Hoteller i Bulgarien
SENTIDO Marea i Golden Sands
Eksperternes tips

Mine favorithoteller i Bulgarien

Bulgarien er et fremragende rejsemål for dig, der elsker skønne strande, spændende kultur, rimelige priser og kort flyvetid. Så ved du det – og snart ved du også, hvilke hoteller du skal vælge!

Tekst og billeder: Tomas Alexandersson
Publiceret: 24. august 2023

To lufthavne – fem rejsemål

Med Spies kan du rejse til lufthavnen i Varna i det nordlige Bulgarien og Burgas, der ligger længere mod syd. Rejser du til Varna, kan du vælge feriefavoritterne Albena og Golden Sands eller Balchik, som er præget af mere lokal feriekultur. Rejser du til Burgas, kan du slå dig ned i festlige Sunny Beach eller i den UNESCO-listede by Nessebar.

Marea Golden Sands

Marea Golden Sands

Albena

Albena er kendt for sin kilometerlange sandstrand og sine hotelkomplekser af ældre dato. Det er en velorganiseret, grøn og frodig ferieby – perfekt, hvis du for eksempel rejser med børn eller bare gerne vil have en rolig ferie. I Albena bor du godt, især på Maritim Hotel Paradise Blue Albena. Ud over strandens beliggenhed kan du nyde en række feriefaciliteter som pool, motionsrum, spa, restauranter og barer. Hotellet ligger centralt placeret i Albena, som er en ret lille ferieby. Værelserne er lige så moderne som resten af hotellet, der er placeret i kategori 4+.

Hotel Maritim Hotel Paradise Blue Albena

Hotel Maritim Hotel Paradise Blue Albena.

Golden Sands

Er du til lidt mere fest og farver kombineret med langsomme, afslappende dage, er Golden Sands et godt valg. Stranden er fantastisk, og i byens centrum finder du forskellige typer af fornøjelse både til dag og aften. I Golden Sands har jeg tilbragt skønne feriedage på SENTIDO Marea. Det er et hotel, der ligger lidt uden for centrum, meget tæt på stranden. Fra poolområdet er der udsigt over Sortehavet, og det tager kun cirka 20 minutter at gå langs strandpromenaden til Golden Sands' centrum. Du kan selvfølgelig også bare blive på hotellet og nyde udvalget af barer, restauranter og faciliteter. Det meste indgår i hotellets All Inclusive!

Hotel SENTIDO Marea i Golden Sands

Hotel SENTIDO Marea i Golden Sands.

Balchik

Bymidten er lille, stemningen er stille og rolig, og langs havnepromenaden kan du slappe af på en hyggelig udendørs café. Du skal tage til Balchik for at slappe af, men hvis du har brug for at strække benene, kan du også gå en tur til Dronning Marias sommerpalads, som er den største attraktion i området. I Balchik kan du bo på en rigtig nordisk favorit: Helios. Helios tilbyder både lejligheder og værelser og ligger lige ud til stranden. Her er hyggeligt og dejlig simpelt. Nyd de dovne dage i fulde drag – og den gode mad fra hotellets restaurant.

Balchik

Balchik er en rolig lille by ved havet, der er perfekt, hvis du gerne vil koble af.

Hotel Helios i Balchick

Hyggelige hotel Helios i Balchik.

Sunny Beach

Sunny Beach er det oplagte valg for dig, der vil feste. Men du kan også tage hertil for strandens skyld – for den er virkelig fremragende. Bor du på et hotel i udkanten, omkring Nessebar, kan du desuden nemt kombinere strandliv med kultursightseeing. Når du tager til Sunny Beach, synes jeg, du skal bo på Helena Sands, som er et stort og flot hotel ved stranden uden for centrum. Hotellet er et større resort, hvilket normalt ikke er min kop te, men det er ret komfortabelt og hyggeligt på samme tid.

Hotel Helena Sands i Sunny Beach.

Hotel Helena Sands i Sunny Beach.

Nessebar

Når Sunny Beach slutter mod syd, kommer du til et verdensarvsted – Nessebar. Nessebar er et rejsemål, jeg mener, alle bør besøge. Denne historiske by er UNESCO-listet og en sand perle. Nessebar består af en gammel del, hvor du finder hyggelige stræder, smukke huse og udendørs caféer. I den nyere del er der mere moderne huse og en højere feriepuls. I denne nyere del ligger mit favorithotel – Aphrodite. Et enkelt hotel i sin helhed, men strandens beliggenhed, poolområdet og hotellets nærhed til Nessebars gamle by gør, at du både får strand og kultur på én og samme rejse.

Nessebar

Hyggelige Nessebar – en verdensarv.

Hotel Aphrodite Nessebar

Hotel Aphrodite, der ligger lige uden for Nessebars gamle bymidte.

Tomas Alexandersson

Tomas tager os med ud på oplevelser, der indeholder arkitektur, udstillinger samt bar- og restaurantbesøg. Gerne i østeuropæiske storbyer, hvor han blandt andet har en forkærlighed for Tallinn.

Vil du læse mere som denne?