Guide til Caribien

Spies' guide til Caribien

Med Spies kan du vælge imellem massevis af dejlige rejsemål i Caribien - fra Curaçao i syd til Cuba i nord og fra Mexico i vest til Barbados i øst. Udvalget er stort, og derfor hjælper vi dig på vej med vores guide til Caribien, så du nemt finder det perfekte rejsemål til din ferie.

Aruba

Aruba

Strandene på den nordlige vestkyst er så kridhvide og horisonterne så turkisblå, at man skulle tro, de havde været en tur igennem et fotofilter. Øens østkyst er til gengæld klippefyldt og smuk på en helt anden måde. Her finder du nationalparken Arikok. Det regner sjældent og temperaturen er 28 grader året rundt.

Strande | 5 af 5
Sandet er kridhvidt, havet er turkisblåt, og her er rent og ordentligt. De bedste strande ligger langs øens nordvestlige kyst. Her er man beskyttet mod de stærke nordlige vinde. De mest kendte strande er Palm Beach og Eagle Beach, som begge er flere kilometer lange og lavvandede. Her er også god plads, og eftersom der er forbud mod strandsælgere, kan du nyde solen helt uden at blive forstyrret.

Shopping | 4 af 5
I Oranjestad er der en hel del butikker, nogle shoppingcentre og markeder, som alle tilbyder spændende shoppingmuligheder. Her kan du købe smykker, tøj, parfume, elektronik, souvenirs og delikatesser såsom hollandsk ost, spiritus, chokolade osv.

Mad og drikke | 4 af 5
Der er et godt udvalg af restauranter i Oranjestad og i nærheden af hotellerne ved både Palm Neach og Eagle Beach, så du har altid et godt måltid inden for rækkevidde. Restauranter holder meget høj international klasse, og på menukortene finder du mange fiske- og skaldyrsretter.

Oplevelser | 2 af 5
Aruba er ikke det mest oplagte rejsemål, hvis du ønsker mange seværdigheder, kultur og andre oplevelser. Alligevel er der en del at give sig til. I Aruba findes næsten alle de vandsportsaktiviteter, du kan forestille dig, og hovedstaden Oranjestad er meget farverig i sin kolonistil. Du kan desuden tage på jeepsafari, tage på ridetur langs stranden eller tage på bådtur til den private ø De Palm Island.

Rejs med børn | 5 af 5
Næsten alle de større hoteller (resorts) har egne børneklubber, hvor der arrangeres aktiviteter mindst fem dage om ugen. Personalet taler dog engelsk. Der er også næsten altid fine legepladser inde på hotelområderne. Strandene er også børnevenlige, den bedste er nok Baby Beach, hvor du kan leje små strandtelte, der beskytter mod solen.

Barbados

Barbados

En rejse til Barbados rummer alt det bedste, Caribien har at byde på: god mad, fine strande, frodig natur og en behagelig atmosfære. Besøg eksempelvis hovedstaden Bridgetown eller tag på udflugt til en af øens gamle sukkerplantager. Men læg ikke for mange planer i forvejen - Barbados er fuld af overraskelser.

Strande | 5 af 5
Med over 50 forskellige strande løber du aldrig tør for bademuligheder på Barbados. Sydkysten er meget populær blandt wind- og kitesurfere, da det blæser mere her end andre steder på øen. Et lidt mere afslappet og roligt strandliv finder du på vestkysten, hvor klassiske paradisstrande med finkornet, hvidt sand er indrammet af ikoniske caribiske palmer.

Shopping | 3 af 5
Barbados er der gode shoppingmuligheder med mange butikker og forretninger. Det er populært at købe rom, lokalt håndværk og strandartikler.

Mad og drikke | 4 af 5
Barbados' køkken er en spændende kombination af det krydrede og caribiske samt det mere klassiske britiske. Restauranterne er mange, og kvaliteten er høj. Her finder du alt fra stemningsfulde gadestande til elegante gourmetrestauranter.

Oplevelser | 3 af 5
Barbados kan du fylde ferien med aktiviteter som vandsport, fiskeri, golf, cricket og vandreture. Du kan desuden besøge Mount Gays rommuseum.

Rejs med børn | 4 af 5
Barbados er en gæstfri ø, der tager godt imod også de mindste gæster. Med Spies kan du vælge praktiske lejlighedshoteller, hvor der er plads til hele familien.

Curacao

Curaçao

Curaçao er perfekt, hvis du ønsker både drømmestrande, kulturelle oplevelser og mulighed for fest og farver. Arkitekturen er unik, og hovedstaden Willemstad er kommet på UNESCO’s verdensarvsliste. Øen har mange seværdigheder og smukke nationalparker.

Strande | 4 af 5
Strandene varierer fra helt naturlige og uberørte strande til mere veludstyrede strande med snackbarer, brusere og meget mere. Stort set alle strande ligger i mindre bugter på øens sydside, eftersom vinden næsten altid blæser fra nordvest.

Shopping | 3 af 5
Man tager ikke til Curaçao for shoppingens skyld, men likøren er vel nærmest obligatorisk, og er man interesseret i håndværk, kan det være spændende at besøge Arawk Clay.

Mad og drikke | 3 af 5
Der er mange restauranter både i Willemstad og på resten af øen. De bedste holder samme høje klasse som toprestauranterne i Danmark, men hvis ikke det behøver at være så fint, kan du besøge en af de mobile snackbarer, Truki Pans, som sælger sandwiches og andre ting til den hurtige sult.

Oplevelser | 3 af 5
Langs den smukke kyst kan du prøve alt fra Water Jet Pack, windsurfing og tubing til jetski og vandski. Men det er også værd at strejfe om i den smukke hovedstad Willemstad eller besøge Curaçao-destilleriet.

Rejs med børn | 3 af 5
Curaçao passer godt til børn. Der er rent og pænt overalt, men det er ikke alle hoteller, der har børnepool eller børneklub.

Den Dominikanske Republik

Den Dominikanske Republik

Den Dominikanske Republik er kendt for at have nogle af Caribiens bedste strande, hoteller og udflugtsmål. Oplev naturen, nyd solen og slap af på hotellet - All Inclusive indgår næsten overalt, og der er fine udflugtsmuligheder, når du trænger til luftforandring.

Strande | 5 af 5
Strandene i Den Dominikanske Republik er lange, og sandet er finkornet og kridhvidt. Den nordlige kyst vender ud mod Atlanten, hvilket betyder store bølger og gode forhold for vandsportsaktiviteter. I syd vender de kilometerlange strande ud mod Det Caribiske Hav, hvilket gør vandet og strandturene lidt roligere.

Shopping | 2 af 5
Det er populært at købe de lokale specialiteter rom og cigarer, der er blandt de bedste i verden.

Mad og drikke | 3 af 5
På de fleste hoteller indgår All Inclusive, hvor mad og drikkevarer er inkluderet i prisen. Der findes dog et mindre antal restauranter uden for hotellerne, men sjældent inden for gåafstand.

Oplevelser | 4 af 5
Den Dominikanske Republik tilbyder et bredt udvalgt af vandsport som katamaranture, speedbåd, parasailing, dybhavsfiskning, dykning, windsurfing m.m. Inde i landet kan du tage på eventyr med buggy, opleve junglen i jeep eller besøge verdens største fabrik for håndrullede cigarer.

Rejs med børn | 4 af 5
Den Dominikanske Republik har børnevenlige strande, og på hotellerne er der ofte underholdning for små og halvstore børn.

Jamaica

Jamaica

Grønne og kuperede Jamaica er en af Caribiens allersmukkeste øer. Her kan du få en skøn solferie, hvor du bor direkte på stranden i en afslappet atmosfære til tonerne af smittende reggaemusik.

Strande | 5 af 5
Strandene på Jamaica er generelt helt uimodståelige, men den berømte Seven Mile Beach i Negril er bare liiige lidt bedre end resten! Mange vil sige, at det er en af Caribiens - og verdens - bedste strande.

Shopping | 3 af 5
I Jamaica består shoppingmulighederne først og fremmest af et antal mindre butikker og souvenirboder. Udvalget er præget af det lokale, og der findes en masse spændende souvenirs og gaver at købe på øen.

Mad og drikke | 3 af 5
Maden på Jamaica er velkrydret og har ofte kød, kylling, ris, frugt og bønner som hovedingredienser. Det jamaicanske køkkens stolthed, og som man absolut bør smage, er dog "jerk", som næsten altid består af kylling eller svinekød, og som tilsættes specielle krydderier, der giver det sin typiske smag.

Oplevelser | 5 af 5
Ud over alle former for vandsport, snorkling og dykning kan du krydre ferien med klatring ved Dunn’s River Falls, besøge i Bob Marleys hus eller opleve den storslåede natur i Blue Mountains.

Rejs med børn | 3 af 5
I både Runaway Bay, Negril og Montego Bay finder du børnevenlige strande og hoteller.

Cuba

Cuba

Den caribiske ø har en unik kultur, og landets mangeårige isolation fra USA har kun øget det cubanske særpræg. Kombinér gerne ferien, så du både oplever salsarytmerne i Havana og sandstrandene i Varadero.

Strande | 5 af 5
I Varadero ligger der en 20 km lang og næsten ubrudt sandstrand med hvidt, finkornet sand. Alle hoteller ligger direkte på eller tæt på stranden, så der er aldrig langt til en dukkert.

Shopping | 2 af 5
Det er især populært at købe rom og cigarer med hjem fra Cuba. Cubanske cigarer er verdensberømte og uden tvivl blandt de bedste. Cubanerne selv siger, at rommen er bedst, når den har været lagret længe, og at med cigarer er det lige omvendt - de skal være så friske som muligt.

Mad og drikke | 2 af 5
All Inclusive indgår på de fleste hoteller i Varadero. Alligevel bør du ikke gå glip af et besøg i en såkaldt paladar, som er en restaurant i et privat hjem, hvor man ofte sidder i familiens dagligstue og spiser ved små borde. Menuen byder som regel på traditionel cubansk mad med svinekød, kylling eller fisk med ris og bønner.

Oplevelser | 5 af 5
Cuba har en lang, spændende historie, smuk natur og en levende kultur. Prøv at suse gennem Havana og det cubanske landskab med sol og vind i håret i en Cadillac fra 1950’erne, få en aften med Buena Vista Social Club eller oplev den spændende koloni- og revolutionshistorie i Trinidad.

Rejs med børn | 3 af 5
Cuba er et velegnet feriemål for små gæster. Her er børnevenlige hoteller, kilometerlange strande og en gæstfri befolkning.

Mexico

Mexico

Mexico er meget mere end tacoskaller og piñatas. Her kan du glæde dig til langstrakte sandstrande med krystalklart vand, en hyggelig, imødekommende atmosfære og en lang og spændende historie.

Strande | 5 af 5
Det hvide koralsand synes næsten svalende under fødderne på vej fra liggestolen til de turkisblå vand. Vandet er ofte meget klart, og takket være koralrevene på bunden er forholdene perfekte, hvis du vil snorkle eller dykke på ferien. De fleste strande er lavvandede og børnevenlige.

Shopping | 4 af 5
Udbuddet er relativt stort, især i Cancún og Playa del Carmen. Her kan du finde både lokalt kunsthåndværk og internationalt mærketøj.

Mad og drikke | 4 af 5
Den mexicanske mad er godt repræsenteret med tacosteder, husmandskost og specialiteter fra Yucatan. Retterne er ofte lavet efter gamle opskrifter, som er gået i arv gennem generationer og indeholder råvarer fra regionen såsom chaya, syrlige appelsiner og achiote.

Oplevelser | 5 af 5
Er du bare det mindste interesseret i historie eller mexicansk kultur, er det så godt som obligatorisk at besøge Chichén Itzá på rejsen til Mexico. Stedet med de verdensberømte ruiner er med på UNESCOs Verdensarvsliste og regnes som et af de syv nye vidundere.

Rejs med børn | 4 af 5
Børnefamilier kan se frem til en skøn ferie i Mexico. De fleste strande er lavvandede, og der er mange familievenlige hoteller at vælge imellem, hvoraf flere tilbyder All Inclusive.

Krydstogt i Caribien

Krydstogt i Caribien

Kan du ikke bestemme dig for én ø eller et enkelt rejsemål? Oplev flere på samme rejse med et krydstogt i Caribien. Vågn dagligt op til en ny strand, og nyd et stort udbud af restauranter og aktiviteter om bord.

Læs mere og bestil