Udflugter, Alanya

Gør din ferie endnu bedre med en udflugt eller to! Vores guider på rejsemålet har sammen med vores lokale samarbejdspartnere nøje udvalgt og sammensat et spændende udflugtsprogram. Vi følger løbende op på udflugterne og fornyer programmet, bl.a. på baggrund af spørgeundersøgelser, hvor du og andre gæster har mulighed for at komme med feedback. På den måde kan vi altid tilbyde spændende og interessante oplevelser.

Der er flere fordele ved at bestille en udflugt hos Spies. For det første er alle nødvendige forsikringer på plads, og alle sikkerhedskrav er opfyldt. For det andet er der helt klare og tydelige regler for ændringer og aflysninger og for hvad der indgår i prisen. Derudover ved du altid, hvor du skal henvende dig, hvis du får et problem eller er utilfreds med udflugten. Alt dette får du med i købet, når du bestiller din udflugt hos Spies.

Obs! Udflugtsprogrammet til sommer 2020 er reduceret og kan ændres med kort varsel pga. Covid-19. Et restaurantbesøg kan f.eks. erstattes med en madboks, som deltagerne får med på udflugten. Læs mere på rejsemålets lokale Mysite

.

Praktisk information om vores udflugter

River rafting (kan bestilles hjemmefra)

River rafting (kan bestilles hjemmefra)

Et adrenalinkick ud over det sædvanlige - tag med på river rafting under professionel ledelse. Følelsen er fantastisk, når adrenalinet pumper i kroppen, mens man kæmper sig ned ad den 13 kilometer lange flod! Frokost indgår.

Læs mere Skjul

Dagen begynder med afhentning ved hotellet og transport til Xtreme River Rafting, hvor du får udleveret en redningsvest og en våddragt. Inden vi begiver os af sted, får du også en sikkerhedsgennemgang. Så starter turen ned ad floden, og undervejs standser vi for at prøve "body rafting" også.

Vi kommer til at opleve både vilde etaper og etaper, hvor der padles i et mere roligt tempo. Selve turen i båden tager 2-2½ time, og der kan være 10-12 personer i båden. Hver båd har en professionel guide med ombord. Når delen med river rafting er overstået, vil der være mulighed for at tage et bad, skifte tøj, benytte toiletterne etc. Vi spiser frokost sammen, når turen er slut.

På vejen tilbage stopper vi og strækker benene, og hvis du har lyst, kan du købe en kop kaffe eller en sodavand. Afslutningsvis kan der købes fotos fra turen. Det er som regel populært, da det kan være svært at benytte eget kamera undervejs.

Mad og drikke:
Frokost indgår. Drikkevarer kan tilkøbes.

Tid:
Heldagsudflugt, ca. kl. 8-18.


Udflugtsledelse:
Engelsktalende lokalguide.

Husk at medbringe:
Vandflaske, solcreme, håndklæde, badetøj og bekvemme sko, som kan tåle at blive våde, samt et ekstra sæt tørt tøj og sko, så du kan skifte efter flodturen. Medbring ikke videokamera, smykker eller mange penge, da vi opholder os ombord på båden størstedelen af turen.


Øvrigt:
Denne oplevelse egner sig til personer fra otte år og opefter. Gravide og folk med hjerte- eller rygproblemer eller en anden alvorlig sygdom kan desværre ikke deltage. Er du blot lidt usikker eller urolig, kan du sagtens tage med alligevel. Så sidder du blot i en af de større både, hvor turen føles mere stabil og tryg.
For gæster i Alanya er transfertiden ca. 2,5-3 timer hver vej.

Escape to Cool (kan bestilles hjemmefra)

Escape to Cool (kan bestilles hjemmefra)

En heldagsudflugt med smuk natur, en afkølende dukkert i floden og et spændende besøg i en af verdens dybeste drypstensgrotter. Frokost indgår. Entré til grotten indgår ikke.

Læs mere Skjul

Vi kører gennem smuk natur ad stejle bjergveje og små, smalle stier. Kameraet vil blive brugt flittigt.

Dagen starter med et besøg i Dimcaygrotten, som er en af verdens dybeste drypstensgrotter. Det har taget naturen flere millioner år at skabe dette naturfænomen. Her er der desuden bygget et udsigtspunkt, hvor udsigten ud over både bjerglandskabet og mod Alanya er enestående smuk.

Bagefter kører ned til en lokal frugthave. Vi går en tur i haven og nyder duftene, farverne og smagene.

Så fortsætter vi op langs Dimcayfloden for at se den imponerende Dimcaydæmning. Vi standser ved en af de store restauranter og spiser frokost. Til frokosten serveres der grillet mad, og der er også mulighed for at vælge vegetarmad. Efter maden er der tid til at slappe af og nyde solen, og det er også muligt at bade i det friske og kølige flodvand.

På denne udflugt er den fantastiske natur i fokus.

Bestil hjemmefra:
Denne udflugt kan du bestille hjemmefra sammen med rejsen eller via "Min side".

Mad og drikke:
Frokost indgår. Drikkevarer kan tilkøbes.

Entré:
Entré til visse seværdigheder indgår (entré til grotten indgår ikke: ca. 13,50 TRY).

Tid:
Halvdagsudflugt, ca. kl. 9-16.

Udflugtsledelse:
Skandinavisktalende guide.


Husk at medbringe:
Badetøj, badehåndklæde/håndklæde, solcreme, en flaske vand, solbriller, kasket og bekvemme sko.


Øvrigt:
Mange trapper og niveauforskelle. Personer med bevægelseshandicap bør derfor rådføre sig med Spies-guiden inden reservation. På denne udflugt deltager gæster fra både Side og Alanya, hvilket betyder, at vi har opsamling på begge rejsemål. Det kan påvirke transporttiden til og fra udflugtsmålet. Prisen på udflugten kan variere noget afhængigt af, hvilket rejsemål du bor på.

En bedre afslutning på ferien

En bedre afslutning på ferien

Ferie hele vejen. Hvad skal man lave den sidste dag på ferien, når man skal flyve hjem om aftenen? Hvad siger I til en flodtur, afslapning på stranden og middag efterfulgt af transport til lufthavnen. Middag indgår i prisen.

Læs mere Skjul

Vi har svaret. Vi henter jer på hotellet, når I har tjekket ud og kører siden til Manavgat til en herlig tur på floden, hvor der også bliver serveret frokost. Bagefter kører vi til en restaurant tæt på stranden i Side, hvor I kan tage en afsluttende dukkert i Middelhavet inden hjemrejsen. På stranden serveres en grillmiddag, mens vi nyder solnedgangen. På denne udflugt får man det bedste af Side at se og har ferie hele vejen frem til flyet.

Mad og drikke:
Frokost/middag indgår (drikkevarer indgår ikke).

Tid:
Heldagsudflugt, ca. kl. 12-20.30.

Udflugtsledelse:
Skandinavisktalende guide.

Husk at medbringe:
Badetøj, håndklæde og solcreme.

Øvrigt:
Man kan leje badelagen/badehåndklæde ombord, ca. 10 tyrkiske lira pr. håndklæde.
Bussen følger os hele vejen, så man kan bade på stranden og klæde om, inden vi kører af sted til lufthavnen. Simple udendørs brusefaciliteter findes. Udflugtens pris varierer lidt alt efter, hvilket rejsemål du bor på.

Hamam - tyrkisk bad Alanya (kan bestilles hjemmefra)

Hamam - tyrkisk bad Alanya (kan bestilles hjemmefra)

Et ægte tyrkisk bad, hamam, er et must for den, der vil forkæle sig selv i ferien! Der indgår ingen måltider.

Læs mere Skjul

Badetraditionerne går langt tilbage i den tyrkiske historie, og hamam anvendes af både mænd og kvinder. På de offentlige hamams kan der om torsdagen være fyldt, når de tyrkiske mænd vil "rengøre" sig før fredagens moskebesøg.

Islam lægger stor vægt på renlighed, og man har bygget badehus i Tyrkiet siden 1500-tallet. Det startede egentlig allerede i romertiden, hvor mange byer i Tyrkiet blev grundlagt eller bygget om af romerne, og en ægte romersk by skulle have et badehus. Da det østromerske rige faldt, glemte man skikken med at bade på denne måde, men da det ottomanske rige i 1500-tallet blev stort og magtfuldt, tog man det op igen, og hamamen opstod.

I dag bader mænd og kvinder adskilt i visse hamams - kvinderne som regel om formiddagen og mændene om aftenen. Når der afholdes polterabend, samles man gerne i en hamam for at fejre en sidste eventyrlig aften som ugift.

Man starter i marmorsaunaen og lader kroppen blive varmet op og skyller os med varmt vand. Derefter lægger man sig ned på varme marmorplader og bliver skrubbet og vasket. Hele kroppen får samme behandling, og en ny og herligt afslappende følelse spreder sig i kroppen. Derefter følger en helkropsmassage med olie for at gøre den nyskrubbede hud endnu blødere. Nu er man blød og glat som en babynumse og klar til at fortsætte ferien med masser af sol og badning med frisk og stimuleret hud. Husk dog på at huden er ekstra følsom over for den stærke sol lige efter et besøg i en hamam.

Oftest er det tyrkiske mænd, der står for skrubningen og massagen. På Orient Hamam kan man vælge hamam med kvinder eller med mænd, hvis man ønsker det. Dvs. at kvinder bliver behandlet af kvinder, og mænd bliver behandlet af mænd. Vi anbefaler, at du prøver hamam i starten af din ferie, så får du en fin brun kulør. Vær opmærksom på at et besøg i en hamam kan opleves som intimt, da skrubningen foregår meget grundigt. Vil du ikke have fuld massage, så siger du bare til med det samme – det vigtigste er, at du nyder oplevelsen.

Bestil hjemmefra:
Denne udflugt kan du bestille hjemmefra sammen med rejsen eller via "Min side".

Følgende indgår:
Sauna, skrubning/peeling, skummassage, oliemassage samt lån af håndklæde.

Mad og drikke:
Der indgår ingen mad og drikkevarer på denne udflugt.

Tid:
Halvdagsudflugt, ca. 2-3 timer.

Udflugtsledelse:
På egen hånd.

Husk at medbringe:
Badetøj.

Alanya bådtur

Alanya bådtur

En heldagsudflugt til søs langs Alanyas flotte kyst. Perfekt til dig, der holder af havet og kan lide at sole og bade. Frokost og drikkevarer indgår.

Læs mere Skjul

Tag med besætningen til havs på en farverig tur ombord på deres piratskib. Det bliver med garanti en uforglemmelig tur langs Alanyas kyst. Når skibet sejler rundt om borgen, får du de grotter at se, hvor rigtige pirater gemte sig før i tiden. Hvis du er ekstra heldig, ser du også delfiner, som hopper og svømmer ved siden af skibet.

Når tiden er kommet til at spise frokost, kaster besætningen anker, og du får mulighed for at bade fra skibet og at gå planken ud også. Frokost ombord på båden indgår. Den består af kylling, som besætningen selv tilbereder. Inden båden vender kurs mod havnen igen, skrues der op for musikken, og udflugten slutter af med et lille skumparty.

Bestil hjemmefra:
Denne udflugt kan du bestille hjemmefra sammen med rejsen eller via "Min side".

Mad og drikke:
Frokost og lokale drikkevarer indgår.

Husk at medbringe:
Badetøj, håndklæde og en flaske vand.

Tid:
Heldagsudflugt, ca. kl. 8-17.

Udflugtsledelse:
Engelsktalende lokalguide.

Manavgat - bådtur og basar (kan bestilles hjemmefra)

Manavgat - bådtur og basar (kan bestilles hjemmefra)

En herlig heldagsudflugt med både flodtur og shopping i basaren i Manavgat. Frokost indgår, drikkevarer indgår ikke.

Læs mere Skjul

Dagen starter med et besøg på markedet i Manavgat med tid på egen hånd til at shoppe eller bare se sig omkring. I nogle perioder i løbet af sæsonen er det også muligt at se Manavgatflodens lille vandfald.

Derefter kører vi ned til floden og går ombord på båden, som skal tage os med ud på floden. Floden består af ferskvand, som er koldt, og du kan selv vælge, om du vil bade i floden eller i det salte og varme havvand ved flodmundingen, hvor vi lægger til ved stranden.

Denne udflugt er en fin anledning til at få slappet af, solet, badet og måske shoppet lidt i basaren.

Program:
Afhentning på hotellet og videre transport til Manavgat
Stop ved vandfaldet i Manavgatfloden
Stop ved basaren i Manavgat
Bådtur på floden og havet (hvis vejret tillader det)
Frokost ombord på båden og badestop
Afgang fra stranden ca. kl. 15 og sejlads tilbage

Bestil hjemmefra:
Denne udflugt kan du bestille hjemmefra sammen med rejsen eller via "Min side".

Mad og drikke:
Frokost indgår (drikkevarer indgår ikke).

Tid:
Ca. kl. 9-17 (heldagsudflugt).

Udflugtsledelse:
Skandinavisktalende guide.

Husk at medbringe:
Solcreme med høj faktor, håndklæde, penge og badetøj.

Jeepsafari  (kan bestliles hjemmefra)

Jeepsafari (kan bestliles hjemmefra)

Oplev Tyrkiets skønhed på en måde, som kun en firehjulstrækker kan tilbyde. På denne jeepsafari begiver du dig ind i Tyrkiets dybe skove, og da bilen ikke har noget tag, kommer du utrolig tæt på naturen. Frokost indgår.

Læs mere Skjul

Dagen starter ved mødestedet, hvor vi bliver fordelt i jeeps og tildelt en chauffør for hver jeep. Siden begiver vi os direkte op mod bjergene. Vi kommer nemt opad, først ad brede, asfalterede veje og siden, når vi efterhånden bevæger os dybere og dybere ind i naturen, ad mindre grusveje.

Alanya jeepsafari
Dagen starter ved mødestedet, hvor vi bliver fordelt i jeeps og tildelt en chauffør for hver jeep. Siden begiver vi os direkte op mod bjergene. Vi kommer nemt opad, først ad brede, asfalterede veje og siden, når vi efterhånden bevæger os dybere og dybere ind i naturen, ad mindre grusveje.

Vores første stop ligger godt gemt inde i skoven. Det er en fredfyldt skovplantage, hvor vi kan nyde naturen. Samtidig kan vi gå rundt og se de telte og arbejdsredskaber, som de lokale benytter i dagligdagen. Her er også flere gode udsigtsspots, hvis du gerne vil forevige området med kameraet.

Vi kører videre en kort tur til næste stop, som er en lille by, hvor vi bliver budt på te i et gammelt, tyrkisk hus. Vi ser, hvordan byens indbyggere bor, og hvad de foretager sig på en helt almindelig dag. Turen fortsætter siden gennem naturen, og vi stopper op her og der, smager på de vilde bær og nyder bare solen og de friske vinde.

Dagens mål ligger ved Oba River, hvor vi spiser frokost. Når sulten er stillet, er det tid til at udforske området, gå op til et lille vandfald, bade i flodens friske vand eller måske prøve lykken med en fiskestang, hvis man har lyst til det.

Side jeepsafari
Fra Side kører vi rundt i landskabet omkring Taurusbjergene og starter udflugten med en bådtur på en af de nærliggende floder, hvor der er mulighed for at tage en dukkert, inden der serveres frokost. Derefter kører vi på grusveje gennem naturen og kommer forbi flere små byer, hvor vi oplever det lokale liv og lærer lidt om områdets traditioner og religion.

Så er det blevet tid til, at vi skal begive os tilbage mod hotellerne. Vi kan dog nå et sidste stop, hvor man kan tage nogle flotte panoramabilleder, hvis man holder sig klar med kameraet.

Dette er en tur, som giver dig mulighed for at komme tæt på naturen på en eventyrlig måde i de firehjulstrukne jeeps.

Bestil hjemmefra:
Denne udflugt kan du bestille hjemmefra sammen med rejsen eller via "Min side".

Mad og drikke:
Frokost indgår, vælg mellem kylling og fisk, som serveres
med brød og salat. Drikkevarer kan tilkøbes.

Tid:
Heldagsudflugt, ca. kl. 9.30-16.

Udflugtsledelse:
Engelsktalende guide.

Husk at medbringe:
Kamera, behagelige sko, solcreme med høj solfaktor og lidt lommepenge.

Øvrig information:
Personer med en eller anden form for bevægelseshandicap eller rygskade eller er gravide bør ikke følge med på denne udflugt.

Offroad i Taurusbjergene / Quad Safari (kan bestilles hjemmefra)

Offroad i Taurusbjergene / Quad Safari (kan bestilles hjemmefra)

På denne udflugt kombinerer vi fart, adrenalinkick og ikke mindst seværdig natur i én og samme pakke. Oplev Taurusbjergenes sværttilgængelige grusveje og natur på en anderledes måde. Der indgår ingen måltider.

Læs mere Skjul

Tag med og kør på firhjulet motorcykel i den rå natur, og oplev omgivelserne på en helt ny måde. Bag styret på en quad oplever du både køreglæde og Taurusbjergene fra en helt ny vinkel. I løbet af udflugten besøger vi steder, som ikke kan nås i en almindelig bil eller med bus. Her er den perfekte udflugt, der kan engagere hele familien. Vores dygtige lokalguider informerer kort om både sikkerhed, kørsel og ikke mindst de højdepunkter, vi passerer undervejs.

Du kan vælge, om du vil køre en quad eller en buggy. Ruterne strækker sig over 20-30 km på veje, stier og offroad i skovene omkring Taurusbjergene. En tempofyldt og indholdsrig tur, som sikkert bliver en mindeværdig oplevelse for dig, der ikke er bange for at få lidt vejstøv og sand på tøjet.

Du skal have kørekort for at kunne køre en quad. Man må gerne sidde to personer på en quad bike.

Bestil hjemmefra:
Denne udflugt kan du bestille hjemmefra sammen med rejsen eller via "Min side".

Mad og drikke:
Indgår ikke. Tag en flaske vand med, man kan ikke købe noget undervejs.

Tid:
Halvdagsudflugt, ca. kl. 10-15.

Udflugtsledelse:
Engelsktalende guide.

Husk at medbringe:
Tøj, som kan tåle at blive støvet. Husk endelig kørekortet!

Øvrigt:
Aldersgrænsen for at køre Quad er minimum 8 år. Chaufføren skal være fyldt 18 år og kunne fremvise gyldigt kørekort.

Alanyas hemmeligheder (kan bestilles hjemmefra)

Alanyas hemmeligheder (kan bestilles hjemmefra)

Dagen starter ved kysten, hvor vi udforsker storbyen Alanya. Turen fortsætter siden op i bjergene, hvor vi oplever naturen og hverdagslivet i en lille tyrkisk by, hvor luften er tyndere og temperaturen lavere. Frokost indgår.

Læs mere Skjul

Dagen starter i og omkring Alanya med de lange strande og det gamle fort, der troner højt oppe på klipperne. Her fornemmer du vingesuset fra områdets rige historie, men du har først og fremmest en imponerende udsigt over havet, havnen og Kleopatrastranden. Tidligere var man nødt til at køre i bil ad de snoede veje, hvis man ville besøge fortet, men takket være en ny og moderne svævebane, er det blevet betydeligt lettere at komme derop. Ved fortet besøger vi den lokale moské og et af byens traditionelle huse, som i dag er omdannet til museum med fokus på den osmanniske periode. Alt efter vejret kan turen op til fortet foregå med bus og ned med svævebanen.

Traditionelt set er Tyrkiet kendt for sin handel med læder, tæpper og ikke mindst guld. Derfor besøger vi også Tuna Jewelry for at høre lidt mere om guldets historie i Tyrkiet og naturligvis også for at få mulighed for at gøre en god handel.

Derefter kører vi i retning mod Sapadere og stopper for at spise frokost. Herefter er det tid til et besøg i den berømte Sapadere-kløft, hvor vi går gennem den smalle åbning til kløften og nyder den svalende luft. Her har du chancen for at tage fantastiske billeder.

Afslutningsvis kører vi ind i de grønne dale i bjergene på vej op i retning mod Cüceler-grotten. Herfra har vi en enestående udsigt ud over dalen. Cüceler-grotten er en drypstensgrotte med drypsten i syv forskellige farver, og hvis du har lyst, kan du gå ind i grotten.

Tyrkiet har mere at tilbyde, end man måske tror, og netop derfor er denne udflugt en god mulighed for at opleve naturen, hverdagslivet og de smukke omgivelser.

Bestil hjemmefra:
Denne udflugt kan du bestille hjemmefra sammen med rejsen eller via "Min side".

Mad og drikke:
Frokost indgår. Drikkevarer kan tilkøbes.

Tid:
Heldagsudflugt, ca. kl. 8.30-17.

Udflugtsledelse:
Skandinavisktalende guide.

Husk at medbringe:
En flaske vand og bekvemme sko.

Øvrigt:
Entré til Sapadere-kløften indgår. Vil du ind i Cüceler-grotten, kommer der en entréudgift oveni på ca. 8 lira pr. person.

Udflugtens forskellige stop kan komme i en anden rækkefølge afhængigt af sæsonen.
Denne udflugt anbefales ikke til dig, der sidder i kørestol eller bruger rollator.

Land of legends -  en magisk verden

Land of legends - en magisk verden

Velkommen til Land of Legends, en af verdens mest fantastiske forlystelsesparker. Her kan hele familien have det sjovt med spændende forlystelser, flotte seværdigheder og vandrutsjebaner, der kildrer i maven. Mad og drikke indgår ikke.

Læs mere Skjul

Land of Legends er en 800.000 m² stor og livlig forlystelsespark, som er delt op i tre forskellige områder. Der er et område med tempofyldte forlystelser og aktiviteter, et vandland med actionspækkede rutsjebaner så som Wave Shock, Typhoon og 73 andre vandrutsjebaner, og sidst, men ikke mindst er der et område med shopping, mad og drikke.

Midt i parkens tempofyldte område ligger Legends-slotter, et symbol for parken, der også tjener som hotel. Om aftenen lyser det 111 meter høje slot op, og dets farvestrålende fontæne er noget ud over det sædvanlige.

Endnu en gang velkommen til en unik oplevelse i Land of Legends.

Mad og drikke:
Der indgår ingen måltider, men der kan købes mad og drikke i parken.

Tid:
Heldagsudflugt, ca. kl. 7-17.30.

Udflugtsledelse:
På egen hånd. Afhentning sker med parkens egne busser.

Husk at medbringe:
Badetøj og håndklæde.