Se hoteller (3)

Rejser til Alonissos

Alonissos er en naturskøn ø, hvor du nemt finder din egen favoritstrand. Når du rejser med Spies, kan du kombinere din rejse til Alonissos med en uge på en af naboøerne.

Alonissos er det perfekte valg for dig, der søger en rigtig afslappende ferie med dejlige strande og smukke omgivelser. Størstedelen af Alonissos' befolkning bor i hovedbyen Patitiri, som ligger i en lille bugt omgivet af skovklædte bjergsider, som husene nærmest kravler op ad.

Strandliv på Alonissos

På Alonissos er der mange strande at vælge imellem, og vandet er krystalklart. I gåafstand fra Patitiri findes en håndfuld strande, som nås på 15-45 minutter til fods. Øen byder også på flere naturskønne vandrestier, som varmt kan anbefales.

Alonissos med Spies

Spies har flere hoteller på Alonissos, og du kan vælge imellem at bo på hotelværelse eller i lejlighed. Hotellerne er små og familieejede med personlig service og en hyggelig atmosfære, og bl.a. det charmerende lejlighedshotel Hippocampus får høje bedømmelser af vores gæster. Hvis du vil have ekstra meget ud af ferien, kan du kombinere din rejse til Alonissos med en uge på Skiathos eller Skopelos.

Tips og nyttig info
 • Vælg mellem hotelværelse og lejlighed
 • Fine strande
 • Lokale restauranter
 • Kombinér to øer
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Alonissos

Strande
4,0
Børnevenligt
3,5
Mad & Drikke
3,5
Vejr og klima
 • januar
13°7°
3
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • februar
14°8°
5
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
17
Regnfri dage
 • marts
15°9°
5
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
21
Regnfri dage
 • april
19°11°
7
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
21
Regnfri dage
 • maj
24°15°
8
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • juni
29°19°
10
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • juli
32°22°
11
Solskinstimer pr. dag
23°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • august
32°22°
11
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • september
27°19°
8
Solskinstimer pr. dag
23°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • oktober
23°15°
5
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • november
18°11°
3
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
20
Regnfri dage
 • december
14°9°
3
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
Strand
På Alonissos har du flere dejlige strande at vælge imellem.

Rousom Yialos - smuk paradisstrand

En fin lille strand med småsten, kun 20 minutters gang fra Patitiri. På stranden findes en lille taverna og en café.

Yialia - strand med krystalklart vand

Stranden består af småsten og sort sand og er ikke altid badeegnet - til gengæld er den perfekt, hvis du vil sikre dig nogle flotte feriebilleder. Du kommer ned til stranden fra busstoppestedet i den gamle by.

Mikro Mourtias - lavvandet strand

Stranden består af sand og sten og ligger i en lille bugt omgivet af klipper og en olivenlund. Du kommer til stranden ved at følg æselstien mod det område, hvor den gamle havn lå.

Megalos Mourtias - aflang og smuk strand

Megalos Mourtias er en rullestensstrand omgivet af klipper og med lavvandet sandbund. Bag stranden ligger en olienlund, hvor du kan finde skygge, og her findes også et par tavernaer. Du kommer til stranden ved at gå igennem den gamle by.

Vithisma - fredelig paradisstrand

Vithisma er en fredelig sandstrand omgivet af pinjetræer og smukke klipper. Du finder hertil ved at gå forbi stranden Megalos Mourtias.
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 3 timer.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til Alonissos fra maj til september.

Flyet lander på Skiathos, hvorfra der er videre transport til Alonissos med båd.
Transfer indgår, hvis du har bestilt hotel med Spies på Alonissos. Ved en kombinationsrejse med Skiathos indgår transfer ikke mellem hotellet og lufthavnen på Skiathos ved hjemrejsen, men du kan tilkøbe den sammen med rejsen.

Flyet lander på Skiathos, og vores guider sørger for, at du finder vej til bussen, som kører dig til havnen (ca. 10 minutter.). Bådturen til Alonissos tager ca. 1 time og 40 minutter med hurtigbåd og ca. 2 timer og 25 minutter med bilfærge (der sejles via Skopelos for at aflevere og hente passagerer). Ventetid på Skiathos forekommer ved ankomst og hjemrejse (op til 4½ time ved ankomst, mindre ventetid ved hjemrejse). Bagagen kan opbevares på Café Sollevante, der ligger ca. 250 meter fra kajen. Vores agent, Albedo Travel, tager imod ved ankomsten til Alonissos. Transporten fra havnen på Alonissos til dit hotel foregår med bus eller minibus og tager 5-20 minutter, afhængigt af antal hotelstop.

Læs mere om transfer.
Mad, drikke og natteliv
Der er flere hyggelige tavernaer, barer og vaféer i både Patitiri og Alonissos' gamle by, Chora.

Det græske køkken

Overalt i Grækenland ligger der tavernaer, som serverer traditionel husmandskost, og netop disse tavernaer udgør en stor del af landets charme.

Småretter

God mad er der masser af i Grækenland. Måske kender du til nogle af disse populære småretter:

Tzatziki - Den klassiske dip bestående af yoghurt, agurk og hvidløg.
Melitsanosalata - Dip lavet på auberginer.
Choriatiki salata - Den klassiske græske salat. Serveres med fetaost.
Saganaki - Friteret ost.
Kolokithakia tiganita - Friteret squash.

Tilbehør

Kartofler serveres som oftest som pommes frites.

Dessert

Den mest almindelige dessert består af sæsonens frugter. Græske kager er ofte meget søde.

Drikke

Udbuddet af drikkevarer er stort, og findes i alle prisklaser. Den mest populære græske øl hedder Mythos. Vin findes i alle prisklasser. Den billigste og mest specielle vin hedder Retsina. Mange grækere drikker ouzo (brændevin krydret med anis) både før og under måltidet. Ouzo drikkes oftest med vand og is.
Kali oreksi - velbekomme!
Nattelivet er meget begrænset og omfatter kun enkelte musikbarer i Alonissos' gamle by, Chora.
Shopping
Alonissos har et meget begrænset shoppingudbud, der primært består af souvenirbutikker, smykkeforretninger og tøjbutikker i hovedbyen og den gamle by. I den gamle by findes også en del kunstbutikker.

Shopping på Sporaderne

Sporaderne er ikke kendt for ligefrem at være et shoppingparadis, men på Skiathos ligger en del spændende butikker med tøj, sko og smykker. På øerne findes også souvenirbutikker, som bl.a. sælgere T-shirts, saronger og strandlegetøj.
Aktiviteter og seværdigheder
Alonissos er en frugtbar, gron og utrolig smuk ø, hvor der hersker fred og ro. Udforsk også gerne de nærliggende øer.

Palaia Alonissos

Den gamle hovedby på Alonissos er en idyllisk og traditionel landsby med klassiske gamle stenhuse og smalle stræder beliggende 200 meter over havets overflade. Byen har været beboet siden år 700 f.Kr., men i 1965 blev byen ødelagt af et jordskælv, hvorpå indbyggerne flyttede ned til havnebyen Patitiri, som blev øens nye hovedby. Palaia Alonissos forblev en spøgelsesby, indtil turister i 1970'erne begyndte at opkøbe jord og renovere områdets huse, hvoraf mange i dag er sommerhuse eller er blevet bygget om til små hoteller.

Patitiri

Havnebyen Patitiri er hovedbyen på Alonissos. Herfra sejler der både til de forskellige strande og de nærmeste småøer.

Alonissos Museum

I en stor stenbygning i Patitiri ligger Alonissos Museum, som er inddelt i sektioner alt efter tidsperiode. Museet blev indviet i 2001 og viser udstillinger om øens hverdagsliv før i tiden. En interessant afdeling viser genstande fra 10.000 f.Kr. til 500 e.Kr. foruden forskellige redskaber fra stenalderen.

Skopelos

Skopelos er en smuk naboø, som er perfekt til vandreture i naturen. Øens navn betyder "sten i havet", og selve ordet kan bruges på forskellige måder, f.eks. skal en græker, der står over for en svær opgave eller vanskelig periode i livet, igennem en "skopelos". Skopelos er den af Sporadeøerne, hvor det blæser allermest, og det kan derfor til tider være svært at komme til og fra øen - hvilket kan være en mulig forklaring på øens navn.
Hovedbyen Skopelos by blev i øvrigt fra starten anlagt som en labyrint for at forvirre pirater og uønskede gæster.

Skiathos

Naboøen Skiathos byder på flere fine vandrestier og skønne naturoplevelser. Lej gerne en jeep, kør op i bjergene, besøg øens klostre og kirker - eller tag en afstikker til en afsidesliggende strand på øens nordlige og nordvestlige side.

Aktiviteter på Sporaderne

Sporaderne kan ikke helt måle sig med f.eks. Kreta og Rhodos, når det gælder klassiske, græske seværdigheder, men her er meget at opleve – om end i mindre skala. Fra Skiathos, Skopelos og Alonissos tilbydes et stort udvalg af bådudflugter. Kontakt os gerne for mere information eller gå en tur langs havnene for at se, hvad de forskellige billetsælgere kan tilbyde.
Sådan kommer du omkring
Man får tit mere ud af ferien, hvis man har mulighed for at udforske rejsemålet på egen hånd. Spies samarbejder med Avis, som tilbyder gode biler, forsikringer og service.

Hvordan?

Kontakt gerne Spies-guiderne på servicetelefonen, eller når vi befinder os på dit hotel. Vi bestiller bilen for dig, og du får den så enten leveret på dit hotel eller henter den selv hos Avis - det varierer fra hotel til hotel. Husk at medbringe kørekort, kreditkort og pas og hav altid kontrakten fra Avis med i bilen.

Forudbestilt bil

Hvis du har forudbestilt en bil gennem Spies, men ikke har modtaget yderligere information, bedes du kontakte os.

Tilbud

Vi har gode priser på lejebiler, som varierer fra uge til uge – kontakt os gerne for at høre, hvad vi kan tilbyde dig.

Hvad indgår i prisen

Når du lejer bil gennem Avis, indgår bl.a. skatter og fri kilometer i prisen. Der er desuden mulighed for at tilkøbe f.eks. autostole og ekstra forsikringer. Kontakt Avis for yderligere information.

Tilbagelevering

Tilbagelevering af bilen aftaler du nærmere med Avis. Vær opmærksom på, at du skal levere bilen tilbage med samme mængde benzin, som da du fik den.

Tips og gode råd

Har du brug for tips eller idéer til flotte ruter, hjælper Spies hellere end gerne til – eventyret venter derude.

Kør forsigtigt!
Alonissos har et begrænset vejnet, og vejene er smalle og bugtede. Den nemmeste måde at komme rundt på er i lejebil eller med lokalbussen, som kører mellem Palaia Alonissos, Patitiri og Steni Vala. Øen har også fire taxier. Har du motorcykelkørekort, kan du leje en motorcykel eller scooter. Der er ingen cykeludlejning.
Fakta

Vores service

Fra maj til september kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på sms og mail, hvis du vil have tips og gode råd. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer. Vores agent, Albedo Travel, tager imod ved ankomsten til Alonissos. Agenten har kontor i Patitiri og hjælper med udflugter (med engelsktalende guide), bådbilletter m.m. Spies arrangerer ingen udflugter fra Alonissos.

ECPAT

Spies har siden 1999 arbejdet aktivt mod børnesexhandel sammen med organisationen ECPAT.

Pas, visum og dansk fremmedpas

Du skal altid medbringe dit pas på rejsen, uanset om du rejser inden for eller uden for EU. Inden afrejse er det vigtigt, at du selv tjekker, hvilke regler der gælder for netop dit rejsemål. Nogle lande kræver, at dit pas er gyldigt i op til 6 måneder efter hjemrejsen. Der kan også være særlige visumregler afhængigt af rejsemål, rejsens længde, eller hvis du ikke har dansk pas. Du finder information på Udenrigsministeriets hjemmeside. Vi anbefaler, at du kontakter det pågældende lands ambassade/konsulat direkte, hvis du har spørgsmål til reglerne. Vær opmærksom på, at du nægtes indrejse, hvis reglerne for passets gyldighed, dansk fremmedpas eller visum ikke overholdes.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Hotelskat i Grækenland

De græske myndigheder indførte en skat på hotelovernatninger pr. 1. januar 2018. Skatten varierer afhængigt af officiel hotelkategori samt opholdets længde og skal betales direkte til hotellet ved check-in. Bemærk, at Spies' klassificering af hoteller kan adskille sig fra den officielle hotelklassificering, som ligger til grund for skattens størrelse.

Følgende skattesatser gælder pr. værelse/lejlighed pr. nat:

Hoteller/lejlighedshoteller kategori 1 og 2: 0,50 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 3: 1,50 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 4: 3 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 5: 4 EUR

Valuta og kreditkort

Euro (EUR). Begrænset accept af kreditkort. Bank og hæveautomat i Patitiri.

Tidsforskel

Dansk tid +1 time.

El

220 V

Sprog

Græsk

Øvrigt

Kuperet terræn og mange trapper. Husk at medbringe lommelygte, da flere veje mangler belysning. Vær opmærksom på, at visse hoteller kræver kopi af kreditkort som depositum ved check-in.
Find din rejse til Alonissos