Vores bæredygtighedsstrategi

Vores ESG-strategi

Vores vision er at indtage positionen som det førende rejseselskab i Norden, når det kommer til ansvarlige rejser, sådan så vores gæster fortsat kan rejse på velfortjent ferie, samtidig med at vi sammen tager vare på andres og planetens velvære. Vi har en plan og tydelige mål, som strækker sig til 2030 – og målsætninger frem til 2050.

Vores plan for at mindske klimaaftryk

Omkring 90 procent af vores klimaaftryk kommer fra vores egne fly og vores hotelvirksomhed. Derfor er det inden for disse områder, at vores største indsats ligger, og her vi kan opnå en positiv forandring.

Sunclass Airlines fly i luften

Flyvninger med Sunclass Airlines

Vi vil mindske vores udledning fra vores eget flyselskab med 25 % pr. passagerkilometer frem til 2030, og vi har et langsigtet mål om en udledning på netto-nul i 2050. Det skal bl.a. opnås gennem opdatering af vores flyflåde med flere CO2-besparende Airbus NEO-modeller og via investeringer i mere bæredygtigt brændstof.

Læs mere her

Poolområdet på Ocean Beach Club på Cypern

Vores egne hoteller

57 % af vores egne hoteller drives i dag af el fra vedvarende energi. I 2025 skal det gælde alle vores egne hoteller. Inden 2040 skal samtlige hoteller, vi sælger rejser til, drives af el fra vedvarende energi. Vi har desuden et langsigtet mål om at have en udledning på netto-nul fra alle vores egne hoteller i 2040.

• Alle vores egne hoteller (Sunwing, Sunprime og O.B.C.) skal være bæredygtighedscertificerede via Travelife (hotellerne har arbejdet efter Travelifes retningslinjer siden 2010, og det arbejde fortsætter).

• Vi vil investere i forbedringer af hotellernes kildesorteringssystem

• Vores ambition er primært at anvende lokale råvarer i vores restauranter, og hvor det er muligt lokaltdyrkede og økologiske råvarer.

• Vores mål er at reducere vores madspild fra restauranterne. Vi udfaser desuden produkter med traditionel palmeolie eller erstatter dem med produkter, der indeholder certificeret palmeolie, senest i 2023 i restauranterne og senest i 2025 i Minimarket.

Hus på Boa Vista

I de sammenhænge, vi indgår i, skal vi ...

  • Bidrage til positiv forandring, beskæftigelse og økonomisk vækst som at skabe attraktive jobmuligheder på vores rejsemål.
  • Være en attraktiv arbejdsgiver, hvor medarbejderne er stolte, udvikles og trives med fokus på mangfoldighed.
  • Identificere og tilbyde mere ansvarlige udflugter.
  • Tage afstand fra udnyttelse af vilde dyr og guide vores gæster til dyrevenlige oplevelser – i dag har vi et tæt samarbejde med World Animal Protection.
  • Værne om børns tryghed – det sker bl.a. gennem vores samarbejde med Red Barnet.
  • Foretage indsatser for at bidrage til en bedre fremtid for nye generationer gennem forskellige projekter.
Grønne blade

Vi skal også ...

  • Fortsat arbejde aktivt for at nedbringe forbruget af engangsplast. I 2023 vil vi bl.a. have fjernet eller udskiftet alle engangsplastikartikler på vores egne fly og hoteller. I 2025 gælder det for hele vores virksomhed.
  • Alle hoteller, som vi tilbyder, skal være certificerede via Global Sustainable Tourism Standard (GSTC) eller tilsvarende standard i 2030.
  • Airshoppen, der sælger og distribuerer varer til vores gæster har fastsat en række mål vedrørende energi, affald og produkter. Dette indebærer bl.a. mindskning af plast- og energiforbruget samt montering af solcellepaneler på lageret. Airshoppen vil også indkøbe produkter uden unødvendig emballage samt sikre, at produkter indeholdende miljøskadelige ingredienser successivt fjernes fra sortimentet, efterhånden som der kommer ny information fra myndighederne.

Tidslinje for vores mål

Mere om Spies