Vejr og klima
Hvornår er vejret bedst i Spanien?
Klimaet i Spanien varierer afhængigt af, hvor i landet du befinder dig, om det er på Kanarieøerne, på en af øerne i Middelhavet eller på det spanske fastland. Også på fastlandet er der stor forskel på vejret på kysten og inde i landet på visse tidspunkter af året.

De Kanariske Øer

Spies' rejsemål på De Kanariske Øer Gran Canaria, Tenerife, La Gomera og Fuerteventura er populære, fordi de har et behageligt varmt klima året rundt. Højsæsonen strækker sig over vinterhalvåret, hvor temperaturen ligger på lige over 20 grader om dagen. Er du på udkig efter rigtig varme, skal du rejse hertil i perioden mellem juni og oktober, hvor dagtemperaturen kan stige til op omkring 25-30 grader. Maj til september er også den tørreste periode, hvor det regner mindst, selv om der på flere af øerne er relativt små forskelle i løbet af året. Temperaturen i havet ligger på omkring 20 grader året rundt, men det er varmest i juli, august og september.

Mallorca, Menorca og Ibiza

Øerne Mallorca, Menorca og Ibiza byder også på megen varme om sommeren, op mod 30 grader i juli og august, og du kan regne med 18-19 grader i april og november. Vinteren er heller aldrig kold her, da temperaturen oftest ligger over 15 grader om dagen. Ibiza er noget tørrere end Mallorca, og her er der mest solsikkert i perioden fra maj til september. Temperaturen i havet holder sig på nogenlunde samme niveau på begge øer, dvs. omkring 20-25 grader fra juni til oktober.

Det spanske fastland

På fastlandet har Spies rejser året rundt til Madrid, Barcelona, Costa Brava, Costa Dorada, Costa Blanca og Costa del Sol. Madrid har fastlandsklima med tørre, varme somre og kølige vintre, hvor der til og med kan falde sne. Det er varmest fra maj til oktober, hvor temperaturen ligger mellem 20 og ca. 30 grader. December, januar og februar er de koldeste måneder med ca. 10 grader om dagen og 0 grader om natten.
Pas og visum
For danske statsborgere skal passet være gyldigt under opholdet. Visumfrit i indtil 90 dage. Forlængede danske pas samt danske provisoriske pas og EU-nødpas anerkendes ved ind- og udrejse. Kontakt eventuelt Spaniens ambassade på telefon 35 42 22 66 for yderligere information.

Personer med dansk flygtninge- eller fremmedpas skal kontakte den spanske ambassade for at få oplyst, hvilke regler der gælder for deres indrejse.

Spies bærer ikke ansvar for fejlagtige dokumenter, der fører til nægtet indrejse i Spanien.

Rejser til Spanien

Mallorca
Den populære ferieø har alt: fine strande, et livligt natteliv, varieret shopping, smuk natur, kulturelle seværdigheder og aktiviteter for alle aldre.
Ibiza
En rejse til Ibiza byder på mere end natklubber og et pulserende forlystelsesliv. Den naturskønne ø rummer også fine sandstrande, god snorkling og hyggelige landsbyer.
Costa del Sol
Solhungrende danskere har i årtier valfartet til Costa del Sol, som ud over et behageligt klima og fine strande byder på både historie, kultur og seværdigheder.
Costa Blanca
Costa Blanca, 'den hvide kyst' er først og fremmest kendt for sine fine sandstrande. Men en rejse til Cosa Blanca byder også på forlystelsesliv, et dejligt klima og naturskønne omgivelser.
Costa Brava
Costa Brava strækker fra Barcelona op til grænsen til Frankrig og er en kyststrækning, som byder på små byer, fine strande, mange restauranter og smuk natur.
Costa Dorada
Spies tilbyder hoteller for enhver smag i to af Costa Doradas mest populære badebyer. Langs kysten venter lavvandede strande og aktiviteter for alle aldre.
Menorca
Menorca byder på lange sandstrande, klart badevand, grøn natur med bølgende bakker og et stort og varieret udbud af restauranter.
Bilbao
Tag på weekendrejse til Bilbao og glæd dig til en by med spændende seværdigheder, god shopping og lækker mad.
Barcelona
Barcelona er et af Spies' allermest populære rejsemål og perfekt til en forlænget weekend. Her har vi et hoteludbud, der slår det meste.
Madrid
Hos Spies kan du bestille hele rejsen; fly, hotel, fodboldkamp eller måske en udflugt. Alt i én praktisk Madrid-pakke.
La Gomera
Det rolige tempo, naturen og golfspillet er tre gode grunde til at rejse til La Gomera. Hos Spies findes endnu en: øens bedste hotel.
De Kanariske Øer
Gran Canaria
Gran Canaria er alsidig som få andre øer. På en rejse til den solbeskinnede ø venter alt fra gyldne sandstrande, hyggelige bjergbyer og subtropiske skove til byliv, shopping og masser af fornøjelser.
Tenerife
Velkommen til vulkanøen Tenerife, som byder på alt fra grove lavalandskaber til grønne dale. På din rejse til Tenerife kan du både opleve charmerende spansk byliv og små, maleriske landsbyer.
Fuerteventura
På Fuerteventura er tempoet lavere og atmosfæren mere uspoleret end på naboøerne. Her er børnevenlige hoteller til dig, der rejser med børn og kilometervis af brede, gyldne sandstrande.

Find din rejse til Spanien