Lollo & Bernie affaldssorterer

9 tips til ting, du selv kan gøre

At udvise omtanke for klimaet og miljøet er en selvfølgelighed for mange. Måske affaldssorterer du, tager cyklen på arbejde eller sparer på strømmen, når du kan. Men hvad kan man gøre, når man er på ferie?

Her er 9 tips til, hvordan du rejser mere bæredygtigt

Kuffert

1. Færre kilo i bagagen

Jo mindre din bagage vejer, jo mindre kuldioxid udleder flyet.

Sunclass Airlines

2. Direkte fly

Når du bestiller din rejse, kan du med fordel undgå mellemlandinger, hvis du flyver. Direkte fly uden mellemlandinger betyder mindre CO2-udslip pr. passagerkilometer.

Tre venner spiser is

3. Handl og spis lokalt

Bidrag til den lokale økonomi ved at besøge markeder, butikker og lokale restauranter på rejsemålet.

4. Bevar de lokale kulturskatte

Tag ikke ting med hjem fra kulturhistoriske steder. Vær også opmærksom, når du shopper efter souvenirs, så det, du køber, ikke er lavet af materiale som elfenben, hajtænder eller andet fra beskyttede dyrearter.

Værelse på O.B.C.

5. Spar på el og vand

Når du forlader værelset, kan du med fordel slukke al elektronik. Vand er en mangelvare mange steder, så prøv ikke at bruge for meget af det, når du bader eller børster tænder. Du kan også hjælpe med at mindske vandforbruget ved ikke at bede om nye håndklæder hver dag.

Sunwing Alcudia Beach

6. Vælg det rigtige hotel

Vælg et miljøcertificeret hotel. Spies har markeret de miljøcertificerede hoteller med et travel with care-logo. Disse hoteller er certificerede via en standard, der er godkendt af Global Sustainable Tourism Council (GSTC) som f.eks. Travelife, Green Globe og Green Key.

Delfiner

7. Pas på dyrene

Køb ikke billetter til delfinakvarier, dyreshows eller andre attraktioner, hvor vilde dyr optræder eller er underholdning for turister. Hvis du har lyst til at opleve vilde dyr, så anbefaler vi, at du gør det på dyrenes præmisser ude i naturen. Spies samarbejder med World Animal Protection.

Lollo affaldssorterer

8. Tag hånd om skraldet

Præcis som derhjemme er det godt for miljøet, hvis du affaldssorterer, når du er på ferie. Tag dit skrald med, når du er på stranden, og genbrug dine flasker med drikkevand, så mindsker du også forbruget af engangsplastik.

mor og søn sidder ved poolen

9. Solbeskyttelse

Det er vigtigt at beskytte kroppen med solcreme, men overvej at bruge en kemikaliefri solcreme, når du bader i havet. Det er mindre skadeligt for havets dyre- og planteliv.

Mere om Spies