Se hoteller (4)

Rejser til Golden Beach

Velkommen til Golden Beach og en af Thassos' flotteste strande. Her er der hoteller for både familier, og for de som rejser uden børn.

I Golden Beach venter der et bredt udvalg af taverner, barer, udvalgte hoteller og smuk natur med skovklædte bjerge og dybe dale. Du skal rejse hertil, hvis du vil bo godt, koble af og nyde Grækenland.
Golden Beach på øens østkyst er en af de bedste og mest populære strande på Thassos. Den lavvandede og børnevenlige sandstrand er godt tre kilometer lang, og lidt tilbagetrukket fra kysten ligger byerne Panagia og Potamia, der byder på hyggelige tavernaer og caféer. Også langs stranden og i omgivelserne findes der restauranter og barer - udvalget er stort og priserne rimelige. Der er også flere fine vandrestier i området, hvis du har lyst til at udforske øen lidt nærmere.

Børnevenlige Golden Beach

Spies tilbyder flere gode hoteller i Golden Beach. Rejser du med familien, og ønsker at bo tæt på en børnevenlig strand, bør du vælge Ntinas.
Her kan du bestille lejligheder med plads til op til fem personer, og så bor du også tæt på havnen på strandens sydlige del. Her kan du også finde en del tavernaer og små butikker inden for overskuelig rækkevidde.

Rejs uden børn til Golden Beach

Hvis du skal rejse uden børn, og vil bo luksuriøst, anbefaler vi Alexandra Golden Boutique. Det ligger lige ved stranden - så er en morgendukkert, eller en svømmetur i solnedgangen, lige inden for rækkevidde. Vil du gøre ferien både nem og bekvem, kan du bestille en rejse med All Inclusive. Og udover mad og drikkevarer, er der også lånecykler inkluderet - så kan du frit tage på opdagelse på øen på egen hånd.

Oplev Thassos

Begiv dig ud på en rundtur på Thassos - øen er virkelig værd at udforske nærmere. Kør rundt i det smukke landskab, find en øde strand eller badebugt og nyd et måltid mad på en lokal taverna. Til forskel fra mange andre steder i Grækenland er Thassos stadig forholdsvis uberørt, og du behøver ikke at køre langt for at komme væk fra hotellerne og menneskemylderet. Vi anbefaler, at du lejer en bil hjemmefra sammen med rejsen - så er du garanteret en bil til en god pris og behøver ikke at bruge tid på at finde en, når du er ankommet.

Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Golden Beach

Vejr og klima
 • januar
7°1°
4
Solskinstimer pr. dag
13°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • februar
9°2°
5
Solskinstimer pr. dag
13°
Vandtemperatur
20
Regnfri dage
 • marts
12°3°
6
Solskinstimer pr. dag
13°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • april
16°7°
8
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • maj
21°11°
9
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • juni
26°15°
11
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • juli
28°17°
12
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • august
28°17°
11
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • september
24°13°
9
Solskinstimer pr. dag
23°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • oktober
19°9°
7
Solskinstimer pr. dag
20°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • november
13°6°
5
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • december
9°2°
4
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
Strand
Chrysi betyder guld, og denne sandstrand er en af øens fineste og længste med bjergene i baggrunden som en pittoresk silhuet. Den lavvandede og børnevenlige strand er godt 2 km lang og strækker sig gennem hele Golden Beach. Langs stranden ligger der små, hyggelige tavernaer med flot udsigt over bugten. Det er også her, de fleste hoteller, butikker og restauranter ligger.

Øvrige strande på øen

Der er masser af strande på Thassos. Der er både kilometerlange og små, private strande. Visse strande har liggestole og parasoller, og tilbyder også vandaktiviteter samt mad og drikke. På andre strande er der kun en lille bar med forfriskninger og lidt let at spise.

Makryammos

Makryammos ligger nogle kilometer fra Thassos by. Dette er uden tvivl den fineste og bedst organiserede strand i nærheden. Her er forskellige faciliteter samt en restaurant, til når den lille sult melder sig. I højsæsonen skal der nogle gange betales entré, for de gæster som ikke bor på det hotel, der ligger ned til stranden. Makryammos er meget børnevenlig, og du kan både tage båd og lokalbus hertil fra Thassos by.

Paradise Beach

Denne vidunderlige strand ligger tæt på byen Kinyra ude på østkysten. Paradise Beach er belligende ved foden af bjerget, og gemt væk fra hovedvejens støj. På stranden finder du desuden også et mindre spisetid, hvor du kan få lidt at spise og drikke, når sulten melder sig.
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 3 timer.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til Golden Beach fra juni til september.

Flyet lander i Kavala Lufthavn på fastlandet.
Spies tilbyder charterrejser til Thassos fra juni til september.

Flyet lander i Kavala Lufthavn på fastlandet.
Med Spies' transfer kommer du nemt og sikkert til dit hotel i Golden Beach. Transfer mellem lufthavn og hotel indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen.

Flyet lander i Kavala Lufthavn på fastlandet, og vores guider møder dig i lufthavnen og viser vej til den rigtige bus. Transfer til færgelejet Keramoti tager ca. 15 minutter. Derfra sejles med bilfærge til Thassos by (ca. 40 minutter). Bagagen opbevares i bussen under færgeoverfarten. Der er et enkelt cafeteria på færgen. Køretiden fra havnen i Thassos by til dit hotel i Golden Beach er ca. 20-45 minutter (ca. 10 km), alt efter trafik og antal hotelstop. Transferbussen kører til tider via Thassos by, hvorfor køretiden bliver lidt længere. Ventetid ved færgelejet Keramoti kan forekomme ved både ankomst og afrejse. Skift til minibus ved ankomsten til Thassos forekommer.
Læs mere om transfer.
Mad, drikke og natteliv
I Golden Beach er der et bredt udvalg af restauranter og barer langs stranden. De fleste serverer både græsk og international mad.
Nattelivet er meget fredeligt i Golden Beach. Hvis du går ned til havet, kan du slå dig ned på en af de to barer og nyde en kold drink, imens du lytter til bølgernes brusen. Du kan også tage en tur op til Skala Panagia og nyde den smukke udsigt ud over havet hele 400 meter over Golden Beach.
Shopping
I Golden Beach er der et stort udvalg af lædervarer, guld- og sølvsmykker samt lokalproduceret olivenolie og honning. Hvis du søger mere varieret shopping, eller hvis du er på udkig efter noget specielt, er det bedre at tage ind til Thassos by.

Marked i Xanti

Thassos er ikke noget shoppingparadis. Men hvis du har lyst til at ose, er lørdagsmarkedet i Xanti et godt sted at starte. Her finder du alt fra frisk fisk, oliven og smykker til tøj og antikviteter.
Aktiviteter og seværdigheder
Hvis du kan lide at være aktiv på din ferie, er Thassos det rigtige sted for dig. Over hele øen er der fine vandrestier, du kan udforske. Eller hvad med at leje en cykel eller mountainbike og opleve øen på to hjul? Desuden er der også en masse forskellige vanaktiviteter som vandski og windsurfing i Makryammos og Pefkari. Du har også mulighed for at komme ud og dykke.

Vandring i Golden Beach

Fra Golden Beach an du tage en tur op bjergene, hvor du f.eks. lægger vejen forbi byen Panagia på vejen op. Herfra kan du komme på en vandretur, som tager cirka tre timer.
Sådan kommer du omkring
Thassos er som skabt til at tage på udforskning. Du kan passende starte på hovedvejen, som strækker sig tværs over øen, og fortsætte op i bjergene hvor den ene lille, idylliske by afløser den anden, smukt beliggende blandt olivenlunde og bjergtoppe. Den bedste måde at opleve Thassos på, er ved at leje en bil. På Thassos finder du alle de store selskaber som Avis, Hertz, Budget etc. Læs grundigt igennem hvad forsikringen inkluderer, hvis du lejer bil. Selvom små, ukendte biludlejningsfirmaer kan lokke med lave priser, skal du være opmærksom på, hvad du betaler for.

Busser

Fra Thassos by kører der lokalbusser til de fleste af øens større byer. Busstoppesteder er markerede med turkise skilte, hvorpå der står "Bus stop". Slve busstationen ligger ved havnen i Thassos by.

Taxi

Der er taxier på alle rejsemål. I både Thassos by og i Limenaria er der taxiholdepladser. Hvis du har brug for hjælp med at bestille en taxi, kan du altid spørge personalet i receptionen til hjælp. Taxier kører efter taxameter, og priserne kan være højere i aften- og nattetimerne. Hvis du har brug for en taxi sent om aftenen eller om natten, er det bedst at aftale en tid eller bestille den på forhånd.

Færge

Der går færge til Keramoti fra havnen i Thassos by. Om sommeren går der færger fra Keramoti fra de tidlige morgen timer til sent om aftenen. Færge fra Prinos til Kavala tager ca. halvanden time. Fra Kavala går der færger til Limnos, Mytilini og Chios. Afgangstider og priser kan variere i løbet af sæsonen. Vi forbeholder os retten til at ændre vores information.

Knallert

Når det kommer til leje af knallert, vil vi understrege, at dette er helt på eget ansvar. Det er vigtigt, man tegner de nødvendige forsikringer. Ifølge græsk lovgivning skal man have kørekort til motorcykel, for at leje en knallert på mere end 50 kubik. Du vil ikke blive nægtet at leje en knallert på mere end 50 kubik, hvis du blot har kørekort til bil - men det er vigtigt at vide, at forsikringen ikke dækker, hvis der skulle ske noget.
Fakta

Vores service

Fra juni til september kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på sms og mail, hvis du vil bestille udflugter, leje bil eller måske bare have tip og gode råd. Kan vi ikke hjælpe dig på telefon eller mail, kommer vi ud til dit eller et nærliggende hotel. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.

Bæredygtig ferie

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Du kan læse mere om vores arbejde med klimakompensation her. Spies arbejder desuden aktivt imod børnesexhandel gennem vores mangeårige samarbejde med organisationen ECPAT.

Pas, visum og dansk fremmedpas

For danske statsborgere skal passet være gyldigt under opholdets varighed. Der kræves ikke visum. Forlængede danske pas, danske provisoriske pas og EU-nødpas anerkendes ved ind- og udrejse.

I tilfælde, hvor en mindreårig rejser med andre end indehaveren af forældremyndigheden, skal indehaveren give skriftligt samtykke til, at den mindreårige må rejse. Kontakt eventuelt den græske ambassade på telefon 33 34 60 48 for nærmere oplysninger om kravene. Har du dansk flygtninge- eller fremmedpas, skal du ligeledes kontakte den græske ambassade for at få oplyst, hvilke regler der gælder for dig.

Spies bærer ikke ansvar for fejlagtige dokumenter, der fører til nægtet indrejse i Grækenland.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Hotelskat i Grækenland

De græske myndigheder opkræver skat på hotelovernatninger. Skatten varierer afhængigt af officiel hotelkategori samt opholdets længde og skal betales direkte til hotellet ved check-in. Bemærk, at Spies' klassificering af hoteller kan adskille sig fra den officielle hotelklassificering, som ligger til grund for skattens størrelse.

Følgende skattesatser gælder pr. værelse/lejlighed pr. nat:

Hoteller/lejlighedshoteller kategori 1 og 2: 0,50 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 3: 1,50 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 4: 3 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 5: 4 EUR

Valuta og kreditkort

Euro (EUR). Der findes flere hæveautomater i Golden Beach.

Tidsforskel

Dansk +1 time.

El

220 V

Sprog

Grækenland: græsk. Albanien: albansk.

Øvrigt

Livlig trafik i højsæsonen. Thassos har en stor honningproduktion, og derfor findes her en del bier og hvepse, især i august-september. Vær opmærksom på, at visse hoteller kræver kopi af kreditkort som depositum ved check-in.
Thassos ligger i Det Ægæiske Hav og har ca. 15.000 indbyggere, hvoraf ca. 3000 i Thassos by. Mange restauranter og tavernaer, nogle med levende musik. Adskillige barer og strandbarer. Museum og antikke udgravninger.
Rejs med børn
Det er nemt og bekvemt at rejse til Thassos med børn. De kan som hovedregel følge med overalt, og grækerne er generelt glade for børn. Husk at solen er stærk. Anvend godt med solcreme og giv evt. børnene en T-shirt og solhat på. Selv når de er i vandet. Der kan være søpindsvin, der hvor bunden er stenet.
Find din rejse til Golden Beach