Se hoteller (2)

Rejser til Kavala

Velkommen til Kavala - en af Grækenlands smukkeste byer. Her får du fine strande, masser af seværdigheder samt naturoplevelser.

Selv om Kavala har en historie, der går flere tusind år tilbage i tiden, er det en moderne og livlig by med meget at byde på. Den ældste del af byen ligger på en stejl halvø med den gamle fæstning tronende på toppen, omgivet af lave huse og smalle gader. Området er som skabt til hyggelige slentreture, og får du det trods den kølige brise fra havet for varmt, ligger her masser af barer og skyggefulde tavernaer, hvor du kan slå dig ned og nyde en forfriskning. Når du har fået hvilet benene, er det måske tid til at se, hvad byen kan tilbyde af shopping. Her kan du købe bl.a. håndværk, tøj og meget andet. Her får du den ægte, græske lokalfølelse, og du kan nemt finde både flotte og anvendelige souvenirs.

Udforsk Kavala

Kavala er en mellemstor by, hvor turismen ikke er dominerende, selv om den blomstrer op i sommerhalvåret med flere store arrangementer og festivaler - deriblandt Philippi-festivalen, som finder sted fra juli til september og byder på koncerter, teater og optræden, bl.a. på fæstningens scene. Andre seværdigheder i Kavala er den imponerende akvædukt og de smukke huse, som tobaksmagnaterne lod bygge som boliger omkring forrige århundredskifte. Mange anvendes i dag som museer og gallerier og er derfor lette at besøge. Da Kavala har en fortid som vigtig handelsby og korsvej, har byen udviklet sin egen gastronomi med især frisk fisk og skaldyr, der absolut bør smages. Fra Kavala kan du også tage på udflugt til f.eks. floden Nestos med sit rige fugleliv eller den antikke by Philippi, som ligger inden for bekvem rækkevidde. Desuden kan du på under en time tage færgen over til øen Thassos, som ligger lige ud for kysten.

By og strand

En af byens mange fordele er, at man let kan kombinere både by og strand på ferien. Både strand og Kavala ligger tæt på vores hoteller - endda inden for gåafstand. Så har du masser af tid til at nyde godt af både strand og byliv.

Kombinér med Thassos

Hvorfor ikke dele din ferie op med f.eks. en uge i Kavala og en uge på Golden Beach eller et af vores andre rejsemål på Thassos? Der er mange muligheder for at skræddersy en kombination med to forskellige rejsemål, så du får en ferie helt efter dit eget hoved.

Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Kavala

Endnu ingen bedømmelser af rejsemålet

Skriv bedømmelse
Vejr og klima
 • januar
13°7°
3
Solskinstimer pr. dag
22
Regnfri dage
 • februar
14°8°
5
Solskinstimer pr. dag
20
Regnfri dage
 • marts
15°9°
5
Solskinstimer pr. dag
23
Regnfri dage
 • april
21°11°
7
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • maj
25°15°
8
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • juni
30°19°
10
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • juli
33°22°
11
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • august
33°22°
11
Solskinstimer pr. dag
23°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • september
28°19°
8
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • oktober
22°15°
5
Solskinstimer pr. dag
19°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • november
18°11°
3
Solskinstimer pr. dag
22
Regnfri dage
 • december
14°9°
3
Solskinstimer pr. dag
22
Regnfri dage
Strand
I Kavala er der to strande lige udenfor bykernen: Rapsani-stranden og Kalamitsa-stranden. Lidt længere ude er der flere stranden, du kan besøge, og du kommer let derud med bus eller taxi.
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 3 timer.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til Thassos fra juni til september.

Flyet lander i Kavala Lufthavn på fastlandet.
Spies tilbyder charterrejser til Kavala fra juni til september.

Flyet lander i Kavala Lufthavn.
Med Spies' transfer kommer du nemt og sikkert til dit hotel i Kavala. Transfer mellem lufthavn og hotel indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen. Køretiden fra Kavala Lufthavn til dit hotel er ca. 45-55 minutter (ca. 35 km), alt efter trafik og antal hotelstop. Transferen foregår med taxi eller minibus. Du får mere information ved ankomsten.

Læs mere om transfer.
Mad, drikke og natteliv
I Kavala er der en masse forskellige restauranter, barer og tavernaer med frisk fisk. Men der findes naturligvis også en masse spisesteder, hvor du kan prøve traditionel, græsk mad.
I Kavala er der en masse hyggelige caféer og barer med et afslappet natteliv. Om sommeren arrangeres der desuden flere store festivaller.
Aktiviteter og seværdigheder
Kavala er en mellemstor by, hvor turismen aldrig helt kommer til at tage over. Og det er til trods for, at byen blomstrer op i løbet af sommersæsonen. For om sommeren arrangeres der flere store festivaller og events. En af dem er Philippi-festivallen. Den finder sted fra juli til september, og du kan opleve koncerter, teater og diverse optrædender. De forskellige koncerter og events afholdes på scenen og i fæstningen. I Kavala har du også mulighed for at sejle, paddleboarde, fiske og vandre.

Xanti

Xanti er en lille, tyrkisk by beliggende øst for Kavala, som i udgangspunktet lever af tobak. Her bor grækere og tyrkere i fællesskab. Om lørdagen afholdes der et stort, tyrkisk marked.

Alabastermoskén

Mohamed Ali, som bliver kaldt for det moderne Egyptens fader, og som stod for opbygningen af Alabastermoskén i Cairo i 1800-tallet, blev født i Kavala.

Thessaloniki

Thessaloniki er en af de mest berømte byer i Grækenland, som på det seneste er blevet meget populært blandt jet settere, som gerne vil kombinere sol, strand, fantastisk shopping og eksotiske natklubber. Nogle sammenligner endda Thessalonikis natteliv med Londons.
Sådan kommer du omkring
Den bedste måde at opleve Kavala og det græske fastland på, er ved at leje en bil. I byen finder du alle de store biludlejningsfirmaer som f.eks. Avis, Budget, Hertz etc. Læs grundigt igennem hvad forsikringen inkluderer, hvis du lejer bil. Selvom små, ukendte biludlejningsfirmaer kan lokke med lave priser, skal du være opmærksom på, hvad du betaler for.

Tog

Der kører et lille tog imellem den gamle bydel og havnen.

Taxi

Der er masser af taxier i Kavala. Hvis du har brug for en taxi, kan altid bede om hjælp til at bestille den af receptionen.
Taxierne har taxameter, og prisen kan være højere i aften- og nattetimerne. Hvis du skal bruge en taxi sent om aftenen eller om natten, er det bedst at aftale en tid eller bestille den på forhånd.

Lokalbusser

Der findes lokalbusser overalt i området.

Færge

Fra Kavala går der færger til Limnos, Mytilini og Chios. Der går også flyvebåd fra Kavala til Thassos. Du kan også tage færgen fra Keramoti til havnen i Thassos by. Om sommeren går færgerne fra Keramoti fra de tidlige morgentimer til sent om aftenen.
Fakta

Vores service

Fra juni til september kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på sms og mail, hvis du vil leje bil eller måske bare have tips og gode råd. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer. Spies arrangerer ingen udflugter fra Kavala.

ECPAT

Spies har siden 1999 arbejdet aktivt mod børnesexhandel sammen med organisationen ECPAT.

Pas, visum og dansk fremmedpas

Du skal altid medbringe dit pas på rejsen, uanset om du rejser inden for eller uden for EU. Inden afrejse er det vigtigt, at du selv tjekker, hvilke regler der gælder for netop dit rejsemål. Nogle lande kræver, at dit pas er gyldigt i op til 6 måneder efter hjemrejsen. Der kan også være særlige visumregler afhængigt af rejsemål, rejsens længde, eller hvis du ikke har dansk pas. Du finder information på Udenrigsministeriets hjemmeside. Vi anbefaler, at du kontakter det pågældende lands ambassade/konsulat direkte, hvis du har spørgsmål til reglerne. Vær opmærksom på, at du nægtes indrejse, hvis reglerne for passets gyldighed, dansk fremmedpas eller visum ikke overholdes.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Hotelskat i Grækenland

De græske myndigheder indførte en skat på hotelovernatninger pr. 1. januar 2018. Skatten varierer afhængigt af officiel hotelkategori samt opholdets længde og skal betales direkte til hotellet ved check-in. Bemærk, at Spies' klassificering af hoteller kan adskille sig fra den officielle hotelklassificering, som ligger til grund for skattens størrelse.

Følgende skattesatser gælder pr. værelse/lejlighed pr. nat:

Hoteller/lejlighedshoteller kategori 1 og 2: 0,50 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 3: 1,50 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 4: 3 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 5: 4 EUR

Tidsforskel

Dansk +1 time.

El

220 V

Sprog

Græsk

Øvrigt

Vær opmærksom på, at visse hoteller kræver kopi af kreditkort som depositum ved check-in.
Thassos ligger i Det Ægæiske Hav og har ca. 15.000 indbyggere, hvoraf ca. 3000 i Thassos by. Mange restauranter og tavernaer, nogle med levende musik. Adskillige barer og strandbarer. Museum og antikke udgravninger.
Find din rejse til Kavala