Se hoteller (5)

Rejser til Marmari & Tigaki

På Kos' nordkyst ligger de to små hyggelige badebyer Marmari og Tigaki, der bindes sammen af en af øens fineste sandstrande.

Med kun 10-15 km til Kos by er Marmari og Tigaki gode udgangspunkter for at udforske omgivelsernes seværdigheder.

Tigaki er en lille by med et godt udbud af restauranter og barer, hvorimod Marmari er mindre og har et noget begrænset udbud. Fælles for begge feriebyer er, at der hersker en rolig atmosfære - her tilbringes feriedagene med at slappe af på den brede, lavvandede sandstrand, som strækker sig flere kilometer langs kysten. Når sulten melder sig, har du flere restauranter at vælge imellem, og vælger du en taverna på stranden, kan du nyde græske retter eller fisk og skaldyr med flot udsigt over havet.

Hoteller for voksne

I Marmari ligger Top Selection-hotellet OKU Kos for voksne, der sætter pris på høj komfort og lækkert design i afslappede omgivelser. OKU Kos tilbyder gode træningsmuligheder og serverer sund og lækker mad. Hvis du vil have en ekstra luksuriøs og komfortabel ferie, kan du bestille en suite med privat pool.

Flamingosøen Aliki

Mellem Marmari og Tigaki ligger saltsøen Aliki, der består af både ferskvand og havvand. Området er beskyttet af en række konventioner og er kendt for sit rige plante- og dyreliv. Søen er et populært udflugtsmål, og du kan opleve bl.a. flamingoer, pelikaner og havskildpadder.

Udforsk omgivelserne

Kos er ikke ret stor - kun 54 km lang og 11 km bred - og det er nemt at komme rundt på cykel eller knallert. Vil du til flere forskellige strande, er det dog bedst at leje bil - der er fine strande på hele øen, og mange er lavvandende og har sand på havbunden. Der kører busser over store dele af øen, og der er meget at se. Kos er også et godt udgangspunkt, hvis du vil udforske nærliggende øer som Leros, Patmos, Rhodos og Kalymnos.

Tips og nyttig info
 • Hoteller for voksne
 • Luksuhotel
 • Kilometerlange sandstrande
 • Fred og ro
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Marmari & Tigaki

Endnu ingen bedømmelser af rejsemålet

Vejr og klima
 • januar
14°8°
4
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • februar
15°8°
5
Solskinstimer pr. dag
16°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • marts
16°9°
6
Solskinstimer pr. dag
16°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • april
20°13°
8
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • maj
23°16°
10
Solskinstimer pr. dag
19°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • juni
28°20°
11
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • juli
31°22°
12
Solskinstimer pr. dag
23°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • august
32°22°
12
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • september
28°20°
10
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • oktober
23°16°
7
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • november
19°13°
6
Solskinstimer pr. dag
19°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • december
16°10°
4
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
Strand
Langs kysten i Marmari og Tigaki er der en lang, fin strand med lyst, finkornet sand. Her er der mulighed for at prøve forskellige vandaktiviteter, og du kan også leje liggestole og parasoller. Og takket være de milde venstenvinde er varmen behagelig på de de varmeste sommerdage.

Nogle kilomester vest for Tigaki finder du Marmari-stranden, som er et godt alternativ til dig, der ønsker en fredelig plet i solen. Her venter dig en lang, fin strand med mulighed for at leje liggestole og parasoller. Der er også flere tavernaer og caféer ved stranden, når sulten melder sig. Der tilbydes desuden flere forskellige typer af vandsport. For det meste består strandene af sand og små rullesten. Hvis du ønsker strande med lidt finere standard, anbefaler vi, du tager en tur uden for Kos by. Her er der flere flotte strande, som uden tvivl er et besøg værd. Hvis du besøger fjerne og uberørte strande, skal du være opmærksom på, at søpindsvin kan forekomme. Så her anbefaler vi, at du bruger badesko.

Kardamena Beach

Kardamenas egen sandstrand strækker sig ud på begge sider af byen. Her tilbydes der forskellige former for vandaktiviteter, hvis du synes, at afslapningen i solstolen bliver for ensformig. Der er flere forskellige barer og tavernaer at vælge imellem, hvis sulten eller tørsten melder sig. Udlejning af solestole og parasoller.

Tigaki Beach

Tigaki Beach ligger ca. 15 km fra Kos by på øens nordligste del. Herfra kan du nyde godt af den fine udsigt mod Kalymnos og Pserimos. Tigaki Beach er en lang og flot sandstrand, hvor besøgende ligger og suger solens stråler til sig dagen lang. Går du over til strandpromenaden, er der liv på de mange restauranter og barer, der ligger som perler på en snor. Stranden er med andre ord det helt perfekte sted, hvis du ønsker at lave et stop og tage en dukkert i det blå hav, eller blot ligge og nyde godt af den varme sol. Tigaki Beach er bred, har plads til alle, og egner sig perfekt til børnefamilier. Her er der også gode muligheder for at tage en cykeltur langs vandet eller prøve nogle af de forskellige vandaktiviteter, der tilbydes.

Paradise Beach

Paradise Beach ligger på øens sydlige del, ca. 35 km fra Kos by. Sørg endelig for at lægge vejen forbi denne herlige sandstrand der lokker med sit krystalklare vand og bløde sandbund. Det bedste af det hele er, at vandet kun når til taljen - næsten lige meget hvor langt du går ud. Eftersom stranden er så lavvandet, kan de små sidde og lege i vandkanten, og de voksne kan prøve nogle af de mange vandaktiviteter.

Stranden er over 500 m lang, og ligger i læ af klipper, hvilket er med til at skabe et behageligt klima. På stranden finder du Water Club, der tilbyder jetski, windsurfing, vandski, wakeboard, vandcykler m.m. samt mulighed for at spille beachvolley. Paradise Beach er også perfekt for dig, som elsker at snorkle. Det krystalklare vand gør det nemt at se de mange små fisk og alt det andet liv under havoverfalden. Hvis du hellere vil ligge og nyde solens varme og bølgernes brusen, er der naturligvis også mulighed for det.

Kefalos

På øens vestre side finder man Kefalos. Ifølge de lokale er dette en af øens fineste strande. Man plejer at sige, at vandet her har en smule lavere temperatur end på andre strande, og er derfor dejlig forfriskende på en varm sommerdag. Der er mulighed for leje liggestole og parasoller, og så er der flere forskellige restauranter, du kan besøge, når sulten melder sig. Er du interesseret, kan du prøve forskellige typer vandsport.

Empros Thermae

På Kos' østlige side, lige inden Agios Fokas, finder du Thermae. Stranden består af mørkt, vulkansk sand. Her bobler de aktive kilder, og varmer vandet op. Det siges, at kilderne har en positiv, terapeutisk effekt.
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 3 timer og 30 minutter.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til Marmari og Tigaki i sommerhalvåret.

Du kan desuden rejse til Marmari og Tigaki med rutefly.

Flyet lander i Kos Lufthavn.
Med Spies' transfer kommer du nemt og sikkert til dit hotel i Marmari eller Tigaki. Transfer indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen. Køretiden fra Kos Lufthavn til dit hotel er ca. 15-20 minutter (ca. 12 km) til Marmari og ca. 20-25 minutter (ca. 16 km) til Tigaki, afhængigt af trafik og antal hotelstop. Transferbussen kører til tider via Mastihari, hvorfor køretiden forlænges med ca. 10 minutter. Læs mere om transfer.

Hvis du har bestilt en pakkerejse med rutefly, anbefaler vi, at du bestiller privat transfer mellem lufthavnen og hotellet i forvejen. Du kan enten bestille transfer online i forbindelse med rejsen eller ved at ringe til os. Det vil fremgå af din billet, hvor og hvordan chaufføren møder dig. Læs mere om transfer på rejser med rutefly.
Mad, drikke og natteliv
I Marmari er der flere forskellige restauranter og tavernaer, som tilbyder traditionelle, græske retter. I Tigaki er der endnu flere valgmuligheder af både spisesteder og barer.

Mad og drikke

De fleste restauranter og tavernaer har menukort, men de er ikke altid opdaterede. Spørg i stedet tjeneren hvilke retter der er på menuen. Ofte får du lov at gå med ud i køkkenet og se, hvad køkkenpersonalet har at tilbyde.

Tips til græske retter

Det er meget almindeligt med grillet kød på menukortet, men prøv også gerne de mange spændende gryderetter, som tilberedes i en såkaldt katsarola. Nogle eksempler er kokkinisto (oksekød i tomatsauce), stifado (lammekød og løg i tomatsauce - kan også fås med blæksprutter eller kaninkød) og dolmades (græske kåldolmer, som serveres med citronsauce og yoghurt). Andre gode retter er moussaka, gemista (fyldte tomater og peberfrugter) og pastitsio (ovnbagt makaroni med kødsauce). Fisk er betydeligt dyrere end kød. Når du bestiller fisk, udpeger du selv den fisk, du vil have. Derefter bliver den grillet og serveret hel med hovedet på.

Kaffe

Kaffe efter maden kan man ikke få overalt, og de fleste græske tavernaer har kun is og crème caramel som dessert. Grækerne afslutter altid et måltid med frugt og går derefter videre til et såkaldt zacharoplasteio, dvs. et konditori, for at spise søde sager. Græsk kaffe koges, indimellem sammen med sukker, og hældes direkte op i en lille kop. Når kaffegrumset er sunket til bunds, er kaffen klar til at drikke. Mange steder serveres der også almindelig brygget kaffe. På varme dage er en frappé, dvs. iskaffe, dejlig forfriskende. Græsk kaffe og frappé kan bestilles i tre forskellige varianter: sketo (uden sukker), metrio (med lidt sukker) og gliko (med meget sukker).
Marmaris natteliv er ikke prangende, men her er en håndfuld barer og en enkelt natklub. Udvalget er derimod større i Tigaki, og byen er fuld af liv fra maj til oktober.
Shopping
Udvalget af supermarkeder og andre butikker er ikke stort. Hvis du ønsker bedre shoppingmuligheder, anbefaler vi, at du tager ind til Kos by, der ligger ca. 10-15 kilometer fra Marmari og Tigaki. Her finder du en masse spændende butikker, hvor du kan købe alt fra keramik og lædervarer til smykker, tøj og sko. Olivensæbe, ouzo, honning og retsina er alle fine souvenirs, som kan være en fin gave, til en du har kær.
Aktiviteter og seværdigheder
I Marmari og Tigaki er der mulighed for at leje cykler og prøve forskellige typer af vandsport. Der ligger også et vandland med åbent fra juni til september samt en gokartbane i området. Vil du surfe, gør du det bedst fra Wave Beach, som du nemmest kommer til i lejebil.

Kos by

Kos har en rig historie, og dette er specielt tydeligt i Kos by, hvor gamle ruiner, antikke markedspladser og smukke amfiteatre præger bybilledet. Lige uden for Kos by ligger også resterne af templet Asklepion, hvor lægekunstens fader, Hippokrates, dygtiggjorde sig.

Oplev Kos

Øen er kun 54 km lang og 11 km lang, så alt ligger inden for bekvem afstand. Naturen er varieret og byder på såvel fine strande og frodige landskaber som ørkenlignende områder. Man kan køre rundt om Kos på en dag, og uanset hvor man bor, findes det meste i nærheden.

Zia

Zia er en hyggelig lille bjerglandsby med brostensbelagte stræder og hvidkalkede huse med karme, døre og vinduer i den karakteristiske græskblå farve. Før i tiden havde Zia cirka 6.000 indbyggere, som var beskæftiget i landbruget, men i dag er de fleste flyttet til Kos by eller andre større byer for at arbejde, og nu bor der kun omkring 600 primært ældre mennesker i byen. Zia er et oplagt udflugtsmål for en endagstur - slå dig ned på en af de mange hyggelige tavernaer og nyd udsigten over en kop kaffe eller god frokost.

Pyli

Den lille by Pyli har et hyggeligt torv med flere hyggelige tavernaer, hvor du kan tage dig en forfriskning og kigge på det lokale byliv. På de små veje mellem Pyli og gamle Pyli - paleo Pyli - kan man være heldig om foråret at se vilde skildpadder i dammen på højre side. Tager du hertil med en tom vandflaske, kan du fylde den med koldt ferskvand direkte fra bjergkilderne.

Kefalos

Kefalos var i oldtiden øens hovedstad under navnet Astipalea, og på vejen dertil kan man se en lille ø med et kapel i Agios Stefanos-bugten, som er et meget malerisk og populært billedmotiv. Man kan parkere på torvet og spadsere til den gamle vindmølle, som ligger til højre på bakken ved hovedgaden. Vindmøllen har været ejet af den samme familie i over 200 år og ligger med flot udsigt - i klart vejr kan man se over til vulkanøen Nissiros.

Limnionas

Limnionas er en fredelig lille bugt med en fin sandstrand og en hyggelig taverna - perfekt til en frokostpause på vejen.

Kardamena

Vælger man at køre fra Pyli til Kardamena - en tur på knap 10 km - skal man være opmærksom på, at vejen går gennem militært område, og at det derfor er forbudt at fotografere. Lige før man er fremme i Kardamena, kommer man til et mere jævnt og fladt område, hvorfra man kan se en imponerende borg, som Johanniterordenen lod opgøre i 1400-tallet. I Kardamena kan man parkere på det lille torv ved den store og smukke kirke og udforske den hyggelige ferieby til fods. Kardamena er kendt for sin fantastiske strand og de mange hyggelige tavernaer, hvor der serveres friskfanget fisk.

Plaka

Plaka ligger i nærheden af lufthavnen og er en smuk pinjeskov med flere fritgående påfugle. Skoven er et populært udflugtsmål blandt grækere, som gerne tager hertil på picnic - ikke mindst om sommeren, hvor man kan søge skygge under pinjetræerne.

Øhop

Vil du på øhop i Dodekaneserne, er Kos et perfekt udgangspunkt med gode bådforbindelser til øer som Leros, Patmos, Rhodos og Kalymnos.
Sådan kommer du omkring
En lejebil er en bekvem måde at opleve Kos på, og du kan med fordel bestille lejebilen hjemmefra; det er både billigere og nemmere. Det kan desuden være svært at få fat i en lejebil på rejsemålet i højsæsonen, så bestil din Avis-bil, før du rejser.

Har du bestilt en pakkerejse med rutefly, kan du læse mere om at leje bil her.
Kos er en ret lille ø, så hvis du ikke skal så langt, kan du sagtens nøjes med at leje en cykel eller knallert. Hvis du har tid nok, kan du også tage lokalbusserne, der trafikerer det meste af øen.
Fakta

Vores service på rejsemålet

Fra maj til september kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på sms og mail, hvis du vil bestille udflugter, leje bil eller måske bare have tip og gode råd. Kan vi ikke hjælpe dig på telefon eller mail, kommer vi ud til dit eller et nærliggende hotel. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.

Bæredygtig ferie

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Du kan læse mere om vores arbejde med klimakompensation her. Spies arbejder desuden aktivt imod børnesexhandel gennem vores mangeårige samarbejde med organisationen ECPAT.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Hotelskat i Grækenland

De græske myndigheder opkræver skat på hotelovernatninger. Skatten varierer afhængigt af officiel hotelkategori samt opholdets længde og skal betales direkte til hotellet ved check-in. Bemærk, at Spies' klassificering af hoteller kan adskille sig fra den officielle hotelklassificering, som ligger til grund for skattens størrelse.

Følgende skattesatser gælder pr. værelse/lejlighed pr. nat:

Hoteller/lejlighedshoteller kategori 1 og 2: 0,50 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 3: 1,50 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 4: 3 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 5: 4 EUR

Valuta og kreditkort

Euro (EUR). Der ligger en bank i Tigaki, ca. 3 km fra Marmari.
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Dansk +1 time.

El

220 V

Sprog

Grækenland: græsk. Albanien: albansk.

Øvrigt

Vi tager forbehold for ændringer i program, udflugter, priser m.m.
Find din rejse til Marmari & Tigaki
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.