Se hoteller (2)

Rejser til Afandou

I Afandou venter Rhodos' længste strand, som er omgivet af frodige bjergsider og grønne abrikoslunde.

Afandou ligger 18 km syd for Rhodos by. Her venter en levende og autentisk græsk atmosfære. På det hyggelige torv, som summer af liv, finder du forskellige hyggelige caféer, hvor du kan læne dig tilbage og nyde livet med en kold drink eller et lækkert græsk måltid. Stranden er en af de længste på Rhodos, så hvis man vil være i fred, kan man nemt finde sin egen plads i solen. Efter en badetur i det salte hav kan du slå dig ned på en lokal taverna og prøve den lokale gastronomi.

Find din favoritstrand

Stranden i Afandou er næsten 20 km lang med masser af plads til snorkling i den smukke undervandsverden. Kan du ikke få nok strand og vand, skal du køre mod Heraki, hvor du ca. 1,5 km før byen kan dreje af mod Golden Beach - en fantastisk strand med pudderfint sand. Der er også fine strande ved Faliraki og Tsambika, så her er noget for alle vandhunde og soldyrkere.

Oplevelser i naturen

Rhodos har meget at byde på, hvis du vil en tur ud i det blå. Det kan derfor anbefales at bestille en bil sammen med rejsen. Mellem Rhodos by og Lindos løber en trafikeret hovedvej, men så snart du kører væk fra den, befinder du dig midt i det "rigtige" Grækenland.

Bare 3 km nord for Afandou ligger Ladiko Bay, også kendt som Anthony Quinn Bay, hvor dele af filmen Navarones Kanoner blev indspillet. Herfra fortsætter du mod landsbyen Psinthos, som med sit maleriske torv og hyggelige tavernaer er det perfekte sted til et frokoststop. Her er du også tæt på den berømte Sommerfugledal og udgravningen af den antikke by Kamiros. Gå heller ikke glip af Eptá Pigés, De Syv Kilder. Det er et fantastisk skovområde med rislende kilder, som sørger for vand til appelsinlundene, og ikke langt derfra ligger Agios Nectarios, hvor du har skønne omgivelser for vandreture i Afandous landskab.

Tips og nyttig info
 • Prisvenlige hoteller
 • Lokale restauranter
 • Kilometerlang strand
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Afandou

Mad & Drikke
4,3
Børnevenligt
4,0
Strande
3,7
Vejr og klima
 • januar
15°7°
4
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • februar
16°8°
5
Solskinstimer pr. dag
16°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • marts
17°9°
6
Solskinstimer pr. dag
16°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • april
21°12°
8
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • maj
25°15°
10
Solskinstimer pr. dag
19°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • juni
30°19°
11
Solskinstimer pr. dag
23°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • juli
32°21°
12
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
29
Regnfri dage
 • august
33°22°
12
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • september
29°19°
10
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • oktober
25°15°
7
Solskinstimer pr. dag
23°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • november
21°12°
6
Solskinstimer pr. dag
20°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • december
17°9°
4
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
Strand

Afandou - lang småstensstrand

Stranden i Afandou ligger syd for Falirakistranden og hører til Rhodos' mest rolige og fredfyldte strande. Hvis du gerne vil være i fred, kan du nemt finde dit eget lille afsnit på den lange strand, da der ikke er så mange mennesker. Stranden er perfekt til snorkling, da den består af småsten, og vandet er helt klart.

Golden Beach, Faliraki og Tsambika

I nærheden af Heraki ligger Golden Beach, en fantastisk strand med pudderfint sand. Hvis I vil besøge flere forskellige strande, kan I tage til Faliraki og Tsambika, som begge ligger inden for rækkevidde.

Strande på Rhodos

Rhodos er et fremragende rejsemål, hvis du vil have mange strande at vælge imellem. Der er ofte frisk vind på vestkysten, hvilket gør strandende meget populære i de varme sommermåneder. De fleste af Rhodos' mest kendte strande ligger spredt langs østkysten.

Ixia - stort udvalg af strandaktiviteter

Ixia er en stenstrand beliggende mellem Kritika og Trianda. Her finder du vandsportsaktiviteter såsom windsurfing, jetsk og, vandski.

Triandabugten - populær strand til windsurfing

Triandabugten finder du på vestkysten uden for byerne Ixia og Ialyssos. Her blæser der ofte en frisk vind, og stedet er populært til windsurfing.

Kallithea Springs - smukt flankeret af klipper

Den populære strand i Kallithea er omgivet af klipper. Liggestole er placeret på klipperne, og her er også stiger, som gør, at man let kan komme ned i vandet.

Oasis, Thassos, Skt. Nicolas - klippestrande med karakter

Disse tre klippestrande ligger mellem Kallithea og Faliraki, ca. 2 km efter Sunwing Kallithea Beach. Her er liggestolene placeret på klipperne, og der er en taverna på hver strand.

Faliraki - en typisk paradisstrand

Lang, attraktiv sandstrand, som både er lavvandet og badevenlig. Området byder på masser af vandsportsaktiviteter. Over for hotel Esperides ligger der et stort vandland med rutsjebaner, caféer, restauranter og butikker.

Afandou - rolig strand med klart vand

Afandou ligger syd for Falirakistranden og er kendt som en roligere strand. Stranden er 6 km lang, så hvis man vil være i fred, kan man nemt finde et stykke, hvor der ikke er så mange mennesker. Stranden er god til snorkling.

Anthony Quinn - fremragende snorkelstrand

En lille strand som er god at snorkle ved. Stranden her bliver brugt i mange store filmindspilninger.

Tsambika - indbydende sandstrand

Fin strand på østkysten ca. 30 km fra Rhodos by. Lavvandet og uden hverken strøm eller bølger. Der er en 2 kilometers spadseretur hertil fra lokalbussens stoppested.

Golden Beach - skjult paradisstrand

Golden Beach kan være lidt svær at finde, men udmærker sig som en af Rhodos' fineste paradisstrande.

Haraki/Agathi - rolig strand

Kendt som en meget rolig strand. I nærheden finder du mindre restauranter, som serverer små mezeretter.

Lindos - dejlig sandstrand

Neden for Lindos ligger der en bugt med to skønne sandstrande. Bag bjerget gemmer sig en anden og delvist afskærmet bugt, hvor der også er gode bademuligheder.

Pefkos - variation mellem sandstrande og badebugter

I Pefkos kan du vælge mellem en langstrakt sandstrand og små, charmerende badebugter.

Kiotari - rolig stenstrand

Stenstrand som strækker sig i sydlig retning fra Kiotari. Stranden kan anbefales, hvis du søger fred og ro, især i højsæsonen.

Prassonissi - strand med campingmuligheder

Prassonissi ligger på øens sydspids og er et paradis for windsurfere. Ved stranden er der også mulighed for at campere. Her kan man virkelig se den store forskel mellem høj- og lavvande.
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 3 timer og 30 minutter.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til Afandou fra april til oktober.

Du kan desuden rejse til Afandou hele året med rutefly og bestemmer dermed selv afrejsedag og rejselængde.

Flyet lander i Rhodos Lufthavn.
Med Spies' transfer kommer du nemt og sikkert til dit hotel i Afandou. Transfer indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen. Køretiden fra Rhodos Lufthavn til dit hotel er ca. 40-50 minutter (ca. 23 km), afhængigt af trafik og antal hotelstop. Nogle gange kører bussen via andre rejsemål, og transferen kan da tage op til 1 time og 30 minutter.
Læs mere om transfer.
Mad, drikke og natteliv
I Afandou finder du flere barer og restauranter.

Mad og drikke på Rhodos

Grækerne har tradition for at spise sent. På visse restauranter kan det være en god idé at reservere bord i forvejen, men på de fleste spisesteder kan man bare dukke op uden forudgående bordreservation. I Rhodos by finder du et stort udvalg af restauranter og tavernaer, både i den nye og gamle bydel. Et måltid på en restaurant indledes typisk med meze, klassiske græske småretter - her kan vi især anbefale at prøve friterede eller grillede blæksprutter, små friterede marides (fisk), friterede symirejer, friterede bakaliaro (saltede fisk) med skordalia (hvidløgsdip) og friterede revitokeftedes (kikærtebøffer).

Til hovedret serveres ofte grillet paidaki (lam), hjemmelavet moussaka (gratin af auberginer, kødsauce, kartofler og bechamelsauce), pastitsio (makaronigryde) giovesti (gratin med oksekød og pastaris) eller fisk. Måltidet afrundes ofte med sæsonens frugter.

Rhodos' vine

Vine produceret på Rhodos har gennem årene vundet mange priser og fået meget god omtale. Der findes flere vinproducenter på øen, eksempelvis Emery og Cair. Vinen fremstilles primært på druesorterne mandilari og athiri, som kun findes på Rhodos og i Frankrig.
Der er flere musikbarer i Afandou.
Er du på udkig efter et levende og festligt natteliv, er Rhodos by lige sagen. Den store bargade hedder Orfanidou, og her ligger barerne side om side. Nattelivet på Rhodos er meget aktivt og lokker mange mennesker til området. De festlige aftener begynder ofte tidligt og slutter først, når solen står op, og om sommeren arrangeres der også beach parties i og omkring Rhodos by. De plejer som regel at starte omkring midnat, og transport arrangeres fra Rhodos by.
Shopping
Der er meget gode shoppingmuligheder i Afandou med alt fra tøj og sko til guldsmykker og souvenirs.

Shopping på Rhodos

De bedste shoppingmuligheder finder du i Rhodos by. Den store shoppinggade hedder Ethnarchou Makario og ligger ved siden af Cypernpladsen. Der ligger også en del mindre gågader i nærheden med masser af små butikker, og i den gamle bydel finder du endnu en stor shoppinggade ved navn Sokrates, som byder på almindelige butikker såvel som souvenirbutikker. Her kan du forsøge at prutte om prisen, specielt på guldsmykker og lædervarer. Der er ikke penge at spare på tøj, men sko kan man finde til lave priser. Gaden er et meget populært sted at købe sandaler.

Butikker

De oficielle åbningstider er kl. 08.30-13.30 og de fleste dage også fra 17.00-21.00 (alt efter sæson). I de større byer holder mange butikker længere åbent.

Markeder i Rhodos by

Et af de mest populære markeder hedder Agios Dimitris og afholdes på en plads ved siden af kirkegården. Ved Diagoras stadion finder du også et spændende marked, hvor du kan købe masser af lækre grøntsager, frugt og fisk samt tøj, sko, tekstiler, tæpper og meget mere.

Keramik

Keramik finder du overalt på øen. For at få de bedste priser og fine håndmalede varer anbefaler vi at købe direkte fra producenterne, som holder til uden for Rhodos by. Der arrangeres mange udflugter til disse keramikfabrikker.

Guld og sølv

Rhodos byder på et stort udvalg af guld og sølv. Priserne er lavere end hjemme, men det er vigtigt at finde en pålidelig juvelér. Alt guld skal værke mærket: 585 for 14 karat og 750 for 18 karat.

Olivenolie

Olivenolie er meget billigere end i Danmark.

Fåreost

Fåreost og feta er også værd at købe med hjem. Priserne er lavere end i Danmark, alt afhængigt af type og kvalitet.
Aktiviteter og seværdigheder
I Afandou er der et begrænset udvalg af vandsportsaktiviteter.

Bowling

Der er bowlingbaner flere steder på Rhodos - eksempelvis i Faliraki.

Gokart

Skal du have en pause fra strand og hav, kan du besøge gokartbanen i Rhodos by. Her kan der arrangeres konkurrencer for både mindre og større grupper.

Surfing

På Rhodos er der gode surfingmuligheder for de aktive gæster. På vestkysten kan man eksempelvis tage til strandene i Ixia og Ialysos. På sydkysten ligger halvøen Prassonissi, der er kendt som surfernes paradis. Her kan du både få surflektioner og leje udstyr.

Tennis

På Rhodos har mange af de store hoteller tennisbaner, som kan lejes af alle. Rhodos' tennisklub ligger nær vandet nord for Mandrakihavnen.
Rhodos har meget at byde på, hvis du vil en tur ud i det blå. Det kan derfor anbefales at bestille en bil sammen med rejsen. Mellem Rhodos by og Lindos løber en trafikeret hovedvej, men så snart du kører væk fra den, befinder du dig i et helt andet Grækenland. Afandou ligger blot 3 km syd for Ladiko Bay, også kendt som Anthony Quinn Bay, hvor dele af filmen Navarones Kanoner blev indspillet. Herfra fortsætter du mod Psinthos, en by med et charmerende og stemningsfyldt torv samt hyggelige tavernaer, der er som skabt til et frokoststop. Har du mod på endnu flere eventyr, kan du fortsætte mod den berømte Sommerfugledal og udgravningen af den antikke by Kamiros.

Tsambika

Et 376 m højt bjerg med et byzantinsk kloster på toppen. Ifølge et gammelt sagn skulle kvinder, som ikke blev gravide i "rimelig tid" efter brylluppet, krybe på knæ op til klosteret om natten mellem den 8. og 9. september. Efter ni måneder skulle kvinden føde sit barn og navngive det Tsambikos eller Tsambika. Også stranden i Tsambika er et besøg værd og regnes af mange for at være blandt de fineste sandstrande på Rhodos.

Faliraki

Faliraki er en af Rhodos' livligste byer i turistsæsonen og en stor kontrast til de idylliske bjergbyer. Her er masser at give sig til, især for det yngre publikum. Den 7 km lange sandstrand er et sikkert hit hos alle badegæster, og for de actionlystne tilbyder Faliraki bungyjump og kanonsprøjter.
Byen byder også på et lille tivoli, som er sjovest for små børn. Her er gratis entré. Du betaler kun for aktiviteterne.

Efta Piges

En af Rhodos' mest imponerende seværdigheder er Efta Piges, også kaldet De Syv Kilder. Dette sted blev grundlagt af italienerne og skulle i første omgang fungere som vandingsanlæg. Her er en 200 m lang tunnel, som kaldes 'kærlighedstunnelen' eller 'ungdommens tunnel'. Ifølge myten vil den første person, du kigger på i tunnelens mørke, blive dit livs kærlighed. På den anden side ligger der en dam, hvor du kan bade.
Sådan kommer du omkring
Der er masser af biludlejninger på Rhodos. Det kan være svært at danne sig et overblik over lejekontrakten, så for at forenkle udlejningsprocessen for vores kunder har vi i mange år samarbejdet med Avis. Her er du sikker på at få en ny, god biler og frem for alt en god forsikring.

Hvis du har brug for hjælp til at leje en bil, kan du bare spørge os - så tager vi kontakten til Avis. Bilen leveres direkte til dit hotel, og du bestemmer selv hvornår. Når bilen skal leveres tilbage, lægger du bare bilnøglen i receptionen. Du betaler direkte til Avis med betalingskort eller kontanter. Ved kontantbetaling skal du desuden betale et depositum. En dags billeje gælder i 24 timer.

Du kan få mere information om billeje og priser hos din Spies-guide. Vi giver selvfølgelig gerne tips til gode udflugtsmål i området, så du får det optimale ud af din lejebil. For at leje bil hos Avis, skal man være fyldt 21 år.

Busser

Der er gode busforbindelser på Rhodos.

Taxi

Der er gode taxiforbindelser.

Sådan kommer du rundt på Rhodos

Det er ret nemt at komme rundt på Rhodos. De lokale busforbindelser fungerer godt, og vejene er velholdte. Fra Mandrakihavnen afgår der desuden en hel del udflugtsbåde.

Både og færger

Alle badebåde afgår fra Mandrakihavnen og sejler langs østkysten. Fra Commercial Harbour afgår de store færger til bl.a. Grækenlands hovedstad Athen og Marmaris i Tyrkiet.

Busser

Øen har et velfungerende busnet med afgange flere gange i timen mellem de fleste byer. I Rhodos by udgår busserne fra Mandrakihavnen; fra Rimini Square for ture østpå og fra Averof Street for ture vestpå. Busserne inde i Rhodos by og på Ialyssoskysten er blå, mens de er orange på resten af øen. Langs hovedvejen mellem Ixia og Rhodos by samt mellem Lardos, Pefkos og Lindos er der stoppesteder. Spørg os om aktuelle bustider eller besøg turistbureauet eller busstationen.

Taxi

Taxierne inde i Rhodos by kører efter taxameter eller med faste priser. Uden for byzonen gælder den officielle prisliste, men priserne kan ofte forhandles. Hvis man har bestilt taxien i forvejen, skal der betales en merpris. På Rhodos er det nemmeste at praje en ledig taxi på gaden eller gå til de markerede taxiholdepladser, hvor du også finder prislister med faste priser. Husk på at de fleste taxier ikke tager imod betaling med kreditkort, men i stedet kontanter.

Knallert og cykel

Der er mange knallert- og cykeludlejere, f.eks. Moto Pilot i Rhodos by på adressen Kritis 12, som er en tværgade til bargaden. Ekstra forsikring indgår ikke i prisen, men bør tilkøbes. Den dækker omkostningerne i tilfælde af en trafikulykke, tyveri af køretøjet samt personskader. Det er lovpligtigt at køre med hjelm, som du kan låne gratis hos udlejeren. Det er også muligt at leje mountainbikes.
Fakta

Vores service

Fra maj til september kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på sms og mail, hvis du vil bestille udflugter, leje bil eller måske bare have tip og gode råd. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.
Her kan du læse mere om Spies' rejsemålsservice.

Bæredygtig ferie

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Du kan læse mere om vores arbejde med klimakompensation her. Spies arbejder desuden aktivt imod børnesexhandel gennem vores mangeårige samarbejde med organisationen ECPAT.

Pas, visum og dansk fremmedpas

For danske statsborgere skal passet være gyldigt under opholdets varighed. Der kræves ikke visum. Forlængede danske pas, danske provisoriske pas og EU-nødpas anerkendes ved ind- og udrejse.

I tilfælde, hvor en mindreårig rejser med andre end indehaveren af forældremyndigheden, skal indehaveren give skriftligt samtykke til, at den mindreårige må rejse. Kontakt eventuelt den græske ambassade på telefon 33 34 60 48 for nærmere oplysninger om kravene. Har du dansk flygtninge- eller fremmedpas, skal du ligeledes kontakte den græske ambassade for at få oplyst, hvilke regler der gælder for dig.

Spies bærer ikke ansvar for fejlagtige dokumenter, der fører til nægtet indrejse i Grækenland.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Hotelskat i Grækenland

De græske myndigheder opkræver skat på hotelovernatninger. Skatten varierer afhængigt af officiel hotelkategori samt opholdets længde og skal betales direkte til hotellet ved check-in. Bemærk, at Spies' klassificering af hoteller kan adskille sig fra den officielle hotelklassificering, som ligger til grund for skattens størrelse.

Følgende skattesatser gælder pr. værelse/lejlighed pr. nat:

Hoteller/lejlighedshoteller kategori 1 og 2: 0,50 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 3: 1,50 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 4: 3 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 5: 4 EUR

Valuta og kreditkort

Euro (EUR). Mange butikker og restauranter tager ikke kort. Bank og hæveautomat findes.

Tidsforskel

Dansk +1 time.

El

220 V

Sprog

Grækenland: græsk. Albanien: albansk.

Øvrigt

Vær opmærksom på, at visse hoteller kræver kopi af kreditkort som depositum ved check-in. Vi tager forbehold for ændringer i program, udflugter, priser m.m.
Rejs med børn

Rejs med børn til Rhodos

Rhodos er meget børnevenligt og passer derfor godt til en charterferie med børnene. Grækerne er gæstfrie og holder meget af børn, så du kan roligt tage dem med omkring på øen.

Maden på restauranterne

Mange tavernaer og restauranter på Rhodos har specielle børnemenuer.

Babymad og bleer

Babymad og bleer kan købes i de fleste større fødevarebutikker samt på velassorterede apoteker. Sammenlignet med Danmark er udvalget af babymad på glas mindre.

Legepladser

Mange hoteller har egen legeplads. Der findes også offentlige legepladser forskellige centrale steder i Rhodos by.

Shopping

Børnetøj er relativt dyrt i Grækenland, men her er mange gode butikker med mærkevaretøj af god kvalitet.

Højstole

Findes på de fleste hoteller, men kan være sværere at finde på restauranter og tavernaer.
Find din rejse til Afandou