Se hoteller (13)

Rejser til Hersonissos

I Hersonissos er der fuldt fart på i sommermånederne, mens byens puls er betydeligt lavere både forår og efterår. Uanset hvornår du vil rejse, kan Spies tilbyde flere prisvenlige hoteller nær centrum.

Omkring 20 km øst for Heraklion ligger feriebyen Hersonissos. Her har du både smukke, indbydende strande, gode restauranter og et natteliv, som i højsæsonen pumper ufortrødent helt frem til de små timer. Inde i Hersonissos er der overskueligt og ordentligt. Der ligger et par små badebugter inde i byen, men de bedste strande finder du lige udenfor. På strandpromenaden ligger hyggelige tavernaer, restauranter og caféer side om side, og når solen er gået ned, slår nattelivet dørene op lige overfor. Her ligger diskoteker og barer, som stille og roligt fyldes af feststemte og forventningsfulde gæster.

Vil du hellere have en aften lidt væk fra byens trængsel, kan du tage en spadseretur op til en af de tre små bjerglandsbyer, som ligger lige over Hersonissos. Du kan også vælge at rejse hertil i løbet af foråret eller efteråret, hvor der er mere roligt, og hvor både tempoet og lydniveauet er lavere.

Hoteller for enhver smag

Når du rejser til Hersonissos, kan du altid finde et hotel, som passer dig. Spies tilbyder både værelser og lejligheder, og på mange af vores hoteller indgår All Inclusive i prisen. Du kan naturligvis også bo på et hotel med spa eller vandland. Lige uden for selve Hersonissos i byerne Stalis og Malia har vi flere alternativer til dig, der gerne vil bo lidt billigere på ferien, både med og uden All Inclusive.

Stalis og Malia

nogle kilometer uden for Hersonissos finder du byerne Stalis og Malia, hvor et par af Spies' hoteller ligger. De to byer bindes sammen af en strandpromenade med en kolonne af butikker, restauranter, caféer og barer. Her er fine, relativt lavvandede sandstrande med udlejning af liggestole og parasoller samt strandserveringer. Malia er den største af de to byer og har et mere aktivt natteliv samt en gammel bydel med mange små tavernaer. Stalis er mere fredelig og velegnet til familier takket være sin fine, børnevenlige strand.

Tips og nyttig info
 • Hoteller med spaafdeling
 • Prisvenlige hoteller
 • All Inclusive
 • Livligt natteliv
 • Mange restauranter
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Hersonissos

Vejr og klima
 • januar
16°9°
3
Solskinstimer pr. dag
16°
Vandtemperatur
20
Regnfri dage
 • februar
16°9°
4
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • marts
17°10°
6
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • april
20°12°
8
Solskinstimer pr. dag
16°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • maj
23°15°
10
Solskinstimer pr. dag
19°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • juni
27°19°
11
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • juli
29°22°
12
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
29
Regnfri dage
 • august
29°22°
11
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
29
Regnfri dage
 • september
27°19°
9
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • oktober
24°17°
6
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • november
21°14°
5
Solskinstimer pr. dag
20°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • december
18°11°
4
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
Strand
Der findes flere små, fine strande i Hersonissos. Større strande venter lige uden for centrum.

Strande i Hersonissos

Hersonissos' strande består mest af grovkornet sand, klipper og delvis stenet bund. Tag derfor gerne badesko med. I nærheden finder du desuden de to vandlande Acqua Plus og Watercity, som du kan køre til med lejebil.

Strande i Malia og Stalis

Nogle kilometer uden for Hersonissos finder du byerne Stalis og Malia. De to byer bindes sammen af en strandpromenade med en kolonne af butikker, restauranter, caféer og barer. Her er fine, relativt lavvandede sandstrande med udlejning af liggestole og parasoller samt strandserveringer.

Sol og strand på Kreta

Der er mange gode og lavvandede strande langs alle Kretas kyster. De består mest af grovkornet sand. Badesæsonen strækker sig fra om foråret og til sent på efteråret. På de større strande kan du leje liggestole og parasoller.
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 3 timer og 30 minutter.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til Hersonissos fra maj til oktober.

Du kan desuden rejse til Hersonissos hele året med rutefly og dermed selv bestemme afrejsedag og rejselængde.

Flyet lander i Heraklion Lufthavn. På udvalgte hoteller i Hersonissos kan du også flyve til Chania Lufthavn.
Med Spies' transfer kommer du nemt og sikkert til dit hotel i Hersonissos. Transfer mellem lufthavn og hotel indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen. Køretiden fra Heraklion Lufthavn til dit hotel er fra ca. 30 minutter til 1 time og 30 minutter (ca. 23-32 km), afhængigt af trafik og antal hotelstop. Læs mere om transfer.

Hvis du har bestilt en pakkerejse med rutefly, kan du i de fleste tilfælde bestille transfer til dit hotel - som regel i taxi eller minibus. Du finder al information om bestilt transfer på din billet. Prisen for transfer varierer afhængigt af transportmiddel og afstand til hotellet. Den nøjagtige pris oplyses ved bestilling.
Mad, drikke og natteliv
I Hersonissos finder du mere end 50 tavernaer og restauranter i forskellige prislejer. Her kan du smage den formidable græske gastronomi og evt. kombinere måltidet med en velsmagende græsk eller kretensisk vin. Prøv f.eks. de gode vine fra Archanes, Kretas største vindistrikt. Sæt dig til rette på en af de mange restauranter og nyd en lækker meze, inden live-musikken starter og spreder en festlig og autentisk græsk stemning i hele restauranten. På restauranterne på Beach Road i Hersonissos kan du smage mange forskellige former for lokal græsk mad, fisk og især italienske specialiteter.

I den øvre del af Hersonissos ligger der et hyggeligt torv med caféer og restauranter, hvor du enten kan sidde indenfor eller, som de fleste gør om sommeren, ude på det lille torv. Tavernaen har et stort udvalg af gode græske retter. Kan du ikke beslutte dig, laver de gerne nogle tallerkener til dig med mange små retter, så du slipper for at vælge. Hvis du er tilfreds med servicen, er det almindelig kutyme at give ca. 10 % i drikkepenge.

Mad og drikke på Kreta

Brød og en kuvertafgift følger altid med en bestilling. Normalt lægger man 5-10 % af regningens endelige beløb i drikkepenge, naturligvis afhængig af hvor tilfreds man er med maden og betjeningen.
I Hersonissos har du både smukke, indbydende strande, gode restauranter og et natteliv, som i højsæsonen pumper ufortrødent helt frem til de små timer. På strandpromenaden ligger hyggelige tavernaer, restauranter og caféer side om side, og når solen er gået ned, slår nattelivet dørene op lige overfor. Her ligger diskoteker og barer, som stille og roligt fyldes af feststemte og forventningsfulde gæster.

Hersonissos' natteliv er godt organiseret og nemt at navigere i. På de trendy natklubber sørger bartenderne og de gode cocktails for, at du får en festlig ferieoplevelse, du aldrig vil glemme. Vil du hellere have en aften lidt væk fra byens trængsel, kan du tage en spadseretur op til en af de små bjerglandsbyer, som ligger lige over Hersonissos. Den største af byerne, Malia, har et aktivt natteliv, og i byens ældre del finder du mange små, autentiske græske tavernaer, barer og restauranter. Byen Stalis har et mere afdæmpet natteliv, som passer godt til familier med børn.
Shopping
Hovedgaden i Hersonissos er indrammet af forretninger og butikker med rig og varieret shopping. Her kan du købe souvenirs, tasker og guld- og sølvsmykker. I de almindelige fødevarebutikker kan du med fordel købe olivenolie, sæber, en flaske ouzo og måske en dåse med fetaost eller olivener med hjem.

Heraklion

Lørdag ca. kl. 6-14. Markedet ligger nede ved havnen og er flere kilometer langt. Gå eller tag en taxi fra busstationen. Det er lettest at komme til Heraklion med bil eller lokalbus.

Chania

I Chania er der også den berømte markedshal. Den har åbent mandag-lørdag kl. 8-14 samt tirsdag, torsdag og fredag kl. 18-21.

Ierapetra/Sitia

Hver lørdag afholdes der marked i Ierapetra. Markedet ligger i centrum af byen og starter tidligt. Allerede kl. 6 er der mange mennesker, der kommer for at handle frisk frugt, grøntsager, tøj, sko og meget mere. Samme marked finder sted om tirsdagen oppe i Sitia. Tidspunktet er det samme. Spies arrangerer udflugter til markedet - få mere information hos din Spies-guide.
Aktiviteter og seværdigheder
Hersonissos har mange sjove, actionfyldte og hyggelige aktiviteter på repertoiret: vandski, jetski, windsurfing, parasailing, vandcykler, gokart og minigolf. De små vil sikkert også sætte pris på en tur i et af de to vandlande.

Aktiviteter på Kreta

Kreta er som skabt til en aktiv ferie. Her er noget for hele familien. Kreta er også kendt for sine mange vandrestier, specielt E4 European Footpath. Har du lyst til at være aktiv på stranden, er der masser af vandsportsaktiviteter at vælge mellem: jetski, paragliding, vandcykler m.m. Når du alligevel er ved havet, kan du passende tage dykkermasken på og svømme ned under overfladen til den fascinerende undervandsverden – f.eks. ud for Chania og i Rethymnon.

Dykning

Dykning arrangeres af dykkerklubber på de fleste rejsemål. Aktiviteter, kurser og dyk foregår et stykke væk, og klubberne arrangerer transport hertil. Husk på, at dykning med flaske på egen hånd er forbudt ved lov i farvandet rundt om Kreta på grund af alle de arkæologiske genstande, der findes i havet langs kysterne! Kontakt os for mere information.

Vai

Som en oase midt i det golde landskab ved byen Vai ligger der en stor palmelund; en naturlig palmeskov, som opstod ved, at de arabere, som boede her før i tiden, spyttede dadelkerner ud på jorden. På vej til Vai kan man besøge klostret ved Top Lou. Klostret er fra 1300-tallet, og i dag bor her fem munke, og her er et museum med fund fra 1600- til 1800-tallet.

Kournassøen

Øens eneste ferskvandssø ligger lige syd for byen Georgioupolis, ca. 45 km øst for Chania og ca. 25 km vest for Rethymnon. Langs stranden ligger der flere hyggelige tavernaer. En spadseretur rundt om søen tager omkring to timer. Undervejs kan du benytte lejligheden til at kigge på det rige fugleliv, bade eller leje en vandcykel. Området rundt om Kournassøen kaldes for Kretas Schweiz.

Økologiske Milia

Et besøg i byen Milia er også interessant. Her foregår alt i overensstemmelse med økologiske principper; vand og elektricitet fås fra solenergi, og al byens mad dyrkes økologisk.
Ferieområdet Hersonissos ligger ca. 20 km øst for Heraklion og rummer mange fascinerende seværdigheder. Beliggenheden er perfekt, hvis du vil opleve mere af det klassiske Kreta - besøg f.eks. Knossos-paladset, det verdensberømte arkæologiske museum i Heraklion og Lassithisletten, hvor Zeus blev født ifølge mytologien. Hersonissos er en by med gamle aner. Her har man fundet rester af en minoisk bebyggelse, og der er kun ca. 10 km til det tredjestørste minoiske palads i byen Malia. Romerne havde en koloni her århundredet før vores tidsregning. Ved havnen kan man den dag i dag se rester af den gamle havn og stenkajen, hvor romerne reparerede deres skibe.

På højen ved havnen er der en arkæologisk udgravning, hvor man bl.a. har fundet rester af et tempel helliget gudinden Artemis. Oven på templet byggede romerne en villa med fascinerende mosaikudsmykninger, som er blevet bevaret. På højen findes også en fin lille kirke med aner fra 500-tallet. Den første biskop i området blev indsat i år 431, og på flere odder rundt omkring i Hersonissos ligger der små kapeller, som man kan besøge.

I 1500- og 1600-tallet regerede venetianerne over Kreta, og midt på strandpromenaden i Hersonissos kan man se resterne af en smuk venetiansk brønd. Tyrkerne invaderede Kreta i 1645 og herskede over øen helt frem til 1898. I dag er der ingen muslimske familier i Hersonissos. Deres bosættelser lå i den gamle del af Hersonissos og i byerne Koutouloufari og Piskopiano, som sammen med øvre Hersonissos udgør de tre små byer i området. En spadseretur til Piskopiano tager 15 til 20 minutter, hvis du går fra hovedvejen. Oppe i byerne hersker der en rigtig hyggelig og afslappet atmosfære. Det er her, du skal tage hen, hvis du vil opleve den ægte græske stemning.
Sådan kommer du omkring
Det er nemt at leje en bil på ferien til Kreta. Tal med din Spies-guide, så hjælper vi dig. Avis har de bedste forsikringer og de nyeste biler. Desuden kan du leje GPS, hvilket gør alt meget lettere.

Vil du opleve Kretas fortryllende smukke landskab på egen hånd, er det bare at spænde sikkerhedsselen og sætte ud mod eventyr i lejebil. Vi samarbejder med Avis, som har biler i alle størrelser og prisklasser. De har kontorer over hele Kreta, og personalet taler udmærket engelsk.

For at leje en bil, skal man være fyldt 21 år og have haft kørekort i mindst et år.

Avis har gode forsikringer, så hvis der skulle ske noget med bilen, betaler du højest et administrationsgebyr på 26 Euro + 23 % i skat. Du kan også tegne en ekstra personskadeforsikring og tyveriforsikring. Bemærk at tyveriforsikringen ikke dækker personlige ejendele!

Bilen bestiller du lettest gennem os. Vi kan give gode tips om, hvor du kan køre hen, og hvad du kan se og opleve på turen.

Sikkerhedssele er lovpligtig på Kreta.

Når du bestiller lejebil gennem os og Avis, indgår følgende:

• Leje af bil i 24 timer
• Gennemkontrollerede biler af nyeste modeller
• Skat 23 %
• Ubegrænset kilometerforbrug
• Forsikring CDW*
• Forsikring SCDW**
• Kort over Kreta

*CDW: Forsikringen dækker egen bil, anden bil ved evt. ulykke og personer i den anden bil.
**SCDW: Forsikringen eliminerer selvrisiko.

Barnesæde kan lejes.
Det lokale busnet fungerer godt, og taxier er forholdsvis billige. Aftal gerne prisen, inden du sætter dig ind i taxien. Du kan også leje bil, cykel og scooter.

Busser

Lokalbusserne udgår fra busstationerne i byerne, og du kan også stå på ved busholdepladserne langs hovedgaden. Du kan bl.a. køre til Heraklion, Agios Nikolaos, Malia og Ierápetra. Spørg os, hvis du ønsker yderligere information eller nøjagtige køreplaner. Billet købes på busstationen eller direkte hos chaufføren i bussen.

Taxi

Der ligger en taxiholdeplads over for Kassavetis shoppingcenter ved siden af benzintanken, men du kan også standse en taxi på gaden, hvis du ikke befinder dig ved en holdeplads. For et ekstra beløb kan du bestille en taxi via telefonen. Hotellet hjælper dig gerne. Nogle gange benyttes taxameteret, og andre gange aftaler man en fast pris for turen. Efter midnat gælder dobbelt takst. Spørg altid chaufføren om prisen, inden du sætter dig ind i taxien.
Fakta

Vores service

Fra maj til oktober kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på sms og mail, hvis du vil bestille udflugter, leje bil eller måske bare have tip og gode råd. Kan vi ikke hjælpe dig på telefon eller mail, kommer vi ud til dit eller et nærliggende hotel. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.

Bæredygtig ferie

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Du kan læse mere om vores arbejde med klimakompensation her. Spies arbejder desuden aktivt imod børnesexhandel gennem vores mangeårige samarbejde med organisationen ECPAT.

Pas, visum og dansk fremmedpas

For danske statsborgere skal passet være gyldigt under opholdets varighed. Der kræves ikke visum. Forlængede danske pas, danske provisoriske pas og EU-nødpas anerkendes ved ind- og udrejse.

I tilfælde, hvor en mindreårig rejser med andre end indehaveren af forældremyndigheden, skal indehaveren give skriftligt samtykke til, at den mindreårige må rejse. Kontakt eventuelt den græske ambassade på telefon 33 34 60 48 for nærmere oplysninger om kravene. Har du dansk flygtninge- eller fremmedpas, skal du ligeledes kontakte den græske ambassade for at få oplyst, hvilke regler der gælder for dig.

Spies bærer ikke ansvar for fejlagtige dokumenter, der fører til nægtet indrejse i Grækenland.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Hotelskat i Grækenland

De græske myndigheder opkræver skat på hotelovernatninger. Skatten varierer afhængigt af officiel hotelkategori samt opholdets længde og skal betales direkte til hotellet ved check-in. Bemærk, at Spies' klassificering af hoteller kan adskille sig fra den officielle hotelklassificering, som ligger til grund for skattens størrelse.

Følgende skattesatser gælder pr. værelse/lejlighed pr. nat:

Hoteller/lejlighedshoteller kategori 1 og 2: 0,50 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 3: 1,50 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 4: 3 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 5: 4 EUR

Valuta og kreditkort

Euro (EUR). Hæveautomat findes.

Tidsforskel

Dansk +1 time.

El

220 V

Sprog

Grækenland: græsk. Albanien: albansk.

Øvrigt

Stærkt trafikeret gennemkørselsvej. Det varme vand opvarmes tit med solenergi, og temperaturen kan derfor variere.

UDVALGTE TILBUD

Mediterraneo
Mediterraneo
Hersonissos, Kreta, Grækenland
 • Fly + dobbeltværelse
 • 1 uge
 • Inkl. All Inclusive
 • Afrejse 27 maj 2021 fra København
All Inclusive
Fly + hotel, 1 uge
27 maj 2021 fra København
Find din rejse til Hersonissos
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.