Se hoteller (11)

Rejser til Santa Maria

Santa Maria på den Kap Verdiske ø Sal byder på sol året rundt. Med Spies kan du bo direkte ud til den fantastiske strand.
Kap Verde er det perfekte valg for dig, der søger en varm og solsikker vinterferie uden at skulle behøve at tænke på tidsforskel og jetlag. Med Spies rejser du til øen Sal og Santa Maria; Kap Verdes mest veludviklede badeby med et vestafrikansk klima. Her skinner solen omkring 350 dage om året, og regn er et stort set ukendt begreb. Dog blæser der som regel en svalende vind på øen. Santa Marias centrum udgøres af to stenbelagte hovedgader, som strækker sig gennem byen. Når du har taget en spadseretur op og ned af de to hovedgader, har du snart set, hvad der er at opleve af restauranter, caféer og souvenirbutikker.

På Santa Maria spiser man til gode priser. Specielt på de lokale restauranter hvor portionerne er store og kaffen fantastisk. En sikker vinder er at bestille fisk eller skaldyr. Begge dele er garanteret friskt, da det kommer ind med fiskerbådene samme morgen, hvor det så forhandles på havnen. Efter du har spist, kan du passende tage en kølig drink på en af de mange barer, hvor du kan nyde musik og møde den venlige lokalbefolkning. Ofte er der livemusik, og stemningen er rigtig god.

Det søde strandliv

Man rejser først og fremmest til Santa Maria for at slappe af og nyde de skønne strande, som er noget ud over det sædvanlige: brede og med fint, gyldent sand løber de stort set rundt om hele øen, og vandet er turkisblåt og klart. Her får du ikke svært ved at finde din egen plet på stranden - du får snarere problemer, hvis du gerne vil have selskab. Ved Santa Maria-stranden, hvor de fleste af Spies' hoteller ligger, bliver vandet hurtigt dybt, og der kan være ganske høje bølger, men vandet bliver roligere, jo tættere på Santa Maria centrum du kommer. På Sals vestkyst findes stranden Ponta Preta og på østkysten ligger Kite Beach - begge fantastiske strande for kite- og windsurfere takket være de kraftige vinde.

Kap Verde med Spies

Spies tilbyder flere rigtig gode hoteller på Sal, ikke mindst Oasis Salinas Sea, som har en perfekt beliggenhed direkte på stranden og blot en kort gåtur fra Santa Maria centrum. Du kan også vælge at bo på Odjo d'Agua, som ligger ved stranden og har øens måske bedste restaurant. Rejser du uden børn, anbefaler vi vores Prime Comfort-hotel Dunas de Sal, hvor du kan nyde en ferie med total afslapning.

All Inclusive ved Algodoeiro-stranden

Ved Algodoeiro-stranden et par kilometer nordvest for Santa Maria kan du bo på Melia Tortuga Beach, hvor All Inclusive indgår i prisen, og hvor du kan bestille en lejlighed med privat pool. Du kan også vælge All Inclusive-hotellet Meliá Dunas Beach Resort & Spa med værelser, som er særligt velegnede til børnefamilier. Rejser du uden børn, bør du tage et kig på Melia Llana Resort & Spa, som er et lækkert,hotel med All Inclusive og to poolområder. Men uanset hvilket hotel du vælger, kan du være sikker på at komme til at bo tæt på stranden og med mange faciliteter i topklasse inden for bekvem rækkevidde.

Oplevelser og seværdigheder på Sal

De fleste rejser til Kap Verde for at slappe af - her er strandene og havet næsten det eneste, der kan stjæle ens opmærksomhed. Men selv om Sal ikke er nogen stor ø, er der alligevel steder, du ikke bør gå glip af. Tager du med på en udflugt rundt om øen, vil du bl.a. komme til den lille fiskerby Palmeira, Buracona med den naturlige pool, hovedbyen Espargos samt Salinas, hvor man stadig udvinder salt, og hvor vandet er så salt, at du flyder op til overfladen, hvis du tager dig et dyp. Sal er som sagt et paradis for surfere – og også for dykkere. I området omkring Santa Maria findes flere surf- og dykkercentre, der afholder kurser på alle niveauer. Du kan også tage med på dybhavsfiskeri og katamaranture. Men du kan selvfølgelig også bare lægge dig til rette på stranden og slappe af.
Tips og nyttig info
 • Hoteller på stranden
 • All Inclusive
 • Solsikkert
 • Behageligt klima
 • Kilometerlange sandstrande
 • God windsurfing
 • Lokale restauranter
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Santa Maria

Strand
Man rejser først og fremmest til Sal og Santa Maria for at slappe af og nyde de skønne strande, som er noget ud over det sædvanlige: Brede og med fint gyldent sand løber de stort set rundt om hele øen, og vandet er turkisblåt og klart. Stranden i Santa Maria er hele otte kilometer lang og en af de smukkeste på Sal. Der er mange høje bølger, og vandet bliver hurtigt dybt, men jo tættere på Santa Maria centrum man kommer, jo roligere bliver det.

Ponta Preta

Strækker sig langs vestkysten. Her er det lidt mere blæsende end på sydsiden, men med herlige sanddyner og god plads til at brede håndklædet ud i sandet.

Kite Beach

Stranden på Sals østkyst er den absolutte favorit blandt kite- og windsurfere fra hele verden. Den er perfekt til dig, der vil teste bølgerne, men mindre egnet til småbørnsfamilier, som søger rolige forhold.

Igrejinha lagoon

En lagune lige uden for Santa Maria på østkysten. De sorte lavasten holder bølgerne væk, og derfor egner denne strand sig perfekt til børnefamilier, især fordi her er lavvandet. Det er her, lokalbefolkningen med små børn kommer for at nyde en stund på stranden. Husk at medbringe drikkevarer, da man normalt ikke kan købe noget her.

Calheta Funda

En strand på østkysten ikke langt fra Santa Maria. Her er ingen liggestole, og er du heldig, kan du få hele stranden for dig selv.
Mad, drikke og natteliv
I Santa Maria er mad meget prisvenligt, specielt på de mere lokale restauranter. På disse restauranter er portionerne større, og kaffen er rigtig god. En sikker vinder er at bestille fisk eller skaldyr, som uden tvivl er friskfanget samme formiddag, og derefter sælges på havnen. Efter du har spist, kan du nyde en kølig drink på en af de mange barer. Her kan du både nyde godt af de søde lokale og livemusik.

Catchupa

Kap Verdes nationalret er en mættende og velsmagende suppe tilberedt på blandt andet kød, fisk, søde kartofler, bønner, kål, majs og hvad man nu ellers har ved hånden. Ofte gemmer man resterne fra middagen, sier væsken fra og steger det hele til morgenmad dagen efter, gerne sammen med bacon og æg.

Arroz de Mariscos

En gryderet tilberedt på det bedste øen har at tilbyde, nemlig fisk og skaldyr.

Grogue

Nationaldrikken grogue er en sukkerrørsbrændevin, som nærmest kan beskrives som en blanding mellem hjemmebrændt, grappa og rom. Den perfekte måde at få gang i fordøjelsen på efter en god middag.

Vin

På naboøen Fogo produceres vinen Chã, som du naturligvis skal prøve (og måske købe med hjem), inden du forlader Kap Verde. Specielt hvidvinen kan anbefales. De fleste andre vine importeres fra Portugal, men mange restauranter har et bredt udvalg.

Øl

Den lokale øl hedder Strela, og en anden populær øl er den portugisiske Super Bock.

Kaffe

Den lokale kaffe kommer fra øen Fogo og regnes som en af verdens bedste.
Når folk går i byen i Santa Maria, foregår det som regel på en af barerne på hovedgaden. Mange steder optræder lokale musikere, og på de fleste barer flytter de gerne nogle borde og stole væk for at gøre plads, hvis gæsterne får lyst til at danse. Her findes også et par diskoteker lidt uden for centrum. Stemningen er god, og alle er velkomne. Her betyder det intet, om du er turist eller lokal - alle har det sjovt sammen.
Shopping
Shoppingudvalget i Santa Maria består næsten udelukkende af souvenirbutikker, hvor du kan købe afrikanske træskulpturer, batik og farvestrålende malerier.Vil du have noget typisk lokalt med hjem, kan det i stedet anbefales at købe en flaske vin eller kaffe fra naboøen Fogo eller nationaldrikken grogue. Her findes også et par "almindelige" butikker, men da de fleste varer, som sælges på øen, er importeret, er der ringe chancer for at gøre et fund.
Sport og træning
Både kitesurfing, windsurfing og SUP er populært på Sal, og der er også gode muligheder for dykning.

Surfing

På Sal blæser det mere eller mindre altid. Vindstyrken varierer noget fra dag til dag, men disse vinde er perfekte, hvis du vil surfe. Der afholdes verdensmesterskab på Sal, og den tidligere verdensmester Josh Angulo kommer netop fra Sal og har et surfcenter på øen - en oplagt mulighed for at prøve kræfter med sporten. Foretrækker du at stå på land og se på de dygtige surfere, kan det også være ret imponerende og underholdende.

Kite- og windsurfing

Kite Beach på Sals østkyst er det bedste sted til kite- og windsurfing og besøges af surfere fra hele verden.

Der findes både kite- og windsurfingcentre langs strandene på Sal, og de arrangerer alt fra nybegynderkurser til avancerede kurser.

Dykning

Vil du dykke i ferien, findes både skibsvrag, grotter og et rigt fiske- og dyreliv. I Santa Maria findes et PADI-dykkercenter, hvor du kan leje udstyr.
Aktiviteter og seværdigheder
På Sal er der gode muligheder for en aktiv ferie både på land og i vandet.

Strandpromenaden

Nedenfor de to hovedgader starter stranden. Her er der en strandpromenade, som egner sig godt til en herlig gåtur i solnedgangen, medmindre du har barnevogn med, for den
er belagt med ujævne sten. Strandpromenaden fører desuden til molen, hvor fiskerne kommer ind om formiddagen for at sælge dagens fangst. Så hersker der et dejligt livligt og farvestrålende leben, som du ikke bør gå glip af i løbet af ferien. På stranden kan du også spille beachvolley, træne gratis på lokalbefolkningens udendørs træningsfaciliteter samt spille fodbold og flere andre strandrelaterede aktiviteter.

Oplev skildpadder

Der findes en hel del skildpadder i havet, og i starten af vintersæsonen og frem til cirka midten af december kan man se skildpaddernes æg blive udklækket. Det sker hovedsageligt på Turtle Beach men også på den vestlige del af Santa Maria-stranden. Udenfor denne periode skal du ned under havoverfladen for at få chancen for at se skildpadder.

Udflugt på Sal

Selv om Sal ikke er en stor ø, er der alligevel en del steder, som er et besøg værd. Et tip er at tage med på en tur rundt på øen. På rundturen kommer du bl.a. til at opleve steder som den lille fiskerby Palmeira, Buracona med det naturlige havbassin, hovedbyen Espargos og Salinas. Ved Salinas udvindes der til stadighed salt, og her er saltindholdet i vandet så højt, at du let flyder på vandoverfladen.

Palmeira - en lille fiskerby ved vestkysten

En lille fiskerby på vestkysten. Herfra udgår der flere bådture, og byen er også et besøg værd på grund af de farvestrålende huse og fantasifulde facademalerier.

Buracona

Ti minutters kørsel i bil ad ujævne veje fra byen Palmeira ligger Buracona, som formentlig er den mest golde af alle Sals golde steder. Her ligger The Natural Pool, som er et bassin, som er skabt af tidevandet midt blandt klipperne. Besøg også The Blue Eye, som er et lysfænomen, der opstår, når solen lyser ind gennem et hul i klippen. Det lyser stærkest om sommeren, men også på visse dage om vinteren kan man se det, når solen står højt på himlen. Ti meter nede løber vandet, og når solen skinner ind gennem hullet, opstår der et lysfænomen i form af et blåt øje på overfladen.

Espargos - Sals hovedstad

Sals hovedstad med cirka 20.000 indbyggere. Slå dig ned på Bomdia Café i starten af hovedgaden og nyd at betragte det myldrende folkeliv. Her er ikke flere butikker eller restauranter end i Santa Maria, men vil du opleve noget, der i det mindste minder lidt om storbypuls, kan en spadseretur gennem centrum virkelig anbefales.

Salinas - de enorme saltmarker

Længst oppe i nord ligger de enorme saltmarker i Salinas. Brasilien. I dag udvindes saltet mest til lokalt brug. Her kan
du desuden tage et dyp i det ekstremt saltholdige vand, og præcis som i Det Døde Hav kan du opleve, hvordan du rent faktisk flyder! Vandet, du bader i, indeholder omkring 26 % salt og er sundt for kroppen. Det siges, at man bliver 10 år yngre af at bade her.
Udflugter
Kapverdisk aften
Kapverdisk aften
Velkommen til en skøn aften på stranden med god mad, guitarspil, et stemningsfuldt bål og bølgernes brusen i baggrunden. Middag og visse drikkevarer indgår.
Læs mere om udflugten
En dag på havet
En dag på havet
Tag med på en skøn dag til søs ombord på en 17 meter lang sejlbåd. Frokost, drikkevarer og snacks indgår.
Læs mere om udflugten
Quad
Quad
Prøv noget, du ikke kan derhjemme; kør på firehjulet motorcykel på de smukke strande og oplev øen på en helt anden måde. Mad og drikke indgår ikke. Husk kørekort!
Læs mere om udflugten
Rundtur på Sal
Rundtur på Sal
Tag med på en populær halvdagsudflugt og oplev de mest interessante steder på øen. I løbet af dagen vil du høre mere om landet og dets kultur, historie, skik og brug. Mad og drikke indgår ikke.
Læs mere om udflugten
På udkig efter hajer
På udkig efter hajer
På den østlige del af Sal findes en bugt, som ofte får besøg af hajer. Tag med på udflugten, kryds fingre og hold udkig efter hajerne! Mad og drikke indgår ikke.
Læs mere om udflugten
Buggy Desert Adventure
Buggy Desert Adventure
Tag på udflugt med firehjulstrækker i det kapverdiske landskab.
Læs mere om udflugten
Dykning og snorkling
Dykning og snorkling
Prøv at dykke eller snorkle med Cabo Verde Diving.
Læs mere om udflugten
Sådan kommer du omkring
Afstandene i Santa Maria er ikke større, end du kan komme rundt til fods. Skal du længere væk, skal du tage en taxi.

Taxi

Her findes masser af taxier, så det er aldrig et problem at få fat i en. Priserne er forholdsvis lave, og her anvender vi ikke taxameter. Så derfor anbefales det, at du aftaler en pris, inden du kører.

Busser

Der findes også lokale "busser", hvis man for eksempel ønsker at tage en tur til Espargos. Busserne er ofte en pickup truck, og man sidder på et åbent lad. Prisen varierer fra chauffør til chauffør, men det kan betale sig at aftale prisen, inden du sætter dig på ladet. "Busstationen" ligger ved den første rundkørsel, når man kører ind til centrum af Santa Maria.
Fakta

Vores service på rejsemålet

I din ferie kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på SMS og mail, hvis du vil bestille udflugter eller måske bare have tip og gode råd. Kan vi ikke hjælpe dig på telefon eller mail, kommer vi ud til dit eller et nærliggende hotel. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.

Rejser med omtanke

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Læs mere om vores klima- og miljøarbejde her.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Turistskat i Santa Maria

På Kap Verde opkræves en turistskat, som skal betales på stedet. Beløbet er ca. 2 euro pr. person pr. nat og skal betales af alle fra 16 år og opefter for maks. 10 nætter. Skatten betales direkte til hotellet og er ikke inkluderet i rejsens pris. På nogle hoteller skal beløbes betales ved ankomsten, på andre ved afrejsen. Nogle hoteller tager kort, men så trækkes altid en afgift på ca. 3,5 %. Vi anbefaler, at du medbringer kontanter, da nogle hoteller kun tager imod kontanter.

Valuta og kreditkort

Euro (EUR) og Kap Verdiske Escudos (CVE). Kap Verdiske Escudos kan ikke veksles hjemmefra, og valutaen kan kun bruges i landet. Det bedste er at veksle til euro hjemmefra. Der findes flere banker og hæveautomater i centrum, hvor du kan hæve lokal valuta. Du kan hæve euro i bankerne mod betaling samt forevisning af pas og billet. VISA er det mest gangbare kort. MasterCard accepteres ikke overalt. Øvrige kort accepteres ikke.
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Sommertid: dansk tid -3 timer. Vintertid: dansk tid -2 timer.

El

220 V. Adapter behøves som regel ikke.

Sprog

Portugisisk og kreolsk.

Øvrigt

Vejene på Sal kan være meget ujævne, hvilket gør det svært at køre en paraplyklapvogn.

Gadebelysningen er sparsom, så medbring gerne en lommelygte.

Strømafbrydelser forekommer med jævne mellemrum, og der bliver indimellem lukket for vandet.
Vejr og klima
 • januar
24°19°
8
Solskinstimer pr. dag
23°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • februar
24°18°
9
Solskinstimer pr. dag
23°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • marts
25°18°
9
Solskinstimer pr. dag
23°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • april
25°19°
10
Solskinstimer pr. dag
23°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • maj
25°20°
9
Solskinstimer pr. dag
23°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • juni
26°21°
8
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • juli
27°22°
8
Solskinstimer pr. dag
26°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • august
28°23°
7
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • september
29°24°
7
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • oktober
28°23°
8
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • november
27°22°
8
Solskinstimer pr. dag
26°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • december
26°20°
8
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
29
Regnfri dage
Fly og transfer

Flyvetid

7-9,5 timer.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til Santa Maria i vinterhalvåret.
Flyet lander på øen Sal.

I lufthavnen

På grund af ændrede indrejseregler kan der opstå lange ventetider i paskontrollen. For at mindske ventetiden bedes du derfor registrere dine pasoplysninger via "Min Side" inden afrejse.
Med Spies' transfer kommer du nemt og sikkert til dit hotel i Santa Maria. Transfer mellem lufthavn og hotel indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen. Køretiden fra Sal Lufthavn til dit hotel er 20-50 minutter (ca. 18 km), afhængigt af trafik og antal hotelstop. Læs mere om transfer.

TILBUD TIL SANTA MARIA

Oasis Salinas Sea
Oasis Salinas Sea
Santa Maria, Sal, Kap Verde
 • Fly + dobbeltværelse - mulighed for to ekstra opredninger
 • 1 uge
 • Afrejse 12 dec 2022 fra København
Inkl. morgenmadsbuffet
Inkl. morgenmadsbuffet
Fly + hotel, 1 uge
12 dec 2022 fra København
Meliá Dunas Beach Resort & Spa
familygarden
 • Børnevenligt
Meliá Dunas Beach Resort & Spa
Santa Maria, Sal, Kap Verde
 • Fly + dobbeltværelse type E
 • 1 uge
 • Afrejse 12 dec 2022 fra København
Inkl. All Inclusive
Inkl. All Inclusive
Fly + hotel, 1 uge
12 dec 2022 fra København
Oasis Belorizonte
Oasis Belorizonte
Santa Maria, Sal, Kap Verde
 • Fly + dobbeltværelse i bungalow
 • 1 uge
 • Afrejse 5 dec 2022 fra København
Inkl. All Inclusive
Inkl. All Inclusive
Fly + hotel, 1 uge
5 dec 2022 fra København

Find din rejse til Santa Maria
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.