Se hoteller (2)

Rejser til Lucea

Jamaica, Jamaica
Rejs med Spies til Lucea og oplev hverdagslivet i en lille og hyggelig jamaicansk by.
Lucea er en af Jamaicas ældste små byer med en lang historie og et livligt folkeliv langs de fine strande. Byen ligger mellem feriebyerne Negril og Montego Bay, men er selv forholdsvis upårvirket af turismen. Husene er bygget i klassisk, caribisk stil, og atmosfæren er afslappet. I Lucea ligger et mindre antal butikker og restauranter, og i havneområdet afholdes der marked flere gange om ugen. Med sit myldrende folkeliv og sine farvestrålende boder er markedet er must for dig, der gerne vil opleve det lokale hverdagsliv i ferien.

Børnevenligt hotel på stranden i Lucea

I Lucea bor du på vores børnevenlige Family Garden-hotel Grand Palladium Jamaica Resort & Spa. Hotellet har en fantastisk beliggenhed ved stranden lidt uden for den lille by Lucea. Hotellet tilbyder aktiviteter for både store og små, og her er fire poolområder og lige så mange badebugter neden for hotellet. Værelserne er rummelige, og All Inclusive indgår i prisen for at gøre ferien så bekvem som muligt.

Hotel med fire badebugter

Grand Palladium Lady Hamilton Resort & Spa er en del af resortet Grand Palladium Jamaica Resort & Spa og byder på fire poolområder samt et stort udbud af restauranter og barer.
Tips og nyttig info
 • Hotel på stranden
 • All Inclusive
 • Fine strande
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Lucea

Endnu ingen bedømmelser af rejsemålet

Strand
Når du rejser til Lucea med Spies, bor du på et hotel beliggende lige ud til stranden.

Sol og strand på Jamaica

Jamaica tilbyder nogle af Caribiens fineste strande. Her finder du kilometerlange strande med b.la. barer og et stort udvalg af vandsport, snorkling, dykning, katamaranturer og surfing. Hvis du er mere til små, hyggelige strande, hvor du i ro og mag kan nyde sol og varme, findes det også. På de fleste strande er det muligt at leje både parasoller og solstole. Størstedelen af hotellerne tilbyder gratis liggestole og parasoller til deres gæster, hvilket vil fremgå i hotelbeskrivelsen.

Gode at vide

Ønsker du at prøve diverse vandsportsaktiviteter, skal du være opmærksom på visse ting. Sørg for at du får udleveret en svømmevest og eventuelt beskyttelsesudstyr. Tjek dine forsikringsvilkår inden du prøver vandsportsaktiviteter, da mange forsikringsselskaber klassificerer disse som ekstremsport, og der kræves ekstra forsikringsdækning. Dette gælder først og fremmest, hvis du kører på vandscooter.
Mad, drikke og natteliv
I Lucea findes et mindre antal restauranter og barer. Maden på Jamaica er velkrydret og har ofte kød, kylling, ris, frugt og bønner som hovedingredienser. Fisk og skaldyr er også meget almindeligt i det jamaicanske madlavning. En ret, man absolut bør smage, er den jamaicanske "jerk", som består af kylling, fisk eller svinekød, der tilsættes specielle krydderier og grilles over kul. Retten serveres enten med ris, frugt og en chutneylignende sovs, eller som den er. Hertil nydes gerne den lokale øl, Red Stripe. En anden populær spise på Jamaica er nationalretten Ackee and Saltfish, som består af den jamaicanske frugt aki og saltet, tørret torsk.

Mad og drikke på Jamaica

Der er indflydelse fra både Spanien, England, Kina, Indien, Frankrig og Afrika i det jamaicanske køkken. Maden er lige så forskellig som de kulturer, som er kommet til øen i løbet af årene. De fleste hoteller tilbyder typiske, jamaicanske retter på deres buffeter og menukort, men du finder også mere internationalt kendte retter. Vi vil alligevel anbefale, at du griber chancen for at udfordre smagsløgene og prøver den lokale mad.

Nationalretter på Jamaica

Jamaicas nationalret er ackee og saltet, tørret fisk ("ackee and saltfish"). Ackee er en frugt, som er typisk for Jamaica, og som kom til øen fra Vestafrika ombord på et slaveskib engang i slutningen af 1700-tallet. Frugten bliver tilberedt med grøntsager og serveres sammen med den saltede, tørrede fisk og er en god kombination af salt og sødt. Ackee kan oftest findes på hotellets morgenmadsbuffet og kan let forveksles med røræg.

Andre traditionelle madretter

Andre typer af traditionelle retter på Jamaica er bl.a. gedekød med karry, forskellige slags tærter, oksehale med hestebønner og konserveret kød med kål. Det jamaicanske køkkens stolthed, og som man absolut bør smage, er dog 'jerk', som næsten altid består kylling eller svinekød. Mange af restauranterne på Jamaica serverer en form for jerk, og hvis det falder i din smag, er der mulighed for købe krydderiblandingen med hjem og bruge i maden.

Drikke

Af de frugter og grøntsager som findes på øen, laver man forskellige typer af juice. De mest almindelige er mangojuice og forskellige melonjuicer. Jamaicas stolthed i drikkeform er Ting, en kulsyreholdig grapefrugtdrik, og øllen Red Stripe.
Lucea byder først og fremmest på fred og ro. Hvis det er et livligt forlystelses- og natteliv, du er ude efter, anbefaler vi, at du tager til Montego Bay.

Værd at tænke på

Når du er ude for at opleve nattelivet på Jamaica, er det en god idé at være opmærksom på dine omgivelser. Gå gerne i følgeskab med nogen du kender godt og sig høfligt men bestemt nej til personer, som tilbyder dig narkotika. Medbring ikke alt for dyre ejendele, og skulle du have brug for hjælp, kan du altid henvende dig til ordenspolitiet eller turistpolitiet. Du kan genkende dem på deres hvide hat eller hjelm.
Shopping
Shoppingmulighederne i Lucea er begrænsede, men der findes dog et mindre antal butikker og et lokalt marked. Markedet finder sted flere gange om ugen i havneområdet og er et must at opleve for dets myldrende folkeliv og farvestrålende boder.

Shopping på Jamaica

Jamaica tilbyder ikke så meget kommerciel shopping. Faktisk er størstedelen af butikkerne privatejede. Udvalget er derfor præget af det lokale, og der findes en masse spændende souvenirs og gaver at købe på øen. Overalt hvor der er turister, er der shoppingmuligheder. Du finder sælgere på stranden, langs vejene og helt sikkert ved øens store turistrejsemål og turistattraktioner. En del sælgere kan være påtrængende, så tak tydeligt nej og vis ingen interesse hvis du ikke har tænkt dig at købe noget.

At prutte om prisen

Man bør prutte om prisen. Det er svært at sige, hvor meget man skal gå ned i pris i forhold til det, sælgeren forlanger. Hvis du er interesseret i noget så beslut dig for, hvad du er villig til at betale – hvor meget er varen værd for dig. Hvis sælgeren ikke går med til den pris, så er det op til dig, om du vil have varen eller ej. Giv dig god tid når du prutter om prisen. Undgå at prutte om prisen på restauranter og på varer med prismærker.
Aktiviteter og seværdigheder
Aktiviteterne i Lucea begrænser sig primært til det, der tilbydes på hotellerne.

The Hip Strip i Montego Bay

The Hip Strip byder på de bedste shoppingmuligheder i Montego Bay, og der er altid noget at se på eller give sig til, uanset hvornår du befinder dig i gaden. Her finder du med garanti en souvenir at købe med hjem, og langs gaden ligger der også flere gode lokale restauranter. Om aftenen er nattelivet livligt med pubber og barer, som er populære blandt både lokalbefolkningen og feriegæster. Et must i Montego Bay er at se den fantastiske solopgang og at tage et morgendyp i det klare vand ved den populære strand Doctor's Cave Beach.

Bob Marley Museum i Kingston

En seværdighed i hovedstaden Kingston er museet om musiklegenden Bob Marley. Museet ligger i det hus, som Bob Marley købte i 1975 og boede i indtil sin død i 1981. I 1987 omdannede enken Rita Marley huset til museum, som i dag rummer historien om hans liv samt mange af hans ejendele. På museet findes også en souvenirbutik og en fotoudstilling samt caféen Legend Café. Det kan anbefales at tage med på en guidet rundvisning på museet.
Sådan kommer du omkring
Det er muligt at leje bil i Lucea. Vær opmærksom på, at Jamaica har venstrekørsel.
I Lucea kommer du nemt rundt med taxi. Taxierne har som regel ikke taximeter, og det er derfor en god idé på forhånd at aftale en pris med chaufføren.

Sådan kommer du rundt på Jamaica

Afgangene med lokalbusserne er få, og du vil sjældent se skyggen af et reelt busstop eller tidsskema. Hvis du vil ud fra hotelområdet, anbefales det, at du benytter taxi i stedet.

Taxi

De fleste hoteller tilbyder en eller anden form for taxiservice. Normalt kan du bestille en taxi i receptionen. Disse taxier er lidt dyrere end, hvis du tager en taxi på gaden, da også hotellet skal have lidt for denne service. For de lokale indbyggere er en taxi egentlig et kollektivt transportmiddel. Det er almindelige personbiler med en rød nummerplade. Taxiens slutdestination er angivet på siden af bilen, så den kører altså ikke altid derhen, hvor man ønsker at komme men kun til slutdestinationen, og taxien medtager og sætter passagerer af undervejs.

Shuttelbus

En del hoteller tilbyder shuttlebusser til nærliggende indkøbscentre. De er nogle gange gratis, og nogle gange koster de noget. Hvis hotellet tilbyder denne busservice, plejer der at være information om det i receptionsområdet. Sørg for at du får oplyst, hvornår bussen kører tilbage, hvis du ønsker at tage bussen tilbage til hotellet.
Fakta

Vores service på rejsemålet

Opholdet i Lucea er på egen hånd.

Vinteren 2022/23 kan du i ferien kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på sms og mail, hvis du vil bestille udflugter, leje bil eller blot have tips og gode råd.

Rejser med omtanke

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Læs mere om vores klima- og miljøarbejde her.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Vi anbefaler, at du beskytter dig mod myg og andre insekter med myggemidler samt lyst tøj med lange ærmer og ben.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Valuta og kreditkort

Jamaicanske dollar (JMD). Amerikanske dollar er også gangbar valuta.
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Dansk tid -6 timer (sommertid -7 timer).

El

110 V. Adapter er nødvendig. Visse elektriske apparater, f.eks. barbermaskiner og hårtørrere, fungerer ikke altid på fuld effekt.

Sprog

Engelsk.

Øvrigt

Vi tager forbehold for ændringer i program, priser etc.
Vejr og klima
 • januar
29°22°
8
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • februar
29°22°
8
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • marts
29°23°
8
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • april
30°23°
8
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • maj
30°25°
8
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • juni
31°25°
7
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • juli
31°25°
8
Solskinstimer pr. dag
29°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • august
31°25°
8
Solskinstimer pr. dag
29°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • september
31°25°
7
Solskinstimer pr. dag
29°
Vandtemperatur
15
Regnfri dage
 • oktober
31°25°
7
Solskinstimer pr. dag
29°
Vandtemperatur
15
Regnfri dage
 • november
31°24°
8
Solskinstimer pr. dag
29°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • december
30°23°
8
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
Fly og transfer

Flyvetid

15,5-17 timer inkl. mellemlanding.

Afrejse

Spies tilbyder rejser til Lucea hele året med rutefly.

Flyet lander i Sangster International Airport uden for Montego Bay.
Du kommer nemmest fra lufthavnen til hotellet ved at bestille privat transfer i forvejen. Du kan enten bestille transfer online i forbindelse med rejsen eller ved at ringe til os. Det vil fremgå af din billet, hvor og hvordan chaufføren møder dig. Læs mere om transfer på rejser med rutefly.

Find din rejse til Lucea
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.