Se hoteller

Rejser til Santa Maria

Kap Verde

Santa Maria på den Kap Verdiske ø Sal byder på sol året rundt. Med Spies kan du bo direkte ud til den fantastiske strand.

Kap Verde er det perfekte valg for dig, der søger en varm og solsikker vinterferie uden at skulle behøve at tænke på tidsforskel og jetlag. Med Spies rejser du til øen Sal og Santa Maria; Kap Verdes mest veludviklede badeby med et vestafrikansk klima. Her skinner solen omkring 350 dage om året, og regn er et stort set ukendt begreb. Dog blæser der som regel en svalende vind på øen. Santa Marias centrum udgøres af to stenbelagte hovedgader, som strækker sig gennem byen. Når du har taget en spadseretur op og ned af de to hovedgader, har du snart set, hvad der er at opleve af restauranter, caféer og souvenirbutikker. På Santa Maria spiser man til en god pris. Specielt på de lokale restauranter hvor portionerne er store og kaffen fantastiske. En sikker vinder er at bestille fisk eller skaldyr. Begge dele er garanteret friskt, da det kommer ind med fiskerbådene samme morgen, hvor det så forhandles på havnen. Efter du har spist, kan du passende tage en kølig drink på en af de mange barer, hvor du kan nyde musik og den søde lokalbefolkning. Ofte er der live musik, og stemningen er rigtig god, hvilket godt kan være højlydt.

Det søde strandliv

Man rejser først og fremmest til Santa Maria for at slappe af og nyde de skønne strande, som er noget ud over det sædvanlige: brede og med fint, gyldent sand løber de stort set rundt om hele øen, og vandet er turkisblåt og klart. Her får du ikke svært ved at finde din egen plet på stranden - du får snarere problemer, hvis du gerne vil have selskab. Ved Santa Maria-stranden, hvor de fleste af Spies' hoteller ligger, bliver vandet hurtigt dybt, og der kan være ganske høje bølger, men vandet bliver roligere, jo tættere på Santa Maria centrum du kommer. På Sals vestkyst findes stranden Ponta Preta og på østkysten ligger Kite Beach - begge paradisstrande for kite- og windsurfere takket være de kraftige vinde.

Kap Verde med Spies

Spies tilbyder flere rigtig gode hoteller på Sal, ikke mindst Vila do Farol der er et prisvenligt All Inclusive-hotel lige ved den gyldenfarvede strand. Du kan også bestille en rejse til Odjo d'Agua, med Santa Marias bedste strandbeliggenhed og øens måske bedste restaurant. Rejser du uden børn, anbefaler vi vores Prime Comfort-hotel Dunas de Sal, hvor du kan se frem til en ferie med fokus på total afslapning.

All Inclusive ved Algodoeiro-stranden

Ved Algodoeiro-stranden et par kilometer nordvest for Santa Maria kan du bo på Melia Tortuga Beach, hvor All Inclusive indgår i prisen. Du kan også vælge All Inclusive-hotellet Melia Dunas Beach Resort & Spa med værelser, som er særligt velegnede til børnefamilier. Rejser du uden børn, bør du tage et kig på Melia Llana Resort & Spa, som er et lækkert, nybygget hotel med All Inclusive og to poolområder. Men uanset hvilket hotel du vælger, kan du være sikker på at komme til at bo tæt på stranden og med mange faciliteter i topklasse inden for bekvem rækkevidde.

At se og opleve

De fleste rejser til Kap Verde for at slappe af - her er strandene og havet næsten det eneste, der kan stjæle ens opmærksomhed. Men selv om Sal ikke er nogen stor ø, er der alligevel steder, du ikke bør gå glip af. Tager du med på en udflugt rundt om øen, vil du bl.a. komme til den lille fiskerby Palmeira, Burracona med den naturlige pool, hovedbyen Espargos samt Salinas, hvor man stadig udvinder salt, og hvor vandet er så salt, at du flyder op til overfladen, hvis du tager dig et dyp. Sal er som sagt et paradis for surfere – og også for dykkere. I området omkring Santa Maria findes flere surf- og dykkercentre, der afholder kurser på alle niveauer. Du kan også tage med på dybhavsfiskeri og katamaranture - eller tage på en endagstur med indenrigsfly til en af naboøerne. Men du kan selvfølgelig også bare lægge dig til rette på stranden og slappe af.

 • Hoteller på stranden
 • All Inclusive
 • Solsikkert
 • Behageligt klima
 • Kilometerlange sandstrande
 • God windsurfing
 • Lokale restauranter

Spies' gæster om Santa Maria

 • Strande
Vejr og klima
 • januar
24°19°
8
Solskinstimer pr. dag
23°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • februar
24°18°
9
Solskinstimer pr. dag
23°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • marts
25°18°
9
Solskinstimer pr. dag
23°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • april
25°19°
10
Solskinstimer pr. dag
23°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • maj
25°20°
9
Solskinstimer pr. dag
23°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • juni
26°21°
8
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • juli
27°22°
8
Solskinstimer pr. dag
26°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • august
28°23°
7
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • september
29°24°
7
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • oktober
28°23°
8
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • november
27°22°
8
Solskinstimer pr. dag
26°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • december
26°20°
8
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
29
Regnfri dage
Strand
Man rejser først og fremmest til Santa Maria for at slappe af og nyde de skønne strande, som er noget ud over det sædvanlige: brede og med fint, gyldent sand løber de stort set rundt om hele øen, og vandet er turkisblåt og klart. Her får du ikke svært ved at finde din egen plet på stranden - du får snarere problemer, hvis du gerne vil have selskab. Ved Santa Maria-stranden, hvor de fleste af Spies' hoteller ligger, bliver vandet hurtigt dybt, og der kan være ganske høje bølger, men vandet bliver roligere, jo tættere på Santa Maria centrum du kommer.

Ponta Preta

Strækker sig langs vestkysten. Her er det lidt mere
blæsende end på sydsiden men med herlige sanddyner og
god plads til at brede håndklædet ud i sandet.

Kite Beach

Stranden på Sals østkyst er den absolutte favorit blandt
kite- og windsurfere fra hele verden. Den er perfekt til dig,
der vil prøve bølgerne af men mindre egnet til
småbørnsfamilier, som søger fred og ro.

Igrejinha lagoon

En lagune lige udenfor Santa Maria på østkysten. De sorte
lavasten holder bølgerne væk, og derfor egner denne
strand sig perfekt til børnefamilier, især fordi her er
lavvandet. Det er her, lokalbefolkningen med små børn
kommer for at nyde en stund på stranden. Husk at
medbringe drikkevarer da man ikke plejer at kunne købe
noget her.

Calheta Funda

En strand på østkysten ikke langt fra Santa Maria. Her er
ingen liggestole, og er du heldig, kan du få hele stranden for
dig selv.
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 9 timer på udrejsen inkl. mellemlanding i Gøteborg. Ca. 6 timer og 30 minutter på hjemrejsen.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser fra København til Santa Maria i perioden oktober-april. Mellemlanding i Gøteborg på udrejsen og direkte fly hjem. Flyet lander på øen Sal.
Flyet lander i Sal Internationale Lufthavn. Køretiden fra lufthavnen til det første hotel er ca. 20 minutter. Transfer indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen.
Mad, drikke og natteliv
I Santa Maria er mad meget prisvenligt, specielt på de mere lokale restauranter. På disse restauranter er portionerne større, og kaffen er rigtig god. En sikker vinder er at bestille fisk eller skaldyr, som uden tvivl er friskfanget samme formiddag, og derefter sælges på havnen. Efter du har spist, kan du nyde en kølig drink på en af de mange barer. Her kan du både nyde godt af de søde lokale og live musik.

Catchupa

Kap Verdes nationalret er en mættende og velsmagende
suppe tilberedt på blandt andet kød, fisk, søde kartofler,
bønner, kål, majs og hvad man nu ellers har ved hånden.
Ofte gemmer man resterne fra middagen, sier væsken fra
og steger det hele til morgenmad dagen efter, gerne
sammen med bacon og æg.

Arroz de Mariscos

En gryderet tilberedt på det bedste øen har at tilbyde,
nemlig fisk og skaldyr.

Grogue

Nationaldrikken grogue er en sukkerrørsbrændevin, som
nærmest kan beskrives som en blanding mellem
hjemmebrændt, grappa og rom. Den perfekte måde at få
gang i fordøjelsen på efter en god middag.

Vin

På naboøen Fogo produceres vinen Chã, som du naturligvis
skal prøve (og måske købe med hjem), inden du forlader
Kap Verde. Specielt hvidvinen kan anbefales. De fleste
andre vine importeres fra Portugal, men mange
restauranter har et bredt udvalg.

Öl

Strela hedder den lokale øl, som er meget populær på alle
øer. Der er også en øl, som hedder Club 1, som produceres i Santa Maria. Denne er dog ikke så populær men kan købes i visse butikker og restauranter. Den øl, som måske serveres/drikkes mest, er Stock Bock, som er en portugisisk
øl.

Kaffe

På Kap Verde drikkes der en hel del kaffe, og den lokale
kaffe kommer fra øen Fogo. Den lokale kaffe regnes som en
af verdens bedste.
Når folk går i byen i Santa Maria, foregår det som regel på en af barerne på hovedgaden. Mange steder optræder lokale musikere, og på de fleste barer flytter de gerne nogle borde og stole væk for at gøre plads, hvis gæsterne får lyst til at danse. Her er også et par diskoteker, men de ligger lidt udenfor centrum, og det er ikke helt let at gennemskue, hvornår de har åbent.
Stemningen er god, og alle er velkomne. Her betyder det intet, om du er turist eller lokal - alle har det sjovt sammen.
Shopping
Shoppingudvalget i Santa Maria består næsten udelukkende af souvenirbutikker, hvor du kan købe
afrikanske træskulpturer, batik og farvestrålende malerier.Vil du have noget typisk lokalt med hjem, kan det i stedet anbefales at købe en flaske vin eller kaffe fra naboøen Fogo eller nationaldrikken grogue. Her findes også et par "almindelige" butikker, men da de fleste varer, som sælges på øen, er importeret, er der ringe chancer for at gøre et fund.
Aktiviteter og seværdigheder
Selvom der er flere forskellige aktiviteter på Sal, man kan give sig i kast med, er det surfing, der lokker de fleste. Og det være sig både kite-, wind og boardsurfing.

Shoppingudvalget i Santa Maria består næsten udeslukkende af souvenirbutikker, hvor du kan købe afrikanske træskulpturer, batik, farvestrålende malerier og T-shirts med "No stress" trykt hen over brystet. Vil du have noget typisk lokalt med hjem, kan det i stedet anbefales at købe en flaske vin eller kaffe fra naboøen Fogo eller nationaldrikken grogue. Her findes også et par "almindelige" butikker, men da de fleste varer, som sælges på øen, er importeret, er der ringe chancer for at gøre et fund.

At det altid blæser på Sal, har du sikkert hørt eller
bemærket. Vindenes styrke varierer noget fra dag til dag.
Disse vinde er perfekte, hvis du vil surfe. Der afholdes
verdensmesterskab på Sal, og den tidligere verdensmester
Josh Angulo kommer netop fra Sal. Der ligger flere kite- og
windsurfingcentre langs strandene på øen. Har du selv lyst
til at prøve, er der gode muligheder, og det er svært at
finde et sted, som er mere egnet til dette end netop Sal.
Foretrækker du at stå på land og se på de dygtige surfere,
kan det også være ret imponerende og underholdende.
Der findes både kite- og windsurfingskoler, og de arrangerer alt fra nybegynderkurser til avancerede kurser.

Strandpromenaden

Nedenfor de to hovedgader starter stranden. Her er der en
strandpromenade, som egner sig godt til en herlig gåtur i
solnedgangen, med mindre du har barnevogn med, for den
er belagt med ujævne sten. Strandpromenaden fører
desuden til molen, hvor fiskerne kommer ind om
formiddagen for at sælge dagens fangst. Så hersker der et
dejligt livligt og farvestrålende leben, som du ikke bør gå
glip af i løbet af ferien. På stranden kan du også spille beachvolley, træne gratis på lokalbefolkningens udendørs træningsfaciliteter samt spille fodbold og flere andre strandrelaterede aktiviteter.

Oplev skildpadder

Der findes en hel del skildpadder i havet, og i starten af
vintersæsonen og frem til cirka midten af december kan
man se skildpaddernes æg blive udklækket. Det sker
hovedsageligt på Turtle Beach men også på den vestlige del af Santa Maria-stranden. Udenfor denne periode skal du ned under havoverfladen for at få chancen for at se
skildpadder.

Udflugt på Sal

Selvom Sal ikke er en stor ø, er der alligevel en del steder, som er et besøg værd. Et tip er at tage med på en tur rundt på øen. På rundturen kommer du bl.a. til at opleve steder som den lille fiskerby Palmeira, Burracona med the Natural Pool, hovedstaden Espargos og Salinas. Ved Salinas udvindes der til stadighed salt, og her er saltindholdet i vandet så højt, at du let flyder på vandoverfladen.

Palmeira - en lille fiskerby ved vestkysten

En lille fiskerby på vestkysten. Herfra udgår der flere
bådture, og byen er også et besøg værd på grund af de
farvestrålende huse og fantasifulde facademalerier.

Burracona

Ti minutters kørsel i bil ad ujævne veje fra byen Palmeira
ligger Burracona, som formentlig er den mest golde af alle
Sals golde steder. Her ligger The Natural Pool, som er et
bassin, som er skabt af tidevandet midt blandt klipperne.
Besøg også The Eye, som er et lysfænomen, som opstår, når solen lyser ind gennem et hul i klippen. Det lyser stærkest om sommeren, men også på visse dage om vinteren kan man se det, når solen står højt på himlen. Ti meter nede løber vandet, og når solen skinner ind gennem hullet, opstår der et lysfænomen i form af et blåt øje på
overfladen.

Espargos - Sals hovedstad

Sals hovedstad med cirka 20.000 indbyggere. Slå dig ned på
Bomdia Café i starten af hovedgaden og nyd at betragte det
myldrende folkeliv. Her er ikke flere butikker eller
restauranter end i Santa Maria, men vil du opleve noget,
der i det mindste minder lidt om storbypuls, kan en
spadseretur gennem centrum virkelig anbefales.

Salinas - de enorme saltmarker

Længst oppe i nord ligger de enorme saltmarker i Salinas.
Før i tiden eksporterede Sal masser af salt til Europa og
Brasilien. I dag udvindes saltet mest til lokalt brug. Her kan
du desuden tage et dyp i det ekstremt saltholdige vand, og
præcis som i Det Døde Hav kan du opleve, hvordan du rent
faktisk flyder! Vandet, du bader i, indeholder omkring 26 %
salt og er sundt for kroppen. Det siges, at man bliver 10 år
yngre af at bade her.
Sådan kommer du omkring
Afstandene i Santa Maria er ikke større, end du kan komme rundt til fods. Skal du længere væk, skal du tage en taxi.

Taxi

Her findes masser af taxier, så det er aldrig et problem at få fat i en. Priserne er forholdsvis lave, og her anvender vi ikke taxameter. Så derfor anbefales det, at du aftaler en pris, inden du kører.

Busser

Der findes også lokale "busser", hvis man for eksempel
ønsker at tage en tur til Espargos. Busserne er ofte en
pickup truck, og man sidder på et åbent lad. Prisen varierer
fra chauffør til chauffør, men det kan betale sig at aftale
prisen, inden du sætter dig på ladet. "Busstationen" ligger
ved den første rundkørsel, når man kører ind til centrum af
Santa Maria.
Fakta

Vores service

Spies har personale på rejsemålet fra oktober til april, som kan kontaktes på vores servicetelefon samt på sms og mail.

ECPAT

Spies har siden 1999 arbejdet aktivt mod børnesexhandel sammen med organisationen ECPAT.

Pas, visum og dansk fremmedpas

Du skal altid medbringe dit pas på rejsen, uanset om du rejser inden for eller uden for EU. Inden afrejse er det vigtigt, at du selv tjekker, hvilke regler der gælder for netop dit rejsemål. Nogle lande kræver, at dit pas er gyldigt i op til 6 måneder efter hjemrejsen. Der kan også være særlige visumregler afhængigt af rejsemål, rejsens længde, eller hvis du ikke har dansk pas. Du finder information på Udenrigsministeriets hjemmeside.... Vi anbefaler, at du kontakter det pågældende lands ambassade/konsulat direkte, hvis du har spørgsmål til reglerne. Vær opmærksom på, at du nægtes indrejse, hvis reglerne for passets gyldighed, dansk fremmedpas eller visum ikke overholdes.

Ved indrejse til Kap Verde kræves visum, som indgår i rejsens pris for nordiske statsborgere. Visum fås ved ankomsten til Santa Maria Lufthavn på Kap Verde. Pasoplysninger skal gives til Spies via "Min Side" under "Min bestilling" på spies.dk senest 10 dage før afrejsen. Er oplysningerne ikke afleveret i rette tid, eller bookes rejsen med mindre end 10 dage til afrejse, skal du selv ansøge om visum i lufthavnen ved ankomst til Kap Verde, og så opkræves en visumafgift på ca. 25 euro, som er for egen regning. Vær opmærksom på, at passet skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter ankomst til Kap Verde. Ikke-nordiske statsborgere skal udfylde visum ved ankomst til Kap Verde og betale 25 euro direkte i lufthavnen.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Turistskat i Santa Maria

Kap Verde har indført en turistskat, som skal betales på stedet. Beløbet er ca. 2 EUR pr. person/nat og skal betales af alle fra 16 år og opefter for maks. 10 nætter. Skatten betales direkte til hotellet og er ikke inkluderet i rejsens pris. På nogle hoteller skal beløbes betales ved ankomsten, på andre ved afrejsen. På Hotel da Luz og Dunas de Sal kan du kun betale kontant i EUR. Øvrige hoteller modtager både kontanter (EUR) og kort. Betaler du med VISA, trækker hotellerne i nogle tilfælde en afgift. Betaler du med MasterCard, trækker hotellerne altid en afgift. Afgiften er ca. 3,5 %.

Valuta og kreditkort

Euro (EUR) og Kap Verdiske Escudos (CVE). Kap Verdiske Escudos kan ikke veksles hjemmefra, og valutaen kan kun bruges i landet. Det bedste er at veksle til euro hjemmefra. Der findes flere banker og hæveautomater i centrum, hvor du kan hæve lokal valuta. Du kan hæve euro i bankerne mod betaling samt forevisning af pas og rejsebevis. VISA er det mest gangbare kort. MasterCard accepteres ikke overalt. Øvrige kort accepteres ikke.

Tidsforskel

Sommertid: dansk tid -3 timer. Vintertid: dansk tid -2 timer.

El

220 V. Adapter behøves som regel ikke.

Sprog

Portugisisk og kreolsk.

Vær opmærksom på, at visse hoteller kræver kopi af kreditkort som depositum ved check-in.
Kap Verde har indført en turistskat, som skal betales på stedet. Beløbet er ca. 2 EUR pr. person/nat og skal betales af alle fra 16 år og opefter for maks. 10 nætter. Skatten betales direkte til hotellet og er ikke inkluderet i rejsens pris. På nogle hoteller skal beløbes betales ved ankomsten, på andre ved afrejsen. På smartline Crioula og Hotel da Luz kan du kun betale kontant i EUR. De øvrige hoteller modtager både kontanter (EUR) og kort. Betaler du med VISA, trækker hotellerne i nogle tilfælde en afgift. Betaler du med MasterCard, trækker hotellerne altid en afgift.
Rejs med børn
Santa Maria er et børnevenligt rejsemål. De enorme strande inviterer virkelig til leg og badning, men man skal være opmærksom på, at bølgerne af og til kan være ret høje, så de mindre børn bør helst holde sig til hotellets pool. Bølgerne bliver dog mindre, jo tættere på centrum man kommer. Børn er mere end velkomne på restauranterne, og de fleste restauranter har også børnemenu.

Aktiviteter for børn

Her er ikke noget vandland, legepladser og lignende, men
hvis dine børn synes, det er sjovt at opholde sig på stranden
og i hotellets pools, vil de få en skøn ferie på øen.

Babymad og bleer

Babymad og bleer kan købes på apoteket samt i en del
supermarkeder. Tag dog gerne et par glas babymad med
hjemmefra, da udvalget kan variere fra dag til dag. Har du
plads i bagagen, kan det anbefales, at du medbringer bleer,
da de er ret dyre på rejsemålet.

Øvrig information

Det kan være besværligt at komme frem med en
barnevogn, specielt på den brostensbelagte
strandpromenade, men også inde i centrum hvor
fortovskanterne er ret høje. Hvis børnene ikke er store nok
til selv at gå, er en bæresele eller stærke arme det mest
praktiske. Da centrum i Santa Maria er så lille, skal man
sjældent tilbagelægge de store strækninger.
Find din rejse