Inspiration

Feriehilsen fra

Gran Canaria

Fem vilde og smukke oplevelser på Gran Canaria

Gran Canaria er meget mere end solbadning og strand. Her får du fem af de vildeste og smukkeste oplevelser på Gran Canaria.

Publiceret: 10. november 2021

1. Den berømte Maspalomas-ørken

Strengt taget er sanddynerne i Maspalomas egentlig ikke en ørken, men de ser bestemt ud, som om de er. Maspalomas-dynerne på Gran Canarias sydkyst er et fredet naturreservat, der bølger og bugter sig 400 hektar mellem Meloneras i vest og Playa del Ingles i øst.

Vidste du, at det sandsynligvis er en vandrehistorie, at sandet er blæst herover fra Sahara? Sandet stammer fra forrige istid og blev liggende på land, da isen og havet trak sig tilbage.

Det er fascinerende, hvordan landskabet ændrer sig fra dag til dag, alt efter hvordan vinden blæser. Det er simpelthen et must at udforske sanddynerne, hvis du ikke har gjort det før. Stå tidligt op og se solopgangen - det gør det ekstra specielt. Det kan du også sagtens gøre, selvom du har set sanddynerne før. Så bliver det en helt ny oplevelse, foreslår Ingrid. Ingrid Osa er Brand Manager hos Spies' søsterselskab, Ving Norge.

Det bedste udgangspunkt for ørkenvandring finder du for enden af ​​Avenida de Tirajana i Playa del Ingles. Find det store Riu-hotel for enden af ​​gaden, gå igennem – og på den anden side kan du gå tværs gennem ørkenlandskabet og videre ned til havet. Det tager ca. 20 minutter.

2. Havbassinerne Las Salinas de Agaete

Den nordvestlige del af Gran Canaria er vild og smuk med stejle klipper, der styrter direkte ned i det brusende Atlanterhav. Øen består af vulkanske klipper, og blot en halv times kørsel fra Las Palmas er der dannet naturlige havbassiner i lavasten langs kysten.

Las Salinas er stedet for dig, der ønsker en naturoplevelse lidt ud over det sædvanlige. Her ligger tre havbassiner, og du kan svømme i dem alle. Lavastenene kan være lidt ubehagelige at gå på, men der er støbt en trappe i stenene, der gør det nemt at komme både op og ned. Bølgerne brydes af stenene rundt omkring, og vandet er varmt og lækkert. Hele 24 grader, fortæller Ingrid.

Havbassinerne på øens nordvestkyst er et besøg værd.

Er du klar til en forfriskende dukkert?

Den nemmeste måde at komme til Las Salinas på er med lejebil. Hvis du bruger Google Maps, kan du finde det ved at søge på Agaete Piscina Natural. Det er nemt at parkere i nærheden, og der er en gangsti ned til bassinerne. Her ligger en lille snackbar, og den lille by, Agaete, ligger kun fem minutter væk, hvis du har brug for at tanke op med mad, drikkevarer eller andet.

Tip! Følger du kystvejen længere mod syd fra havbassinerne, kommer du efter ca. 40 minutter til udsigtspunktet Mirador del Balcón. Her venter en fantastisk udsigt ud over Atlanterhavet og de stejle klipper, der kendetegner denne side af øen.

3. Skyklippen Roque Nublo

Næsten midt på Gran Canaria, i Tejeda, ligger Roque Nublo. Navnet betyder klippen i skyerne og med god grund. Den vulkanske klippe ligger nemlig 1.813 meter over havets overflade og er dermed en af ​​øens højeste bjergtoppe.

Vejene op ad bjergsiden er hyggelige at køre på, og der er lidt trafik. Derudover er der mange fine udsigtspunkter og små byer undervejs. Du kan for eksempel stoppe i Fataga, som er en lille bjerglandsby med hvide huse omgivet af vidtstrakte, grønklædte dalsider, foreslår Ingrid.

Vandrestien til Roque Nublo starter fra parkeringspladsen Aparcamiento de la Degollada de La Goleta og derfra er der kun halvanden kilometer at gå. Stien er fin og god at gå på, men du bør alligevel tage et par gode sko på og medbringe rigelig med drikkevarer. Husk, at jo højere du kommer, jo køligere bliver det.

Undervejs på stien får du små glimt af den fantastiske udsigt, men det er først, når du ud på plateauet ved Roque Nublo, at du får en storslået udsigt i alle retninger. På skyfrie dage kan du se helt til Teide på Tenerife, fortæller Ingrid.

Tip! At se solnedgangen fra Roque Nublo er en spektakulær oplevelse. Vær opmærksom på, at stien ikke er oplyst, så du skal medbringe lommelygte til turen ned.

Gran Canaria byder på meget mere end fine strande.

4. Postkortsmukke Puerto de Mogán

Puerto de Mogán på Gran Canarias sydvestkyst er gået fra at være en lille fiskerby til at blive en af ​​de mest charmerende små byer på hele øen. Gaderne ned til havnen er fyldt med liv, hvidkalkede huse med farverige detaljer og bougainvilleaer og hibiscus hænger fra både tag og vinduer. Takket være kanalen Barranco de Mogan bliver den lille by også kaldt "Lille Venedig".

Puerto Mogán er lige så charmerende som før - hvis ikke mere!

At Puerto de Mogán er et besøg værd er ikke ligefrem en hemmelighed, men mange glemmer, at her er så skønt, at du kan rejse tilbage hertil igen og igen – og det er lige så charmerende hver gang. Denne gang tog jeg den lokale båd langs kysten fra Puerto Rico, og det var en fin oplevelse at slappe af i solen oppe på dækket og nyde omgivelserne undervejs.

Tager du til Puerto de Mogán på en fredag, er det ekstra livligt. Det er dagen, hvor det lokale marked afholdes. I de små boder, som står side om side ved Plaza de las Gañanías, finder du alt fra lokale råvarer til sko og souvenirs.

Tip! Båden mellem Puerto Rico og Puerto de Mogán koster 12 euro tur-retur og sejler hver time. Turen tager ca. en halv time.

5. Storbystemning i Las Palmas

Et besøg i hovedstaden Las Palmas er en perfekt mulighed, når du begynder at blive rastløs på liggestolen. Lej en bil og følg motorvejen GC-1 hele vejen til den lille by på den nordlige del af ​​øen. Det tager ikke mere end en time at køre fra syd til nord, når trafikken flyder, som den skal. Vejene er fine med ny asfalt, og skiltningen er tydelig og nem at forstå. Det kan dog betale sig at have bestemt på forhånd, hvor du skal hen, da Las Palmas er en stor by med flere bydele.

Vegueta er Las Palmas' ældste kvarter, og gaderne er både smukke og historisk interessante. Her kan du for eksempel besøge katedralen Santa Ana, som er den første kirke, der blev bygget på De Kanariske Øer. Byggeriet begyndte i det 16. århundrede, og det tog næsten 400 år at færdiggøre den, fortæller Ingrid.

Når du krydser Calle Juan de Quasada, forlader du Vegueta og kommer ind i nabokvarteret Triana, som i øvrigt er Las Palmas' næstældste. Her finder du en af ​​byens bedste shoppinggader: Calle Triana med kendte butikker som Zara og Zara Home, Ale-Hop, Marks & Spencer og Bershka.

Santa Ana-katedralen har rødder tilbage til 1500-tallet.

I gaderne rundt omkring ligger der flere små spændende butikker, men glem ikke, at de små butikker holder siesta – det vil sige, at de holder lukket et par timer om eftermiddagen.

Tip! Savner du liggestolen lidt for meget, kan du tage til Las Canteras – den kilometerlange og finkornede strand midt i byen. Der er både liggestole og brusere, så det er nemt at skylle sand og saltvand af, før du kigger forbi et af de mange hyggelige spisesteder langs strandpromenaden.

Las Palmas byder på både storbystemning og strandliv.

Hoteller som gør ferien perfekt

Sunprime Atlantic View

Playa del Inglés

Glem alt om legende, energiske børn og børnevenlige buffeter – Spies' Sunprime har en aldersgrænse på 16 år og en fredelig stemning. Vil du have ekstra kort vej til en svalende dukkert, kan du bestille en suite med direkte pooladgang. Her vil du med garanti trives!

Læs mere om hotellet

Santa Catalina

Las Palmas

Denne perle af et luksushotel blev bygget i 1890 og renoveret sidste år. Stilen er dog den samme som den, der fra begyndelsen har tiltrukket både kendisser og kongelige.

Tip! Du behøver ikke at tjekke ind på Santa Catalina for at tjekke faciliteterne ud. Hotellets stilfulde tagbar er åben for alle fra kl. 17.30.

Læs mere om hotellet

Sunwing Arguineguín Seafront

Arguineguín

Moderne familiehotel med flot og smart design. Her findes pool for hele familien, og fra alle lejligheder er der kort vej til restauranter og Lollo & Bernie Club. Her er ganske enkelt sørget for alt - børnene vil elske det!

Læs mere om hotellet