Sommerferie med børn
INSPIRATION

Sommerferie med børn

Hvor rejser man hen med en baby? Hvor vil den syvårige befinde sig bedst, og hvad passer til teenageren? Vi hjælper dig med at finde den perfekte sommerferie med børn.

Linda Breen er rejserådgiver og får ofte spørgsmål fra familier om, hvilke rejsemål, de bør vælge til årets sommerferie med børn. Hun har selv besøgt de fleste af Spies’ rejsemål med sine egne børn, og hun deler gerne ud af sine erfaringer.

– Som udgangspunkt mener jeg, at du kan rejse hvor som helst hen med børn. Det vigtigste er bare, at du tænker igennem, hvad du vil have ud af ferien, og hvilke behov du og din familie har.

– Har I behov for flere soveværelser? Skal I være på hotellet det meste af tiden? Vil I bo tæt på stranden? Hvis du er i tvivl, anbefaler jeg at kontakte en af os rejserådgivere. Vi har meget erfaring, og vi kan guide dig til et rejsemål og hotel, der passer perfekt til din families behov, siger Linda.

Rejserådgiver Linda Breen får ofte spørgsmål om familieferier.

Hvor gamle er børnene, du rejser med?

Fra 0 til 3 årFra 3 til 7 årFra 7 til 12 årFra 12 år og opefter

For dig, der rejser med børn i alderen 0-3 år

– Hvis du har små børn, er det oplagt at vælge en destination med relativ kort rejsetid, både hvad angår fly og bustransfer. Kortere rejsetid betyder mindre stress for dig som forælder, siger Linda.

Hendes anbefaling til en sommerferie med små børn er Mallorca og især Alcudia.

– Alcudia har i mange år været populær blandt børnefamilier, og det er ikke uden grund. Flytiden er kort, og faciliteterne er i top. Alt er lagt til rette for småbørnsfamilier: stranden er usædvanlig børnevenlig, og der er mange flotte familiehoteller.

Her finder du også Spies’ familieparadis nummer ét – det populære Sunwing Alcudia Beach. Det ligger lige ved den lavvandede, brede strand, og hotellet har lejligheder, der er særligt tilpasset gæster med små børn. Happy Baby-lejlighederne er eksempelvis udstyret med blandt andet barneseng, højstol, babybadekar, pusleunderlag, blespand og paraplyklapvogn. Hotellet har også egne Lollo & Bernie-suiter i børnevenligt design, og bor du her, får du også besøg af de to bedste venner i løber af opholdet.

– I Lollo & Bernie Club er der masser af sjov og underholdning for de mindste, og hotellet tilbyder masser af familieaktiviteter. Desuden har hotellet gode træningsfaciliteter samt spa til de voksne. Og hvis det skal være ekstra nemt, kan du også bestille All Inclusive, fortæller rejserådgiveren.

I Alcudia er der flere Spies-hoteller, der er velegnede til småbørnsfamilier. Det populære Zafiro Palace Alcudia er et lækkert hotel med det lille ekstra. F.eks. tagterrasse, boblebad og direkte pooladgang. Hvis du vil bo ved stranden, er det værd at se nærmere på Zafiro Bahia eller Condesa.

Stranden i Alcudia

Den lavvandede og brede strand i Alcudia er populær blandt børnefamilier.

For dig, der rejser med børn i alderen 3-7 år

– Når børnene blive lidt større, stiger behovet for mere indhold i ferien. Både Rhodos og Kreta er flotte græske øer, der byder på mange muligheder for aktiviteter og udflugter, siger Linda.

Selv anbefaler hun at leje bil, så du har frihed til at rejse rundt på egen hånd.

Sunwing Kallithea Beach på Rhodos ligger smukt ved stranden omkring fire kilometer uden for Rhodos by. Her kan ungerne boltre sig i flere pools, more sig i børneklubben og lade sig underholde af shows og aktiviteter. Samtidig er både Rhodos by og mange andre udflugtsmål ikke langt væk. Der er blandt andet et stort badeland i Faliraki og mange bådture, som I kan tage med på.

På Kreta anbefaler hun rolige Makrigialos. Her er der en kilometerlang sandstrand, som er blandt øens allerbedste, en lille havn og flere tavernaer. Her finder du også Sunwing Makrigialos Beach og Ocean Beach Club Kreta – to flotte hoteller, som er perfekte til børnefamilier.

– Busturen fra lufthavnen tager 2-3 timer, men det er det værd. Hvis du foretrækker at bo i nærheden af Chania, kan du kigge på det hyggelige familiehotel Rita Suites i Platanias, fortæller Linda.

Sunwing Makrigialos

Kreta er perfekt for børnefamilier med lidt større børn.

For dig, der rejser med børn i alderen 7-12 år

Børn i denne alder vil gerne have lidt mere action – og de elsker at bade.

– Her er Cypern perfekt. De lavvandede sandstrande, sjove aktivitetsmuligheder, gode muligheder for snorkling og spændende udflugtsmuligheder gør øen perfekt til familieferie med børn i denne aldersgruppe. Hvis børnene er vilde med vand, kan I besøge Ayia Napa WaterWorld – Europas største vandpark. I Ayia Napa er der også et tivoli, gode restauranter og en del butikker, siger Linda.

Sunwing Sandy Bay Beach er et af de mest populære familiehoteller til sommerferie med børn. Det har seks pools, heraf tre til børn – og så er der selvfølgelig vandrutsjebaner. Fra hotellet er der kun 100 meter til den børnevenlige strand. Området er lukket og trygt, så de større børn frit kan gå rundt på egen hånd. Der er også dykkerskole, fodboldbane, udendørs træningsfaciliteter og minigolf. Her er der ingen børn, der kommer til at kede sig.

Et andet aktuelt rejsemål er Side i Tyrkiet. Byens centrum ligger smukt ved den lille havn. Her blander butikker og restauranter sig med historiske bygninger og romerske ruiner.

– Hvis du vil have en rigtig børnevenlig ferie i Tyrkiet, er det bedste valg det populære Barut Goia, som ligger ved den østlige strand. Hvis du synes, det ser bekendt ud, er det ikke så mærkeligt. Før hed hotellet nemlig Sunwing Side Beach og var superpopulært. Nu er det blevet til et femstjernet familiehotel med nye restauranter, egen privat del af stranden og luksuriøse værelser, siger Linda.

Familieferie med vandrutsjebaner på hotellet

Vandhunde i familien? Både Sunwing Sandy Bay Beach og Sunwing Makrigialos Beach har vandrutsjebaner.

For dig, der rejser med børn som er 12 år og ældre

Med store børn er der egentlig relativt frit valg, men er du ude efter et dejligt rejsemål med lækre strande og masser af aktiviteter for både voksne og teenagere, så skal du overveje at tage til Bulgarien.

Bulgarien er nemlig et fremragende rejsemål for dem, der elsker sandstrande, spændende kultur, rimelige priser og kort flyvetid. Og hvem gør ikke det? Når du rejser med Spies, kan du vælge mellem to områder: Varna-området med Albena, Balchik og Golden Sands samt Burgas-området med Nessebar og Sunny Beach.

Har du teenagere, der godt kan finde på at rynke lidt på næsen af mad, der ikke har pommes fritter som en del af retten, så går du heller ikke forgæves her. Der er nemlig masser af internationale kendinge på menukortene – og lokale specialiteter til forældrene.

Tip: Du kan også kombinere flere rejsemål, når du vælger Bulgarien.

Ferie med teenagere

Vil du læse mere som dette?