Udflugter, Marmari & Tigaki

Gør din ferie endnu bedre med en udflugt eller to! Vores guider på rejsemålet har sammen med vores lokale samarbejdspartnere nøje udvalgt og sammensat et spændende udflugtsprogram. Vi følger løbende op på udflugterne og fornyer programmet, bl.a. på baggrund af spørgeundersøgelser, hvor du og andre gæster har mulighed for at komme med feedback. På den måde kan vi altid tilbyde spændende og interessante oplevelser.

Der er flere fordele ved at bestille en udflugt hos Spies. For det første er alle nødvendige forsikringer på plads, og alle sikkerhedskrav er opfyldt. For det andet er der helt klare og tydelige regler for ændringer og aflysninger og for hvad der indgår i prisen. Derudover ved du altid, hvor du skal henvende dig, hvis du får et problem eller er utilfreds med udflugten. Alt dette får du med i købet, når du bestiller din udflugt hos Spies.

Obs! Udflugtsprogrammet til sommer 2020 er reduceret og kan ændres med kort varsel pga. Covid-19. Et restaurantbesøg kan f.eks. erstattes med en madboks, som deltagerne får med på udflugten. Læs mere på rejsemålets lokale Mysite

.

Praktisk information om vores udflugter

Græsk aften (kan bestilles hjemmefra)

Græsk aften (kan bestilles hjemmefra)

En skøn aften, hvor du skal opleve det bedste, Grækenland kan tilbyde i form af mad og underholdning. Mad og drikke indgår.

Læs mere Skjul

I Grækenland ved man, hvordan livet nydes, og man sidder gerne længe til bords. Denne aften serveres lækkerier som souvlaki, tzatziki og græsk salat samt mezedakia, som består af et udvalg af velsmagende småretter.

Områdets egne dansere står for underholdningen i form af traditionel græsk folkedans. Naturligvis får også vi mulighed for at danse "på græsk".

Denne aften finder sted i bjergbyen Zia, som er kendt for sin fantastiske solnedgang. Inden aftenen går rigtigt i gang, bliver der tid til at slentre en tur rundt i Zia.

Bestil hjemmefra:
Denne udflugt kan du bestille hjemmefra sammen med rejsen eller via "Min side".

Mad og drikke:
Stor græsk buffet, lokal vin, vand og juice.

Tid:
Aftenudflugt, ca. kl. 19-22.

Udflugtsledelse:
Engelsktalende guide.

Husk at medbringe:
En ekstra trøje, hvis det skulle blive køligt.

Tre øer (kan bestilles hjemmefra)

Tre øer (kan bestilles hjemmefra)

En herlig heldagsudflugt på havet for hele familien med interessante oplevelser på tre smukke øer; Kalymnos, Pserimos og Plati. Frokost indgår, drikkevarer indgår ikke.

Læs mere Skjul

Grækenlands øverden omfatter mange øer af forskellig karakter; store, små, frodige, bjergrige, barske, idylliske, øde, rigt befolkede…

På denne udflugt ser du tre af de smukkeste øer nord for Kos; Kalymnos, Pserimos og Plati.

Vi sejler med den smukkeste båd i havnen, Nikitas. Nikitas er en rummelig båd, hvor man kan ligge på dækket og nyde solen og den friske vind og have en vidunderlig dag på havet.

Vores første mål er øen Pserimos, hvor vi besøger en charmerende by med to kirker, nogle strande, caféer, 35 fastboende indbyggere og en skole med blot to elever. I denne ægte, græske by kan du gå en tur eller slå dig ned på en strandcafé og købe en læskende iskaffe, også kaldet frappé. Vi spiser siden en god frokost sammen bestående af grillspyd, salat, brød og tzatziki.

Kalymnos, eller svampedykkernes ø, er en af de største og mest befolkede blandt De Dodekanesiske Øer. Øen har omkring 16.000 indbyggere. Vi besøger naturligvis en butik med natursvampe for at se nærmere på dette naturprodukt, som egner sig både til badet, bilvasken og skopudsning. Svampene er også rigtig fine at give som gave. Vi hører om svampedykkernes farlige erhverv og om, hvordan de levende svampeorganismer forvandles til en praktisk genstand, som kan holde i op til syv år. Vi når også en gåtur i byen Kalymnos.

På vejen tilbage sejler vi forbi Plati, en lille ø, hvor der bor to mennesker. Vi går ikke i land på Plati, men tager en sidste dukkert, inden vi styrer skuden tilbage mod Kos.

Bestil hjemmefra:
Denne udflugt kan du bestille hjemmefra sammen med rejsen eller via "Min side".

Mad og drikke:
Frokost indgår i udflugten, men ikke drikkevarer.

Tid:
Heldagsudflugt, ca. kl. 9.30-17.

Udflugtsledelse:
Engelsktalende personale ombord på båden.

Husk at medbringe:
Badehåndklæde, badetøj og solcreme. Snorkeludstyr kan med fordel medbringes.

Bodrum - Tyrkiet (kan bestilles hjemmefra)

Bodrum - Tyrkiet (kan bestilles hjemmefra)

Hvorfor ikke bruge en dag i ferien på at opleve yderligere et land og en helt anden verdensdel? Den smukke kystby Bodrum har meget at tilbyde. Mad og drikke indgår ikke.

Læs mere Skjul

Vi sejler af sted tidligt om morgenen mod den fine havneby Bodrum i grænselandet mellem Europa og Asien. Nyd en skøn dag til havs og fantastiske shoppingmuligheder!

Efter en times herlig sejlads får vi ved indsejlingen til havnen en forsmag på, hvor smuk Bodrum er. Vi bliver budt velkommen af en engelsktalende lokalguide, som giver os en kort historielektion.

Vi indleder besøget med en tur op på bjerget for at nyde den betagende udsigt ud over den gamle bydel Halikarnassos. Hvis vejret er klart, kan vi se helt til Kos. Næste stop er byens guldcenter. På vej dertil kommer vi forbi en del af de interessante historiske seværdigheder, som Bodrum har at byde på. I Bodrum Gold Center får vi at høre, hvordan smykkerne bliver til, hvad stenene hedder og betydningen af karat. Senere skal der handles! Prøv dig frem i det store udvalg af guld, sølv, juveler og ure. Du kan forhandle om priserne, hvis der er noget, der interesserer dig.

Uden for guldcentret venter bussen, som kører os ned til havnen igen. Her får vi tid til at kigge i de mange butikker og på den smukke by samt spise en god tyrkisk frokost.

Bestil hjemmefra:
Denne udflugt kan du bestille hjemmefra sammen med rejsen eller via "Min side".

Mad og drikke:
Indgår ikke i udflugten, men kan købes i Bodrum.

Tid:
Heldagsudflugt, ca. kl. 8.30-17.

Udflugtsledelse:
Skandinavisktalende guide samt engelsktalende guide.

Husk at medbringe:
Vigtigt! Ved tilmelding til udflugten skal pas fremvises, da vi skal have dit navn, pasnummer og fødselsdato. Passet skal også medbringes på udflugten. Uden pas kommer man ikke ind i Tyrkiet.

Øvrigt:
I Tyrkiet kan du betale med euro, men det kan ske, at du får tilbage i tyrkiske lira. Bed derfor altid om at få penge tilbage i euro. Du kan nemlig ikke veksle tyrkiske lira til euro. Der er visse restriktioner, når det gælder indførsel af varer til Grækenland (Kos). Nærmere information fås hos i Spies-guiden.

Attest for børn:
Reglerne for rejser mellem Grækenland og Tyrkiet er blevet strammet. Hvis et barn under 18 år skal rejse mellem landene uden begge sine værger, er det nødvendigt med en bekræftelse fra den/de værge(r), som ikke er med. Hvis barnet kun har én værge, kræves der en attest, som bekræfter dette. Er begge værger med på rejsen, men kun én skal deltage i udflugten, skal attesten udformes lokalt i to versioner: en håndskrevet attest samt en særlig blanket fra de græske myndigheder, som fås hos Spies-guiden. Begge attester skal underskrives sammen med en kopi af passet på den værge, som ikke deltager. Hvis den anden værge ikke er med på rejsen, er det tilstrækkeligt med myndighedernes blanket samt en kopi af den fraværende værges pas.

Vulkanøen Nissyros (kan bestilles hjemmefra)

Vulkanøen Nissyros (kan bestilles hjemmefra)

Oplev en ægte vulkanø, Nissyros. Nissyros er en af de smukkeste øer i Det Ægæiske Hav, som stadig er relativt uberørt af turismen og den generelle vækst.

Læs mere Skjul

I henhold til mytologien blev øen skabt som følge af et slag mellem guder og jætter. Poseidon jog jætten Polyvotis ned til Kos, skar en del af øen og kastede den mod sin fjende, som sank til bunds i havet. Den legendariske klippe er det moderne Nissyros, og det siges, at vulkanens udbrud er vrede åndedrag fra den besejrede jætte. Disse eksplosioner formede øen, som anses for at være den yngste vulkan i det centrale Grækenland, og den er stadig aktiv den dag i dag.

Nissyros byder på fascinerende natur. I båd sejler vi ud til vulkanøen, og fra hovedbyen Mandraki kører bussen os op til byen Nikia. Vejen går gennem en smuk og løvrig natur, hvor der blandt andet vokser mandeltræer.

Fra toppen af øen ser vi ned over dalen, hvor vulkanen ligger. Her er naturen helt anderledes, fordi svovlsyre har kvalt alt det grønne. Vi tager på vandring i vulkanen, som naturligvis har givet anledning til spændende historier og myter. Svovlkilderne bobler i denne levende men dybt sovende vulkan.

Efter vandringen i krateret kører bussen os tilbage til havnen i Mandraki.

De, der vil, kan gå turen op til nonneklosteret Panagias Spilianis, som ligger for enden af 120 trappetrin. Udsigten herfra er betagende. Måske sidder de sortklædte nonner uden for klosteret.

Tiden på egen hånd kan bruges til at se nærmere på den idylliske by. Her er ikke mange turister. Du kan også nå en god frokost eller en kop kaffe på en af tavernaerne, inden båden sejler tilbage til Kos.

Bestil hjemmefra:
Denne udflugt kan du bestille hjemmefra sammen med rejsen eller via "Min side".

Mad og drikke:
Indgår ikke i udflugten, men kan købes.

Tid:
Heldagsudflugt.

Udflugtsledelse:
Engelsktalende lokalguide.

Husk at medbringe:
Sko, som egner sig til at gå i. Undgå sandaler pga. varmen fra vulkanen. Kamera.


Øvrigt:
Entré til vulkanen kommer oveni: 3 euro for voksne.

En smag af Kos (kan bestilles hjemmefra)

En smag af Kos (kan bestilles hjemmefra)

Oplev, hvad Kos har at tilbyde! På denne halvdagsudflugt med bus får du mere at se af den smukke natur, lærer de lokale traditioner at kende og smager på nogle af øens egne produkter. Frokost indgår, drikkevarer indgår ikke.

Læs mere Skjul

Vi starter dagen med at besøge bjergbyen Zia, som er øens højst beliggende by. Her, ca. 400 meter over havet, bliver vi budt på en herlig panoramaudsigt ud over Kos og de omkringliggende øer. I Zia går vi sammen en tur gennem den hyggelige by, og derefter er der tid til at udforske byen på egen hånd. Hvorfor ikke nyde et glas herlig limonade i de smukke omgivelser?

I Zia får vi også serveret en lokal frokost, som består af forretter og den græske specialitet musaka. Inden vi sætter tænderne i den gode mad, får vi demonstreret, hvordan en ægte musaka bliver tilberedt.

Fra Zia vælger vi vejen, der fører gennem Lagoudi, Kaniario og Amaniou, mens vi nyder de smukke udsigter over Kos' landskab.

Derefter besøger vi en lokal vingård, som er kendt for sine udmærkede produkter. Vi får chancen for at smage på vinene, og du finder sikkert en flaske, som bliver din favorit.

Denne halvdagsudflugt er et perfekt indslag på ferien med både lokale traditioner og inspiration til resten af dit ophold på denne smukke ø. Vi besøger Zia, som man absolut ikke må gå glip af i løbet af ferien, samtidig med at vi fortæller interessante ting om Kos og om øens historie og traditioner.

Bestil hjemmefra:
Denne udflugt kan du bestille hjemmefra sammen med rejsen eller via "Min side".

Mad og drikke:
Frokost indgår, drikkevarer kan tilkøbes.

Tid:
Halvdagsudflugt, ca. kl. 8.30-13.30.

Udflugtsledelse:
Skandinavisktalende guide.

Husk at medbringe:
Penge til souvenirer og drikkevarer samt en flaske vand til busturen.

Øvrigt:
Personer med gangbesvær kan få problemer ved opholdet i Zia.

Jeepsafari Kos (kan bestilles hjemmefra)

Jeepsafari Kos (kan bestilles hjemmefra)

Gør dig klar til et eventyr, hvor du oplever en helt ny side af Kos. I jeeps kører vi offroad og kommer til områder, som ellers er svære at nå. Frokost indgår.

Læs mere Skjul

Mange tror, at der ikke er noget at opdage på Kos og tilbringer derfor helst dagene på stranden. Vi ved dog bedre. Ud over de sædvanlige udflugtsmål er her også steder, som ikke kan nås, medmindre man lægger asfalten bag sig og bevæger sig ud i naturen. Og dertil er der brug for et køretøj med power - en jeep!

Pludselig åbner der sig nye områder for os, og turen går over stok og sten. Jeepturen giver os også et indblik i det ægte Kreta med små lokale byer, klostre, kirker og ikke mindst den rå og betagende natur. Undervejs stopper vi forskellige steder, bl.a. på det fine udsigtspunkt ved bjerget Dikaios. Vi kommer også tættere på det lokale liv, når vi gør holdt på en lokal café og spiser meze i byen Zia.

Turen går også til en naturpark, hvor påfuglene hersker. Vi ser både de farvestrålende hanner og de mindre fremtrædende hunner.

Gå ikke glip af denne mulighed for at opleve øens mere ukendte sider på en jeepsafari.

Bestil hjemmefra:
Denne udflugt kan du bestille hjemmefra sammen med rejsen eller via "Min side".

Mad og drikke:
Frokost med lokal vin og vand indgår. Kaffe og andre drikkevarer undervejs kommer oveni.

Tid:
Heldagsudflugt, ca. kl. 8-16.

Udflugtsledelse:
Engelsktalende guider og chauffører (du kører ikke selv jeepen).

Påklædning:
Behagelige sko og tøj, der kan tåle at blive støvet.

Godt at medbringe:
Vand, lommepenge, solcreme, kamera, solhat/kasket og solbriller.

Øvrigt:
Der køres både på asfalt og offroad. Udflugten frarådes for dig, som let bliver svimmel, bliver køresyg eller får det dårligt af ujævne veje. Aldersgrænse 8 år.

Dykning Kos

Dykning Kos

Gå ikke glip af muligheden for at opleve verden under havoverfladen. Sammen med vores dygtige instruktører kan du føle dig tryg. Der indgår ingen måltider.

Læs mere Skjul

Hører du til de eventyrlystne, som altid har ønsket at prøve at dykke? Eller måske har du dykket før og har fået blod på tanden? Grib chancen og tag med os!

Dykning har altid været en del af grækernes DNA. Alt fra de første ture uden hjælpemiddel, når havets natursvampe var målet, til de nuværende mere fredfyldte besøg, hvor dykkermaske, svømmefødder, iltflaske og regulator gør det meget nemmere. De fleste bliver imponerede over den nærmest vægtløse tilstand i det uendelige hav og det spændende liv under overfladen.

Er du nybegynder, får du først en introduktion med fuldt udstyr. Derefter får du mulighed for - med iltflaske - at udforske vandet rundt om Kos og lade dig overraske af den vidunderlige verden under havoverfladen. Hver instruktør har højst to dykkere at tage sig af, så du er hele tiden i gode hænder, når du svømmer rundt omgivet af rev og vandplanter.

Efter dykningen er det tid til at slikke sol og bade fra båden, som kaster anker ud for den smukke Kokina-bugt. Har du lyst til at snorkle, gør du bare det.

Blev du fascineret af den første dykkerrunde, og vil du gerne være med på en til, kan det godt lade sig gøre. Det koster et tillæg på 30-35 euro. Et billede fra dykket kan købes for ca. 15 euro.

Mad og drikkevarer:
Indgår ikke. Det er muligt at købe drikkevarer og snacks ombord.

Tid:
Heldagsudflugt, ca. kl. 10-16.

Udflugtsledelse:
Engelsktalende guide/instruktør.

Øvrigt:
Aldersgrænsen for at dykke er minimum 10 år.
Udflugten afgår fra havnen i Kos by. Transport til og fra havnen indgår ikke.