Derfor bør du vælge Tenerife til vinter
Inspiration

Derfor skal du vælge Tenerife

Vinter på Tenerife

Tenerife er den største og mest folkerige af De Kanariske Øer, og så er den særdeles velegnet som vinterrejsemål for solglade danskere. Her får du de bedste tips fra vores Tenerife-eksperter, så du er godt klædt på til ferie på den populære ø.

Næsten alle De Kanariske Øer har haft en eller anden form for vulkansk aktivitet, og det kan ses på landskabet. Tenerife er ingen undtagelse. Her kan du opleve verdens tredjehøjeste vulkan beliggende på en ø – Teide – og det golde lavalandskab syd for den. Nordsiden af vulkanen er dog helt anderledes. Her finder man nemlig Orotava-dalens frodige natur.

– Noget af det allerbedste ved Tenerife er kontrasterne. Høje bjerge, dybe dale, sorte strande og grønne skove. Det hele toppet med Teides unikke månelandskab, siger Inga Måkestad, der har arbejdet på øen for Spies' norske søsterselskab Ving.

Hun synes især, at de naturlige lavastrande er værd at besøge.

– De ligger overalt på øen, men mine favoritter er Playa Benijo og Playa del Bollullo. Begge finder du på den nordlige kyst, og du skal gå et lille stykke for at nå frem til dem. Tag lidt mad og drikke med, og bliv der nogle timer. Sæt dig ned og lyt til bølgerne, der slår ind over den kulsorte strand, siger Inga.

Udforsk naturen på Tenerife

UDFORSK NATUREN: Høje bjerge, dybe dale, sorte strande og grønne skove. Inga Måkestad synes, at noget af det bedste ved Tenerife er kontrasterne.

Eksotiske landskaber på Tenerife

EKSOTISK LANDSKAB: Ligesom andre kanariske øer er Tenerife præget af vulkansk aktivitet. Teide er en af verdens højeste øvulkaner.

Variation og spænding

Ingrid Skjærseth har også arbejdet for Ving på Tenerife, og både Inga og hun kan varmt anbefale et besøg på Teide. Den berømte vulkan rager hele 3.718 meter op over havet, og vejen til toppen byder på et unikt landskab og en spektakulær udsigt.

Man kan tage svævebanen op, hvis vejret tillader det (den starter i 2.356 meters højde), eller man kan tage turen på gåben.

– Vulkanen er verdenskendt og bestemt et besøg værd, men nationalparken er også et af de bedste steder overhovedet til at se stjerner. Du kan tjekke, om det er muligt at komme på udflugt, hvor du først oplever solnedgangen fra mere end 3.000 højdemeter og derefter ser på den smukke stjernehimmel i et teleskop, lyder det fra Ingrid.

Ingrid Skjærseth har arbejdet på Tenerife i flere år

YNDLINGSØEN: Ingrid Skjærseth har arbejdet på Tenerife i flere år, og hun anbefaler øen til både børnefamilier og par.

Perfekt for børnefamilier

– Det skiftende landskab gør Tenerife egnet til alle slags feriegæster, og Playa de las Américas på øens sydside er et meget alsidigt rejsemål, fortæller Ingrid.

Hun vil anbefale hotellet Sunwing Fañabé Beach til børnefamilier. Det er flere gange blevet udnævnt til Spies' bedste familiehotel. Family Garden-hotellet Compostela Beach er også perfekt til børnefamilier.

Playa de las Americas

NOGET FOR ALLE: Playa de las Américas er nok Tenerifes mest alsidige rejsemål.

Rejseglade Siri Røhr-Staff har været på flere af De Kanariske Øer, men hun synes allerbedst om Tenerife.

– Tenerife er den mest varierede og spændende. Og hvis man er glad for at shoppe, kan man finde nogle fine shoppingcentre i Playa de las Américas – f.eks. Plaza del Duque. Det er et eksklusivt center med mange flotte butikker og gode spisesteder. Hovedstaden Santa Cruz de Tenerife har også gode shoppingmuligheder, så den er også et besøg værd.

Sunwing Fanabe Beach

TIL BØRNEFAMILIEN: Sunwing Fañabé Beach er flere gange kåret som Spies' bedste familiehotel, og det passer perfekt til både store og små.

Siri har flere gange haft sine børn Fie og Jesper med på Tenerife, hvor de har boet på det populære Sunwing-hotel. Den første gang var Fie fire år, mens Jesper stadig var baby.

– Mange er nok lidt påpasselige, når de skal rejse med små børn, men det er ret uproblematisk, så længe du vælger et hotel, der er skabt til det, fortæller Siri. For hende var Sunwing Fañabé Beach sådan et hotel.

– Vi vidste, at Sunwing havde alt det, vi havde brug for af udstyr til babyen, og derfor slap vi for at pakke en hel masse med hjemmefra. Mælk og babymad kunne vi varme op i lejligheden, og det, vi havde brug for af mad og bleer, købte vi på hotellets minimarked, siger hun.

Nærområdet omkring Sunwing Fañabé Beach faldt også i familiens smag.

– Playa de las Américas har en lang og flot strandpromenade, der er perfekt til lange ture med barnevognen, og det kom der mange dejlige ture ud af for den af os, der ikke hyggede sig med Fie på hotellet.

– Fie havde det sjovt med aktiviteter i børneklubben, plasken i poolen og isspisning. Højdepunktet var nok hotellets børneshow ud på aftenen, hvor hun sad med stjerner i øjnene og lod sig underholde fra første sekund, fortæller mor Siri.

Hun mener, at Tenerife er perfekt for familier, uanset hvor gamle børnene er.

– De mindste børn har det sjovt i børneklubben, på legepladsen og på stranden. De lidt ældre kan shoppe, være med i ungdomsaktiviteter på hotellet eller tage på spændende udflugter, siger Siri.

Strand i Playa de las Americas

FOR STORE OG SMÅ VANDHUNDE: De smukke strande i Playa de las Américas er populære hos både store og små.

Show på Sunwing Fañabé Beach

FIES FAVORIT: For Fie på fire år var showet på Sunwing Fañabé Beach et af feriens absolutte højdepunkter.

Verdens bedste vandland ligger i Playa de las Américas

Er børnene store nok, så er Siam Park et must. Vandlandet er flere gange kåret som verdens bedste af TripAdvisor.

Blandt attraktionerne er en bølgepool med verdens største kunstige bølger, der bliver op til tre meter. Der er selvfølgelig også en masse spektakulære rutsjebaner, der sørger for et ordentligt sug i maven.

– Siam Park er enormt sjovt for både børn og voksne. Der er rutsjebaner for begyndere og for de mere hardcore. Vi har været i vandlandet flere gange og prøvet langt det meste, fortæller Siri.

Siam Park

VERDENS BEDSTE VANDLAND: Siam Park er kåret til verdens bedste vandland flere år i træk, og vores eksperter er helt enige i kåringen.

Siam Park

TØR DU? Et af Siam Parks højdepunkter er den 28 meter høje Tower of Power-rutsjebane, hvor topfarten nærmer sig 80 km/t på vej ned.

Et af parkens største trækplastre er det imponerende høje Tower of Power. Her kan du nå en topfart på næsten 80 km/t på vej ned, før du suser gennem et akvarium med hajer og rokker.

– Det er helt klart en oplevelse ud over det sædvanlige, for dem der vil have lidt ekstra eventyr. Jeg var selv lidt for stor en bangebuks, indrømmer Siri.

Siam Park er dog ikke kun for børnefamilier. Der er nemlig også en luksuriøs champagneklub i parken, og der kan du f.eks. reservere en baliseng med All Inclusive-service.

– Det er ikke bare vandlandet, men hele rejsemålet Playa de las Américas, der passer lige så godt til livsnydere som til børnefamilier. Der ligger nemlig to Sunprime-hoteller der, og de er et perfekt alternativ, hvis du er ude efter et afslappende og lækkert hotel kun for voksne, siger Ingrid.

Vil du have en virkelig luksuriøs oplevelse, anbefaler hun hotellerne Villa Cortes og Bahia Del Duque. Sidstnævnte regnes for at være et af Spaniens allerbedste hoteller.

Sådan vælger du det rigtige rejsemål på Tenerife

Los Cristianos ligger nærmest lige ved siden af Playa de las Americas, men her er stemningen lidt anderledes.

Den lille by har flere hyggelige smågader med gode restauranter og butikker. Los Cristianos passer godt til voksne, som er på udkig efter en lidt mere autentisk ferieoplevelse.

Restauranten El Cine er bestemt et besøg værd. Lad dig ikke snyde af de enkle plastborde og duge eller beliggenheden i en lille sidegade. På menuen finder du superfrisk fisk, rejer og blæksprutter, og der er stort set altid kø for at få bord, hvilket siger noget om kvaliteten. Både lokalbefolkningen og turister spiser her, og du får som regel altid et bord på trods af køen.

Los Cristianos er et super sted for gode madoplevelser, og hun anbefaler en tur op på toppen af Montaña Chayofita. Det er et lille bjerg, der ligger lige mellem Los Cristianos og Playa de las Américas. Turen derop er ikke specielt hård, og når du er fremme, venter en skøn udsigt over området.

Los Cristianos

Vil du opleve den kanariske hverdag og suge til dig af god stemning, skal du vælge at bo i Puerto de la Cruz i den smukke Orotava-dal på øens nordlige del.

Rejsemålet ligger i bunden af den frodige dal som en bølgende blomsterhave, der strækker sig op mod den storslåede vulkan Teide.

– Det er her du finder de kendte saltvandspools Lago Martiánez. De blev designet af den spanske kunstner César Manrique og udgør et forholdsvist stort område, hvor der er mulighed for at leje liggestole, siger Ingrid.

Puerto de la Cruz

PUERTO DE LA CRUZ: Her skal du rejse til, hvis du vil opleve den kanariske hverdag og stemning – og slappe af på stranden samtidig.

Puerto de la Cruz

HYGGELIG STEMNING: Puerto de la Cruz har en skøn blanding af barer, caféer og restauranter.

Plaza Charco, byens centrale torv, har en god blanding af barer, caféer og restauranter. Blot et stenkast derfra ligger havnen og den billedskønne gamle by, hvor de små gader er prydet med klassiske kanariske balkoner på husfacaderne.

Slyngplanter og farverige blomster klatrer op over husene, mens pelargonier lyser rødligt op i alle blomsterpotter. Der er en god del barer og tapassteder her, ligesom der ligger flere internationale restauranter. Der er også en rigtig god og relativt stor lavastrand tæt på – Playa Jardín hedder den.

Playa Paraíso passer perfekt til dem, der foretrækker et helt afslappende hotel.

– Hotellet Bahia Principe har alt, du skal bruge for at få en afslappende ferie med familien. Der er aktiviteter for store og små og rigtig god All Inclusive, fortæller Ingrid.

Er du ude efter en mere livlig hoteloplevelse, kan du se nærmere på Hard Rock Hotel. Et på alle måder spektakulært hotel for familier eller dig, der rejser uden børn – og kan lide rock 'n roll selvfølgelig.

Playa Paraiso

PLAYA PARAÍSO: Et rejsemål, der er perfekt, hvis du foretrækker et afslappet hotel i rolige omgivelser.

El Cine i Los Cristianos. Vin og hvidløg.

GODE MADOPLEVELSER: Los Cristianos har flere gode restauranter for sultne madentusiaster. Prøv for eksempel El Cine.

Ingrid anbefaler, at du lejer en bil, hvis du gerne vil se mere af Tenerife. Fra Playa Paraíso kan du blandt andet tage turen til den kendte skildpaddestrand El Puertito.

– Området består af en sandstrand, en lille samling huse og en lokal café. Gå forbi husene, så finder du El Puertito de Adeje-stranden. Det er et perfekt badested, hvis du gerne vil nyde det krystalklare vand – måske endda med et spring direkte fra klipperne. Husk snorkel og dykkermaske, for stedet er særligt kendt for sine havskildpadder.

Santa Cruz

TENERIFES HYGGELIGE HOVEDSTAD: Santa Cruz er enormt charmerende og byder på både shopping, restauranter og massevis af seværdigheder.

Santa Cruz er Tenerifes hovedstad og er et skønt sted for voksne, der rejser uden børn. Vil du udforske byen, kan du for eksempel begynde ved Plaza España og fortsætte gennem byens små charmerende gader til den flotte gamle markedshal Mercado de Nuestra Señora de Africa.

De bedste shoppingmuligheder finder du langs gågaden Calle de Castillo eller i et af de store indkøbscentre. Der ligger også et spektakulært operahus, flere museer og nogle smukke parker. Et af de bedste steder at nyde varmen er de skønne saltvandspools i Parque Marítimo, der ligger lige ved siden af operahuset. 7 km uden for byen ligger desuden den fine sandstrand Las Teresitas.

– Las Teresitas vil jeg helt klart anbefale at besøge. Det er en lang og superlækker strand med lyst sand og en lille håndfuld caféer, siger Ingrid.

Er du i Santa Cruz ved månedsskiftet februar/marts (datoer kan variere), har du en gylden chance for at opleve det fantastiske karneval, der er et af verdens største. Festlighederne tiltrækker omkring en million turister (!), og det varer samlet set hele 28 dage. De store festligheder foregår dog hovedsageligt i løbet af de sidste to uger.

Karneval i Santa Cruz

VERDENSBERØMT KARNEVAL: I februar/marts kan du opleve det storslåede karneval i hovedstaden Santa Cruz.

Flere rejsemål på Tenerife

San Miguel de Abona

San Miguel de Abona

San Miguel de Abona er øens golfmekka med flere flotte golfbaner. Gå ikke glip af restauranten Guachinche La Cueva de Chichio. Et hyggeligt lille spisested beliggende i en grotte.

Los Gigantes

Los Gigantes

Los Gigantes er en rolig og hyggelig by med en flot lavastrand. Neden for hotellet Barceló Santiago ligger en strandpromenade med en flot udsigt til de høje klippevægge, som Los Gigantes er meget kendt for.