Middelhavets perler
Inspiration

Middelhavets perler: badebyer og kulturoplevelser

Vidste du, at du kan rejse til Antibes, Malta og Sicilien med Spies?

Store rejsemål som Mallorca og Grækenland ligger næsten altid i top, når det gælder danskernes favoritter om sommeren. Men landene omkring Middelhavet har langt mere at byde på. Især er Costa del Sol, Malta, Alicante og Den Franske Riviera populære.

Den Franske Riviera

Charmerende og eksklusivt

Juan les pins
Vi forstår godt, at mange er glade for den langstrakte strand og den fine strandpromenade i Juan les Pins. Foto: Privat

Det er mange år siden, at den rejseglade lærer Sissel Viggen opdagede sin favorit ved Middelhavet, den lille badeby Juan les Pins. De seneste 10 år har hun sammen med sin mand rejst hertil mindst en gang om året.

 • Vi faldt for Juan les Pins første gang, vi var her. Det var mere eksklusivt, og stranden er virkelig skøn, siger hun.

Hun har også et godt tip til strandgæsterne:
Det kan godt betale sig at låne solstole fra strandbarerne. Så kan du bestille drikkevarer og snacks direkte til solstolen, og du kan låne gratis håndklæder.

Stamgæst: Sissel Viggen elsker den lille badeby Juan les Pins på Den Franske Riviera. Foto: privat

Rejser til Cannes

Tips i Cannes

Hvis du besøger dejlige Cannes, er det næsten obligatorisk med en tur langs strandpromenaden La Croisette. Her ligger luksushoteller og designbutikker side om side, og det er også her, den verdensberømte filmfestival holdes hvert år.

– I Cannes vil jeg anbefale, at man besøger Brun, hvor de serverer fremragende fisk og skaldyr. I Juan les Pins kommer vi næsten altid på den kendte bar Le Crystal. De har ofte levende musik, og det er et godt sted at runde dagen af med et glas rosé.

Hvis du besøger dejlige [Cannes](/frankrig/den-franske-riviera/cannes), er det næsten obligatorisk med en tur langs strandpromenaden La Croisette. Her ligger luksushoteller og designbutikker side om side, og det er også her, den verdensberømte filmfestival holdes hvert år. _– I Cannes vil jeg anbefale, at man besøger Brun, hvor de serverer fremragende fisk og skaldyr. I Juan les Pins kommer vi næsten altid på den kendte bar Le Crystal. De har ofte levende musik, og det er et godt sted at runde dagen af med et glas rosé._
Rejsetips til Juan les Pins

Tips i Juan Les Pins

Juan les Pins ligger inden for bygrænsen i Antibes, og dermed er der kort til Europas største yacht-havn og de charmerende gamle gader i Antibes centrum.

I området mellem Rue James Close og busstationen venter en labyrint af smalle smågader. Og fra Juan les Pins er der ikke langt til hverken Cannes eller Monte Carlo, kun en relativ kort tur med bil eller tog.

Juan les Pins ligger inden for bygrænsen i [Antibes](/frankrig/den-franske-riviera/antibes-juan-les-pins), og dermed er der kort til Europas største yacht-havn og de charmerende gamle gader i Antibes centrum. I området mellem Rue James Close og busstationen venter en labyrint af smalle smågader. Og fra Juan les Pins er der ikke langt til hverken Cannes eller Monte Carlo, kun en relativ kort tur med bil eller tog.

Gå ikke glip af

 • Sissel bor gerne på Hotel Helios, et godt hotel kun et par minutter fra stranden.
 • Det kan godt svare sig at prøve restauranterne på nogle af de mindre kendte gader. De har ofte lavere priser og færre turister end restauranterne på hovedgaderne og langs stranden.
 • Restauranten Vesuvio serverer god mad og husets vin til rimelige priser.


Malta

Den lille ø med det store hjerte

Dejlige strande, glasklart vand og fyldt til randen med kultur og historie – det er Malta i en nøddeskal. Landet består, foruden en række småøer, af tre øer: hovedøen Malta samt øerne Gozo og Comino.

Malta er en lille ø, kun på størrelse med Als eller halvdelen af Bornholm. Men den rummer alt fra store megalitiske monumenter over fønikernes vandcisterner og Malteserriddernes fæstninger til paladser opført under Maltas seneste blomstringstid, hvor Suezkanalen blev bygget.

– Lad dig ikke snyde af Maltas størrelse. Efter en indholdsrig uge vendte jeg hjem med en følelse af, at der var mere, jeg burde have set og oplevet, fortæller Lén Kongerud fra Spies’ norske søsterselskab Ving. Hun ser frem til at besøge øen igen.

– Malta er dejlig, uanset om du rejser med dine venner, din partner eller med familien. Så jeg vender helt sikkert tilbage, fortæller hun.

Der er få sandstrande på Malta, men øens mange klippestrande byder på perfekte forhold for dig, der vil dykke eller snorkle på rejsen.

Den blå lagune: Den farverige lagune er et af Maltas trumfkort. Foto: L. Kongerud.

– Mellieha og St. Julian's har sandstrande, hvis du foretrækker det, men jeg synes, klippestrandene er mindst lige så gode. Der er færre mennesker, og med et billigt plastikunderlag fra en af de lokale butikker var det intet problem at bruge en hel dag ved klipperne. Ellers har de fleste hoteller fine pools, siger Lén Kongerud.

Hvis du vil se mest muligt af øen, er "Hop on hop off"-busserne et sikkert kort.

Malta er så lille, at busserne kører over hele øen, så her har du chancen for at opleve meget i løbet af en dag eller to. Du kan desuden tage færgen over til naboøen Gozo.

– I løbet af en enkelt dag kan jeg besøge kunsthåndværkerbyen Ta' Qali, Mirakelkirken i Mosta og spise frokost i ”Den stille by” Mdina.

Den honningfarvede hovedstad Valletta, der blev bygget af riddere i 1500- og 1600-tallet, er også et besøg værd.

– Det byen savner i størrelse, henter den hjem på charme, smuk arkitektur og gode restauranter. Det maltesiske køkken er i høj grad inspireret af det italienske, men har sit eget særpræg. For eksempel er den maltesiske specialitet fenek (kanin) et almindeligt syn på menukortet. Jeg var ikke selv tilstrækkelig eventyrlysten til at gå ”all in” på den front, men jeg prøvede en pastaret med kaninsauce. Det var overraskende godt, så der er ingen grund til at være bange for at prøve noget nyt, siger Lén Kongerud.

Gå ikke glip af

 • Hal Saflieni Hypogeum er et underjordisk tempel, der er udgravet med flinteværktøj omkring 3000 f.Kr. Dette helt unikke tempel er på UNESCO's verdensarvsliste og er et helt utroligt syn. Der er begrænset adgang så bestil billetter på forhånd.
 • Den blå lagune: du kan købe billet til nogle af de bådture, der går til lagunen. Stranden er temmelig lille og kan virke overfyldt i højsæsonen. Så vælg gerne en båd til dit besøg i lagunenm, og nyd solen fra dækket.

Menorca

Mallorcas smukke lillesøster

Menorca er en grøn og hyggelig ø øst for Mallorca. Den er mindst lige så smuk som sin storesøster, men tempoet og atmosfæren er roligere og mere tilbagelænet, siger Siri Røhr-Staff fra Spies' norske søsterselskab Ving.

Hun mener, at Menorca er perfekt til børnefamilier og voksne, som ønsker en afslappende ferie i smukke omgivelser.

– Hvis du rejser med børn, er det bedste valg Cala'n Bosch. Der er der dejlige strande, en hyggelig havn og gode restauranter.

Den ombyggede grotte Cove d'en Xoroi i Cala En Porter på Menorca har fantastisk udsigt og er en bar udover det sædvanliga. Foto: Privat

Gå ikke glip af

 • Loungebaren Cove d'en Xoroi i Cala En Porter er en grotte, der er lavet om til loungebar og natklub. En suveræn udsigt over havet – besøg gerne stedet ved solnedgang.
 • I den gamle fiskerby Fornells nord på øen serveres en legendarisk hummersuppe – Caldereta de Langosta. Den er ikke billig, men den smager fremragende.
 • Menorca har 122 små badevige med sandstrande og glasklart vand. Lej en bil eller cykel og opdag øen i dit eget tempo.

Italien

Paradis for foodies og madelskere

Italien – ægte og lidenskabelige madoplevelser

Mange forbinder Sicilien med filmen The Godfather og den italienske mafia, men Middelhavets største ø har flere es i ærmet.

– Sicilien adskiller sig først og fremmest fra mange andre rejsemål ved sin mad. Her laves maden med kærlighed. Gør holdt på agriturismo (lokal bondegård), der serverer frokost eller middag. Råvarerne er lokalt producerede, og naturligvis serveres maden med lokal vin. Det er en madoplevelse, du ikke bør gå glip af, siger Elisabeth Larsen-Vonstett, informationschef hos Spies’ norske søsterselskab Ving.

– Desuden laver italienerne verdens bedste is, og Sicilien er ikke en undtagelse. Det bliver ikke værre af, at Siciliens prisniveau er lidt lavere end det øvrige Italiens, fortæller hun.

Lidt længere mod nord på det italienske fastland ligger Toscana, der ligesom Sicilien er kendt for sin gode mad. Når man møder vingårdene i det bølgede landskab og det overdådige udbud af kultur og seværdigheder, forstår man, hvorfor mange forelsker sig i Toscana.

Det er mindre kendt, at Toscanas kyst byder på fine strande og hyggelige havnebyer, så her får du nemt det bedste af flere verdener. Med Spies kan du vælge mellem badebyerne Viareggio og Forte dei Marmi, eller du kan bo i en af kulturbyerne Firenze eller Pisa, hvor det verdensberømte skæve tårn befinder sig.

 

Hyggelige Pisa
Smukke Pisa er mest kendt for sit skæve tårn, men byen oser også af italiensk charme

Gå ikke glip af

 • Landbyen Savoca på Sicilien, hvor Francis Ford Coppola indspillede dele af ”The Godfather”. Her finder du kirken, som Michael Corleone blev gift i, og du kan købe limonade og andre forfriskninger i Bar Viteli, hvor Corleone samlede sine mafiavenner.
 • Et besøg til vulkanen Etna, Europas mest aktive vulkan. Hvis du lejer bil i ferien, er det næsten obligatorisk at stoppe og nyde en lang, vidunderlig frokost på en af de mange vingårde.

Malaga og Alicante

Spanske favoritter på fastlandet

Den lille by Malaga er blevet mere populær i de senere år, og den er ikke længere blot transitby på vej til Costa del Sol.

Det er ikke underligt, for med både strand og livlig atmosfære virker den ind imellem som en mindre udgave af Barcelona.

– Malaga er en spansk by med sjæl. Calle Larios er byens shoppinggade og centrum, og i de smalle brostensgader omkring denne finder du masser af hyggelige restauranter og små butikker, siger Ann-Renée Degnes, salgskoordinator i Spies’ norske søsterselskab Ving.

Placeringen af Alicante i læ af store bjergkæder sikrer dig stabile temperaturer året rundt. Her er mere end 320 årlige solskinsdage, så du med sindsro kan pakke tasken med solbriller og klipklapper – nærmest uanset årstid.

Byen byder på autentisk spansk stemning, en eksklusiv lystbådehavn og populær strandpromenade. Trumfkortet blandt byens seværdigheder er fæstningen Castillo de Santa Bárbara, der er flere tusinde år gammel og knejser over byen på en 166 meter høj klippe midt i centrum.

Rejser til Malaga

Noget ud over det sædvanlige!

Hvis du følger Calle Larios ned til havnen og drejer til venstre ind på Paseo del Muelle Uno, får du en dejlig tur langs byens strandpromenade. Den slutter ved La Malagueta-stranden.

Stranden er kilometerlang, og her er både parasoller og solstole.

– Hvis du vil have en oplevelse ud over det sædvanlige, kan du se en teaterforestilling på Teatro Romano. Det er et amfiteater fra kejser Augustus’ tid, og her opsættes der jævnligt forskellige forestillinger.

Hvis du følger Calle Larios ned til havnen og drejer til venstre ind på Paseo del Muelle Uno, får du en dejlig tur langs byens strandpromenade. Den slutter ved La Malagueta-stranden. Stranden er kilometerlang, og her er både parasoller og solstole. _– Hvis du vil have en oplevelse ud over det sædvanlige, kan du se en teaterforestilling på Teatro Romano. Det er et amfiteater fra kejser Augustus’ tid, og her opsættes der jævnligt forskellige forestillinger._

Oplev den spanske solkyst

Besøg Mercado Central Atarazanas i Malaga og nyd den unikke arkitektur. Foto: L. Kongerud

Malaga er et godt udgangspunkt for udflugter. Leg gerne en bil og udforsk området. Så kan du køre ind i landet til f.eks. Alhambra, maurernes overdådige palads i bjergene. Eller du kan tage hele vejen ned til Gibraltar.

Hvis du fortsætter nordpå langs kysten, kommer du til en anden dejlig spansk by: Alicante. Alicante er en af Spaniens hurtigst voksende byer, ikke mindst grundet turismen. Flere og flere har fået øjnene op for den tiltrækkende kombination af sprudlende storbyliv og skønne strande, som kan måle sig med hvilken som helst strand ved Middelhavet.

Her er også mange seværdigheder som f.eks. borgen Santa Bárbara, der ligger på den 166 m høje klippe Benacantil og byder på en fantastisk udsigt over byen. På museet MACA kan du se værker af bl.a. Picasso, Dalí, Miró og Juan Gris.

Forlystelseslivet i Alicante byder også på noget for enhver smag, lige fra små spanske barer med charmerende sydlandsk atmosfære til store diskoteker og natklubber.

Gå ikke glip af

 • Markedet Mercado Central Atarazanas i Malaga. Boderne står tæt og er til overflod fyldt med frugt, oliven, nødder og skiker. Den store glasmosaik, som næsten udgør hele gavlen, sætter prikken over i’et.
 • Tapas! Det giver næsten sig selv i en spansk by, men netop Malaga er berømt for sin tapas. Prøv desuden den mousserende sangria, en forfriskende version af den spanske klassiker. I denne version byttes rødvinen ud til fordel for cava.
 • Liberty Kitchen i Alicante. Her får du lokalproduceret mad, og på Bodhi Green, ligeledes i Alicante, serveres sund og frisk vegetarisk mad.

Tips til sommerferien

Gode råd:

 • Bestil i god tid, især hvis du ved, hvilken da, du vil rejse, eller hvis du har særlige ønsker til hotellets beliggenhed eller værelsets faciliteter.
 • Brug den nødvendige tid til at planlægge efter dine ønsker. Det gælder både hotel og rejsemål, men også dine ønsker til oplevelser. Så finder du nemmere det helt rigtige rejsemål.
 • Maj og sidste halvdel af august er ofte de billigste tidspunkter at rejse.
 • Fravælg hoteller med faciliteter, som du alligevel ikke kommer til at bruge.

Klimakompenserede rejser

Vi klimakompenserer alle flyrejser, uanset hvilket flyselskab du rejser med, når du bestiller din rejse hos os. Derudover klimakompenserer vi dit hotelophold, hvis du bor på Sunwing Family Resorts, Sunprime Hotels eller Ocean Beach Club samt transfer til og fra alle hoteller.

Vi [klimakompenserer](/om-spies/socialt-ansvar-baredygtighed/klimakompensation) alle **flyrejser**, uanset hvilket flyselskab du rejser med, når du bestiller din rejse hos os. Derudover klimakompenserer vi dit hotelophold, hvis du bor på **Sunwing Family Resorts**, **Sunprime Hotels** eller **Ocean Beach Club** samt **transfer** til og fra alle hoteller.
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.