Se hoteller (7)

Arguineguín er en lille idyllisk by på øens solsikre sydkyst. Her finder du Spies' familieparadis Sunwing Arguineguín Seafront, som ligger lige ud til havet.

Selv om hotellerne er skudt op langs kysten i årenes løb, og mange turister kommer hertil for at nyde havet og solen, har den idylliske lille fiskerby Arguineguín bevaret sin autentiske karakter og sit kanariske hverdagsliv. Hver morgen sejler fiskerbådene deres fangst i land, som du senere på dagen kan nyde på en af de små rustikke restauranter med rødternede duge på bordene. Ifølge WHO er klimaet på Gran Canarias sydkyst et af verdens bedste og sundeste - luften er ren, og der er tørt og solrigt næsten hele året rundt.

Sunwing Arguineguín Seafront

På vores utrolig populære Sunwing Arguineguín Seafront bor du rigtig godt, direkte ved havet. Lejlighederne er indbydende og har udsigt mod haven og det glitrende Atlanterhav. Derudover har du adgang til alt det, som altid findes på vores Sunwing Family Resorts, bl.a. et stort og dejligt poolområde med opvarmet pool, Mini Land og professionelle familieshows.

Luksus i Arguineguín

Hvis du rejser til Arguineguín uden børn og gerne vil have det ekstra bekvemt - og luksuriøst - i ferien, er her flere hoteller, der tilbyder det. Tag f.eks. et kig på Radisson Blu Resort Gran Canaria, som ligger på strandpromenaden mellem Patalavaca og Anfi Beach.

Den bedste strand på De Kanariske Øer?

20 minutters gang fra byen ligger Anfi Beach, som er en af De Kanariske Øers bedste strande med klart og saltholdigt badevand og kridhvidt koralsand. Passagen oven for hotellet løber langs hovedvejen til Patalavaca og fortsætter derefter langs vandet hele vejen til Anfi Beach.

Tips og nyttig info
 • Sunwing Family Resort
 • Fin sandstrand
 • Lokale restauranter
 • Luksushoteller
 • Behageligt klima
 • Rejser året rundt
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Arguineguín

Vejr og klima
 • januar
21°16°
5
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • februar
21°16°
6
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • marts
22°16°
7
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • april
22°17°
8
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • maj
23°18°
9
Solskinstimer pr. dag
19°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • juni
24°19°
10
Solskinstimer pr. dag
20°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • juli
25°21°
10
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
30
Regnfri dage
 • august
26°22°
10
Solskinstimer pr. dag
23°
Vandtemperatur
30
Regnfri dage
 • september
26°22°
8
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • oktober
26°21°
6
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • november
24°18°
5
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • december
22°17°
5
Solskinstimer pr. dag
19°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
Strand
Der er flere strande at vælge imellem i Arguineguín.

Strande i Arguineguín

I Patalavaca ligger der en 150 meter lang sandstrand. Badebugten i det centrale Arguineguín er noget stenet og har sort lavasand. Mellem Arguineguín og Puerto Rico ligger Anfi-stranden. På de fleste strande kan man leje liggestole og parasoller.

Anfi Beach - volleyball og hvid sandstrand

I Arguineguín ligger stranden Anfi Beach, hvor du kan køle af i det glitrende turkisblå vand eller gå en tur i det finkornede hvide sand. Stranden er ca. 200 meter lang og relativt lavvandet ved ebbe. Her kan man også spille volleyball eller få en actionfyldt vandsportsoplevelse.

Sol og strand på Gran Canaria

Alle badestrande i Spanien er offentlige, så du har rig mulighed for at finde din helt egen favoritstrand. Ud over strandene på dit rejsemål er der mange flere, du kan besøge i løbet af ferien. På de fleste strande kan du leje liggestole og parasoller.
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 5 timer.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til Arguineguín hele året.

Du kan desuden rejse til Arguineguín med rutefly og dermed selv bestemme afrejsedag og rejselængde.

Flyet lander i Gando Lufthavn uden for Las Palmas.
Med Spies' transfer kommer du nemt og sikkert til dit hotel i Arguineguín. Transfer mellem lufthavn og hotel indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen. Køretiden fra Las Palmas Lufthavn til dit hotel er cirka 1-1,5 time (ca. 45 km), afhængigt af trafik og antal hotelstop. Læs mere om transfer.

Hvis du har bestilt en pakkerejse med rutefly, kan du i de fleste tilfælde bestille transfer til dit hotel. Du finder al information om bestilt transfer på din billet. Prisen for transfer varierer afhængigt af transportmiddel og afstand til hotellet. Den nøjagtige pris oplyses ved bestilling.

Easy Travel

Bor du på Sunwing og flyver med Sunclass Airlines, indgår Easy Travel. Det betyder, at du kan tjekke din bagage ind, før du forlader hotellet. Du må desuden medbringe 10 kg ekstra bagage, og har du tilkøbt bustransfer mellem lufthavnen og hotellet, bliver du kørt direkte uden stop ved andre hoteller.
Mad, drikke og natteliv
I Arguineguín er der flere restauranter, caféer og barer. Du finder dem i shoppingcenteret Ancona og ved havnen. Hver morgen "tukker" de lokale fiskerbåde ind med frisk fisk, som de små rustikke restauranter har på menukortet om aftenen.

Mad og drikke på Gran Canaria

Retter fra det ægte kanariske køkken findes på de fleste menukort. Her finder du ofte retter med indslag fra både De Kanariske Øer og det øvrige Spanien. Det kan være dagens fisk, der serveres helt enkelt med hvidløg, kogte kartofler og grøntsager. Mange steder kan du også smage lækre tapasretter, som ofte står blandt forretterne på menuen. Gør som de lokale: Bestil flere forskellige tapasretter, og del dem imellem jer, så alle kan smage de forskellige lækkerier. Langs hele kysten og også længere inde på øen er det almindeligt med menukort på flere sprog, men nogle tjenere taler kun spansk, så der er rig mulighed for at øve de spanske gloser. Måltidet afsluttes ofte med, at du får serveret et lille glas med den kanariske specialitet Ron Miel (honningrom), og den indgår oftest i prisen.

Eksempler på kanariske specialiteter

Papas arrugadas – kartofler med skræl, som er kogt i vand med masser af salt. Derved trækkes en del af væsken ud af kartoflen, og resultatet er en kartoffel med en flot rynket og saltet overflade. Den serveres ofte med mojo rojo - en sauce med bl.a. peberfrugt, chili og olie.
Puchero - en mellemting mellem en suppe og en gryderet. Den indeholder ofte safran, chorizo, kikærter og kartofler.
Mojo verde - en sovs med koriander, vineddike og kommen
.... Serveres som regel med stegt fisk, men går egentlig godt til al slags mad.
Potaje de berros - en tyk suppe med bl.a. brøndkarse, svinekød, majs, kartofler og kommen.
Ensalada mixta - blandet salat med tun og æg. De øvrige ingredienser varierer, men kan være asparges, avocado, gulerødder, tomat, salat, eller hvad man nu har ved hånden. Dressingen hælder du selv over. Som regel kan en ensalada mixta gøre det ud for en frokost, hvis du spiser brød til.
Gofio - en slags majsgrød, der serveres stegt eller kold som tilbehør i stedet for kartofler, ris eller pasta. Mange synes, det minder om polenta.

Andre spanske specialiteter er paella, den berømte risret med safran, skaldyr, grøntsager og fisk eller kød. Og gazpacho, en læskende suppe lavet på tomater, grøntsager, hvidløg og et stænk vineddike. Den serveres kold og kun i sommermånederne. Rigtig godt i varmen!

Tapas

Tapas og Spanien hører sammen. Det begyndte med en gratis skive skinke oven på drinken og har nu udviklet sig til at bestå af små snacks af alt muligt. Spanierne spiser selv tapas som forret, men man kan sagtens sammensætte et helt måltid ved at bestille flere forskellige. Der er masser af forskellige tapas at vælge mellem, lige fra oliven og minipickles til forskellige typer af marineret fisk og skaldyr. En god måde at smage tapas på er at bestille "un variado". Så får du en lidt større tallerken med lidt af hvert på.

Drikkevarer

Vindyrkningen på Gran Canaria er næsten lige så gammel som spaniernes tilstedeværelse på øen, dvs. 500-600 år. Allerede i 1600-tallet begyndte man at eksportere vin til England, og den kanariske Malvoisir-vin blev snart meget populær i store dele af Europa. I dag har øen fået tildelt to forskellige geografiske betegnelser: AOC Monte Lentiscal og AOC Gran Canaria. De lokale vine kan være svære at finde i butikkerne, men vingårdene byder besøgende velkommen til vinsmagning og køb. Hvis du ikke kan få fat på øens egen vin, er der tit mange andre gode spanske vine at vælge mellem.

Cava

Spansk mousserende vin hedder cava og kan sagtens konkurrere i både smag og kvalitet med den franske champagne blot til det halve af prisen - eller mindre. De mest kendte vinhuse er Freixenet og Codorniu.

Sangria

Hvis der er én drik, der ofte forbindes med Spanien, må det være den populære sangria. Den er baseret på vin, først og fremmest rødvin, frugt og af og til lidt cognac. Serveres oftest på karaffel og kan være dejlig forfriskende uden alt for meget alkohol.

Øl

Tropical og Dorada er blandt de mest kendte ølmærker på De Kanariske Øer. Tropical bliver produceret på Gran Canaria og Dorada på Tenerife. Andre spanske ølmærker, f.eks. Cristal, fås næsten overalt. Desuden kan du få Carlsberg, Tuborg og Heineken på mange barer og i de fleste butikker.

Spansk kaffe

Det er meget populært at drikke kaffe i Spanien. Den spanske kaffe er stærk, og ønsker du at bestille det, der minder mest om den kaffe, de fleste drikker i Danmark, så bed om café melitta eller café filtro. En café solo er en lille kop espresso, og en café con leche er en kop stærk kaffe med varm mælk, som spanierne først og fremmest drikker til morgenmaden.

Ron Miel

En slags honningrom, som er en typisk kanarisk drik. Ron Miel serveres ofte som afslutning på et måltid.

Restauranter på Gran Canaria

Udvalget af restauranter på Gran Canaria varierer meget fra sommer til vinter. Højsæsonen er vinteren, og her er udvalget størst, mens mange restauranter lukker hele eller dele af sommeren. Spanierne selv går gerne på restaurant og tager det ikke så højtideligt, men man er altid nogenlunde pænt klædt på. Børn er meget velkomne stort set overalt. Det er langt fra usædvanligt, at børnene får mere opmærksomhed end deres forældre, og de bliver ofte budt på en slikkepind.

Nogle gange har man inkluderet et servicegebyr på regningen, andre gange ikke. Synes du, at du har fået god betjening, så læg 10 % i drikkepenge oven i det endelige beløb. Drikkepenge er en vigtig del af tjenerens løn. Når du har fået et bord, er det dit, indtil du forlader restauranten. De spanske restauranter har oftest åbent til frokost kl. 13-16 og til middag fra kl. 20.
I Arguineguín er der barer, men ønsker du et mere intenst natteliv, skal du til Puerto Rico, som ligger fem kilometer væk. Her er der barer, pubber og diskoteker - alt ligger koncentreret i og omkring shoppingcentret. Nattelivet starter sent og fortsætter frem til daggry.

Nattelivet på Gran Canaria

Forlystelseslivet på Gran Canaria varierer meget fra rejsemål til rejsemål. Nogle af de mest populære steder er Kasbah i Playa de Inglés, shoppingcentret i Puerto Rico og Las Palmas. Her myldrer det med lokale indbyggere - specielt i weekenderne.
Shopping
I Arguineguín er der et mindre udvalg af butikker og supermarkeder. Her er også et shoppingcenter med tøj- og skobutikker. Hotellernes minimarkeder er oftest dyrere end de almindelige fødevarebutikker. Derfor kan det godt betale sig at købe stort ind i starten af ferien. De fleste forretninger holder siesta-lukket mellem kl. 13-16.

Marked

Tirsdag er der marked i Arguineguín. Et godt råd er at komme tidligt om morgenen, inden det bliver for varmt, og inden der bliver udsolgt af de bedste varer. Markedet åbner om morgenen og lukker igen tidlig eftermiddag.

Shopping uden for Arguineguín

I Puerto Rico-dalen er der et shoppingcenter med butikker, restauranter, pubber og diskotek. Et større og bedre udvalg af shoppingmuligheder findes i hovedbyen Las Palmas, som ligger knap 70 kilometer nordpå. Butikscentret Atlantico i Vecindario, som ligger halvvejs mod lufthavnen, er også et besøg værd.

Shopping på Gran Canaria

Prisniveauet på Gran Canaria er generelt lidt lavere end i Danmark, da De Kanariske Øer er frihandelsområde med meget lav moms. Det kan være en god idé at se lidt ekstra på sko, tasker, parfume, kosmetik, elektronik, tobak, alkohol og mærkevarer. Guld og sølv er ikke specielt billigt, men det kan godt betale sig at købe smykker, som kræver mange arbejdstimer, da arbejdskraften er billigere her. Perlekæder og smykker af kendte designere er betydeligt billigere end i Danmark på samme måde som mærkeure og penne.
Aktiviteter og seværdigheder
Ved Anfi Beach kan du vælge mellem mange forskellige aktiviteter som jetski, vandcykler, faldskærm efter båd og tandemflyvning. I Puerto Rico kan du prøve forskellige former for vandsport, minigolf, squash, tennis, fiskeri og golf. Ved Puerto Ricos shoppingcenter kan du også besøge Angry Birds Park - et stensikkert hit hos børnene. Der er ca. 4 kilometer til Puerto Rico og 6 kilometer til golfbanen.

Opdag Gran Canaria i lejebil

Lejebil er en god løsning til dig, som vil se øen på egen hånd i et tempo, du selv bestemmer. Du kan planlægge dagen, præcis som du vil, og du behøver sjældent at køre ret langt væk fra feriebyerne for at finde små landsbyer, smuk natur og ugenerede strande. Her får du et par tip med på vejen, så du er forberedt på turen gennem en eller flere af Gran Canarias fire klimazoner.

Gran Canaria i bil - mandeltræer, badeture og fiskeri

Vejen op fra øens sydlige del til den lille bjergby Fataga går gennem gold og tør natur. Men når du kommer til Fatagadalen, som også kaldes for 'De tusinde palmers dal', bliver du mødt af et fantastisk indbydende og grønt syn. Gør ophold her og gå en tur rundt i byen med de små haver. Fortsæt herefter videre op i bjergene mod Cruz de Tejeda. Inden du kommer til Ayacata, drejer du af ved skiltet i retning mod Chira, og du kommer nu til en sø, som er skabt for at holde på regnvandet til afgrøderne.... Her kan du bade, fiske og nyde den frodige og grønne natur. Du tager samme vej tilbage mod den lille by Ayacata. Her ligger der nogle huse og mange restauranter. Nu er du i mandeldistriktet, hvor mandeltræerne springer ud i livlig blomst i slutningen af januar og i februar. Fortsæt mod øens midte til Cruz de Tejeda, som ligger i ca. 1.500 meters højde. Herfra kan du i klart vejr se helt til Tenerife og bjerget Teide. Herefter kan du vælge, om turen skal fortsætte nordpå, østpå eller mod vest.

Gran Canaria i bil - blomstrende alléer, vinmarker og vulkankratere

Vejen i retning mod Valsequillo, Tenteniguada og San Mateo er bedårende smuk. Frem for alt i blomstringsperioden fra slutningen af januar, hvor du kører langs alléer med blomstrende mandeltræer. I byen San Mateo afholdes der hver lørdag og søndag et stort frugt- og grøntsagsmarked, hvor der også sælges typiske kanariske produkter. Øens mest kendte vulkankrater, Caldera de Bandama, er let at finde på vejen fra San Mateo. Kør i retning mod Tafira og siden mod Pico de Bandama. På vej op mod krateret ligger Spaniens ældste golfklub, Bandama Golf. Oppe fra krateret har du en fantastisk udsigt ud over omgivelserne og Las Palmas. Kigger du nedad, kan du se en forladt gård med nogle frugttræer.

Vinsmagning

De kanariske vine er udmærkede, selvom de i dag er ret ukendte uden for øen. Visse vingårde byder besøgende velkommen, både til vinsmagning, køb og information.

Vandring

Som lidt afveksling til strand- og bylivet byder Gran Canaria på masser af vandrestier. Her er sammenlagt mere end 800 kilometer vandrestier, som man kan udforske på egen hånd eller som en del af en gruppe.

Karnevaler

Det årlige karneval er en stor folkefest på Gran Canaria. Under karnevallet er der livligt i gaderne, især ved hotellerne langs Avenida de Tirajana i Playa del Inglés. Nogle gader bliver indimellem spærret af, og der spilles som regel musik til langt ud på natten. Der afholdes desuden en årlig Pridefestival i Maspalomas/Playa del Inglés samt Maspalomas Winter Pride, der normalt finder sted i november. Forholdene er stort set de samme som under karnevallet.

Poema del Mar Aquarium

Poema del Mar er et gigantisk akvarium - en fortryllende verden under havoverfladen med både fisk og havpattedyr foruden en introduktion til verdenshavenes unikke flora og fauna.

Ingenio

Er du interesseret i kunsthåndværk, skal du tage til Ingenio. Her værner man om øens kunsthåndværkstraditioner i øens største kunsthåndværkscenter, Museo de Piedra. For at komme til Ingenio fra sydkysten skal du køre i retning mod Las Palmas og dreje fra ved GC-100 i retning mod Agüimes. Kør derefter videre mod Ingenio.

Oplevelser i Las Palmas

Las Palmas er kendt for at være den bedste shoppingby og øens kulturelle centrum. Her er diverse butikker og mærketøjsforretninger, men også museer, begivenheder og meget mere. I februar afholdes bl.a. karnevallet i Las Palmas, og i maj lægger byen scene til en storstilet operafestival. Ud over de større begivenheder kan du opleve forskellige mindre forestillinger, herunder klassiske koncerter i Santo Domingo-kirken, internationale musikfestivaler med blandede temaer og forestillinger i Santa Catalina-parken.... Besøg også byteatret Perez Galdos, som afholder forskellige koncerter, teaterforestillinger og musikarrangementer eller koncerthuset Alfredo Kraus, hvor du kan se operaforestillinger og klassiske koncerter med Las Palmas' eget komplette filharmoniorkester. Koncerterne spilles som regel om fredagen. Vil du se mere af byen, kan du passende hoppe på en af de mange sightseeingbusser, som kører dagligt fra forskellige holdepladser. Tag også bussen til de andre bydele eller til Las Canteras-stranden, som ligger helt inde ved byen. Du kan købe billetter i bussen eller hos din Spies-guide.

Museer i Las Palmas

Museo Diocesano de Arte Sacro
Museet ligger i katedralen Santa Ana fra 1500-tallet og udstiller skitser fra de forskellige faser af katedralens opførelse samt religiøse skulpturer. Katedralen er i sig selv også et besøg værd, og fra de to tårne er der fin udsigt over tovet og den gamle bydel.

Casa Museo Colon
Columbus-museet var i 1400-tallet guvernørens residens, når han besøgte øen.

Museo Canario
Spændende museum om øens oprindelige befolkning med bl
....a. en stor samling Cro-Magnon-kranier.

Casa-Museo de Pérez Galdós
Den fremtrædende kanariske forfatter Benito Pérez Galdós barndomshjem.

Centro Atlantico de Arte Moderno - CAAM
Stort museum med moderne kunst indrettet i en smuk og velbevaret bygning fra 1800-tallet.

Museo Elder de la Ciencia y la Tecnologia
Familievenligt og interaktivt museum for teknik og videnskab.

Pueblo Canario
Hjemstavnsmuseum opført som en typisk kanarisk by med folkemusik, dans og kunsthåndværk.

Auditorio Alfredo Kraus
Byens koncerthus, som også rummer foredragssale. En smuk modernistisk bygning beliggende i den sydlige ende at Las Canteras-stranden.

Teatro Pérez Galdós
Nyrenoveret teater i den gamle bydel med et varieret program.
Sådan kommer du omkring
En lejebil er en bekvem måde at opleve Gran Canaria på, og du kan med fordel bestille lejebilen hjemmefra; det er både billigere og nemmere. Det kan desuden være svært at få fat i en lejebil på rejsemålet i højsæsonen, så bestil en Avis-bil, før du rejser.

Har du bestilt en pakkerejse med rutefly, kan du læse mere om at leje bil her.
Man kan komme til de fleste store feriebyer på øen med bus, taxi eller lejebil. Til naboøerne går der fly og færge. Fra kajen i Arguineguín sejler færgen til Puerto de Mogan og Puerto Rico. Kontakt os for mere information.

Bustrafik i Arguineguín

Arguineguín har gode busforbindelser til andre byer på Gran Canaria. Busser, som kører på den sydlige del af øen, er blå.

Færger

Fra kajen til højre for stranden afgår en færge, som sejler til Puerto de Mogán og Puerto Rico.

Sådan kommer du rundt på Gran Canaria

Der er mange muligheder for at tage rundt på egen hånd på Gran Canaria. Det lokale busnet fungerer godt, og det er forholdsvist billigt at køre i taxi.

Taxi

Taxi er et godt og pålideligt transportmiddel på Gran Canaria, specielt på kortere strækninger. Er man flere, kan det desuden være billigere end at tage bussen. Priserne er både regulerede og kontrollerede, og for en sikkerheds skyld skal der være en liste med cirkapriser på de mest almindelige strækninger i taxien. Man prajer oftest taxierne på gaden, men præcis som derhjemme kan man også ringe og bestille en taxi.

Knallert

Det er muligt at leje en knallert på Gran Canaria. Tjek, at din rejseforsikring inkluderer kørsel på motorkøretøjer. Hvis den ikke gør, bør du tegne en tillægsforsikring, inden du rejser. Og glem ikke hjelmen!

Cykel

Man kan leje cykel på Gran Canaria, men kun de mest hærdede cyklister begiver sig længere ind på øen. Øen er voldsomt kuperet, og når man ikke cykler direkte opad, slider man i stedet hårdt på bremserne, når turen begynder at gå direkte nedad. Desuden bliver her meget varmt hen mod frokosttid. En cykel kan til gengæld være en god måde at komme rundt til de forskellige strande på den sydlige del af Gran Canaria, da der godt kan være lidt langt at gå. Der er flere større og mindre udlejningsfirmaer. Spørg også din Spies-guide om muligheden for at deltage i arrangerede cykeludflugter.

Busser

Gran Canaria har et velfungerende busnet, og i højsæsonen kører lokalbusserne i pendulfart mellem de større turistrejsemål.
Fakta

Vores service

I din ferie kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på sms og mail, hvis du vil bestille udflugter, leje bil eller måske bare have tip og gode råd. Kan vi ikke hjælpe dig på telefon eller mail, kommer vi ud til dit eller et nærliggende hotel. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.

Bæredygtig ferie

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Du kan læse mere om vores arbejde med klimakompensation her. Spies arbejder desuden aktivt imod børnesexhandel gennem vores mangeårige samarbejde med organisationen ECPAT.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Karneval og Pridefestival

Det årlige karneval er en stor folkefest på Gran Canaria. I Las Palmas finder karnevallet som regel sted i februar og marts og i Maspalomas/Playa del Inglés i marts. Under karnevallet er der livligt i gaderne (visse spærres af), og der spilles musik til langt ud på natten. Der er ekstra livligt i området omkring hotellerne langs Avenida Tirajana i Playa del Inglés.
Begge karnevaller er aflyst i 2021.

Valuta og kreditkort

Euro (EUR). Hæveautomater findes. Kreditkort accepteres i vid udstrækning.

Tidsforskel

Dansk -1 time.

El

220 V. Adapter er ikke nødvendig.

Sprog

I Spanien taler befolkningen først og fremmest spansk, men også catalansk og mallorcinsk i visse områder. I turistområderne taler de fleste, der arbejder i servicebranchen, desuden engelsk.

Øvrigt

Til tider livlig trafik. Kuperet terræn. Ingen fortove.
Sunwing Arguineguin Seafront har handicapvenlige lejligheder.
Vi tager forbehold for ændringer i program, udflugter, priser m.m.
Rejs med børn
Børnenes Arguineguín er venligt og imødekommende, også selvom det ikke er barnevognsvenligt overalt. Til busture er en sammenfoldelig klapvogn klart det nemmeste, eftersom busserne ikke kan medtage de lidt større skandinaviske barnevogne. Det er de færreste offentlige toiletter, som har pusleborde, og amning forventes at ske lidt privat og ikke på restauranter.

Restauranter

Næsten alle restauranter er meget børnevenlige. På restauranter plejer børnene at få samme opmærksomhed som VIP-gæster. Tjenerne "smugler" ofte slikkepinde til dem til børnenes store begejstring. Spanske tapasretter (småretter) plejer at falde i børnenes smag. Omeletter, sandwich, kylling, kødboller, ris, pølse, friteret fisk og pommes frites er typisk spansk husmandskost. I ferieområderne er der også restauranter med internationalt køkken, hvor du kan få pizza, spaghetti og burger. De fleste restauranter i ferieområderne har også børnemenuer. Det er ikke en selvfølge med barnestole, men de findes nogle steder. Babymad kan købes på apoteket og i de store supermarkeder, de såkaldte supermercados.

Babymad og bleer

Babymad og bleer kan købes i de fleste større fødevarebutikker og på velassorterede apoteker. De billigste bleer er dem, der produceres lokalt, men internationale mærker fås også. Sammenlignet med Danmark er udvalget af babymad på glas/dåse mindre. Pulver til grød og de fleste typer af frugtpuréer er ofte tilsat sukker. I visse større fødevarebutikker findes der et mindre udvalg af modermælkserstatning. Du kan også anvende det lokale majsmel (gofio) og blande det med mælk eller vand til grød/vælling.

Legepladserne

Legepladserne kan ikke sammenlignes med de danske. Kommunerne gør deres bedste for at vedligeholde dem, men vedligeholdelsen er ofte mangelfuld. Tjek derfor altid gynger og rutsjebaner, inden du lader børnene bruge dem. Spanske børn og deres mødre eller bedsteforældre plejer at mødes på la plaza (torvet) eller foran kirken. Her bliver der ofte spillet bold og kørt på cykel.

Barnesæder

De store, kendte biludlejningsfirmaer har ofte barnesæder. Du bør bestille det samtidig med, at du bestiller bilen. Sørg for, at alle forsikringer er inkluderet i den endelige pris.
Find din rejse til Arguineguín
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.