Tips til romantisk ferie

Lad kærligheden blomstre

Romantiske rejsetips

Tips til en romantisk ferie

Kender du en, der fortjener at blive forkælet lidt ekstra? Her er nogle af vores bedste bud på en ferieoplevelse i romantikkens tegn.

♥ Sejltur på Moldau

Floden Moldau, der er Tjekkiets længste, flyder roligt gennem Prags charmerende middelalderkerne. Den gamle by er i sig selv romantisk og smuk, men indtrykket bliver kun bedre ved at se byen fra vandet. Gennem byen krydses floden af 18 broer, hvoraf den mest berømte er Karlsbroen.

Rejser til Prag

Tag en rolig tur på vandet i charmerende Prag

Tag en rolig tur på floden Moldau i charmerende Prag

♥ Bad i Den Blå Lagune på Island

Island er fremmedartet og smukt. Øen er spækket med vild natur: vulkanske klipper, sorte strande og turkisfarvede varme kilder. En kort tur fra Reykjavik ligger den verdensberømte Blå Lagune, der absolut er et besøg værd. Lagunen ligger i et vulkankrater, og det dampende varme vand, der holder en temperatur på 37-40 grader hele året, er fyldt med mineraler, der gør kroppen godt. Efter nogle afslappende timer her kan I tage ind til Reykjavik og besøge en af de mange trendy restauranter – eksempelvis 101 Reykjavik Street Food eller Matarkjallarinn.

Rejser til Island

Et bad i Islands varme kilder er absolut velvære.

Et bad i Islands varme kilder er absolut velvære. Foto: Frank Denney | Unsplash

♥ Bo på luksushotel i Lissabon

Det kan godt være, at du ikke altid er optaget af hotellets standard, når du er på storbyferie. Det meste af tiden er man jo alligevel ude. Men der er alligevel noget særligt over følelsen af at kunne vende tilbage til et eksklusivt hotelværelse efter timevis af shopping og sightseeing. I Lissabon er prisniveauet desuden lavere end i mange andre europæiske storbyer, og byen emmer af charme, følelser og romantik. Forkæl eksempelvis dig selv og din partner med et udsøgt værelse på det berømte hotel Avenida Palace fra 1882. Nyd morgenen i jeres eget tempo, bestil morgenmad på sengen og slap af, inden I bevæger jer ud i Lissabons smukke gader.

Rejser til Lissabon

♥ Picnic i New York

Midt i Manhattans betonjungle ligger en af verdens største og dejligste parker – Central Park. Den strækker sig fra 59. til 110. gade, og den ideholder alt fra små slotte til smukke søer. Og naturligvis er der masser af velegnede grønne spots til en romantisk picnic. Stik forbi et supermarked, en specialbutik eller et af Manhattans utallige take away-steder og find noget godt at tage med – eksempelvis til Great Lawn eller Belvedere Castle.

Tip! Parken er fire kilometer lang, så hvis I vil se mest muligt, er det oplagt at cykle. Der er flere muligheder for at leje cykler tæt på parken, bl.a. på 56. og 58. gade.

Rejser til New York

Smukke Central Park er oplagt til picnic midt i storbyen.

Smukke Central Park er oplagt til picnic midt i storbyen.

♥ Klassisk koncert i Venedig

Ikoniske Venedig er selvskrevet til en liste over romantiske ferieoplevelser. Byens grønne kanaler trafikeres af de sorte gondoler, men drop gondolerne med mindre du føler stærkt for en temmelig dyr og kortvarig tur. Brug hellere tiden og pengene på en Vivaldi- eller barokkoncert i en af byens smukke, gamle kirker. Musikerne er som regel meget, meget dygtige, og det koster ikke alverden.

Rejser til Venedig

♥ Utraditionel madoplevelse på Djemaa el-Fna

Tag din udkårede med til den eventyrlige markedsplads Djemaa el-Fna i Marrakech. Her er der slangetæmmere, gøglere og masser af 1001 nat-stemning samt hundredvis af små madboder, hvor kød, grøntsager og brød tilberedes over åben ild. Slå jer ned på bænkene, peg på det, I synes ser godt ud, og nyd et mindeværdigt (og meget billigt) måltid under Marokkos stjernehimmel.

Rejser til Marrakech

Rejs til Marrakech med Spies

Eventyrlige Marrakech er fyldt med oplevelser.

♥ Bottomless brunch i London

Sov længe og nyd en dejlig champagnebrunch sammen. Mange hoteller og restauranter tilbyder ”Bottomless brunch”, altså brunch med en ubegrænset mængde champagne eller anden mousserende vin til. Idéen fejler ikke noget, og hvis du ikke har mulighed for at tage til London, når det paser, kan du overraske din partner derhjemme med en dejlig morgenmad og to glas bobler. Enkel luksus, enkel glæde!

Rejser til London

♥ Skøjteløb på Amsterdams kanaler

Det sker ikke så ofte, men når det bliver tilstrækkelig koldt, fryser nogle af kanalerne i Amsterdam – og du kan stå på skøjter gennem byen. Når isen tillader det, bliver der arrangeret forskellige aktiviteter, konkurrencer og arrangementer på kanalerne. Det at bevæge sig rundt på isen i byen er en speciel oplevelse, og hvis du spørger os, er det ganske romantisk! Du behøver ikke engang at løbe på skøjter – bare find vintertøjet frem og nyd en tur hånd i hånd gennem byen.

Rejser til Amsterdam

Rejs til Amsterdam med Spies

Det er ikke så ofte det sker, men når kanalerne i Amsterdam fryser til, er det en helt speciel oplevelse . Foto: Robbert Esser | Unsplash

♥ Gå hand i hand – hvor som helst

Husk, at du kan give din udkårne lidt ekstra opmærksomhed når som helst og hvor som helst. Hold hinandens hænder, server en enkel morgenmad på sengen – sæt pris på hinanden. Hvis du er en af dem der tænker, at du burde vise din kærlighed til en anden person lidt oftere, er dagen i dag en perfekt anledning. Hurra for kærligheden! ♥

Två unga kvinnor går och håller varandra i handen på en kullerstensgata, vid en graffitimålad mur.

Husk at du kan give en du holder af lidt ekstra opmærksomhed - når som helts og hvor som helst.