10. Håndtering af persondata

Nedenfor findes en kort sammenfatning af de vigtigste dele af vores persondatapolitik. Du kan læse hele vores persondatapolitik og cookiepolitik på Spies.dk.

Ansvarlig for persondata og kontaktoplysninger

Spies er dataansvarlig for behandlingen af personoplysninger. Personoplysninger, som indsamles af Spies, behandles også af Thomas Cook Northern Europe AB. Du kan kontakte os på info@spies.dk eller på adressen Spies, Kay Fiskers Plads 9, 2300 København S. Har du direkte spørgsmål til, hvordan vi arbejder med persondata, er du velkommen til at kontakte os ved at sende en mail til DPO@spies.dk og skrive ”Til den ansvarlige for persondata” i emnefeltet.

Indsamling og håndtering af personoplysninger

Vi indsamler personoplysninger, når nogen kontakter os eller anvender en af vores tjenester. Vi indsamler også personoplysninger om børn og øvrige medrejsende på en bestilling. Vi kan supplere og opdatere dine personoplysninger via indhentning fra private og offentlige registre.

Vi anvender dine personoplysninger for at kunne gennemføre vores rejseaftale med dig, administrere din rejse, kundeservice, udvikling af tjenester og service samt for at opfylde lovkrav. Vi anvender også dine personoplysninger til markedsføring, personificering, udsendelse af information og kundeundersøgelse i forbindelse med din rejse.

Vi gemmer alle vores indsamlede personoplysninger i vores kundedatabase i tre (3) år. Med dit samtykke kan vi gemme personoplysninger i op til 10 år. Hvis du reklamerer over en rejse indenfor tre år efter din sidste rejse, gemmer vi alle dine oplysninger i 10 år. Hvis det er relevant, leverer vi personoplysninger til vores samarbejdspartnere og IT-leverandører som optræder som persondatabehandler. En del af vores samarbejdspartnere (f.eks. hotel og flyselskab) findes udenfor EU/EØS-området.

Dine rettigheder

Du giver samtykke til vores håndtering af personoplysninger, når du benytter en af vores tjenester på Spies.dk, i vores app, ved kontakt med vores rejsekonsulenter eller hos en repræsentant eller rejsearrangør. Du har til enhver tid ret til at tilbagekalde dit samtykke, få information om hvilke oplysninger vi har gemt om dig og ret til at anmode om, at vi sletter, supplerer eller retter oplysninger om dig. Du har også ret til at anmode om, at behandlingen af dine personoplysninger begrænses til bestemte formål.

Hvis du tilbagekalder dit samtykke, vil vi slette de personoplysninger og ophøre med den behandling, som er omfattet af samtykket. Det kan ske, at den samme personoplysning behandles både i forbindelse med udførelsen af rejseaftalen, specifikt pga. et samtykke, og fordi oplysningen er nødvendig for at opfylde andre juridiske forpligtelser. Det betyder, at selvom du trækker dit samtykke tilbage, og den behandling, som baseres på samtykket, udløber, kan personoplysningen alligevel findes hos os til andre formål.

Cookies

For håndtering af cookies gælder foruden vores persondatapolitik også vores cookiepolitik.

Hvis du vil klage

Enhver, der mener, at et firma overtræder PDL eller anden lov om privatlivets fred, kan henvende sig til Datatilsynet. Læs mere på Datatilsynets hjemmeside.