Rom

Rom, Italien

Rejs til Rom med Spies! Du har snesevis af hoteller at vælge imellem, og du bestemmer selv afrejsedag og rejselængde.

Bestil hele turen det samme sted. På Spies.dk findes hoteller for enhver smag, og mange af dem ligger i trekantsområdet Vatikanet-Den Spanske Trappe-Colosseum, hvilket betyder gåafstand til det meste af det bedste, som Rom har at byde på. Du kan desuden finde hoteller i alle prisklasser, lige fra det helt enkle til det klassiske hotel med tidløs elegance. Det eneste, du skal gøre, er at vælge, hvor du vil bo, hvornår du vil rejse, og hvor længe du vil være væk - så sørger vi for resten. Og hvis du har lyst til noget ekstra på ferien, kan du bestille billetter til en fodboldkamp eller måske en udflugt, samtidig med at du bestiller din rejse. Så får du hele din ferie i én pakke.

Læs mere om Rom Skjul tekst

Rom med Spies
Når du rejser til Rom med Spies, kan du som sagt vælge imellem et stort antal hoteller, uanset om du rejser med eller uden børn. En af byens fineste tagterrasser finder du på Cesàri, et lille familieejet hotel indrettet i en historisk bygning fra 1600-tallet. Et af vores mest populære hoteller er Accademia beliggende et stenkast fra Trevifontænen. I samme område ligger også det charmerede designhotel White, som vores gæster har kvalitetsbedømt som et af Spies' ti bedste storbyhoteller i sommersæsonen 2014.

Rejseguide til Rom
Den italienske hovedstad, Rom, har en lang og flot historie bag sig, der afspejler sig i forhistoriske monumenter, storslåede kirker, verdens måske bedste gastronomi og en unik romersk arkitektur. Når du sætter dine fødder i Roms gader og piazzaer (pladser), kan du ikke undgå at føle en stemning af både fordums storhed og nutids metropol.

Rom er i sig selv en attraktion, og det kan sagtens betale sig at opleve byens centrum til fods og lade sig overvælde af bybilledets mange forskellige indtryk. Tag frokosten til en af byens skønne parker, som den eviggrønne Villa Borghese i den nordøstlige del af byen, eller blandt træerne i Villa Celimontana, hvor du om sommeren kan finde udendørsteater.

Rom kan både opleves på såvel luksusklasse som på budget, og forvent i det hele taget en smule lavere priser, end vi er vant til i det danske. Det er god skik at give drikkepenge på byens restauranter og beværtninger, hvis betjeningen har levet op til forventningerne, men det er ikke et krav. I mindre butikker og beværtninger kan du komme ud for, at kreditkort ikke benyttes, så sørg altid for at have lidt kontanter på dig.

Sæson og vejr
Året rundt trækker Rom mennesker til fra hele verden, men især sommerens blanding af feriestemning og høje varmegrader udgør en travl højsæson. Også om foråret og efteråret er Rom en by med massevis af festivaler og events, der sammen med de mildere temperaturer giver rigelig grund til at besøge byen uden for højsæsonen.

I sommermånederne sniger dagtemperaturen sig et godt stykke op over de 30 grader. Hav altid en flaske vand på dig – hvis du løber tør, kan du nemt finde mere i supermarkeder og kiosker omkring de fleste seværdigheder. I august måned tager en stor del af Roms lokale befolkning selv på ferie, mens færre turister kommer til, og det kan mærkes i store dele af byen.

På en god sommerdag vil folk som regel søge indendøre i de varme middagstimer, men mod eftermiddagen baner de lunere temperaturer vej for et sprudlende byliv, der ikke stopper før sent ud på aftenen. Byens trattoriaer (spisesteder) lukker ned om eftermiddagen og åbner igen ved 19-tiden, hvorefter du kan spise frem til klokken 23, og nogle steder frem til over midnat.

Transport
Med fly lander du enten i Leonardo da Vinci-Fiumicino eller Rom-Ciampino med en direkte forbindelse på 2½ timer fra Københavns Lufthavn. Begge lufthavne ligger syd for Rom med en transporttid på under en time til byens centrum med bil eller taxi såvel som i metro og tog. Fra lufthavnen kører også lufthavnsbusser til bl.a. den centrale Termini Station til en ganske overkommelig pris. Fra Termini kører både bus, tog og metro til de forskellige bydele.

De forskellige dele af Rom er forbundet af et offentligt transportsystem bestående af metro, tog og bus. Foruden enkeltbilletter kan du med hhv. 24-, 48- og 72-timers billetter opnå adgang til fri transport i det pågældende tidsrum. Din billet gælder fra det øjeblik, den stemples på enten stationerne eller i busserne. Bemærk, at børn under 10 år kvit og frit kan benytte sig af al offentlig transport i Rom. Tager du en taxa, bør du holde øje med, at turen køres på normaltariffen – Tariffa 1 – og ikke den dyrere motorvejstarif, Tariffa 2.

Hvad andre synes om Rom

Bedømmelse Bedømmelse
Seværdigheder
5
Mad & Drikke
4,8
Shopping
4,2
Natteliv
4,7
Total bedømmelse
4,7

Samlet hotelbedømmelse 3,7

Baseret på 1030 svar.

Populære hoteller i Rom


Viser nu 5 hoteller af 47 på rejsemålet
Vis alle hoteller
 • Family Comfort
Accademia - familiehotel med gode børnerabatter.Vis flere billeder

Accademia, Rom
 

Rom, Italien

Hotelkategori 3,5
Gæsternes bedømmelse 4,4

Accademia er et hyggeligt hotel indrettet i en charmerende bygning fra 1700-tallet. Hotellet...

  • Motionsrum
  • Metro: 400 m
  • Bar
  • Restaurant
  • Internet
  Vis hotel på kort
   
  Vælg Accademia
  • Family Comfort
  Rome Garden - familiehotel med gode børnerabatter.Vis flere billeder

  Rome Garden, Rom
   

  Rom, Italien

  Hotelkategori 3
  Gæsternes bedømmelse 3,3

  Rome Garden har til huse i en bygning fra 1800-tallet, som i 2011 blev ombygget til hotel....

   • Motionsrum
   • Metro: 500 m
   • Bar
   • Restaurant
   • Internet
   Vis hotel på kort
    
   Vælg Rome Garden
   White - romantisk ferie.Vis flere billeder

   White, Rom
    

   Rom, Italien

   Hotelkategori 4
   Gæsternes bedømmelse 4,3

   Lille, pænt hotel indrettet i en smuk bygning fra 1800-tallet. Her bor du centralt, tæt på...

    • Motionsrum
    • Metro: 300 m
    • Bar
    • Restaurant
    • Internet: Ja, delvis
    Vis hotel på kort
     
    Vælg White
    • Family Comfort
    Genova - familiehotel med gode børnerabatter.Vis flere billeder

    Genova, Rom
     

    Rom, Italien

    Hotelkategori 4
    Gæsternes bedømmelse 4,0

    Genova er et velholdt og hyggeligt hotel med god beliggenhed ved hovedbanegården Stazione...

     • Motionsrum
     • Metro: 150 m
     • Bar
     • Restaurant
     • Internet
     Vis hotel på kort
      
     Vælg Genova
     Hotel Tritone – bestil nemt og bekvemt hos SpiesVis flere billeder

     Tritone, Rom
      

     Rom, Italien

     Hotelkategori 3,5
     Gæsternes bedømmelse 4,1

     Godt mellemklassehotel i hjertet af Rom med kort gåafstand til Trevifontænen og andre seværdigheder....

      • Motionsrum
      • Metro: 500 m
      • Bar
      • Restaurant
      • Internet
      Vis hotel på kort
       
      Vælg Tritone
      Viser nu 5 hoteller af 47 på rejsemålet
      Vis alle hoteller
      Spies har altid centrale hoteller i Rom

      Spies har altid centrale hoteller i Rom

      Trods sin storhed er Rom en relativt lille by, hvor både fodgængere og livsnydere er på hjemmebane. Oplev Colosseum, Trevifontænen og Den Spanske Trappe, men afsæt også tid til bare at slentre fra piazza til piazza og nyde ”la dolce vita” på fortovsrestauranterne. Med Spies bor du så centralt, at du får set det meste på en forlænget weekend.

      Klik for større kort
      Oplevelser på ferien?
      Rejser med Norwegian

      Rejser med Norwegian

      Når du kombinerer Norwegians fleksibilitet med Spies’ tryghed, får du både billige fly og udvalgte, kvalitetssikrede hoteller med den bedste beliggenhed.
      Se aktuelle tilbud med Norwegian
      Spies kan i samarbejde med SPARXPRES tilbyde en nem finansiering af din rejse!