palme på strand
Caribien? Maldiverne? Eller bare Mallorca?
Inspiration

10 eksempler på destination dupes

Har du hørt om "dupes"? Det er billigere alternativer til dyre mærkevarer, der er næsten lige så gode som originalen. Stadig flere er på udkig efter gode rejsemålsdubletter, og her har vi samlet nogle af vores favoritter.

Publiceret: 19. januar 2024

1. Sydafrika 👉 Kap Verde

Cape Town i Sydafrika anses som et af verdens bedste steder til kitesurfing, men der er altså lang vej, og du kommer til at have mindst én mellemlanding. Vidste du, at øgruppen Kap Verde i Atlanterhavet kan tilbyde nogle særdeles stærke passatvinde og ideelle forhold til kitesurfing? Vælger du Kap Verde, halverer du samtidig flyvetiden, og så kan du rejse direkte fra København.

Cape Town og Kap Verde

Til venstre: Cape Town. Til højre: Kap Verde.

2. Saint-Tropez 👉 Hvar by

Glamourøse Saint-Tropez på Den Franske Riviera er et kendt tilflugtssted for kendisser, og byen er uden tvivl smuk. Men det er Hvar by også. Byen ligger på den kroatiske ø med samme navn (Hvar), og enkelte dele af den minder faktisk meget om Saint-Tropez. I Hvar by venter imidlertid en noget mere afslappet atmosfære.

Saint-Tropez og Hvar by

Til venstre: Saint-Tropez. Til højre: Hvar by.

3. Hawaii 👉 Madeira

Stillehavsparadiset Hawaii byder på nogle helt spektakulære naturoplevelser, men det er der også andre rejsemål, der gør. Portugisiske Madeira ligger under 5 timers flyvetid fra Danmark, og her er man også berømt for den storslåede natur. Hvis du vil have den flotteste forårsblomstring, så tag afsted i april eller maj.

Hawaii og Madeira

Til venstre: Hawaii. Til højre: Madeira.

4. San Francisco 👉 Lisboa

Den røde Golden Gate Bridge er et af San Franciscos mest kendte vartegn. Men den ligner til forveksling den røde 25 de Abril-bro i Lissabon. Begge har nogle fine udsigter, hvor du kan kigge ud over broen og ind mod byen. Du får en af de bedste udsigter til Lissabon fra bakken, hvor Cristo Rei-statuen står. Og den statue minder da i øvrigt lidt om en vis anden i Rio de Janeiro? Dobbelt rejsemålsdublet!

San Francisco og Lissabon

Til venstre: Golden Gate Bridge. Til højre: Ponte 25 de Abril.

5. Athen 👉 Lindos

Parthenon-templet på Akropolis i Athen er et af de mest berømte græske templer, men vidste du, at akropolis egentlig betyder "høj by" og bruges om den højestliggende del af de antikke græske byer? I Lindos på Rhodos ligger der også et akropolis med tempelrester fra omkring 300 f.v.t. – det er næsten lige så langt tilbage som Parthenon.

Athen og Lindos

Til venstre: Parthenon i Athen. Til højre: Tempelrester i Lindos.

6. Maldiverne 👉 Kroatien

En strand er vel en strand? Ej, det er den ikke. Der skal noget til at slå dem på Maldiverne. Der er dog også steder i Europa, hvor du kan finde noget lignende. F.eks. Zlatni Rat på Brac i Kroatien. Den trekantede strand på øens sydside strækker sig ud i en tynd spids, der ændrer form og retning afhængig af vind og vejr.

Maldiverne og Brac

Til venstre: Maldivene. Til højre: Zlatni Rat.

7. Sahara 👉 Maspalomas

Det er sandsynligvis en vandrehistorie, at sandet i Maspalomas-dynerne på Gran Canarias sydkyst er blæst hele vejen fra Sahara. Men det fredede naturområde ligner dog umiskendeligt en ørken, om end i et noget mindre format end originalen. Dynerne bugter sig over 400 hektar mellem Meloneras i vest og Playa del Inglés i øst.

Sahara og Maspalomas

Til venstre: Sahara-ørkenen. Til højre: Maspalomas-dynerne.

8. Rom 👉 Side

Alle har hørt om Roms Colosseum, men har du hørt om det store amfiteater i nærheden af tyrkiske Side? Det ligger i det, der er tilbage af oldtidsbyen Aspendos, og stammer fra 100-tallet. Det er samtidig blandt de bedst bevarede i verden.

Colosseum og Amfiteater i Aspendos

Til venstre: Colosseum. Til højre: Amfiteateret i Aspendos.

9. Caribien 👉 Mallorca

"Krystalklart, turkisblåt hav". Det er ofte sådan, man beskriver strandene i Caribien, men du behøver ikke rejse hele vejen over Atlanterhavet for at finde noget, der ligner. Es Trenc på Mallorca er en syv kilometer lang sandstrand, som også lokker med fantastisk badevand. Det gør de tre små badebugter i Cala San Vicente også. For ikke at tale om den lange, smukke strand i Alcudia!

Caribien og Mallorca

Til venstre: Caribien. Til højre: Mallorca.

10. Barcelona 👉 Palma

Man startede med at bygge La Sagrada Familia i Barcelona tilbage i 1882. Den er dog stadig ikke helt færdig. Den enorme kirke regnes som Antoni Gaudís livsværk, og rigtig mange kommer for at se den. Lidt mindre trængsel er der i den smukke gotiske katedral, La Seu, i Palma de Mallorca. Og det tog altså også sin tid at få den færdig. Der gik nemlig næsten 400 år, fra man startede på den i 1601.

Barcelona og Palma

Til venstre: La Sagrada Familia. Til højre: La Seu.