Se hoteller (12)

  Rejser til Hersonissos

  I Hersonissos er der fuldt fart på i sommermånederne, mens byens puls er betydeligt lavere både forår og efterår. Uanset hvornår du vil rejse, kan Spies tilbyde flere prisvenlige hoteller nær centrum.

  Omkring 20 km øst for Heraklion ligger feriebyen Hersonissos. Her har du både smukke, indbydende strande, gode restauranter og et natteliv, som i højsæsonen pumper ufortrødent helt frem til de små timer. Inde i Hersonissos er der overskueligt og ordentligt. Der ligger et par små badebugter inde i byen, men de bedste strande finder du lige udenfor. På strandpromenaden ligger hyggelige tavernaer, restauranter og caféer side om side, og når solen er gået ned, slår nattelivet dørene op lige overfor. Her ligger diskoteker og barer, som stille og roligt fyldes af feststemte og forventningsfulde gæster.

  Vil du hellere have en aften lidt væk fra byens trængsel, kan du tage en spadseretur op til en af de tre små bjerglandsbyer, som ligger lige over Hersonissos. Du kan også vælge at rejse hertil i løbet af foråret eller efteråret, hvor der er mere roligt, og hvor både tempoet og lydniveauet er lavere.

  Hoteller for enhver smag

  Når du rejser til Hersonissos, kan du altid finde et hotel, som passer dig. Spies tilbyder både værelser og lejligheder, og på mange af vores hoteller indgår All Inclusive i prisen. Du kan naturligvis også bo på et hotel med spa eller vandland. Lige uden for selve Hersonissos i byerne Stalis og Malia har vi flere alternativer til dig, der gerne vil bo lidt billigere på ferien, både med og uden All Inclusive.

  Stalis, Malia og Knossos

  Godt 10 km uden for Hersonissos ligger byerne Stalis og Malia, hvor Spies tilbyder et par hoteller. De to byer forbindes med en strandpromenade kantet af butikker, restauranter, caféer og barer., og her findes også relativt lavvandede sandstrande med udlejning af liggestole og parasoller samt strandserveringer. Malia er den største af de to byer og har et mere livligt natteliv samt en gammel bydel med mange små tavernaer. Stalis er mere fredelig og velegnet til familier takket være sin fine, børnevenlige strand. Hersonissos ligger desuden omkring 30 km fra Knossos, som er Kretas største arkæologiske udgravning fra bronzealderen.

  Tips og nyttig info
  • Hoteller med spaafdeling
  • Prisvenlige hoteller
  • All Inclusive
  • Livligt natteliv
  • Mange restauranter
  Filtrér og søg rejse

  Spies' gæster om Hersonissos

  Strand
  Der findes flere små, fine strande i Hersonissos. Større strande venter lige uden for centrum.

  Strande i Hersonissos

  Hersonissos' strande består mest af grovkornet sand, klipper og delvis stenet bund. Tag derfor gerne badesko med. I nærheden finder du desuden de to vandlande Acqua Plus og Watercity, som du kan køre til med lejebil.

  Strande i Malia og Stalis

  Nogle kilometer uden for Hersonissos finder du byerne Stalis og Malia. De to byer bindes sammen af en strandpromenade med en kolonne af butikker, restauranter, caféer og barer. Her er fine, relativt lavvandede sandstrande med udlejning af liggestole og parasoller samt strandserveringer.

  Sol og strand på Kreta

  Der er mange gode og lavvandede strande langs alle Kretas kyster. De består mest af grovkornet sand. Badesæsonen strækker sig fra om foråret og til sent på efteråret. På de større strande kan du leje liggestole og parasoller.
  Mad, drikke og natteliv
  I Hersonissos finder du mere end 50 tavernaer og restauranter i forskellige prislejer. Her kan du smage den formidable græske gastronomi og evt. kombinere måltidet med en velsmagende græsk eller kretensisk vin. Prøv f.eks. de gode vine fra Archanes, Kretas største vindistrikt. Sæt dig til rette på en af de mange restauranter og nyd en lækker meze, inden live-musikken starter og spreder en festlig og autentisk græsk stemning i hele restauranten. På restauranterne på Beach Road i Hersonissos kan du smage mange forskellige former for lokal græsk mad, fisk og især italienske specialiteter.

  I den øvre del af Hersonissos ligger der et hyggeligt torv med caféer og restauranter, hvor du enten kan sidde indenfor eller, som de fleste gør om sommeren, ude på det lille torv. Tavernaen har et stort udvalg af gode græske retter. Kan du ikke beslutte dig, laver de gerne nogle tallerkener til dig med mange små retter, så du slipper for at vælge. Hvis du er tilfreds med servicen, er det almindelig kutyme at give ca. 10 % i drikkepenge.

  Mad og drikke på Kreta

  Brød og en kuvertafgift følger altid med en bestilling. Normalt lægger man 5-10 % af regningens endelige beløb i drikkepenge, naturligvis afhængig af hvor tilfreds man er med maden og betjeningen.
  I Hersonissos har du både smukke, indbydende strande, gode restauranter og et natteliv, som i højsæsonen pumper ufortrødent helt frem til de små timer. På strandpromenaden ligger hyggelige tavernaer, restauranter og caféer side om side, og når solen er gået ned, slår nattelivet dørene op lige overfor. Her ligger diskoteker og barer, som stille og roligt fyldes af feststemte og forventningsfulde gæster.

  Hersonissos' natteliv er godt organiseret og nemt at navigere i. På de trendy natklubber sørger bartenderne og de gode cocktails for, at du får en festlig ferieoplevelse, du aldrig vil glemme. Vil du hellere have en aften lidt væk fra byens trængsel, kan du tage en spadseretur op til en af de små bjerglandsbyer, som ligger lige over Hersonissos. Den største af byerne, Malia, har et aktivt natteliv, og i byens ældre del finder du mange små, autentiske græske tavernaer, barer og restauranter. Byen Stalis har et mere afdæmpet natteliv, som passer godt til familier med børn.
  Shopping
  Hovedgaden i Hersonissos er indrammet af forretninger og butikker med rig og varieret shopping. Her kan du købe souvenirs, tasker og guld- og sølvsmykker. I de almindelige fødevarebutikker kan du med fordel købe olivenolie, sæber, en flaske ouzo og måske en dåse med fetaost eller olivener med hjem.

  Heraklion

  Lørdag ca. kl. 6-14. Markedet ligger nede ved havnen og er flere kilometer langt. Gå eller tag en taxi fra busstationen. Det er lettest at komme til Heraklion med bil eller lokalbus.

  Chania

  I Chania er der også den berømte markedshal. Den har åbent mandag-lørdag kl. 8-14 samt tirsdag, torsdag og fredag kl. 18-21.

  Ierapetra/Sitia

  Hver lørdag afholdes der marked i Ierapetra. Markedet ligger i centrum af byen og starter tidligt. Allerede kl. 6 er der mange mennesker, der kommer for at handle frisk frugt, grøntsager, tøj, sko og meget mere. Samme marked finder sted om tirsdagen oppe i Sitia. Tidspunktet er det samme. Spies arrangerer udflugter til markedet - få mere information hos din Spies-guide.
  Sport og træning
  Hersonissos tilbyder et godt udvalg af sport og aktiviteter.

  Kitesurfing og windsurfing

  I Hersonissos kan du både kitesurfe og windsurfe, og ved strandpromenanden findes et surfcenter, hvor du kan leje udstyr, booke lektioner og få gode tips.

  Dykning og snorkling

  Havet ved Hersonissos er klart og velegnet til dykning og snorkling, og her findes et dykkercenter, hvor du kan få tips til gode snorkel- og dykkersteder.

  Spil golf på Kreta

  Vil du kombinere sol og strand med et par runder golf, findes her en fin 18-hullers golfbane.

  Klik her for at bestille starttider gennem vores samarbejdspartner Greenfee365.

  Sport og træning på Kreta

  Kreta er som skabt til en ferie med sport og træning, og her findes masser af aktiviteter for hele familien. Øen er kendt for sine fine vandrestier, blandt andet en del af den internationale vandrerute, E4, og der er også gode muligheder for vandsport som vandscooter, parasailing, vandcykler og dykning.
  Dykning
  På de fleste rejsemål arrangerer dykkerklubber transport til steder, hvor der afholdes dykkerkurser og dykkerudflugter.

  Vær opmærksom på, at det er forbudt at dykke med iltflaske på egen hånd pga. de mange arkæologiske skatte i havet omkring Kreta. Kontakt os gerne for mere information.
  Aktiviteter og seværdigheder
  Hersonissos har mange sjove, actionfyldte og hyggelige aktiviteter på repertoiret: vandski, jetski, windsurfing, parasailing, vandcykler, gokart og minigolf. De små vil sikkert også sætte pris på en tur i et af de to vandlande.

  Med tog Hersonissos rundt

  Vil du se mere af Hersonissos og omegn, kan du tage det lille ferietog, der kører fra centrum til de små omkringliggende byer - en tur, hvor du får mulighed for at opleve det lokale Kreta.

  Aktiviteter på Kreta

  Kreta byder på fine udflugtsmuligheder, uanset om man er interesseret i kultur, natur eller historie.

  Vai

  Som en oase midt i det golde landskab ved byen Vai ligger der en stor palmelund; en naturlig palmeskov, som opstod ved, at de arabere, som boede her før i tiden, spyttede dadelkerner ud på jorden. På vej til Vai kan man besøge klostret ved Top Lou. Klostret er fra 1300-tallet, og i dag bor her fem munke, og her er et museum med fund fra 1600- til 1800-tallet.

  Kournassøen

  Øens eneste ferskvandssø ligger lige syd for byen Georgioupolis, ca. 45 km øst for Chania og ca. 25 km vest for Rethymnon. Langs stranden ligger der flere hyggelige tavernaer. En spadseretur rundt om søen tager omkring to timer. Undervejs kan du benytte lejligheden til at kigge på det rige fugleliv, bade eller leje en vandcykel. Området rundt om Kournassøen kaldes for Kretas Schweiz.

  Økologiske Milia

  Et besøg i byen Milia er også interessant. Her foregår alt i overensstemmelse med økologiske principper; vand og elektricitet fås fra solenergi, og al byens mad dyrkes økologisk.
  Ferieområdet Hersonissos ligger ca. 20 km øst for Heraklion og rummer mange fascinerende seværdigheder. Beliggenheden er perfekt, hvis du vil opleve mere af det klassiske Kreta - besøg f.eks. Knossos-paladset, det verdensberømte arkæologiske museum i Heraklion og Lassithisletten, hvor Zeus blev født ifølge mytologien. Hersonissos er en by med gamle aner. Her har man fundet rester af en minoisk bebyggelse, og der er kun ca. 10 km til det tredjestørste minoiske palads i byen Malia. Romerne havde en koloni her århundredet før vores tidsregning. Ved havnen kan man den dag i dag se rester af den gamle havn og stenkajen, hvor romerne reparerede deres skibe.

  På højen ved havnen er der en arkæologisk udgravning, hvor man bl.a. har fundet rester af et tempel helliget gudinden Artemis. Oven på templet byggede romerne en villa med fascinerende mosaikudsmykninger, som er blevet bevaret. På højen findes også en fin lille kirke med aner fra 500-tallet. Den første biskop i området blev indsat i år 431, og på flere odder rundt omkring i Hersonissos ligger der små kapeller, som man kan besøge.

  I 1500- og 1600-tallet regerede venetianerne over Kreta, og midt på strandpromenaden i Hersonissos kan man se resterne af en smuk venetiansk brønd. Tyrkerne invaderede Kreta i 1645 og herskede over øen helt frem til 1898. I dag er der ingen muslimske familier i Hersonissos. Deres bosættelser lå i den gamle del af Hersonissos og i byerne Koutouloufari og Piskopiano, som sammen med øvre Hersonissos udgør de tre små byer i området. En spadseretur til Piskopiano tager 15 til 20 minutter, hvis du går fra hovedvejen. Oppe i byerne hersker der en rigtig hyggelig og afslappet atmosfære. Det er her, du skal tage hen, hvis du vil opleve den ægte græske stemning.
  Udflugter
  Elafonissi
  Elafonissi
  Et paradis på Kretas sydvestkyst med hvidt sand og glitrende turkisblåt hav. Den indbydende lagune med krystalklart vand indbyder til svømmeture, snorkling og afslapning på stranden. Måltider og drikkevarer indgår ikke.
  Læs mere om udflugten
  Jeepsafari med kretensiske smage
  Jeepsafari med kretensiske smage
  Tag med på en jeepsafari, hvor du får viden om oliven, vin og det kretensiske køkken. Frokost med drikkevarer indgår.
  Læs mere om udflugten
  Boat trip daily
  Boat trip daily
  Nu har du chancen for at tage med på en bådudflugt, der bliver til et minde for livet. En herlig halvdagstur med sol, svømning og snorkling ud for øen Theodorou. Lokale drikkevarer ombord indgår.
  Læs mere om udflugten
  Jeepsafari på White Mountain
  Jeepsafari på White Mountain
  Tag med på en heldagsudflugt til Kretas 'hvide bjerge', hvor du kan opleve den storslåede natur og samtidig få et indblik i øens kultur og historie. Frokost og drikkevarer indgår.
  Læs mere om udflugten
  Samariakløften
  Samariakløften
  En spændende tur gennem smukke omgivelser og med en cirka 18 kilometer lang vandretur i den berømte Samariakløft. Heldagsudflugt fra tidlig morgen til om aftenen. Mad og drikke indgår ikke.
  Læs mere om udflugten
  Jeepsafari i solnedgangen
  Jeepsafari i solnedgangen
  I østen stiger solen op, den spreder guld på sky ... Det betyder samtidig, at den går ned i vest, og det nyder vi godt af på denne udflugt. Vinsmagning og småretter indgår.
  Læs mere om udflugten
  En skål for Kreta
  En skål for Kreta
  Tag med på en halvdagsudflugt gennem Kretas imponerende landskab og få indblik i græske specialiteter som olivenolie og vin. Måltider og drikkevarer indgår ikke.
  Læs mere om udflugten
  Cykelture på det vestlige Kreta
  Cykelture på det vestlige Kreta
  Udforsk Kretas smukke natur på to hjul - en dejlig oplevelse for hele familien! Udflugten tilbydes på forskellige niveauer, og der findes både hel- og halvdagsture.
  Læs mere om udflugten
  Meze - mæt og glad!
  Meze - mæt og glad!
  Tag med på denne udflugt og glæd dig til at nyde en række velsmagende retter i form af græske meze. Forskellige meze-retter samt vin, vand og raki indgår.
  Læs mere om udflugten
  Wine & villages
  Wine & villages
  Tag med på udflugt og oplev det smukke og autentiske Kreta. Mad og drikke indgår ikke.
  Læs mere om udflugten
  Sådan kommer du omkring
  En lejebil er en bekvem måde at opleve Kreta på, og du kan med fordel bestille lejebilen hjemmefra; det er både billigere og nemmere. Det kan desuden være svært at få fat i en lejebil på rejsemålet i højsæsonen, så bestil en Avis-bil, før du rejser.

  Har du bestilt en pakkerejse med rutefly, kan du læse mere om at leje bil her.
  Det lokale busnet fungerer godt, og taxier er forholdsvis billige. Aftal gerne prisen, inden du sætter dig ind i taxien. Du kan også leje bil, cykel og scooter.

  Busser

  Lokalbusserne udgår fra busstationerne i byerne, og du kan også stå på ved busholdepladserne langs hovedgaden. Du kan bl.a. køre til Heraklion, Agios Nikolaos, Malia og Ierápetra. Spørg os, hvis du ønsker yderligere information eller nøjagtige køreplaner. Billet købes på busstationen eller direkte hos chaufføren i bussen.

  Taxi

  Der ligger en taxiholdeplads over for Kassavetis shoppingcenter ved siden af benzintanken, men du kan også standse en taxi på gaden, hvis du ikke befinder dig ved en holdeplads. For et ekstra beløb kan du bestille en taxi via telefonen. Hotellet hjælper dig gerne. Nogle gange benyttes taxameteret, og andre gange aftaler man en fast pris for turen. Efter midnat gælder dobbelt takst. Spørg altid chaufføren om prisen, inden du sætter dig ind i taxien.
  Fakta

  Vores service på rejsemålet

  I din ferie kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på sms og mail, hvis du vil bestille udflugter, leje bil eller måske bare have tip og gode råd. Kan vi ikke hjælpe dig på telefon eller mail, kommer vi ud til dit eller et nærliggende hotel. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.

  Bæredygtig ferie

  Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Du kan læse mere om vores arbejde med klimakompensation her.

  Vaccinationer

  Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

  Love og normer

  Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

  Hotelskat i Grækenland

  De græske myndigheder opkræver skat på hotelovernatninger. Skatten varierer afhængigt af officiel hotelkategori samt opholdets længde og skal betales direkte til hotellet ved check-in. Bemærk, at Spies' klassificering af hoteller kan adskille sig fra den officielle hotelklassificering, som ligger til grund for skattens størrelse.

  Følgende skattesatser gælder pr. værelse/lejlighed pr. nat:

  Hoteller/lejlighedshoteller kategori 1 og 2: 0,50 EUR
  Hoteller/lejlighedshoteller kategori 3: 1,50 EUR
  Hoteller/lejlighedshoteller kategori 4: 3 EUR
  Hoteller/lejlighedshoteller kategori 5: 4 EUR

  Valuta og kreditkort

  Euro (EUR). Hæveautomat findes.
  Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

  Tidsforskel

  Dansk +1 time.

  El

  220 V

  Sprog

  Grækenland: græsk. Albanien: albansk.

  Øvrigt

  Stærkt trafikeret gennemkørselsvej. Det varme vand opvarmes tit med solenergi, og temperaturen kan derfor variere.
  Vejr og klima
  • januar
  16°9°
  3
  Solskinstimer pr. dag
  16°
  Vandtemperatur
  20
  Regnfri dage
  • februar
  16°9°
  4
  Solskinstimer pr. dag
  15°
  Vandtemperatur
  18
  Regnfri dage
  • marts
  17°10°
  6
  Solskinstimer pr. dag
  15°
  Vandtemperatur
  24
  Regnfri dage
  • april
  20°12°
  8
  Solskinstimer pr. dag
  16°
  Vandtemperatur
  25
  Regnfri dage
  • maj
  23°15°
  10
  Solskinstimer pr. dag
  19°
  Vandtemperatur
  27
  Regnfri dage
  • juni
  27°19°
  11
  Solskinstimer pr. dag
  22°
  Vandtemperatur
  28
  Regnfri dage
  • juli
  29°22°
  12
  Solskinstimer pr. dag
  24°
  Vandtemperatur
  29
  Regnfri dage
  • august
  29°22°
  11
  Solskinstimer pr. dag
  25°
  Vandtemperatur
  29
  Regnfri dage
  • september
  27°19°
  9
  Solskinstimer pr. dag
  24°
  Vandtemperatur
  27
  Regnfri dage
  • oktober
  24°17°
  6
  Solskinstimer pr. dag
  22°
  Vandtemperatur
  26
  Regnfri dage
  • november
  21°14°
  5
  Solskinstimer pr. dag
  20°
  Vandtemperatur
  24
  Regnfri dage
  • december
  18°11°
  4
  Solskinstimer pr. dag
  17°
  Vandtemperatur
  19
  Regnfri dage
  Fly og transfer

  Flyvetid

  Ca. 3 timer og 30 minutter.

  Afrejse

  Spies tilbyder charterrejser til Hersonissos i sommerhalvåret.

  Du kan desuden rejse til Hersonissos med rutefly.

  Flyet lander i Heraklion Lufthavn.

  På udvalgte hoteller i Hersonissos kan du også flyve til Chania Lufthavn.
  Med Spies' transfer kommer du nemt og sikkert til dit hotel i Hersonissos. Transfer mellem lufthavn og hotel indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen. Køretiden fra Heraklion Lufthavn til dit hotel er fra ca. 30 minutter til 1 time og 30 minutter (ca. 23-32 km), afhængigt af trafik og antal hotelstop. Læs mere om transfer.

  Hvis du har bestilt en pakkerejse med rutefly, anbefaler vi, at du bestiller privat transfer mellem lufthavnen og hotellet i forvejen. Du kan enten bestille transfer online i forbindelse med rejsen eller ved at ringe til os. Det vil fremgå af din billet, hvor og hvordan chaufføren møder dig. Læs mere om transfer på rejser med rutefly.

  UDVALGTE TILBUD

  Mediterraneo
  Mediterraneo
  Hersonissos, Kreta, Grækenland
  • Fly + dobbeltværelse
  • 1 uge
  • Inkl. All Inclusive
  • Afrejse 5 maj 2022 fra København
  All Inclusive
  Fly + hotel, 1 uge
  5 maj 2022 fra København
  Find din rejse til Hersonissos
  Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
  Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
  Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
  Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.