navnet de tusind templers ø. Øen er et af de få områder i Indonesien, hvor den traditionelle hinduisme og den gamle indonesiske kultur er godt bevaret, og der er, som tilnavnet antyder, tusindvis af templer på øen.

Et af dem, Tanah Lot, ligger på en lille, isoleret klippeformation i strandkanten ca. 20 kilometer nord for Kuta Beach. Templet blev angiveligt bygget i 1500-tallet som tilbedelsessted for Dewa Baruna, hinduismens havgud. I dag er området kun tilgængeligt ved lavvande, men ingen turister får lov at gå ind i selve templet. Takket være de unikke omgivelser er templet alligevel et af Balis mest berømte og velbesøgte.

Det er især populært at besøge templet ved solnedgang, når det bader i glødende lys og dønningerne fra Det Indiske Ocean. Vil du undgå de største menneskemængder, skal du satse på et tidligt morgenbesøg.

Øytempelet Tanah Lot på Bali

Tanah Lot. Foto: Nick Fewings / Unsplash

3. Risterrasserne i Tegalalang

De frodige risterrasser i Tegalalang er blandt Balis mest populære turistmål. Rismarkerne kan minde om lave, græsklædte pyramider, der bølger sig gennem det åbne landskab.
På enkelte terrasser hænger de populære palmegynger med uforlignelig udsigt over det frodige landskab. Hvis du vil have et perfekt Instagram-billede fra ferien, er det her, du skal slå til.

Det koster omkring10.000 indonesiske rupiah at komme ind på området, men det lyder dyrere, end det i virkeligheden er. I skrivende stund svarer det til mindre end 5 danske kroner. Du skal desuden betale for hver gynge, du vil prøve.

Tips til dig, der vil rejse rundt

Den bedste måde at komme omkring på Bali er ved at leje en privat chauffør eller at deltage i en arrangeret udflugt. Kollektiv transport er stort set ikkeeksisterende, og trafikken indbyder generelt ikke til at køre selv. Du kan selv arrangere transport på forhånd og blive hentet i lufthavnen, og de fleste hoteller har egne chauffører, som du kan leje under dit ophold.

Risterrassene i Tegalalang på Bali

Tegalalang. Foto: Artem Beliaikin / Unsplash

4. Rafting på Ayung-floden

Gør dig klar til et adrenalineventyr! Ayungfloden er Balis længste flod, og den strækker sig næsten 70 kilometer gennem det frodige landskab. Hvis du går ombord i en gummibåd i Ubud, kan du bevæge dig ned ad floden , omgivet af regnskov og rismarker. Undervejs kan du spotte farvestrålende, eksotiske planter og vandfald.

Du bestemmer selv, hvor udfordrende raftingen skal være. Floden har strækninger for både nybegyndere og erfarne raftere, så alle kan være med. Hvis du begiver dig ud på de mest vilde strækninger, skal du belave dig på, at du kommer til at tilbringe en del af tiden i vandet. Det bliver med garanti en oplevelse, du vil huske!

5. Nusa Islands & Gili Islands

Nusa Lembongan, Nusa Penida og Nusa Ceningan er tre øer ud for Balis østkyst. De er kendt for deres idylliske og eksotiske omgivelser. Her kan du svømme med rokker, snorkle med månefisk, tage på udflugt i junglen, se på vandfald, bade i laguner og hoppe fra klipper – og nyde paradisiske strande uden sidestykke. Den skjulte Kelingking Beach på Nusa Penida er blandt de mest kendte. For at kommer herhen, skal du først med færge fra Sanur til Nusa Lembongan, dernæst med båd til Nusa Penida, hvorefter du skal ud på et mindre kunststykke af en klatretur ned til den isolerede strand. Højdeskræk? Så er det ikke noget for dig!

Gili-øerne hører til Balis naboø Lombok og ligger længere væk end Nusa-øerne, men det er alligevel et populært udflugtsmål fra Bali. Gili Trawangan er den største og mest kendte ø og den, der har den livligste atmosfære. Romantiske Gili Meno har kridhvide strande og glasklart vand – perfekt til kærestepar og bryllupsrejsende. Gili Air er en mellemting mellem de to, og den konkurrerer ifølge Lonely Planet med Ubud om at være Indonesiens mest populære yoga-rejsemål. Der går både mellem øerne flere gange dagligt, så du kan tage på øhop, hvis du vil opleve mest muligt.

Nusa Pendida og Nusa Islands på Bali

Nusa Pendida. Foto: Nate Johnston / Unsplash

Vil du læse mere som dette?