Hoteller (27)

Rejser til Thassos

På den stille og fredelige ø Thassos råder en afslappet og typisk græsk stemning. Det skyldes i høj grad, at øen er et yndet rejsemål for grækerne selv.

Thassos ligger lige ud for det græske fastland, ikke langt fra storbyen Thessaloniki. Vil du opleve frodig natur, krystalklart vand, vidunderlige sandstrande og en charmerende lokal atmosfære, er en ferie på Thassos et fremragende valg. Bestiller du din rejse til Thassos med Spies, kan du vælge mellem seks forskellige rejsemål, hvert og et med sin egen karakter og charme.

Fine strande

Fælles for alle Spies' rejsemål på Thassos er, at strandene hører til de allerbedste, Det Ægæiske Hav har at byde på. Her er strande, som er flere kilometer lange, og små ugenerede sandstrande, hvor du stort set er alene i sandet. På nogle strande finder du faciliteter som liggestole, parasoller, vandsportsaktiviteter og restauranter, mens andre strande er mere naturlige og uspolerede. Rejser du med børn, kan vi anbefale den 2 km lange Golden Beach, som er lavvandet og meget børnevenlig.

Spies' rejser til Thassos

Når du bestiller din rejse til Thassos med Spies, har du en stor samling gode hoteller at vælge mellem. Rejser du med børn, kan vi anbefale det børnevenlige Family Garden-hotel Alexandra Beach, som ligger tæt på stranden og har egen børneklub. Rejser uden børn, skal du se nærmere på vores fine voksenhoteller, og ønsker du bare en ekstra bekvem ferie, kan du bestille et hotelophold med All Inclusive. Husk også, at Spies giver dig gode priser på lejebiler, så du kan komme omkring og udforske øen på egen hånd.

Find dit hotel
Vejr og klima
 • januar
7°1°
4
Solskinstimer pr. dag
13°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • februar
9°2°
5
Solskinstimer pr. dag
13°
Vandtemperatur
20
Regnfri dage
 • marts
12°3°
6
Solskinstimer pr. dag
13°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • april
16°7°
8
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • maj
21°11°
9
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • juni
26°15°
11
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • juli
28°17°
12
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • august
28°17°
11
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • september
24°13°
9
Solskinstimer pr. dag
23°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • oktober
19°9°
7
Solskinstimer pr. dag
20°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • november
13°6°
5
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • december
9°2°
4
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
Øen Thassos og Kavala har middelhavsklima med varme, tørre somre og milde, fugtige vintre. Der er ingen nævneværdig forskel på klimaet, uanset hvor på øen man befinder sig. Spies' rejsemål er Golden Beach, Limenaria, Potos, Skala Prinos, Skala Rachoni og Thassos by på øen Thassos og Kavala på det græske fastland.

Foretrækker du varme, sol og badning, er højsæsonen, dvs. juli og august, perfekt med højeste gennemsnitstemperatur på 27 grader midt på dagen. Juli er den mest solrige måned, og her er temperaturen i havet også højst, dvs. omkring 26 grader. Hvis du foretrækker et klima, som minder mere om en god dansk sommer, skal du rejse hertil om foråret eller efteråret. Her ligger gennemsnitstemperaturen på omkring 20 grader i maj og 25 grader i september, og temperaturen i havet ligger på 21-23 grader. Du skal regne med, at dagtemperaturen i Kavala er cirka 5 grader højere.

Maj og september

Disse måneder regnes for for- og eftersæson med temperaturer på Thassos på omkring 20-25 grader om dagen og med køligere nætter. I Kavala ligger temperaturen på 25-28 grader. Temperaturen i havet ligger på cirka 21 grader i maj, men i september holder sommervarmen stadig ved, og temperaturen i havet ligger på omkring 23 grader. Både om foråret og efteråret kan aftenerne og morgenerne være lidt kølige, og temperaturen ligger på omkring 17 grader. Regn kan forekomme sporadisk både i maj og september.

Juni

I juni stiger temperaturerne både på land og i havet. På Thassos kan temperaturen nå op på 24 grader, og temperaturen i havet nærmer sig de 25 grader. I Kavala kan dagtemperaturen nå op på 30 grader. Regn kan forekomme, men det er usædvanligt.

Juli og august

Disse måneder regnes som højsæson på Thassos med temperaturer, som når op på omkring 27 grader om dagen, og sjældent når under 20 grader om natten. I Kavala kan temperaturen nå op omkring 33 grader. Temperaturen i havet kan stige til op mod 26 grader. Regn er sjældent i sommermånederne.

Rejser til Thassos

Potos
På en ferie i Potos venter varieret forlystelsesliv, et Family Garden til både store og små samt et af øens bedste hoteller med egen strand.
Golden Beach
 • Børnevenligt
Når du rejser til Golden Beach, venter en 3 km lang sandstrand, nogle af øens bedste hoteller og masser af barer og tavernaer langs stranden.
Limenaria
 • Mad & Drikke
 • Strande
 • Børnevenligt
I Limenaria bor du i øens næststørste by på mindre hoteller beliggende tæt på stranden.
Skala Rachoni
Skala Rachoni er et fredfyldt rejsemål på det nordvestlige Thassos og er kendt for sine smukke strande, afslappede atmosfære og designhoteller beliggende lidt uden for byen.
Thassos by
Thassos er en klassisk græsk by på en klassisk græsk ø. Her får du en ferie med masser af græsk hverdagsliv og små familieejede hoteller.
Skala Prinos
 • Børnevenligt
 • Mad & Drikke
 • Strande
En ferie i Skala Prinos er lig med smuk natur og masser af spændende udflugtsmuligheder - for ikke at nævne den lange strand. Vi kan anbefale at leje en bil på rejsen til Skala Prinos.

INSPIRATION TIL GRÆKENLAND

Sommerferie i Grækenland

Sommerferie i Grækenland

Varmen og den krydrede duft, der slår en i møde i lufthavnen, tavernaernes bouzouki-musik, enkle mad og ternede duge, og den særlige blå farve, der er så typisk græsk, er for mange lig med ægte feriestemning. I Grækenland er du garanteret en både varm og solrig sommerferie, og landet har masser af dejlige rejsemål at byde på. Læs mere Uanset om du er til autentiske landsbyperler eller veludviklede feriesteder med alle faciliteter, finder du det bedste af Grækenland – fra fredfyldte små ferieøer i Ægæerhavet og Det Joniske Hav over større og mere kendte øer som Rhodos og Kreta til feriemål med ægte græsk stemning på fastlandets øst- og vestkyst. Den græske befolkning er generelt børnevenlig og imødekommende, og Grækenland er derfor en ægte sommerfavorit til familieferien – ligesom de mange maleriske småøer gør landet til et oplagt rejsemål til en romantisk parferie. De fleste rejsemål har gode badestrande eller hyggelige badebugter med krystalklart vand, og man kan nemt få hele sommerferien til at gå med bare at dase i en liggestol. Grækenland byder dog også på masser af kultur- og naturoplevelser – ikke mindst langs Den Olympiske Riviera på den græske nordøstkyst, hvortil Spies som noget nyt tilbyder charterrejser fra sommeren 2018.Skjul

Drikkepenge i Grækenland

Drikkepenge i Grækenland

Stuepigen: Ca. 1 euro pr. person pr. nat.
Piccoloen: Ca. 1 euro pr. stykke bagage. Piccoloservice udenfor Athen er dog usædvanlig.
Tjeneren: Omkring 10 pct. af regningen, også selvom der opkræves et "servicegebyr”.
Taxachaufføren: Få anvender taxameter, så det er en god idé at blive enige om prisen, inden du sætter dig ind i taxaen. Det er relativt dyrt at køre i taxa, og man runder altid op, og chaufføren forventer ingen drikkepenge.
Frisøren: Ingen drikkepenge.
Kommentar: Det er stadig svære tider i Grækenland, og er man tilfreds med servicen kan man altid give drikkepenge.

Find din rejse til Thassos