Se hoteller (6)

Rejser til Potos

I hyggelige Potos bor du tæt på stranden. Her kan vi tilbyde øens nok bedste hotel samt et børnevenligt hotel med beliggenhed på stranden: Alexandra Beach.

Potos er en populær badeby omgivet af grønne bjerge og med en skøn blanding af lounger og traditionelle tavernaer. Potos ligger ved havet, så der er aldrig langt fra hotellet til stranden. I Potos kan du få en afslappende ferie med dejlige dasedage på stranden krydret med smagsprøver på sydkystens bedste natteliv. Og ikke nok med det: eftersom Thassos er en populær ferieø blandt grækerne selv, er øen både billigere og mere autentisk end mange andre ferierejsemål i Grækenland.

Børnevenligt hotel i Potos

Til alle familier tilbyder vi et Family Garden-hotel i Potos: Alexandra Beach ligger på stranden et kvarters gang fra centrum. Her er der masser af plads til både store og små, og selvfølgelig tilbydes der både gratis wi-fi, børnepool og rummelige værelser i grønne omgivelser. Uanset om du vil træne eller koble af på ferien, er der både motionsrum og spa på hotellet.

Bo lige ved stranden

Hvis du have både en afslappende og luksuriøs ferie, kan vi anbefale et af Thassos absolut besdste hoteller: Royal Paradise. Her får du et hotel, der har egen strand lige uden for Potos, og som har fået rigtig gode anmeldelser af vores gæster. Her på hotellet er der naturligvis både motionsrum samt en dejlig spa Og skulle du få lyst til at tage en tur til Potos, er køreturen blot nogle få minutter med lejebil eller taxi.

De bedste strande

Nogle af øens bedste strande findes på sydkysten. I Potos ligger stranden i centrum, hvilket giver byen et strejf af badeby, ikke mindst i kvartererne nærmest stranden. Og på begge sider af byen venter flere strande, bl.a. Pefkari og San Antonio.

Lej bil med Spies

Husk, at du kan leje bil samtidig med rejsen hos Spies. Med lejebil er det nemt at komme rundt, og eftersom afstandene er korte - kystvejen hele vejen rundt om øen er på kun 100 km - er Thassos som skabt til udflugter og afstikkere til uberørte strande og små bjerglandsbyer.

Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Potos

Endnu ingen bedømmelser af rejsemålet

Vejr og klima
 • januar
7°1°
4
Solskinstimer pr. dag
13°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • februar
9°2°
5
Solskinstimer pr. dag
13°
Vandtemperatur
20
Regnfri dage
 • marts
12°3°
6
Solskinstimer pr. dag
13°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • april
16°7°
8
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • maj
21°11°
9
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • juni
26°15°
11
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • juli
28°17°
12
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • august
28°17°
11
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • september
24°13°
9
Solskinstimer pr. dag
23°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • oktober
19°9°
7
Solskinstimer pr. dag
20°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • november
13°6°
5
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • december
9°2°
4
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
Strand
I Potos ligger stranden midt i byen, hvilket er med til at give byen en snert at badeby. I hvert fald i de kvarterer som ligger nærmest stranden. Strandene her i området er som regel børnevenlige, forholdsvis lavvandede, og består af sten/grus. Stranden Alexandra Beach ligger lige nord for Potos, og det er den nordlige del af stranden, som er den bredeste. Det er også her på den nordlige del af stranden, der er liggestole, parasoller, barer og caféer.
Stranden strækker sig fra Potos og i sydlig retning. Den sydlige del af stranden kaldes for også for San Antonio, eftersom der ligger en beach club med samme navn.

Metalia

Metalia er en stenstrand med levn fra fortidens jernudvinding. Her kan du leje liggestole og parasoller samt få en bid at spise på den lille taverna.

Pefkari

På den sydlige del af øen, imellem Limaneria og Potos ligger Pefkari. Langs hele stranden er der spisesteder og barer. Den nedre del af stranden består af sand, og den øvre del består mest af småsten. Her tilbydes diverse vandaktiviteter. Tæt på stranden ligger der et lille område med pinjetræer, hvor man kan nyde en picknick i solnedgangen.

Psili Ammos

På sydkysten, lige uden for Potos, ligger Psili Ammos. Med sit gyldne sand og krystalklare vand, er den perfekt for børnefamilier. På Psili Ammos kan du både leje liggestole og parasoller samt få noget af spise på nogle af de spisesteder, som ligger her.
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 3 timer.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til Potos fra juni til september.

Flyet lander i Kavala Lufthavn på fastlandet.
Spies tilbyder charterrejser til Thassos fra juni til september.

Flyet lander i Kavala Lufthavn på fastlandet.
Med Spies' transfer kommer du nemt og sikkert til dit hotel i Potos. Transfer mellem lufthavn og hotel indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen.

Flyet lander i Kavala Lufthavn på fastlandet, og vores guider møder dig i lufthavnen og viser vej til den rigtige bus. Transfer til færgelejet Keramoti tager ca. 15 minutter. Derfra sejles med bilfærge til Thassos by (ca. 40 minutter). Bagagen opbevares i bussen under færgeoverfarten. Der er et enkelt cafeteria på færgen. Køretiden fra havnen i Thassos by til dit hotel i Potos er ca. 45 minutter til 2 timer (ca. 45 km), alt efter trafik og antal hotelstop. Transferbussen kører som regel via andre rejsemål. Ventetid ved færgelejet Keramoti kan forekomme ved både ankomst og afrejse.

Læs mere om transfer.
Mad, drikke og natteliv
I Potos ligger restauranter og caféer som perler på en snor langs stranden. Så du har altid spisesteder lige inden for rækkevidde, når du får lyst til en bid mad.
Det er hovedsageligt langs strandpromenaden, du finder områdets natteliv. Her er flere forskellige barer og en enkelt natklub. Hvorfor ikke nyde en kølig cocktail til lyden af bølgernes brusen?
Shopping
I Potos er shoppingmulighederne begrænset til lokale varer som læder, guld- og sølvsmykker og lokalproduceret olivenolie og honning. Hver mandag formiddag er et stort marked i byen Prinos, der ligger på vestkysten. Her kan du købe frugt og grønt, tasker, sko og meget andet.

Marked i Xanti

Thossos er intet shoppingparadis. Men hvis du har lyst til at ose, kan du passende lægge vejen forbi det spændende marked i Xanti om lørdagen. På markedet kan du købe alt fra frisk fisk til tøj og antikviteter. Thassos er som ø mest kendt for sin honning, oliven og olivenolie.
Aktiviteter og seværdigheder
Hvis du har lyst til lidt afveksling fra sol og strand, har øen masser af spændende aktiviteter, du kan give dig i kast med. Der er fine vandrestier over hele øen. Og hvis du hellere vil udforske øen på to hjul, kan du leje cykel eller mountainbike. I byer som Makryammos, Pefkari, Golden Beach m.fl. er der også mulighed for at prøve forskellige typer vandaktiviteter. I Potos og Pefkari er der desuden også et dykkercenter.

Limenas

Limenas, eller Thassos by som den også kaldes, er øen hovedstad. Denne hyggelige by bibeholder til stadighed sin fredelige, lokale følelse - selv i højsæsonen. Her der et godt natteliv med caféer, barer og spisesteder. Her er der også flere forskellige supermarkeder og bagerier, samt butikker der sælger alt fra tøj til diverse souvenirs. Den store af de to strande ligger ved havnen, og den anden, mere stille strand, finder du på den anden side.

Limenaria

Den næststørste by på øen hedder Limenaria. Byen har fantastisk beliggenhed lige ved havet, og her har du alt fra caféer, spisesteder og natklubber tæt på. Limenaria var i rivende udvikling i 1900-tallet, da et tysk selskab begyndte at udvinde jern og guld i området. På en høj bag byen ligger det store hus, Palataki (det lille palads), som var selskabets hovedkontor. Herfra er udsigten mod de små byer på den anden side betagende. Man kan gå en tur mellem træerne helt ned til fabriksområdet. Her i nærheden er der også en lille, fredelig strand, man kan besøge. Og her er der langt imellem strandhåndklæderne. Sørg også for at udforske området omkring Limenaria. I bjergene ovenfor byen kan du både vandre og cykle. Nyd det smukke landskab, se fantastiske vandfald og tag en vandretur på nogen af de fine vandrestier, som strækker sig langs vandet helt over til Potos.
Sådan kommer du omkring
Den bedste måde at opleve Thassos på, er ved at leje en bil. På Thassos finder du alle de store selskaber som Avis, Hertz, Budget etc. Læs grundigt igennem hvad forsikringen inkluderer, hvis du lejer bil. Selvom små, ukendte biludlejningsfirmaer kan lokke med lave priser, skal du være opmærksom på, hvad du betaler for.

Taxi

Der er taxier på alle rejsemål. I Thassos by og Limenaria er der taxiholdepladser. Hvis du har brug for at bestille en taxi, kan du altid bede receptionen om hjælp. Taxierne har taxameter, og prisen kan være højere i aften- og nattetimerne. Hvis du har brug for en taxi i de sene aftentimer eller om natten, er det bedre at aftale tid eller bestille den på forhånd.

Færger

Der afgår færge fra havnen i Thassos by til Keramoti. Om sommeren går færgerne fra Keramoti fra de tidlige morgentimer til sent om aftenen. Turen fra Prinos til Kavala tager ca. halvanden time. Fra Kavala er der forbindelse til Limnos, Mytilini og Chios. Afgangstider og priser kan variere. Vi forbeholder os retten til at ændre i vores information.

Cykel

I Potos er der et par større og mindre selskaber, som udlejer cykler.

Knallert og motorcykel

For at kunne leje en knallert kræver det, at man har kørekort til bil eller motorcykel, og er fyldt 21 år. Det er lovpligtigt at have hjelm på i Grækenland. Forsikring tilkommer. Sørg for at tjekke om din forsikring dækker kørsel på tohjulet køretøj. Gør den ikke det, kan du tegne en tillægsforsikring, inden du tager af sted på rejsen.

Busser

Fra Thassos by går der busser til de fleste af øens større byer. Der er endda også nogle busser, som kører rundt om øen nole gange om dagen. Busstoppesteder er markerede med turkise skilte, hvorpå der "Bus stop". Busstationen i Thassos by ligger ved havnen. Lokalbusserne har begrænsede afgange afhængigt af sæson. Køreplanen er tilpasset, efter hvornår færgerne ankommer til Thassos by. Der er flere daglige afgange imellem Thassos-Keramoti, Thassos-Kavala og på østkysten fra Skala Prinos-Kavala.
Fakta

Vores service

Fra juni til september kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på sms og mail, hvis du vil bestille udflugter, leje bil eller måske bare have tip og gode råd. Kan vi ikke hjælpe dig på telefon eller mail, kommer vi ud til dit eller et nærliggende hotel. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.

Bæredygtig ferie

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Du kan læse mere om vores arbejde med klimakompensation her. Spies arbejder desuden aktivt imod børnesexhandel gennem vores mangeårige samarbejde med organisationen ECPAT.

Pas, visum og dansk fremmedpas

For danske statsborgere skal passet være gyldigt under opholdets varighed. Der kræves ikke visum. Forlængede danske pas, danske provisoriske pas og EU-nødpas anerkendes ved ind- og udrejse.

I tilfælde, hvor en mindreårig rejser med andre end indehaveren af forældremyndigheden, skal indehaveren give skriftligt samtykke til, at den mindreårige må rejse. Kontakt eventuelt den græske ambassade på telefon 33 34 60 48 for nærmere oplysninger om kravene. Har du dansk flygtninge- eller fremmedpas, skal du ligeledes kontakte den græske ambassade for at få oplyst, hvilke regler der gælder for dig.

Spies bærer ikke ansvar for fejlagtige dokumenter, der fører til nægtet indrejse i Grækenland.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Hotelskat i Grækenland

De græske myndigheder opkræver skat på hotelovernatninger. Skatten varierer afhængigt af officiel hotelkategori samt opholdets længde og skal betales direkte til hotellet ved check-in. Bemærk, at Spies' klassificering af hoteller kan adskille sig fra den officielle hotelklassificering, som ligger til grund for skattens størrelse.

Følgende skattesatser gælder pr. værelse/lejlighed pr. nat:

Hoteller/lejlighedshoteller kategori 1 og 2: 0,50 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 3: 1,50 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 4: 3 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 5: 4 EUR

Valuta og kreditkort

Euro (EUR). Der findes hæveautomater i Potos.

Tidsforskel

Dansk +1 time.

El

220 V

Sprog

Grækenland: græsk. Albanien: albansk.

Øvrigt

Livlig trafik i højsæsonen. Thassos har en stor honningproduktion, og derfor findes her en del bier og hvepse, især i august-september. Vi tager forbehold for ændringer i program, udflugter, priser m.m.
Thassos ligger i Det Ægæiske Hav og har ca. 15.000 indbyggere, hvoraf ca. 3000 i Thassos by. Mange restauranter og tavernaer, nogle med levende musik. Adskillige barer og strandbarer. Museum og antikke udgravninger.
Rejs med børn
Det er intet problem at rejse til Thassos med børn. Børn kan som oftest følge med overalt, og grækerne er meget glade for børn. Tænk på at solen er stærk. Brug derfor masser af solcreme med høj solfaktor til børnene og giv dem evt. en T-shirt og solhat eller kasket på. Undgå at bade fra klipperne sammen med børnene da der kan være søpindsvin.
Find din rejse til Potos