PART OF THE THOMAS COOK GROUP
Vis billedgalleriHo Chi Minh City, Vietnam

Rundrejse i Vietnam med Bangkok

Oplev Bangkok, Ho Chi Minh City, Broen over floden Kwai, Golden Buddha, Grand Palace, Mekongfloden, Ben Thanh Market og Cu Chi tunnelerne.

Asiens storbyer sætter gang i alle sanserne med deres mageløse rigdom af både historie og traditioner. Bangkok og Ho Chi Minh City byder på alt dette, og nu har du mulighed for at opleve såvel begge byer som de omkringliggende seværdigheder på en rundrejse. Thailand og Vietnam adskilles af Cambodja og Laos og byder på store forskelle, hvad angår både hverdagsliv, historie, madkultur og meget andet. Så grib chancen for at opleve to af Sydøstasiens perler.Mere
Læs mere om hotellet

Aldersgrænsen for at deltage i rundrejsen er 12 år.

I rejsens pris indgår:

Fly tur-retur København/Billund-Phuket med Thomas Cook Airlines samt flyrejser og bustransport i henhold til rundrejseprogrammet. Indkvartering i dobbeltværelse (enkeltværelse mod tillæg). Et dobbeltværelse består enten af to enkeltsenge, en eller to dobbeltsenge queensize eller en stor dobbeltseng kingsize. Eventuel ekstra opredning i sammenklappelig seng eller eksisterende seng. Spies' skandinavisktalende guide i samarbejde med engelsktalende lokalguider. Måltider i henhold til programmet. Entréafgifter i henhold til programmet.

Afrejsedatoer:

Der er afrejse fra København til Phuket 2. januar og 13. februar 2018 samt fra Billund 8. januar 2018. Rundrejsen er i den første uge.

Rundrejsen kombineres med en uges ferie ved stranden på et af vores hoteller i Bangtao Beach, Kamala Beach, Karon Beach, Kata Beach, Khao Lak eller Patong Beach. Transfer til lufthavnen på hjemrejsedagen indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen.

Ugeprogram:

Dag 1

Ankomst til Phuket lufthavn i Thailand. Derefter flyver vi direkte videre til Bangkok, hvor rundrejsen starter. Rejsens første dag bruger vi på at akklimatisere os til denne intensive storby og til at stifte bekendtskab med alt, hvad Thailand har at byde på. Vi bor på hotel Narai, som har en pool samt flere restauranter og ligger tæt på både shopping- og spisemuligheder.

Dag 2

Efter morgenmad på hotellet skal vi udforske Bangkok. Det imponerende tempel Wat Traimit er et af mange stop på vores liste. Her findes den over 5 ton tunge Buddha af guld, som formentlig kan dateres tilbage til Sukhothai-dynastiet i det 13. århundrede. Statuen var længe dækket af gips, men ved et uheld revnede gipsen, og man opdagede, at den var lavet af guld. I Thailand er den kongelige familie højt agtede, og vi gør holdt ved det kongelige palads, hvor der stadig udføres flere vigtige funktioner på den kongelige families vegne. Paladset er også delvist et museum. Som afslutning på dagens sightseeing tager vi på flodudflugt – det siges nemlig, at Bangkok opleves bedst fra Chao Phraya og kanalerne, der munder ud i floden. Efter flodturen om eftermiddagen vender vi tilbage til hotellet, og eftermiddagen og aftenen tilbringes på egen hånd. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 3

Dagens mål er "Dødens jernbane", der krydsede den berømte bro over floden Kwai. Floden var oprindelig kendt under navnet Mae Klong, men skiftede navn til Khwae Yai i 1960'erne. Under Anden Verdenskrig blev især britiske krigsfanger tvunget til at bygge broer over floderne, så vejene fra Bangkok til Rangoon blev sikret. Dette udgjorde senere handlingen i den berømte film "Broen over floden Kwai" fra 1957. Dagen byder på et besøg ved floden og en togtur på den historiske jernbane samt et stop ved krigsmuseet. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 4

Vi begiver os til en af Indokinas perler, Vietnam, og Ho Chi Minh City (det tidligere Saigon), som er landets største by med knap otte millioner indbyggere. Her er masser at se, og vi starter med en byrundtur, hvor det første stop er i den kinesiske bydel med det livlige marked, Binh Tay. Vi ser også Thien Hau-pagoden, før vi nærmer os centrum i District 1, hvor der er tid til en kort spadseretur langs de historiske gader. Vi ser bl.a. Genforeningspaladset (fotostop), Notre Dame-katedralen, Saigon Central Post Office, Dong Khoi Street og Ben Thanh Market. Vi skal også se en forestilling på det berømte vanddukketeater. Resten af dagen tilbringes på egen hånd. Morgenmad indgår.

Dag 5

Mekongfloden er Sydøstasiens længste flod, der med sine knap 4300 km løber gennem flere lande for at udmunde i et stort floddelta i det sydlige Vietnam. Området er kendt som Cuu Long, hvilket betyder de ni drager – en hentydning til flodens ni forgreninger. Vi sætter kurs mod området omkring My Tho, hvor vi ombord på forskellige typer både skal udforske deltaet. Vi besøger bl.a. en fabrik, hvor der fremstilles kokosslik, vi smager forskellige slags frugt og lytter til lokal musik. Hvis der er tid, skal vi også besøge et Cao Dai-tempel. Turen til Mekong-deltaet afsluttes med en lokal frokost, så vi kan stifte bekendtskab med en lille del af det vietnamesiske køkken. Aftenen tilbringes på egen hånd i Ho Chi Minh City. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 6

Krigen mod USA er et mørkt kapitel i Vietnams historie. Den blev udkæmpet på flere fronter, hvor især FNL-guerillaen og dens imponerende netværk af tunneler uden for Saigon spillede en afgørende rolle i krigen. Efter krigen blev tunnelerne omdannet til museum, hvor besøgende får et indblik i, hvordan krigen blev udkæmpet. Vi besøger tunnelsystemet Cu Chi og får en fornemmelse af "livet under jorden". Dagen byder også på en lokal frokost, hvorefter vi besøger Museet for Krigsforbrydelser. Til aften skifter vi tøj og ser et kulturelt show i det berømte operahus, som ligger midt i District 1. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 7

Ho Chi Minh City har alt fra fantastisk shopping til interessant arkitektur, og vi tilbringer derfor en hel dag på egen hånd i byen. Der er tid til at se nærmere på ting fra byrundturen på dag 4, og vi kan også arrangere en dag i byen med cykeltaxi, et besøg på det berømte vanddukke-teater eller en tur op i byens højeste bygning, Bitexco Financial Tower på 265,5 meter. Vi kan desuden give tips om både shoppingcentre og gode restauranter. Morgenmad indgår.

Dag 8

Rundrejsen lakker mod enden, og vi begiver os til Than Son Nhat-lufthavnen for at flyve tilbage til Phuket via Bangkok. Den skandinaviske guide tager ikke med til Phuket, men bliver i Bangkok. Efter ankomst på Phuket er der transfer til de forskellige hoteller. Morgenmad indgår.

Øvrigt

Inden afrejse er det vigtigt, at du selv tjekker, hvilke regler der gælder for netop dit rejsemål. Du finder altid opdateret information på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Danske statsborgere med dansk pas behøver ikke visum til Thailand eller Vietnam, men passet skal være gyldigt i mindst seks måneder ud over opholdets varighed.

Danske statsborgere med dansk pas behøver visum til Cambodja, og passet skal være gyldigt i mindst seks måneder ud over opholdets varighed. Visum indgår ikke i rejsens pris, men opnås ved ankomsten til Cambodja, koster 30 USD og betales kontant i dollars. Medbring to pasfotos med målene 6x4 cm.

Når man ankommer til/forlader Cambodja betales en lufthavnsskat på 25 USD. Skatten indgår ikke i rejsens pris og betales kontant i dollars.

Vi tager forbehold for ændringer i priserne for visum og lufthavnsskat.

Personer med dansk flygtninge- eller fremmedpas skal kontakte de respektive landes ambassader for at få oplyst, hvilke regler der gælder for deres indrejse.

Den vietnamesiske valuta hedder dong, og du kan veksle fra amerikanske dollars, når du er i Vietnam. Visa-kort og MasterCard accepteres på de større hoteller. Hæveautomater findes i Ho Chi Minh City.

Den cambodjanske valuta hedder riel, og du kan veksle fra amerikanske dollars, når du er i Cambodja. Man behøver dog ikke at veksle til den lokale valuta - amerikanske dollars er gangbare. Det er en god idé at have en del dollars i små sedler. Visa-kort og MasterCard accepteres på de større hoteller, men vær opmærksom på, at der tit trækkes en afgift på 4 % ved kortbetaling. Hæveautomat findes i både Siem Reap og Phnom Penh.

Valutaen i Thailand hedder baht. Visa-kort, MasterCard og Eurocard er gangbare i Bangkok.

I Vietnam og Cambodja baseres mange lønninger på drikkepenge, så vi anbefaler, at man lægger ca. 25 USD pr. person i alt i drikkepenge til lokalguider, chauffører, kuffertbærere og rengøringspersonale i løbet af rundrejsen. Eftersom det kan være svært at vide, hvor meget man skal give og til hvem, kan rejselederen indsamle drikkepengene og sørge for at give dem videre. Spørg altid om lov, før du fotograferer nogen. Mange vil ikke fotograferes af både private og religiøse årsager. Ved de fleste seværdigheder betales en kamera- og videoafgift, og nogle steder er fotografering forbudt.

I bl.a. templer og paladser skal ben og skuldre være tildækket, så medbring en lang nederdel eller lange bukser.

Lokale helligdage og festivaler kan bevirke, at vi med kort varsel må lave ændringer i programmet. Får Spies kendskab til ændring af hoteller eller større ændringer i programmet i god tid før afrejsen, får du information om dette. I Vietnam kan åbningstiderne ved visse seværdigheder blive ændret uden varsel. De lokale flyselskaber kan også ændre deres tider uden varsel. Hvis det er muligt, ændres programmet, men i visse undtagelser kan det også betyde, at et eller flere besøg udgår. Vi bliver først og fremmest transporteret rundt i busser og en del med båd. Man stiger ud og ind i både med en vis højdeforskel på disse ture.

Lokale flybilletter og aktuelt dagsprogram uddeles på stedet. Der forekommer ventetid mellem flyet fra Phuket til Bangkok.

For at rundrejsen kan gennemføres, kræver det, at mindst 10 deltagere har tilmeldt sig.

Alle vores busser er røgfri, dog findes der lokale undtagelser, hvor chaufføren har lov til at ryge under kørslen. Rejsende med tendens til køresyge kan ikke påregne at kunne reservere plads forrest i bussen. Vores busser har som regel ikke toilet ombord, men vi standser med jævne mellemrum for at strække benene. Vejenes standard og bussernes komfort gør oftest, at turen kan opfattes som mindre bekvem, og rejsetiden mellem to steder er svær at vurdere.

Al bagage skal medbringes på rundrejsen, da man ikke starter og slutter rundrejsen samme sted. Rejser du på SunClass eller RoyalClass til Phuket, skal du være opmærksom på bagagevægten, da du på flyet på rundrejsen (Bangkok-Phnom Penh og Bangkok-Ho Chi Minh City) ikke må medbringe med end 20 kg i alt (15 kg bagage og 5 kg håndbagage).

I rejsens pris indgår ikke
Drikkevarer til måltiderne, visse måltider, drikkepenge (ca. 25 USD pr. person) og afgift for at filme med videokamera. Vi tager forbehold for eventuelle ændringer i prisen for lufthavnsskat og visum.

Hotellet tilbyder
  • Direkte fly til Phuket
  • Skandinavisktalende guide
  • Byrundtur i Bangkok
  • Grand Palace
  • Broen over floden Kwai
  • Ho Chi Minh City (det tidligere Saigon)
  • Mekongfloden
  • Cu Chi-tunnelerne
  • En uges badeferie på Phuket

Priser og bestilling