Inspiration

Sådan finder du

Ferien, som er mere dig

Hvilken rejsetype er du?

Foretrækker du ægte luksus på din ferie? Rejser du med børn og vil derfor gerne have alt planlagt ned i mindste detalje? Er det vigtigt for dig at få trænet i ferien? Vi er allesammen forskellige, og heldigvis findes der rejser for enhver smag. Her får du hjælp til at finde en, som er lidt mere dig.

Tryghedsforælderen

For tryghedsforælderen er familieferien årets højdepunkt, og derfor må ingenting gå galt. Alle detaljer skal planlægges nøje, og flymad samt bustransfer til og fra hotellet bestilles gerne god tid i forvejen. Tryghedsforælderen bestiller ofte også All Inclusive eller andre praktiske løsninger, som gør, at familien i stedet kan fokusere på at nyde ferien.

Vi anbefaler:

Hvis du genkender dig selv i denne typebeskrivelse, kommer du til at elske hotelkoncepterne Sunwing Family Resorts og Ocean Beach Club, hvor alt er tilrettelagt, for at børnefamilier skal få en så vellykket ferie som muligt. Det er selvfølgelig altafgørende, at børnene har det godt, men det er også vigtigt, at forældrene hygger sig! Vil du samle ekstra forældrepoint, kan du overveje en tur til Disneyland i Paris eller Disneyworld i Orlando.

Vings maskot Lollo har ett barn i knät.

Romantikeren

Når romantikeren er på tur med sin udvalgte, er et flot hotel, hyggelige omgivelser og god stemning vigtigt. Restauranter med levende lys, stemningsfuld atmosfære og god mad gør romantikeren blød i knæene. Gåture langs stranden under en klar stjernehimmel er heller ikke værst, og de rolige, tilbagetrukne steder frister mere end de hektiske.

Vi anbefaler:

Sunprime Hotels er perfekte for romantikeren. Alle Sunprime-hoteller har en aldersgrænse på 16 år, og her kan du læne dig tilbage og nyde stilheden ved poolen og den eksklusive følelse i restauranterne. Når det kommer til romantiske rejsemål, er der få ting, der slår paradisøer som Maldiverne, Seychellerne og Mauritius. Vil du have en lidt kortere flyrejse, er også græske Parga og kroatiske Dubrovnik særdeles romantiske.

Her kan du få flere romantiske rejsetips

Ett par som sitter på stranden vid vattenbrynet.

Eventyreren

Bliver du stresset af tanken om at tilbringe mange timer på hotelværelset uden at se og opleve noget? Så er du sandsynligvis en eventyrer. Eventyreren elsker at udforske nye steder og går med glæde gaderne tynde, prøver lokal mad og oplever så meget som muligt. At lede efter noget nyt og uopdaget, for eksempel et spisested eller en skjult strand, ingen har hørt om, er typisk for mange eventyrere.

Vi anbefaler:

Er du en eventyrer? Så kan du glæde dig over muligheden for at vælge og vrage blandt hundredvis af spændende rejsemål! Har du lyst til en roadtrip i USA? Vil du spise dig vej gennem Italien? Tage på opdagelsesrejse i Caribien? Kontakt os, så hjælper vi dig med at sætte en eventyrlig drømmerejse sammen.

Man och kvinna som dyker under ytan.

Luksusdyret

For luksusdyret er hotellet alfa og omega. Sengen skal være stor og komfortabel, værelset skal være stilfuldt indrettet, og vinkortet bør være velsammensat. Denne rejsetype har ikke noget imod børn, men foretrækker at have dem lidt på afstand, og selskabet på rejsen består som regel af kæresten eller gode venner. Luksusdyret foretrækker spaen frem for løbebåndet, men begge dele skal være tilgængelige – bare for en sikkerheds skyld.

Vi anbefaler:

Spies' Top Selection er udvalgte luksushoteller for dig, der vil have en drømmeferie i ordets bogstaveligste forstand. Disse hoteller finder du næsten overalt. F.eks. i Caribien, Dubai, Grækenland, Spanien og Frankrig – så er det bare at vælge og vrage.

Poolen på hotellet Constance Belle Mare Plage på Mauritius

Constance Belle Mare Plage på Mauritius er et af Spies' Top Selection-hoteller

Træningsentusiasten

Flere og flere kan efterhånden se sig selv i denne type. At være træningsentusiast betyder ikke, at du ikke slapper af i ferien. Det betyder bare, at du gerne vil træne lidt samtidig. Det er med andre ord vigtigt at bo på et hotel med gode træningsmuligheder og et veludstyret motionsrum.

Vi anbefaler:

Er du træningsentusiast, kommer du til at stortrives på Spies' egne koncepthoteller. Her kan du tilmelde dig gratis SATS-hold og udfordre dig selv i moderne motionsrum. På enkelte hoteller kan du endda downloade dine egne løberuter til de to apps RunKeeper og MapMyRun. Et andet godt alternativ for træningsentusiasten er en ren træningsrejse med professionelle instruktører. F.eks. kan du tage på svømmeferie til Cypern eller yogarejse til Lefkas.

Læs også: Lynguide til hotellernes træningstilbud

En man står i en yogaposition, med utsikt över bergen.

Storfamilien

Denne gruppe består gerne af flere generationer, og derfor opstår der hurtigt mange forskellige ønsker. Farfar vil gerne spille golf, lillebror kan ikke få nok af vandrutsjebaner, tante daser helst på stranden, og mor vil ud at se på seværdighederne. Storfamilien ønsker sig trygge, rolige omgivelser med tilbud til gæster i alle aldre.

Vi anbefaler:

Brug tid på at finde ud af, hvad I ønsker. Er det vigtigt at være i nærheden af centrum? Foretrækker I en beliggenhed tæt på stranden? Vælg det alternativ, der opfylder flest af familiens ønsker. Det kan også godt svare sig at vælge en kombinationsrejse. Hvis I ikke bliver enige, kan I f.eks. dele en to-ugers ferie op i to og være en uge på hvert sted.

Tip: Med Sunwing finder du Big Family-lejligheder – perfekte til når man rejser mange sammen.

En större grupp människor sitter på en stenstrand i solnedgången.

Madelskeren

Når madelskeren rejser, kommer de gastronomiske oplevelser i første række. Turen går derfor helst til et land med et berømt køkken eller til et rejsemål med velanmeldte restauranter. En velsammensat menu på en Michelin-restaurant lokker lige så meget som at udforske nye smage på en lokal restaurant eller rejse rundt og besøge madmarkeder og vingårde.

Vi anbefaler:

Maden er en af de største grunde til, at Ocean Beach Club er blevet en succes. Her kan du bo i en lækker suite lige ved havet og nyde store madoplevelser fra morgen til aften takket være dygtige kokke og gode råvarer. Er du på jagt efter god mad og drikke i en storby, er Le Bristol Paris det perfekte valg. Hotellets restaurant Epicure er blevet belønnet med tre stjerner i Michelin-guiden. Et andet storbyhotel med en Michelin-restaurant er The Evelyn i New York.

En man håller upp en gaffel och en sked framför ansiktet.