Hoteller (31)

Rejser til Thassos

Den stille og fredelige ø Thassos byder på en afslappet og lokal stemning, formentlig fordi øen er et yndet rejsemål blandt grækerne selv.
Thassos ligger lige ud for det græske fastland, ikke langt fra storbyen Thessaloniki. Vil du opleve frodig natur, krystalklart vand, vidunderlige sandstrande og en charmerende lokal atmosfære, er en ferie på Thassos et fremragende valg. Bestiller du din rejse til Thassos med Spies, kan du vælge mellem seks forskellige rejsemål, hvert og et med sin egen karakter og charme.

Fine strande

Fælles for alle Spies' rejsemål på Thassos er, at strandene hører til de allerbedste, Det Ægæiske Hav har at byde på. Her er strande, som er flere kilometer lange, og små ugenerede sandstrande, hvor du stort set er alene i sandet. På nogle strande finder du faciliteter som liggestole, parasoller, vandsportsaktiviteter og restauranter, mens andre strande er mere naturlige og uspolerede. Rejser du med børn, kan vi anbefale den 2 km lange Golden Beach, som er lavvandet og meget børnevenlig.

Spies' rejser til Thassos

Når du bestiller din rejse til Thassos med Spies, har du en stor samling gode hoteller at vælge mellem. Rejser du med børn, kan vi anbefale det børnevenlige Family Garden-hotel Alexandra Beach, som ligger tæt på stranden og har egen børneklub. Rejser uden børn, skal du se nærmere på vores fine voksenhoteller, og ønsker du bare en ekstra bekvem ferie, kan du bestille et hotelophold med All Inclusive. Husk også, at Spies giver dig gode priser på lejebiler, så du kan komme omkring og udforske øen på egen hånd.
Find dit hotel
Strand

Strande på Thassos

I Thassos by består strandene af groft sand og grus. På østkysten findes strandene Makryammos og Golden Beach, som er fine, børnevenlige sandstrande. Du kommer nemt dertil med taxibåd eller lokalbus fra havnen i Thassos by. I Potos og Limenaria, der ligger på den sydlige del af øen, ligger øens mest populære strande, der er børnevenlige og består af både sand og sten/grus. I Skala Rachoni findes en sand- og grusstrand med skyggende pinjetræer, og stranden i Skala Prinos er over 10 km lang, lavvandet, børnevenlig og har retten til at hejse Blue Flag. På de fleste strande udlejes liggestole og parasoller. Du kan komme rundt til de forskellige strande med lokalbus, men det nemmeste er at leje en bil.

Paradise Beach

Skøn strand på østkysten tæt på den lille by Kinyra. Paradise Beach ligger neden for et bjerg, skjult for trafikken på hovedvejen. På stranden findes en lille café med mad og drikke.

Øvrige strande på øen

Thassos har mange strande - fra kilometerlange gyldne sandstrande til små, mere afsondrede strande. En del strande har faciliteter som liggestole, vandsport og caféer.
Mad, drikke og natteliv

Mad og drikke på Thassos

En ferie på Thassos byder på kulinariske oplevelser fra især det græske køkken. I Skala Rachoni findes en håndfuld hyggelige tavernaer, hvorimod både Potos, Golden Beach, Limenaria, Thassos by og Skala Prinos har et stort udbud af restauranter med både lokal og international mad.

Meze

Meze betyder omtrent 'at smage' - og det er ganske enkelt meningen med meze: Bestil flere små retter af forskellig karaktér og del dem mellem alle ved bordet. Velbekomme!

Oliven

Grækenland er kendt for sine 120 millioner oliventræer. Træet kaldes for 'barnets træ', og gives ofte i dåbsgave. Ca. 30 år senere kan 'barnet' nu høste frugterne og opnå omkring 30kg oliven pr træ. For at fremstille en god liter ekstra jomfruolivenolie kræves op imod 5-7 kg oliven. 'Det grønne guld' har altid været en vigtig indtægtskilde, og sikrer desuden langt liv blandt de lokale.

Ouzo og metaxa

Ouzo er brændevin destilleret på presset vindruer tilsat stjerneanis. Anisolien i kombination med koldt vand skaber den hvide farve under sammenblanding. Derfor tager ouzo sig bedst ud med isterninger i glasset. Metaxa er en cognacvariant. Faktisk er der tale om hvidvin, som er destilleret med et antal krydderier samt rosenblade. Metaxa må kun produceres i Grækenland og nyder stor popularitet blandt såvel lokalbefolkning som turister.

Natteliv på Thassos

Thassos har et ret fredeligt natteliv, men udbuddet af barer og dansesteder er største i Thassos by. I højsæsonen er der også livligt på barerne i de større feriebyer Potos, Golden Beach og Limenaria.
Shopping

Shopping på Thassos

Shoppingmulighederne er størst i Thassos by, hvor der ligger mange lokale butikker med blandt andet guld- og sølvsmykker, lædervarer og keramik. En oplagt souvenir at købe med hjem er lokalt produceret honning og olivenolie.

Marked i Prinos

I Prinos på vestkysten er der hver mandag formiddagsmarked med alt mellem himmel og jord - fra frugt og grønt til tasker og sko.
Sport og træning

Sport og træning på Thassos

Thassos byder på gode muligheder for vandring og cykling, og på øens største strande tilbydes forskellig slags vandsport.
Aktiviteter og seværdigheder

Aktiviteter på Thassos

Hvis du trænger til lidt afveksling fra sol og strand, er der mange andre aktiviteter på Thassos, som du kan give dig i kast med. Et godt tip er at udforske omgivelserne i lejebil eller på to hjul.

Udforsk Thassos

Thassos er en bekvem ø at udforske på egen hånd. Der løber en hovedvej hele vejen rundt om øen (100 km), hvorfra der går små veje op i bjergene til små hyggelige byer omgivet at olivenlunde. De fleste byer langs kysten har en søsterby i bjergene, for eksempel Skala Kalirachi/Kalirachi og Skala Sotiras/Sotiras. Skala betyder havn eller trappe, og byerne med dette tilnavn ligger altså ved havet. Du kan komme til disse byer med lokalbus, men for at komme op til bjergbyerne kræves bil eller scooter.

Seværdigheder på Thassos

Thassos har et godt udbud af seværdigheder.

Limenas

Thassos by, også kaldet Limenas, er øens hyggelige hovedby med en ret fredelig stemning, selv i højsæsonen. Byen har et godt udbud af natteliv og butikker, og her findes også både seværdigheder og to strande; en ved havnen og en lidt mindre lidt uden for centrum.

Limenaria

Limenaria er øens næststørste by med en skøn beliggenhed ved havet og et godt udbud af butikker, restauranter, barer og natklubber. Limenaria oplevede en stærk vækst i starten af 1900-tallet, da en tysk virksomhed påbegyndte udvindingen af jern og guld. På en bakke bag byen ligger bygningen Palataki (det lille palads), som var virksomhedens hovedkontor, og hvorfra der er betagende udsigt over omgivelserne. Limenaria byder også på en fredelig strand, og både langs kystlinjen og i bjergene oven for byen er der gode muligheder for at cykle og vandre.

Skala Potamia

En lille by, der ligger i skyggen af øens store bjergkæde Ipsarion. Her finder du Vagis-museet, som har en udstilling med statuer støbt af Polygnotos Vagis, som var en af sin tids mest kendte kunstnere. Byen har en lille havn, der blev grundlagt af munkene fra klostret Prodromos. Det omkringliggende, grønne landskab strækker sig hele vejen ned til det krystalklare badevand på den nærmest uendelige Chrissi Akti-strand. Her er rigtig smukt, og atmosfæren, når mørket falder på, emmer af mystik.

Teologos

Denne lille by i bjergene har tidligere været øens hovedby, og arkitekturen minder om den byzantinske med huse bygget af sten. Der er mulighed for at besøge den hvidmalede kirke, St. Dimitris, og skulle kirke være lukket, kan man blot låne nøglen af præsten, der ofte befinder sig på den lokale café. Byen er absolut et besøg værd.

Panagia

Panagia har også været hovedby på Thassos. Navnet stammer fra byens kirker, som fejrer sin højtid den 15. august . På denne dag tilbereder byens kvinder "kourbani" (kogt kød) uden for kirken, som de tilbyder de besøgende i kirken efter endt gudstjeneste. På "den rene mandag" arrangeres en masse festligheder samt et karneval med en stor parade langs byens hovedgader. Arkitekturen stammer fra den tyrkiske æra med de karakteristiske balkoner lavet af træ, og det er hyggeligt at gå rundt i byens smalle gader og indsnuse atmosfæren og måske nyde en bid mad på en af de charmerende tavernaer.
Sådan kommer du omkring

Sådan kommer du rundt på Thassos

Du kan komme rundt på Thassos med lokalbus og taxi, og fra Thassos by går der desuden færger til Keramoti på fastlandet.

Taxi

Alle rejsemål har taxier, og der findes taxiholdepladser i både Thassos by og Limenaria. Du kan både praje en taxi på gaden og bestille en via dit hotel. Der køres efter taxameter, og prisen kan være højere sent om aftenen og natten.

Bus

Der kører lokalbusser fra Thassos by til de fleste af øens byer. Hovedbusstationen ligger ved havnen, og køreplanerne er afpassset efter færgeankomsterne. Der kører også busser hele vejen rundt om øen et par gange om dagen.

Scooter og motorcykel

Der kræves kørekort til bil for at leje scooter, og man skal være fyldt 21. Hjelm er lovpligtigt i Grækenland. Tjek, om din rejseforsikring dækker, hvis du skulle komme ud for et uheld. I modsat fald bør du tegne en tillægsforsikring hjemmefra.

Færge

Der er hyppige færgeforbindelser mellem Thassos og Keramoti på fastlandet samt visse færgeforbindelser mellem Skala Prinos og Kavala på fastlandet.
Fakta

Tidsforskel

Dansk +1 time.
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 3 timer.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til Thassos i sommerhalvåret.

Flyet lander i Kavala Lufthavn på fastlandet.

Du kan finde information om transfer under hvert enkelt rejsemål.
Vejr og klima
 • januar
7°1°
4
Solskinstimer pr. dag
13°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • februar
9°2°
5
Solskinstimer pr. dag
13°
Vandtemperatur
20
Regnfri dage
 • marts
12°3°
6
Solskinstimer pr. dag
13°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • april
16°7°
8
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • maj
21°11°
9
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • juni
26°15°
11
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • juli
28°17°
12
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • august
28°17°
11
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • september
24°13°
9
Solskinstimer pr. dag
23°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • oktober
19°9°
7
Solskinstimer pr. dag
20°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • november
13°6°
5
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • december
9°2°
4
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
Thassos har middelhavsklima med varme, tørre somre og milde, fugtige vintre. Der er ingen mærkbar forskel i klimaet mellem de forskellige rejsemål. Spies' rejsemål på Thassos er Golden Beach, Limenaria, Potos, Skala Prinos, Skala Rachoni og Thassos by.

Foretrækker du varme, sol og strand, er højsæsonen, det vil sige juli og august, perfekt med en gennemsnitstemperatur midt på dagen på højst 27 grader. Juli er den mest solrige måned, og da er også havtemperaturen højst med omkring 26 grader. Hvis du foretrækker et klima, som minder mere om en god, dansk sommer, skal du tage hertil om foråret eller efteråret. Her ligger gennemsnitstemperaturen på omkring 20 grader i maj og 25 grader i september, og havtemperaturen ligger på omkring 21-23 grader. Du skal regne med, at dagtemperaturen i Kavala er cirka 5 grader højere.

Maj og september

Disse måneder regnes som for- og eftersæson med temperaturer på mellem 20 og 25 grader om dagen og køligere nætter. Havtemperaturen ligger på cirka 21 grader i maj, mens den i september ligger på omkring 23 grader. Både om foråret og om efteråret kan aftener og morgener være lidt kølige, og temperaturen kan komme ned på omkring 17 grader. Sporadisk regn kan forekomme i både maj og september.

Juni

I juni stiger temperaturen både til lands og i havet. Lufttemperaturen kan nå op på 24 grader, og havtemperaturen nærmer sig 25 grader. Regn kan forekomme, men det er usædvanligt.

Juli og august

Disse måneder regnes som højsæson med temperaturer på op mod 27 grader om dagen og sjældent under 20 grader om natten samt en havtemperatur på 26 grader. Regn forekommer sjældent i sommermånederne.

Rejser til Thassos

  Potos
  På en ferie i Potos venter varieret forlystelsesliv, et Family Garden til både store og små samt et af øens bedste hoteller med egen strand.
  Golden Beach
  • Børnevenligt
  Når du rejser til Golden Beach, venter en 3 km lang sandstrand, nogle af øens bedste hoteller og masser af barer og tavernaer langs stranden.
  Limenaria
  • Mad & Drikke
  • Strande
  • Børnevenligt
  I Limenaria bor du i øens næststørste by på mindre hoteller beliggende tæt på stranden.
  Skala Rachoni
  Skala Rachoni er et fredfyldt rejsemål på det nordvestlige Thassos og er kendt for sine smukke strande, afslappede atmosfære og designhoteller beliggende lidt uden for byen.
  Thassos by
  Thassos er en klassisk græsk by på en klassisk græsk ø. Her får du en ferie med masser af græsk hverdagsliv og små familieejede hoteller.
  Skala Prinos
  • Børnevenligt
  • Mad & Drikke
  • Strande
  En ferie i Skala Prinos er lig med smuk natur og masser af spændende udflugtsmuligheder - for ikke at nævne den lange strand. Vi kan anbefale at leje en bil på rejsen til Skala Prinos.

  INSPIRATION TIL GRÆKENLAND

  Kombinationsrejser till Grækenland

  Kombinationsrejser

  Med Spies kan du kombinere to græske rejsemål på din rejse. Bestil en kombinationsrejse og oplev to sider af Grækenland.

  Kombinér to græske rejsemål på din rejse.

  Autentiske Grækenland

  Lokal charme

  Hos Spies er vi vilde med de små, uspolerede steder langt væk fra travlhed og masseturisme i Grækenland. Åndehuller, hvor du kan komme helt ned i tempo.

  Hos Spies er vi vilde med de små, uspolerede steder langt væk fra travlhed og masseturisme.

  10 grunde til at bøge en lille græsk ø

  Små græske øer

  Duften, lydene og stemningen på en græsk øferie er uforlignelig og stærkt vanedannende. Grækenland har hundredvis af øer og lige så mange grunde til at besøge dem. Her er de 10 bedste.

  10 gode grunde til at besøge de græske øer.

  Drikkepenge i Grækenland

  Drikkepenge i Grækenland

  Stuepigen: Ca. 1 euro pr. person pr. nat.
  Piccoloen: Ca. 1 euro pr. stykke bagage. Piccoloservice udenfor Athen er dog usædvanlig.
  Tjeneren: Omkring 10 pct. af regningen, også selvom der opkræves et "servicegebyr”.
  Taxachaufføren: Få anvender taxameter, så det er en god idé at blive enige om prisen, inden du sætter dig ind i taxaen. Det er relativt dyrt at køre i taxa, og man runder altid op, og chaufføren forventer ingen drikkepenge.
  Frisøren: Ingen drikkepenge.
  Kommentar: Det er stadig svære tider i Grækenland, og er man tilfreds med servicen kan man altid give drikkepenge.

  **Stuepigen:** Ca. 1 euro pr. person pr. nat. **Piccoloen:** Ca. 1 euro pr. stykke bagage. Piccoloservice udenfor Athen er dog usædvanlig. **Tjeneren:** Omkring 10 pct. af regningen, også selvom der opkræves et "servicegebyr”. **Taxachaufføren:** Få anvender taxameter, så det er en god idé at blive enige om prisen, inden du sætter dig ind i taxaen. Det er relativt dyrt at køre i taxa, og man runder altid op, og chaufføren forventer ingen drikkepenge. **Frisøren:** Ingen drikkepenge. **Kommentar:** Det er stadig svære tider i Grækenland, og er man tilfreds med servicen kan man altid give drikkepenge.
  Find din rejse til Thassos
  Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
  Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
  Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
  Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.