Strand
Mauritius byder på mange forskellige typer strande spredt over hele øen.

Strande på det nordlige Mauritius

På den nordlige del af øen findes skønne strande i laguner, hvor temperaturen er behagelig. To populære strande er Pereybere og Mont Choisy.

Strande på det sydlige Mauritius

Den sydlige del af øen byder på dramatiske klipper, der breder sig ud i havet og skaber store bølger, men her findes også badevenlige strande, for eksempel Blue Bay.

Strande på det østlige Mauritius

Østkysten byder på lange, hvide og skønne sandstrande som Belle Mare, der er en af øens længste strande. Man kan også tage på bådudflugt til Ile aux Cerfs, som er en lille ø beliggende i en lagune ganske tæt på kysten.

Strande på det vestlige og sydvestlige Mauritius

Det vestlige og sydvestlige Mauritius er takket være sit varme og tørre klima populært til kitesurfing, surfing og dybhavsfiskeri. Le Morne-stranden ved foden af bjerget med samme navn er perfekt til en picnic og et forfriskende dyp i havet.
Mad, drikke og natteliv
Det mauritiske køkken er en smeltedigel af forskellige landes krydderier og madlavningstraditioner. Maden på Mauritius er ofte krydret og velsmagende uden dog at være alt for stærk.

Streetfood

Streetfood kan købes på strandene, i madboder og på markeder og er typisk en god blanding af øst og vest med for eksempel indisk curry, asiatiske forårsruller og grøntsagsgryder fra det franske køkken. Mango, ananas og kokos bruges hyppigt både som krydderi og som ingredienser i retterne, men mauritisk streetfood kan også være burgere og chilikrydrede kyllingespyd i baguetter.

Retter fra grillen

Mauritius byder naturligvis også på lækre fiskeretter tilberedt af dagens friske fangst samt gode kødudskæringer, og begge dele er populære at grille - både på den fine hotelrestaurant og den mere enkle strandbar på stranden.

Drikkevarer på Mauritius

Rom er et must at smage, når du er på Mauritius. Den lokale rom tilsættes gerne vanilje, kokos, appelsin eller kaffe og kan nydes både i drinks eller for sig selv. En anden populær drik er aromatisk te, og især vaniljete kan anbefales.
Nattelivet foregår på hotellerne, hvor der arrangeres underholdning og nogle steder dans et par aftener om ugen.
Shopping
Mauritius har et godt udbud af butikker med tøj, tekstiler, smykker, legetøj og souvenirs. Giv dig god tid til at ose og udveksle et par ord med ekspedienterne - de vil ofte gerne fortælle om deres kultur og give tips til souvenirs.
Sport og træning
Der er masser af mulighed for at være aktiv på Mauritius. Du kan blandt andet snorkle, dykke, sejle, windsurfe og stå på vandski. Du kan også leje en båd med besætning og begive dig ud på havet.

Dykning

Hvis du vil tage dykkercertifikat, ligger der dykkercentre langs kysten samt på visse hoteller.

Kitesurfing

Mauritius er kendt for sine gode forhold til kitesurfing for både professionelle og nybegyndere.

Vandring

Mauritius byder på gode muligheder for at opleve naturen på nært hold, og her findes mange vandrestier. Vi anbefaler, at du tager med på en arrangeret vandretur.

Oplev den velbevarede og varierede natur i skove som Black River Gorges National Park, Ebony Forest i Chamarel eller Bras d'Eau National Park, hvor der findes hundredvis af endemiske træer og dyr som rosenduen, Mauritiusparakitten, paradisfluesnapperen og den meget sjældne Mauritiustårnfalk.

Også det velorganiserede naturreservat La Vallée de Ferney uden for Mahébourg er et besøg værd for sin flora og fauna og byder blandt andet på en 400 år gammel urskov.

Golf

Mauritius har flere fine, velholdte golfbaner.
Aktiviteter og seværdigheder

Ile aux Cerfs

Lille ø med fantastiske paradisstrande.
Mauritius byder på masser af seværdigheder.

Seven Coloured Earth

Den unikke geologiske formation i Chamarel-området på det sydvestlige Mauritius er et relativt lille område med klitter i syv forskellige farver. Formationen ligger i en større naturpark omgivet af kaffeplantager, og her findes bl.a. en café, der serverer lokalproduceret kaffe. Af andre seværdige og spændende naturreservater kan nævnes Ebony Forest og Lavilleon, som ligger i nærheden.

The Rhumerie de Chamarel

Hvis du vil lære, hvordan sukkerrør bliver til rom, er et besøg på dette lille romdestilleri et must. Destilleriet ligger midt i naturen og viser, hvordan sukkerrørene bliver kværnet og omdannet til den lækreste rom. Besøget afsluttes med en smagsprøve på forskellig slags rom, og her findes også en restaurant.

Pamplemousses Botanic Garden

Pamplemousses Botanic Garden, som også hedder Sir Seewoosagur Ramgoolam Botanic Garden, blev grundlagt for over 300 år siden og er den ældste botaniske have på den sydlige halvkugle. Haven har en fantastisk flora og fauna med utallige endemiske planter, damme med kæmpeåkander og dyr som skildpadder, rådyr og forskellige fuglearter. Er man virkelig heldig, kan man også opleve talipotpalmen blomstre - men det sker kun én gang i løbet af træets levetid på mellem 30 og 80 år.

Sugar World

L'Aventure du Sucre er en tidligere sukkerfabrik, som er blevet omdannet til et interessant museum om sukkerrørenes historie, og hvilken betydning sukker har for Mauritius.

Port Louis

I hovedstaden Port Louis blandes gammelt og nyt, og byen afspejler også lokalbefolkningens sammensætning med sine moskéer, kirker og pagoder.

Ved havnen ligger Le Caudan Waterfront, som er et shopping- og forlystelsesområde med et hav af butikker og restauranter foruden en biograf og et lille lokalhistorisk museum. I byen findes også en markedshal med små boder med frugt, grøntsager, kød og fisk samt butikker med souvenirs og lokalt håndværk.

Fra Fort Adelaide - en gammel fæstning bygget af briterne i 1800-tallet - er der fin udsigt over Port Louis, og vil du lære mere om Mauritius, kan det anbefales at besøge det naturhistoriske museum. Fotografimuseet på Vieux Conseil Street og den fine park Jardin de la Compagnie er også et besøg værd.
Sådan kommer du omkring
Du kan komme omkring på Mauritius med taxi, og priserne er rimelige.
Fakta

Vores service på rejsemålet

Opholdet på Mauritius er på egen hånd.

Rejser med omtanke

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Læs mere om vores klima- og miljøarbejde her.

Pas, visum og dansk fremmedpas

For danske statsborgere skal passet være gyldigt under hele opholdet. Der kræves ikke visum for ophold i indtil 90 dage. Danske provisoriske pas (nødpas) anerkendes til ind- og udrejse. For nærmere information henviser vi til Mauritius' ambassade på telefon 20 71 30 60.

Personer med dansk flygtninge- eller fremmedpas skal kontakte Mauritius' ambassade for at få oplyst, hvilke regler der gælder for deres indrejse.

Spies bærer ikke ansvar for fejlagtige dokumenter, der kan føre til nægtet indrejse i Mauritius.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Valuta og kreditkort

Rupee (MUR). Hæveautomater til VISA og MasterCard. Diners og American Express er de mest almindelige kreditkort på hotellerne.
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Dansk +3 timer (sommertid +2 timer).

El

220 V. Adapter er nødvendig (engelsk trebenskontakt).

Sprog

Engelsk, fransk og kreolsk.

Øvrigt

Vær opmærksom på, at visse hoteller kræver kopi af kreditkort som depositum ved check-in.
Vejr og klima
 • januar
29°23°
8
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
11
Regnfri dage
 • februar
29°23°
7
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
8
Regnfri dage
 • marts
29°23°
7
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
10
Regnfri dage
 • april
28°22°
6
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
10
Regnfri dage
 • maj
27°20°
6
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
14
Regnfri dage
 • juni
25°18°
6
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
14
Regnfri dage
 • juli
24°18°
6
Solskinstimer pr. dag
23°
Vandtemperatur
14
Regnfri dage
 • august
24°18°
6
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
13
Regnfri dage
 • september
25°18°
6
Solskinstimer pr. dag
23°
Vandtemperatur
15
Regnfri dage
 • oktober
26°19°
7
Solskinstimer pr. dag
23°
Vandtemperatur
16
Regnfri dage
 • november
28°20°
8
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
15
Regnfri dage
 • december
29°22°
8
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
13
Regnfri dage
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 14 timer. Mellemlanding undervejs.

Afrejse

Du kan rejse til Mauritius hele året med rutefly og dermed selv bestemme afrejsedag og rejselængde.
Du kommer nemmest fra lufthavnen til hotellet ved at bestille privat transfer i forvejen. Du kan enten bestille transfer online i forbindelse med rejsen eller ved at ringe til os. Det vil fremgå af din billet, hvor og hvordan chaufføren møder dig. Læs mere om transfer på rejser med rutefly.

TILBUD PÅ REJSER MED RUTEFLY TIL Mauritius

Vinter

Silver Beach
Silver Beach
Mauritius
 • Pakkerejse med fly og hotel
 • 9 dage, 7 nætter på hotel
 • Afrejse 28 feb 2023 fra København
Inkl. All Inclusive
Indtjekket bagage indgår
Inkl. All Inclusive
Fly og 7 nætter på hotel
28 feb 2023 fra København
Lagoon Attitude
primeselect
 • Velegnet til voksne
Lagoon Attitude
Mauritius
 • Pakkerejse med fly og hotel
 • 9 dage, 7 nætter på hotel
 • Afrejse 9 jan 2023 fra København
Inkl. halvpension
Indtjekket bagage indgår
Inkl. halvpension
Fly og 7 nætter på hotel
9 jan 2023 fra København
Constance Belle Mare Plage
Constance Belle Mare Plage
Mauritius
 • Pakkerejse med fly og hotel
 • 9 dage, 7 nætter på hotel
 • Afrejse 28 feb 2023 fra København
Inkl. halvpension
Indtjekket bagage indgår
Inkl. halvpension
Fly og 7 nætter på hotel
28 feb 2023 fra København

Sommer

Silver Beach
Silver Beach
Mauritius
 • Pakkerejse med fly og hotel
 • 9 dage, 7 nætter på hotel
 • Afrejse 6 jun 2023 fra København
Inkl. All Inclusive
Indtjekket bagage indgår
Inkl. All Inclusive
Fly og 7 nætter på hotel
6 jun 2023 fra København
Lagoon Attitude
primeselect
 • Velegnet til voksne
Lagoon Attitude
Mauritius
 • Pakkerejse med fly og hotel
 • 9 dage, 7 nætter på hotel
 • Afrejse 6 jun 2023 fra København
Inkl. halvpension
Indtjekket bagage indgår
Inkl. halvpension
Fly og 7 nætter på hotel
6 jun 2023 fra København
LUX* Grand Gaube Resort and Villa Mauritius
LUX* Grand Gaube Resort and Villa Mauritius
Mauritius
 • Pakkerejse med fly og hotel
 • 9 dage, 7 nætter på hotel
 • Afrejse 6 jun 2023 fra København
Inkl. morgenmad
Indtjekket bagage indgår
Inkl. morgenmad
Fly og 7 nætter på hotel
6 jun 2023 fra København

Rejsetips og inspiration

5 grunde til at elske Mauritius

5 grunde til at elske Mauritius

Hvad er det der gør, at mange forelsker sig i Mauritius? En personlig beretning om den ultimative feriedrøm og hvorfor man bør unde sig selv at rejse til Mauritius.

Hvad er det der gør, at mange forelsker sig i Mauritius? En personlig beretning om den ultimative feriedrøm og hvorfor man bør unde sig selv at rejse til Mauritius.
Spil golf på Mauritius

Spil golf på Mauritius

At spille golf på Mauritius er som at spille golf i paradis. Her finder du både fine golfbaner, smukke strande og mange naturoplevelser.

At spille golf på Mauritius er som at spille golf i paradis. Her finder du både fine golfbaner, smukke strande og mange naturoplevelser.
Find din rejse til Mauritius
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.