En lille abe sidder i et træ

Spies i samarbejde med World Animal Protection

Omtanke for dyrene

At se vilde dyr kan være en fantastisk ferieoplevelse. Samtidig er det alment kendt, at mange vilde dyr udnyttes og udsættes for stressende eller skadelige handlinger på rejsemål rundt om i verden. Spies har af disse grunde for en del år siden valgt at fjerne oplevelser som delfinsvømning og elefantridning fra udflugtsprogrammet.

I 2022 har Spies vedtaget en ny dyrevelfærdspolitik, hvor vi har et særskilt fokus på at stoppe udnyttelse af vilde dyr i fangeskab. Vi mener, at vilde dyr skal opleves i deres naturlige miljø. Derfor har vi også indgået en samarbejdsaftale med World Animal Protection. Sammen med dem vil vi sikre os, at dyr ikke kommer til skade i forbindelse med vores aktiviteter på de destinationer, vi har rejser til.

Det indebærer:

Tvo elefanter i Sydafrika. Kariega Game Reserve Eastern Cape
  • At vi tager afstand fra alle former for udnyttelse af vilde dyr i fangeskab – også der, hvor formålet er underholdning af turister. Det kunne f.eks. være at svømme med delfiner, se shows med vilde dyr i fangeskab, ride eller bade med elefanter, deltage i fotosessioner med vilde dyr osv.

  • At vi tilbyder og guider vores gæster til dyrevenlige udflugter, der er godkendt af World Animal Protection, og som følger vores dyrevelfærdspolitik.

Mange af vores gæster kan godt lide at opleve vilde dyr, og vi vil selvfølgelig gerne hjælpe dem med at få de bedste ferieoplevelser uden at gå på kompromis med dyrenes velbefindende.

Eksempler på godkendte udflugter

  • Naturreservater, rehabiliterings- og redningscentre, som har den højest mulige standard for dyrevelfærd, og hvor man ikke avler med henblik på kommercielle formål.

  • Ansvarsfulde udflugter, hvor turister kan observere dyrene i deres naturlige habitat fra en sikker, respektfuld afstand uden at forstyrre deres naturlige opførsel og rutiner.

Tre strudse æder græs i Dakar

Anbefalede udflugter med Spies

I samarbejde med World Animal Protection kan du opleve vilde dyr i deres rette element

World Animal Protection

World Animal Protection logo

Om World Animal Protection

World Animal Protection er en global dyrebeskyttelsesorganisation, der har eksisteret i 70 år med målet om at bidrage til en bedre verden for dyr. Siden 1981 har de som den eneste dyrebeskyttelsesorganisation haft en rådgivende rolle i FN i forhold til dyrevelfærd. WAP har indsatser i omkring 50 lande og har kontorer på 12 forskellige steder i verden, herunder i Danmark og Sverige. WAP arbejder med opinionsdannelse samt gør indsatser for dyr, hvor behovene er størst.

Inspiration til en dyrevenlig ferie

Mere om Spies