Udflugter, Santa Maria

Gør din ferie endnu bedre med en udflugt eller to! Vores guider på rejsemålet har sammen med vores lokale samarbejdspartnere nøje udvalgt og sammensat et spændende udflugtsprogram. Vi følger løbende op på udflugterne og fornyer programmet, bl.a. på baggrund af spørgeundersøgelser, hvor du og andre gæster har mulighed for at komme med feedback. På den måde kan vi altid tilbyde spændende og interessante oplevelser.

Der er flere fordele ved at bestille en udflugt hos Spies. For det første er alle nødvendige forsikringer på plads, og alle sikkerhedskrav er opfyldt. For det andet er der helt klare og tydelige regler for ændringer og aflysninger og for hvad der indgår i prisen. Derudover ved du altid, hvor du skal henvende dig, hvis du får et problem eller er utilfreds med udflugten. Alt dette får du med i købet, når du bestiller din udflugt hos Spies.

Praktisk information om vores udflugter

Rundtur på Sal (kan bestilles hjemmefra)

Rundtur på Sal (kan bestilles hjemmefra)

Tag med på en populær halvdagsudflugt og oplev de mest interessante steder på øen. Entré til saltminen indgår. Mad og drikke indgår ikke.

Læs mere Skjul

Vi starter i Santa Maria og begiver os nordpå til byen Murdeira. Her har vi udsigt over bjerget Monte Leão, som ikke er øens højeste bjerg, men det mest fotograferede. Fra Murdeira fortsætter vi gennem den hyggelige, lille fiskerby Palmeira og siden langs den tørre og golde vestkyst til Buracona. Her ser vi The Natural Pool, der er et bassin, som er skabt af bølgerne. Her kan man tydeligt se, at vi befinder os på en vulkanø.

Fra Buracona begiver vi os mod øens største by Espargos. Men først standser vi midt i ingenmandsland for at se et fatamorgana, en luftspejling, som gør, at man tror, man kan se havet midt i det tørre ørkenlandskab. Når vi er inde i Espargos, bliver der lidt tid på egen hånd til at udforske byen og opleve det lokale storbyliv.

Vi afslutter dagen i Pedra de Lume og saltminen Salinas, som ligger i et flere millioner år gammelt vulkankrater, hvor man har udvundet salt siden starten af 1800-tallet og gør det den dag i dag. Det er en mærkelig fornemmelse at ligge i vandet, som indeholder 26 pct. salt, og flyde som en prop. Det koncentrerede salt har en helbredende virkning på kroppen, og det siges, at man bliver 10 år yngre af at bade her …

En populær halvdagsudflugt, hvor vores guider tager dig med rundt på øen, og du virkelig får set og oplevet alt det bedste af Sal. I løbet af dagen fortæller vi også mere om landet og dets kultur, historie, traditioner og skikke.

Som nævnt er udflugten populær, så du bør reservere plads i god tid.

Bestil hjemmefra:
Denne udflugt kan du bestille hjemmefra sammen med rejsen eller via "Min side".

Mad og drikke:
Indgår ikke.

Entré:
Entré til saltminen indgår.

Tid:
Halvdagsudflugt, ca. kl. 8.15-13.30.

Udflugtsledelse:
Skandinavisktalende guide.

Husk at medbringe:
Vand, lommepenge, solcreme, badetøj og håndklæde.

Hvor er hajerne? (kan bestilles hjemmefra)

Hvor er hajerne? (kan bestilles hjemmefra)

Det spørgsmål kan man nemt stille sig selv under ferien på Kap Verde. Og spørgsmålet er faktisk ikke så svært at besvare, for på den østlige del af Sal er der en bugt, som ofte får besøg af hajer. Tag med på udflugten her, kryds fingre og hold udkig med hajerne i bugten. Mad og drikke indgår ikke.

Læs mere Skjul

Der er dog ikke tale om hvidhajer, hammerhajer eller lignende arter, som generelt har et dårligt ry. Det er medlemmer af arten citronhaj, som ofte viser sig i bugtens lave vand. Navnet kommer af hajens gulbrune farve, som delvist minder om farven på en citron. Farven gør, at hajen er godt camoufleret, når den svømmer hen over havbunden. Citronhajer kan blive op til 3,5 meter lange, men det er kun få i området her, der har den størrelse.

Området er ikke indhegnet, og hajerne svømmer hertil helt på egne præmisser. Derfor vil dagen også bære præg af, at vi ikke kan være sikre på at komme til at se hajerne. Er vi uheldige, og dukker der ikke nogen hajer op, bliver du tilbudt en ny tur på et andet tidspunkt.

Dagen indeholder to forskellige aktiviteter. Den første er besøget ved bugten, hvor vi enten kan se hajerne på afstand eller gå i det lave vand med dem svømmende rundt om benene. Dette kræver dog, at man bærer lukkede badesko.

Dernæst besøger vi også et udsigtspunkt på vulkanen Pedra de Lume.

Velkommen til en unik oplevelse, som du ikke må gå glip af under dit ophold på Sal.

Bestil hjemmefra:
Denne udflugt kan du bestille hjemmefra sammen med rejsen eller via "Min side".

Mad og drikke:
Indgår ikke.

Tid:
Turen kører flere gange om dagen og varer ca. 2 timer.

Udflugtsledelse:
Engelsktalende guide.

Husk at medbringe:
Badesko, tøj der ikke er sart, behagelige sko, kamera, penge og vandflaske.

Øvrigt:
Aldersgrænse: 8 år. Børn skal være i selskab med en voksen i vandet. Udflugten er ikke egnet for handicappede. Badesko kan lejes for 2-3 euro pr. par.

Quad/buggytur (kan bestilles hjemmefra)

Quad/buggytur (kan bestilles hjemmefra)

Prøv noget, du ikke kan derhjemme; kør på firehjulet motorcykel på de smukke strande og oplev øen på en helt anden måde. Mad og drikke indgår ikke. Husk at medbringe kørekort!

Læs mere Skjul

Bag rattet på en såkaldt Quad kan du opleve ren køreglæde samtidig med, at du udforsker øen. Undervejs på turen besøger vi steder, hvor man ikke kan komme i en almindelig bil eller bus. Det er den perfekte mulighed for at engagere hele familien samtidig med, at vores dygtige lokalguide giver jer kort information om Sal og de forskellige stop undervejs. Tag med på en herlig tur langs strande og hen over sanddyner - en mindeværdig oplevelse for dig, der ikke er bange for at få lidt vejstøv og sand på tøjet.

Du kan vælge mellem at køre i 2 eller 4 timer, afhængigt af hvor længe og hvor langt du vil køre.

Du skal have kørekort for at kunne køre en Quad. Man kan sidde op til 2 personer på en Quad Bike.

Bestil hjemmefra:
Denne udflugt kan du bestille hjemmefra sammen med rejsen eller via "Min side".

Mad og drikke:
Ingen måltider eller drikkevarer indgår.

Udflugtsledelse:
Engelsktalende guider.

Tid:
Du kan vælge mellem ture af 2 eller 4 timers varighed.

Husk at medbringe:
Tøj, som kan tåle at blive støvet.
Kørekort!

Øvrigt:
Der er en aldersgrænse for passagerer på en quad på 8 år.

Katamaranudflugt (kan bestilles hjemmefra)

Katamaranudflugt (kan bestilles hjemmefra)

Gå ombord på katamaranen Odyssea i havnen i Santa Maria og tag med på en afslappende tur på havet. Snacks og en drikkevare indgår.

Læs mere Skjul

På Odyssea bliver der sørget godt for dig af katamaranens personale, som serverer drikkevarer og snacks på hele turen.

Vi sejler langs kysten og om kap med flyvefisk, mens vi holder udkig efter delfiner, til vi stopper for at bade og snorkle. Af og til kan strømmen være stærk, så børn bør holdes under opsyn. Snorkeludstyr kan lånes. I prisen indgår én drikkevare og snacks.

Gå ikke glip af denne chance for at se øen fra havsiden!

Bestil hjemmefra:
Denne udflugt kan du bestille hjemmefra sammen med rejsen eller via "Min side".

Mad og drikke:
Der indgår snacks og én drikkevare.

Tid:
For- eller eftermiddag. Ca. 3 timer.

Udflugtsledelse:
Engelsktalende personale ombord.

Husk at medbringe:
Solcreme, en solhat/kasket, badetøj og håndklæde. Snorkeludstyr kan lånes.

Øvrigt:
Det kan ikke garanteres, at vi får delfiner at se på turen.

Dykning

Dykning

Farvandet rundt om Sal er et paradis for dykkere.

Læs mere Skjul

Cabo Verde Diving er et familieejet firma, som har eksisteret på Sal i flere år. De tilbyder muligheden for at opleve det smukke undervandsliv rundt om Kap Verde.

Her er et stort antal vrag, grotter og lavakanaler, man kan udforske, og den rige, tropiske undervandsflora gemmer på en stor variation af fisk, hajer, skildpadder og delfiner.

Cabo Verde Diving arrangerer PADI-kurser på flere forskellige niveauer fra nybegynderkurser til mere avancerede kurser.

Cabo Verde Diving tilbyder desuden et gratis prøvedyk i poolen på Vila do Farol hver fredag kl. 11-12. Passer denne dag ikke ind i dine planer, så tal med en af vores Spies-guider, så kan vi arrangere et gratis prøvedyk for dig en anden dag eller på et andet tidspunkt.

De fleste dykkerture i farvandet rundt omkring Sal foregår fra en båd. Dykkerinstruktørerne taler engelsk og er certificerede dive masters og meget professionelle.

Cabo Verde Diving arrangerer også guidede snorkelture for dig, der vil udforske livet under havoverfladen uden at begive dig alt for langt væk fra overfladen. Turene gennemføres med en professionel engelsktalende snorkelguide.

Priserne varierer afhængigt af, hvor mange dyk der gennemføres.

Priseksempel:
Discovery Scuba 85 EUR pr. person.

Hike and Bike (kan bestilles hjemmefra)

Hike and Bike (kan bestilles hjemmefra)

Oplev en ny side af Sals fantastiske landskab på en mere aktiv måde. På en elcykel ser du meget mere uden at skulle anstrenge dig alt for meget. Mad og drikke indgår ikke.

Læs mere Skjul

Vi starter turen på en elcykel i Santa Maria og begiver os afsted ud i ørkenen. Vores dygtige lokalguide tager os med forbi saltbassinerne og op over sanddynerne. Vi gør et kort ophold ved den populære Kite Beach, hvor det er muligt at købe noget at drikke, mens vi nyder synet af alle de morgenfriske surfere.

Turen fortsætter til Serra Negra-stranden, der om sommeren er kendt for de havskildpadder, som kommer op på stranden for at lægge æg. Når vi kommer frem til Serra Negra, står vi af cyklerne og går til fods i det bjergrige landskab. Vores lokalguide fortæller om de fugle og dyr, vi ser undervejs. Her er der også mulighed for at tage det perfekte postkort, da området, som vi vandrer i, er afsides og kun kan nås til fods.

Efter et par timers vandring er tiden kommet til at hoppe op på cyklen igen og begive os mod øens vestlige del ned mod Ponta Preta, hvor vi fortsætter over de kridhvide sanddyner.

En uforglemmelig dag for dig, der vil opleve Sals uberørte natur på en aktiv og anderledes måde.

Bestil hjemmefra:
Denne udflugt kan du bestille hjemmefra sammen med rejsen eller via "Min side".

Mad og drikke:
Indgår ikke.

Tid:
Ca. kl. 8-13.

Udflugtsledelse:
Engelsktalende guide.

Husk at medbringe:
Lommepenge, vand, solide og bekvemme sko og solcreme.

Øvrigt:
Aldersgrænse 8 år.

Kap Verdisk aften (kan bestilles hjemmefra)

Kap Verdisk aften (kan bestilles hjemmefra)

Velkommen til en herlig aften på stranden med god mad, guitarspil, et stemningsfuldt bål og bølgernes brusen i baggrunden. Middag og visse drikkevarer indgår.

Læs mere Skjul

På stranden ved det traditionsrige hotel Odjo d'Agua har personalet forberedt en herlig aften for os. Der bydes på buffet bestående af lokale delikatesser som friske grøntsager, nationalretten catchupa, ris, søde kartofler, grillet kylling og grillet fisk. Til dessert serveres nogle af de berømte lokale søde sager og herlig, frisk frugt.

Vi nyder middagen i måneskinnet ved det gnistrende bål og havet, som bruser i baggrunden. Troubadouren spiller stemningsfuld musik, der byder på en blanding af lokale og internationale melodier. Der vil også være et lille spændende ildshow, og hvis du har lyst til at fiske direkte fra stranden, er nogle af Santa Marias fiskere til stede og låner gerne deres fiskestænger ud.

En hyggelig og populær aften, som du ikke må gå glip af.

Bestil hjemmefra:
Denne udflugt kan du bestille hjemmefra sammen med rejsen eller via "Min side".

Mad og drikke:
Middag, to drikkevarer og velkomstdrink indgår.

Tid:
Ca. kl. 19-21.

Udflugtsledelse:
Skandinavisktalende guide.

Husk at medbringe:
Lommepenge og en lun trøje/jakke.

Luksus på havet (kan bestilles hjemmefra)

Luksus på havet (kan bestilles hjemmefra)

Tag med på en herlig dag på havet ombord på en 12-15 meter lang sejlyacht. Frokost, drikkevarer og snacks indgår.

Læs mere Skjul

Denne udflugt er for dig, som gerne vil ud på havet med stil og komfort. Yachten medbringer kun 10 passagerer ad gangen, hvilket giver en eksklusiv følelse ombord på båden og fortræffelig service fra bådens besætning.

Vi laver et badestop i løbet af dagen. Snorkeludstyr indgår.

Ombord på yachten har du adgang til deres All Inclusive med sodavand, juice, øl og andre drikkevarer samt snacks under hele opholdet.

Bestil hjemmefra:
Denne udflugt kan du bestille hjemmefra sammen med rejsen eller via "Min side".

Mad og drikke:
Drikkevarer, snacks og frokost indgår.

Udflugtsledelse:
Engelsktalende personale på båden.

Tid:
Heldagsudflugt, ca. 8 timer.

Husk at medbringe:
Solcreme, håndklæde og badetøj.

Øvrigt:
Dagen tilbringes ombord på enten Cuba Libre eller Vahine, som begge er sejlyachter med plads til maks. 10 passagerer.

Santiago med fly (kan bestilles hjemmefra)

Santiago med fly (kan bestilles hjemmefra)

At opleve flere øer på rejsen til Kap Verde er noget helt særligt. Tag med til naboøen Santiago til en dag fyldt med natur, kultur og historie. Morgenmad og guide indgår.

Læs mere Skjul

Kap Verde-øerne er utroligt forskellige både hvad form, fauna og flora angår. Derfor er det en meget speciel oplevelse at komme fra Sal til Santiago, som er den største ø i området. Santiago måler næsten 1.000 km2, hvilket betyder, at den rummer langt mere, og de relativt høje bjergtoppe på øen giver et noget anderledes klima, hvilket igen påvirker vegetationen. Derfor adskiller landskabets grønne farver sig ikke overraskende fra de mere gyldenbrune nuancer på Sal. På Santiago findes der også en nationalpark, hvor man har samlet flere interessante planter.

Et besøg på Santiago plejer også at betyde et godt indblik i øernes historie. Både Vasco da Gama og Christoffer Columbus passerede øerne på vej mod nye opdagelser. Øen var også af stor interesse for 1500-tallets europæiske stormagter. Det var specielt øernes geografiske beliggenhed, som var attraktiv, både for handel og for kontrol over området. Derfor kom det ikke som en overraskelse, da briterne, gennem sir Francis Drake, gjorde krav på øen. Det resulterede bl.a. i, at man byggede det berømte fort Real De Saó Filipe, der ligger majestætisk med udsigt over de sydlige dele af byen, som kaldes Cidade Velha. Her ligger i dag verdens ældste kirke i de tidligere kolonier, nemlig Nossa Senhora do Rosario. I Cidade Velha serveres der frokost.

Dagen byder og så på en interessant og intens rundtur på øen. Vi ser nærmere på arkitekturen fra kolonitiden og den tilhørende historie. Ud over fortællingerne om europæernes virke i området besøger vi også flere af øen smukkeste naturparker som f.eks. parken Serra Malagueta med sine imponerende udsigtspunkter og en større eukalyptusskov.

Bestil hjemmefra:
Denne udflugt kan du bestille hjemmefra sammen med rejsen eller via "Min side". Eventuel afbestilling skal ske senest 7 dage før udflugtsstart for at få tilbagebetalt den fulde pris.

I prisen indgår:
Fly t/r fra Sal til Santiago, transport til og fra de to lufthavne, bustur med guide på Santiago og morgenmad.

Mad og drikke:
Lokal frokost indgår. Enten grillet fisk eller en lokal gryderet. Én drikkevare indgår (vand/mineralvand).

Tid:
Heldagsudflugt, ca. kl. 8-20.

Udflugtsledelse:
Engelsktalende guide.

Husk at medbringe:
Kamera, vandflaske og lommepenge samt behageligt tøj og gode sko.