Den store Gran Canaria-guide

Den store Gran Canaria-guide

Hvert år rejer tusindvis af danskere til De Kanariske Øer. Gran Canaria er den mest populære ø med alt fra små, fredfyldte landsbyer til pulserende natteliv. Her får du tips til at finde det rejsemål, der passer bedst til dig.

De Kanariske Øer består af syv øer, men Gran Canaria er klassikeren over dem alle. Allerede i slutningen af 1950'erne begyndte danskerne at rejse sydpå til varmen, og Gran Canaria står stadig i dag højt på ønskesedlen, når ferien skal bestilles.

Gå til:

Sydøstkysten: For luksusdyr og partyløver (… og nudister)
Sydvestkysten: For børnefamilien
Nordvest: For dig, der vil væk fra turiststrømmene
Nordøst: For dig, der vil kombinere strand og storby

Sydøstkysten

For luksusdyr og partyløver (… og nudister)

Costa Meloneras

Vi starter i sydøst med den populære ferieby Playa del Inglés, som regnes for at være sydkystens hovedby med et stort antal trofaste stamgæster år efter år.

Playa del Inglés er rejsemålet for dig, der vil have fest og farver - og for dig, der gerne vil bo tæt på det meste. Det bedste natteliv findes i syd og byder på alt fra små pubber over lokale stamsteder til store natklubber.

De fleste barer og natklubber ligger i forbindelse med byens shoppingcentre, hvoraf Yumbo er det største. Det mest livlige natteliv findes dog i området omkring Kasbah.

Trænger du til at koble af, kan du begive dig til hotellet Bohemia Suites & Spa, hvor du finder Gran Canarias nok bedste spaafdeling. Man behøver ikke at bo på hotellet for at bestille behandlinger.

Playa del Ingés har også en kilometerlang strand med finkornet sand, og der udlejes selvfølgelig både liggestole og parasoller.

Med festbyen Playa del Inglés som omdrejningspunkt kan strækningen i sydøst måske godt virke som lidt af et turistmekka, men området har meget mere at byde på end det. Følger du f.eks. strandpromenaden, kan du spadsere helt til San Agustin i øst eller de trendy caféer i Costa Meloneras i vest.

Costa Meloneras er feriestedet for den kræsne med mange fine hoteller, et stort shoppingcenter og flere hyggelige restauranter - alt af høj standard. Velorganiseret, elegant og smagfuldt er nøgleord for området. Stranden er ikke så stor, men følger du den et lille stykke østpå, kommer du til Maspalomas' flere kilometer lange og finkornede sandstrand.

Maspalomas er et veletableret feriested, som er mest kendt for sit bølgende ørkenlandskab. Stranden er en forlængelse af de bløde sandklitter og er ca. 5 kilometer lang og op til 100 meter bred.

For børnefamilier er det bedst at opholde sig langs det velorganiserede strandområde ved fyret, hvor der både findes liggestole, parasoller, vandsport og restauranter. Men man kan selvfølgelig også finde et ugenert sted i solen i de gyldne klitter.

Enkelte dele af området er for nudister, hvilket kan være rart at vide, hvis man begiver sig ud på opdagelse i det kanariske ørkenlandskab.

Maspalomas

Maspalomas er mest kendt for sine bølgende klitter, der strækker sig helt ned til den fine strand.

Øst for Maspalomas og Playa del Inglés ligger det klassiske rejsemål San Agustin, som danskerne har rejst til siden 1960'erne. Området er fredeligt og hyggeligt med bungalow-hoteller, blomstrende haver og mange stamgæster, der gerne besøger favorithotellet flere gange om året.

Den lysebrune San Agustin-strand strækker sig et par hundrede meter langs sydøstkysten og har haft EU's Blue Flag i over 10 år, hvilket betyder, at den lever op til bestemte krav, hvad angår bl.a. vandkvalitet.

Strandpromenaden har også fået en ansigtsløftning i løbet af de seneste år, hvilket har gjort det nemmere at spadsere til både Maspalomas og Playa del Inglés.

San Agustin

San Agustin har været et populært rejsemål blandt danskerne siden 1960'erne.

Sydvestkysten

For børnefamilier

Selv om feriegæsterne strømmer hertil, har Arguineguín bevaret meget af sin lokale charme og sit kanariske hverdagsliv. Hver morgen kommer fiskebådene ind med friske fisk og skaldyr, som du senere på dagen kan nyde på en af byens små, hyggelige restauranter med havudsigt.

Cirka 20 minutters gang fra feriebyen ligger Anfi Beach – en af De Kanariske Øers bedste strande med kridhvidt sand og krystalklart vand.

Gangstien fra familiehotellet Sunwing Arguineguín Seafront løber langs hovedvejen til Patalavaca og fortsætter derefter langs havet hele vejen til Anfi Beach. Vil man opleve lidt af området på hesteryg, er det muligt at deltage i rideture fra El Salobre mellem Arguineguín og Melonaras.

Anfi-stranden

Anfi-stranden, ca. 20 minutter fra Arguineguín, er en af de bedste og mest velbesøgte strande på De Kanariske Øer.

Omtrent 5 kilometer vest for Arguineguín ligger Puerto Rico med sin hesteskoformede sandstrand. Stranden er børnevenlig og lavvandet, og man kan også leje liggestole på en sandfri pier ved siden af stranden. Fra havnen i Puerto Rico kan man deltage i bl.a. katamaranudflugter og sportsfiskeri.

Følger du stien vestpå langs havet, kommer du efter cirka 1,5 kilometer til stranden Amadores og feriebyen af samme navn. Stranden er kunstigt anlagt og regnes for at være en af Gran Canarias bedste med sit rene, gyldne sand og azurblå vand. Den er en halv kilometer lang, bred som en fodboldbane og kantet af caféer, restauranter og souvenirbutikker.

Amadoresstrandens gyldne sand og azurblå hav. Amadores er rejsemålet for dig, der gerne vil bo godt med et afslappende strandliv inden for rækkevidde.

På vestkysten ligger også Playa del Cura og Playa de Taurito. De to små feriebyer er vokset frem mellem sine lidt større naboer og er velegnede til dig, der søger en stille og fredfyldt ferie.

I Playa del Cura finder du Spies' koncepthotel Ocean Beach Club, som er et roligt familiehotel med fokus på design og god mat i en afslappet atmosfære - men her findes også både pool og aktiviteter for børn. Om aftenen kan du nyde solnedgangen, mens du slapper af med lækker mad og behagelig musik. Får du lyst til lidt afveksling fra hotellivet, er der ikke langt til hverken Puerto Rico eller Amadores.

Ocean Beach Club i Playa del Cura

I Playa del Cura ligger Spies' koncepthotel Ocean Beach Club - et fredeligt familiehotel med fokus på design og en afslappet atmosfære.

Et stenkast længere vestpå ligger Puerto de Mogán; en charmerende lille fiskerby langt fra den tempofyldte stemning i feriebyerne længere østpå. Her blandes nyt og gammelt i perfekt harmoni, og i de små hyggelige, bilfri gader ligger der hvidkalkede huse med vægge beklædt af bougainvillea og andre smukke blomster.

Havnen er byens naturlige centrum, hvor farverige fiskerbåde og yachts fra nær og fjern sætter deres særlige præg på omgivelserne. Det er også i dette område, man finder det meste udeliv - men glemt alt om store diskoteker og larmende bargader; her tilbringes aftenerne på en hyggelig café eller på en af byens glimrende fiske- og skaldyrrestauranter.

Midt i Puerto de Mogán ligger en lille og relativt lavvandet børnevenlig sandstrand, og eftersom den lille badebugt beskyttes af en pier, bliver bølgerne ikke særlig høje.

Puerto de Mogán

Mange feriegæster tager til Puerto de Mogán på en endagstur.

Nordøst

For dig, der vil kombinere strand og storby

Hovedstaden Las Palmas

Hovedstaden Las Palmas byder på en skøn blanding af storbypuls og afslappet strandstemning.

Gran Canarias hovedstad Las Palmas har i de seneste år fået en ordentlig ansigtsløftning og er mere indbydende end nogensinde. Her venter en skøn blanding af storby, strandliv og charmerende landsbystemning, og selv om her er mange turister, overstiger de aldrig antallet af lokale. Stemningen er mere ægte spansk her end på den sydlige del af øen.

Las Canteras-stranden anses af mange for at være den bedste i hele Spanien, og den lokale målsætning er, at den skal være Europas bedste. Her finder du øens klareste vand, og ud for stranden ligger et rev, der fungerer som en effektiv bølgebryder ved lavvande. De eventyrlystne kan svømme ud til revet og udforske livet under havoverfladen, hvorimod den sydlige del af stranden, La Cicer, er et eldorado for surfere. Ved La Puntilla i den nordlige ende af stranden kan man til gengæld finde læ på blæsende dage.

Stranden i Las Palmas

Stranden i Las Palmas anses af mange for at være den bedste i hele Spanien, og den lokale målsætning er, at den skal være Europas bedste.

At besøge en storby er nærmest synonymt med gode shoppingmuligheder, og Las Palmas er ingen undtagelse. Her finder du de bedste butikker på øen, deriblandt stormagasinet El Corte Inglés, Mango, Zara og mange andre større og mindre butikker.

Las Palmas er også Gran Canarias kulturelle centrum med flere museer og arrangementer, som f.eks. operafestivalen i maj, karnevallet i februar og Catalina-parken, hvor der tit arrangeres mere eller mindre improviserede forestillinger. Derudover bydes på internationale musikfestivaler med f.eks. klassisk, jazz og guitarmusik, ligesom der arrangeres gratis koncerter med klassisk musik i Santo Domingo-kirken.

Nordvest

For dig, der vil væk fra turiststrømmene

Vil du opleve en lidt mere ukendt del af Gran Canaria, så tag et kig på Agaete – en lille by på nordvestkysten, hvor du bor tæt på både det lokale folkeliv og øens dramatiske natur. Torvet Plaza de la Constitución er byens naturlige samlingssted, og her ligger også den smukke kirke fra slutningen af 1800-tallet. Mange af husene rundt om torvet prydes af de karakteristiske kanariske træbalkoner, og rundt om i byen ligger et godt udvalg af restauranter og barer, hvor man kan tilbringe en hyggelig aften i stille og fredelige omgivelser.

De fleste strande i området omkring Agaete er stenstrande, som for eksempel Las Salinas. Her bader du i havbassiner med roligt vand og fin snorkling.

Agaete

Vil du se en lidt mere ukendt del af Gran Canaria, er Agaete er godt valg. Torvet Plaza de la Constitución er byens naturlige samlingspunkt.

Ikke langt fra Agaete ligger Puerto de las Nieves – en lille fiskerihavn med flere hyggelige restauranter, der serverer dagens fangst. Her samles både lokalbefolkning og turister om aftenen for at nyde en god middag, slentre en tur eller blot sidde og kigge på folkelivet.

Fra Puerto de Nieves kan du også tage på endagsudflugt med katamaran til Tenerife. På kun halvanden time kommer du til hovedbyen Santa Cruz, hvor du kan tilbringe dagen med at udforske bykernen og måske shoppe lidt. Start f.eks. på byens største torv, Plaza de España, og fortsat derefter via smågader til den smukke markedshal Mercado de Nuestra Señora de África. Andre shoppingmuligheder finder du langs gågaden Calle de Castillo og i byens store shoppingcentre.

Men man behøver ikke at forlade Gran Canaria for at finde små eventyr: I den frodige Agaete-dal er der mange vandrestier, og i nærområdet findes også naturreservatet Tamadaba, der byder på stejle klipper og øens største nåleskov. Du kan også tage bussen til nærliggende landsbyer og byer, som f.eks. charmerende Firgas med den hyggelige gamle bydel, eller Arucas med den imponerende kirke og lørdagsmarkedet med lokale produkter.

Las Salinas

De fleste strande i nærheden af Agaete er stenstrande, som f.eks. Las Salinas, hvor der findes naturlige havbassiner.

Vil du læse mere?