Se hoteller (5)

Rejser til Sitia

Sitia er en lille kystby med en fantastisk beliggenhed på Kreta, tæt på storslået natur, smukke vandrestier, uberørte strande og traditionelle små byer.
Sitia byder på en venetiansk fæstning, en labyrint af små gader og en hyggelig havnepromenade kantet af lokale caféer og tavernaer. Her sidder den imødekommende lokalbefolkning og spiser meze, mens børnene leger på det lille torv, og i betragtning af den charmerende lille bys autentiske atmosfære og strategiske beliggenhed i forhold til at tage på spændende udflugter er det faktisk mærkeligt, at ikke flere turister har fundet vej hertil.

Sitias marked og forlystelsesliv

Havnepromenaden er Sitias naturlige samlingspunkt for både lokalbefolkningen og områdets feriegæster i sommermånederne. I juli og august pågår festivalen Kornaria med blandt andet livemusik og teaterforestillinger, og indimellem arrangeres der også koncerter og kulturbegivenheder i Kazarma; byens gamle venetianske fæstning. Sitia er også kendt for sit tirsdagsmarked, hvor der sælges alt fra tøj, sko og husholdningsartikler til blomster, ost og grøntsager.

Storslået natur og spændende strande

Et must på en rejse til Sitia er at vandre i Sitia Geopark, som indgår i UNESCOs globale geoparker og er kendetegnet ved dramatiske raviner, grotter og mageløse udsigter. Her findes vandrestier af forskellig sværhedsgrad, og vil du ikke vandre rundt, kan du udforske visse af dem på cykel. I omgivelserne omkring Sitia er der også en række forskellige strande - fra små uberørte bugter med krystalklart vand til større strande med bekvemme faciliteteter og hyggelige tavernaer. I lejebil kan du køre fra byen til flere af strandene på en halv times tid.

En aktiv ferie

Lejer du en bil, har du også både historiske seværdigheder og traditionelle små byer inden for rækkevidde, og kunne du tænke dig en aktiv ferie, kan du ud over vandring og cykling i geoparken også udforske Kreta til havs. I omgivelserne er der mulighed for at tage kurser i windsurfing eller deltage i en dykkerudflugt, og fra Sitia afgår der også færger til andre græske øer.

Spies' hoteller i Sitia

Bestiller du en rejse med Spies, flyver du direkte til Sitia. Lufthavnen ligger kun 10 minutter fra bykernen, så transferen til hotellerne er kort. De fleste af Spies' hoteller ligger centralt, tæt på både restauranter, butikker, havnepromenaden og stranden. Vil du bo på et hotel med pool, så tag et kig på Porto Kaza, Sitia Bay eller Itanos, hvor du også har mulighed for at bestille et værelse med havudsigt. Rejser du med børn, er der heller ikke langt fra Sitia til vores børnevenlige hotel Sunwing Makrigialos Beach, som ligger cirka 35 minutter med bustransfer fra lufthavnen.
Tips og nyttig info
  • Kort transfer
  • Solsikkert
  • Lokale restauranter
  • By og strand
  • Fine strande
  • Hoteller med gratis wi-fi

Spies' gæster om Sitia

Endnu ingen bedømmelser af rejsemålet

Find din rejse til Sitia