Se hoteller (3)

Rejser til Amoopi

Fredelige Amoopi byder på dejlige strande og lækker mad og ligger i bekvem afstand til Karpathos by.

Amoopi er det perfekte rejsemål, hvis du trænger til at koble fuldstændig af. Her tilbringer man dagene på stranden, spiser en god frokost på en af byens tavernaer og nyder livet - langt fra hverdagens stress. Amoopi er en ret lille by; det tager ikke mere end 20 minutter at gå langs stranden fra den ene ende til den anden. Men her findes alligevel et godt udvalg af tavernaer og barer, flere strande og også lidt indkøbsmuligheder. Får du lyst til lidt mere liv og et større udbud af butikker, kommer du nemt med bussen ind til Karpathos by.

Amoopis strande

Amoopi har to fine, lavvandede badebugter med klart vand - perfekt til selv små børn. Her er også gode muligheder for at snorkle; man kan nemt få timevis til at gå med at kigge på det rige undervandsliv langs strandenes klippeskær. Hvis du går tværs over den lille tange, kommer du til Votsalakia Beach og Kastelia Beach. Ved strandene findes tavernaer med diverse græske retter.

Bo godt med Spies

Når du rejser til Amoopi med Spies, kan du vælge, om du vil bo på hotelværelse eller i lejlighed. Sophia Hotel ligger i kort gåafstand fra stranden og er et mindre hotel med komfortable værelser omgivet af en hyggelig have med pool. Althea Boutique Hotel ligger ligeledes i kort gåafstand fra stranden og er et lille, elegant og familiedrevet hotel med lækre lejligheder og en skøn terrasse, hvor morgenmaden bliver serveret.

Oplev Karpahtos

Hvis du kan lide at surfe og vil have lidt afveksling fra strandlivet i Amoopi, kan du tage ned til Afiartis; Karpathos' windsurfingparadis. Er du derimod mere til slentreture i små butiksgader, bør du tage til Karpathos by. Det kan også være en god idé at leje en bil. Så kan du udforske øen i dit eget tempo, måske spise en god frokost i en hyggelig lille bjergby eller finde en afsidesliggende strand, du kan have helt for dig selv.

Tips og nyttig info
 • Fine strande
 • Lokale restauranter
 • Kombinér to rejsemål
 • Vælg mellem hotelværelse eller lejlighed
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Amoopi

Endnu ingen bedømmelser af rejsemålet

Vejr og klima
 • januar
15°7°
4
Solskinstimer pr. dag
20
Regnfri dage
 • februar
16°8°
5
Solskinstimer pr. dag
19
Regnfri dage
 • marts
17°9°
6
Solskinstimer pr. dag
23
Regnfri dage
 • april
21°12°
8
Solskinstimer pr. dag
20°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • maj
25°15°
10
Solskinstimer pr. dag
20°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • juni
30°19°
11
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • juli
32°21°
12
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
29
Regnfri dage
 • august
29°22°
12
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
29
Regnfri dage
 • september
25°19°
10
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • oktober
23°15°
7
Solskinstimer pr. dag
20°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • november
21°12°
6
Solskinstimer pr. dag
23
Regnfri dage
 • december
17°9°
4
Solskinstimer pr. dag
19
Regnfri dage
Strand
Amoopi har to lavvandede grus- og sandstrande: den "store" og den "lille". På begge strande udlejes liggestole og parasoller. Går man over det lille klippenæs i den sydlige ende og forbi en lille kirke, kommer man til endnu et par strande; Votsalakia Beach og Kastelia Beach. Ved begge disse strande er vandet lidt dybere og derfor meget velegnet til snorkling.
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 3 timer og 30 minutter

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til Karpathos fra maj til oktober.
Med Spies' transfer kommer du nemt og sikkert til dit hotel i Amoopi. Transfer mellem lufthavn og hotel indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen. Køretiden fra Karpathos Lufthavn til dit hotel er ca. 20 minutter (ca. 10 km), afhængigt af trafik og antal hotelstop. Læs mere om transfer.
Mad, drikke og natteliv
Amoopi har et par håndfulde restauranter med varierende menuer, dog med vægt på det græske køkken og dagens fangst tilberedt på diverse fristende måder. Priserne er rimelige, men ikke alle steder tager man imod kreditkort, så det er en god idé at have kontanter på sig. Et par lokale retter, der absolut bør smages, er sardela Karpathaki, salte sardiner i olie - en populær snack til et glas ouzo -, makarounes, håndlavet pasta med løg og ost samt papegøjefisken skaros, som serveres helstegt eller grillet.
Nattelivet i Amoopi er fredeligt. Hvis du kunne tænke dig lidt mere liv i gaden, må du tage ind til Karpathos by.
Shopping
Amoopi har flere små supermarkeder med et begrænset udbud. Bedre shopping findes i Karpathos by, hvor der ligger et bredt udvalg af forskellige butikker. Vær opmærksom på, at mange holder siesta-lukket om eftermiddagen.
Aktiviteter og seværdigheder
I Amoopi findes ingen egentlige aktiviteter eller seværdigheder. Men Afiartis på den sydligere del af øen byder på gode windsurfingmuligheder med bl.a. surfskole og udlejning af udstyr.
Sådan kommer du omkring
Der afgår bus et par gange om dagen til Karpathos by. Vil du se mere af øen, anbefaler vi, at du lejer en bil.
Fakta

Vores service

Fra maj til september kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på sms og mail, hvis du vil bestille udflugter, leje bil eller måske bare have tip og gode råd. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.
Her kan du læse mere om Spies' rejsemålsservice.

Bæredygtig ferie

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Du kan læse mere om vores arbejde med klimakompensation her. Spies arbejder desuden aktivt imod børnesexhandel gennem vores mangeårige samarbejde med organisationen ECPAT.

Pas, visum og dansk fremmedpas

For danske statsborgere skal passet være gyldigt under opholdets varighed. Der kræves ikke visum. Forlængede danske pas, danske provisoriske pas og EU-nødpas anerkendes ved ind- og udrejse.

I tilfælde, hvor en mindreårig rejser med andre end indehaveren af forældremyndigheden, skal indehaveren give skriftligt samtykke til, at den mindreårige må rejse. Kontakt eventuelt den græske ambassade på telefon 33 34 60 48 for nærmere oplysninger om kravene. Har du dansk flygtninge- eller fremmedpas, skal du ligeledes kontakte den græske ambassade for at få oplyst, hvilke regler der gælder for dig.

Spies bærer ikke ansvar for fejlagtige dokumenter, der fører til nægtet indrejse i Grækenland.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Hotelskat i Grækenland

De græske myndigheder opkræver skat på hotelovernatninger. Skatten varierer afhængigt af officiel hotelkategori samt opholdets længde og skal betales direkte til hotellet ved check-in. Bemærk, at Spies' klassificering af hoteller kan adskille sig fra den officielle hotelklassificering, som ligger til grund for skattens størrelse.

Følgende skattesatser gælder pr. værelse/lejlighed pr. nat:

Hoteller/lejlighedshoteller kategori 1 og 2: 0,50 euro
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 3: 1,50 euro
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 4: 3 euro
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 5: 4 euro

Valuta og kreditkort

Euro (EUR). Nærmeste hæveautomat findes i Karpathos by. Kreditkort accepteres ikke overalt i Amoopi.

Tidsforskel

Dansk + 1 time

El

220 V

Sprog

Grækenland: græsk. Albanien: albansk.

Øvrigt

Vær opmærksom på, at der kan være ventetid i Karpathos Lufthavn på både ud- og hjemrejsen.
Vi tager forbehold for ændringer i udflugter, priser m.m.
Karpathos ligger i Det Ægæiske Hav og er den næststørste af Dodekaneserne med ca. 6.500 indbyggere. Hovedbyen er Karpathos by, også kaldet Pigadia, med ca. 3.000 indbyggere. Øen er ca. 48 km lang, mellem 1 og 11 km og har et areal på 324 km2.
Find din rejse til Amoopi